این فیلم داستان زوج جوانی است که شبی پر از حادثههای دلخراش و دردناک را تجربه میکنند.
در این فیلم که پر از صحنههای غیراخلاقی تجاوز مکرر و خونین به زنی جوان است، هیچ جایی برای ایمان وجود ندارد، در بسیاری از صحنههای فیلم این سوال در ذهن مخاطب نقش میبندد که عدالت الهی کجا رفته؟ اگر خدایی وجود داشت چگونه اجازه میداد چنین جنایاتی اتفاق بیافتد؟
8-«جنایات و مکافات» ساخته وودی آلن
این فیلم داستان مرد زن داری است که درگیر رابطه نامشروعی میشود و در این میان معشوقهاش تهدید میکند که زندگی زناشوییاش را به نابودی میکشد.
«آلن»، همچون شخصیت محبوبش «اینگمار برگمن» در فیلمهایش تجربه دینی را به تصویر میکشد.
البته در هیچیک از فیلمهای «وودی آلن» به اندازه این فیلم، این مسئله به چشم نمیخورد.
در این فیلم ماهیت انسان، ماهیتی غیرالهی معرفی شده، جهان فاقد هرگونه عدالتی است و کسی نیست که بر ما و اعمالمان نظارت داشته باشد.
در صحنهای از فیلم دو شخصیت اصلی به بحث و گفتگو در رابطه با ماهیت گناه و سرنوشت میپردازند و هر یک از آنها دیدگاهی متفاوت در اینباره دارد که البته این مسئله نیز القاء کننده این مسئله است که تو میتوانی به خدا اعتقاد داشته باشی یا نداشته باشی ولی مسئله مهم این است که هیچ یک درباره اینکه اعمال ما مورد قضاوت قرار میگیرد یا خیر، مطمئن نیست.
9-فیلم «هفت» ساخته «دیوید فینچر»
این فیلم داستان یک سری قتلهای سریالی است که براساس هفت گناه «شکم پرستی»، «طمع»، «تنبلی»، «حسادت»، «خشم»، «غرور» و «شهوت» به وقوع میپیوندد.
قاتل پس از کشتن هر یک از قربانیان، نام یکی از این هفت گناه را کنار مقتول مینویسد.
تمام تلاشهای دو کارآگاه برای دست یافتن به قاتل زنجیرهای نه تنها آنها را به جایی نمیرساند بلکه در آخر خود قربانی این قاتل میشوند.
این فیلم بیانگر این دیدگاه است که دنیا بدور از هرگونه عدالت خداوندی پیش میرود؛ این دیدگاه یادآور این ضرب مثل انگلیسی است؛ «انسان نقشه میکشد، خدا میخندد»، یعنی انسان صرفا یک عروسک خیمهشب بازی به دور از هر گونه حق انتخابی است.
این فیلم همچنین از نظری دیگر القاء کننده این مطلب است که تنها در صورت عدم وجود خداوند است که چنین قاتل خونخواری میتواند در کمال آرامش با دقت هر چه تمامتر قتلهایش را برنامهریزی کرده و آنها را بدون هیچ مشکلی به انجام برساند.
10-«یک پرتغال کوکی» اثر «استنلی کوبریک»
پرتقال کوکی محصول سال 1971 یکی از پرحاشیهترین فیلمهای تاریخ سینماست.
اکران این فیلم به خاطر تقلید برخی از جوانان از کارهای شخصیت اول فیلم (الکس) در انگلستان ممنوع میشود.
«یک پرتغال کوکی» داستان جوان شرور و خلافکاری به نام الکس است که به خاطر قتل یک زن به زندان میافتد و در آنجا تحت درمان روش جدیدی برای اصلاح خلافکاران قرار میگیرد
در دیالوگهای فیلم شنیده میشود که «الکس» برای اعمال این خشونت لگام گسیخته،از سمفونی نهم بتهوون الهام میگیرد.
او با شنیدن این موزیک آرامشبخش صحنههای ویرانی ساختمانها،شکنجههای حضرت مسیح و بمبارانهای جنگ را به یاد میآورد.
نکته جالب توجه در این میان این است که آمیزههای دینی نیز برای او شهوت و خشونت را به همراه میآورد. او در خانه پیراهنی به تن می کند که دکمه های سر آستینش به مانند میخهای کوبیده شده بر مچ دستان مسیح مصلوب بوده است،در عین حال مجسمه مسیح در اتاق او،در اوج شهوت به صلیب کشیده شده است.