پژوهشگران دانشگاه بهداشت لندن نرم افزاری برای تلفن های هوشمند طراحی کرده اند که به تشخیص بیماری های چشمی در مناطق دور افتاده کمک کند.
به گزارش "شفقنا زندگی" به نقل از مهر، حدود سیصد میلیون نفر در دنیا، یا مشکل بینایی دارند، یا نابینا هستند. بیشتر بیماران قابل درمان هستند، اما مشکل این است که آنها به خدمات چشم پزشکی و یا حتی معاینات ساده چشم دسترسی ندارند. به تازگی یک اپلیکیشن ویژه تلفن های هوشمند ساخته شده تا شاید دستکم بخشی از مشکل را حل کنند.
دکتر "اندرو باستارو" از مجریان این طرح گفت: در بسیاری از بیمارستانها جراحی آب مروارید انجام می شود اما تشخیص و درمان این بیماری چشمی در مناطق دور افتاده و دور از مراکز درمانی بهداشتی دشوار است؛ اما با این نرم افزار حتی بهیاران نیز می توانند چشم بیمار را معاینه کنند و بیماری آنها را تشخیص دهند.
به گفته وی این اپلیکیشن به گونه ای طراحی شده است که همه می توانند از آن استفاده کنند. کاربر تلفن همراه را رو به روی چشم بیمار قرار می دهد دوربین تلفن به دنبال آب مروارید می گردد سپس از شیوه ساده ای برای آزمایش بینایی استفاده می شود. در مرحله بعد ابزار خاصی بر روی تلفن نصب می شود تا تصویر شبکیه را ثبت کند.
در کنیا استفاده از این اپلیکیشن آغاز شده است. محققان در این کشور پنج هزار نفر را با روش جدید و با روش های استاندارد معاینه کردند تا نتایج را مقایسه کنند.
پیتر اکلند از سازمان بین المللی پیشگیری از نابینایی می گوید این روش می تواند تحول مهمی را ایجاد کند. اختلال بینایی تاثیر مهمی بر زندگی بیمار دارد اگر بیمار مسئول خانواده باشد مشکل بینایی او، خانواده اش را دچار بحران می کند.
معاینه با تلفن هوشمند آب مروارید بیماری چشمی افراد مورد بررسی در کنیا را به درستی تشخیص داد و پزشکان به موقع بیماران را تحت جراحی قرار دادند.
انتهای پیام