یک گروه مقاومت سایبری از کسب اطلاعات با ارزش از پرسنل نظامی ارتش اسرائیل در یک عملیات هکری خبر داد.
گروهی اسلامی که خودش را «گروه مقاومت سایبری» معرفی میکند اعلام کرده است که در حمله هکری تحت عنوان «عملیات حسن القیس» اطلاعات با ارزشی به دست آورده است.
این گروه هکرهای مسلمان میگویند که فایلهای پرسنل از جمله عناوین شغلی، پسوردها، آدرسهای پستی، ای میل ها، شمارههای تماس، کدهای نظامیِ 2014 افسر اسرائیلی، تنها بخش کوچکی از اطلاعاتی است که آنها موفق شده اند از ارتش اسرائیل استخراج و به دست آورند.
آنها میگویند که این حملات هکری را در پاسخ به ترور حسن القیس یکی از رهبران حزب الله که اخیرا در حومه لبنان ترور شد انجام داده اند.
گروه مقاومت اسلامی در بیانیه خود آورده است؛ ما سازمان موساد و گروه القاعده وابسته به اسرائیل را مسئول ترور حسن القیس میدانیم.
این گروه سایبری به سازمان موساد درباره عملیاتهای مشابه احتمالی علیه حزب الله هشدار داده و تاکید کرده است که این حملات سایبری تنها یک هشدار است و قادرند صدمات بیشتری به آنها وارد کنند.
انتهای پیام/ص
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه دولتمردان اروپایی و آمریکایی به ناکارآمدی توسل به تهدید و تحریم پی بردهاند، گفت: سلاح اتمی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارد و آن را مخل و مضر منافع ملی میدانیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، اعضای کمیته ایران در پارلمان اروپا به ریاست خانم ماریل گرونبرگ در ادامه دیدارهای خود در تهران بعدازظهر امروز (دوشنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در خصوص مسائل مورد علاقه و اهتمام مشترک گفتوگو و تبادل نظر کردند.
ظریف در این دیدار با اشاره به سابقه تاریخی و دیرینه روابط ایران با کشورهای اروپایی، اتحادیه اروپا را شریک اقتصادی کشورمان توصیف و بر ضرورت توجه جدی کشورهایی اروپایی به منافع راهبردی خود در ایران با توجه به واقعیتهای ایران و احترام به شان و حقوق ملت ایران تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به سوابق مذاکرات بین جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا در مباحث مختلف در گذشته خاطرنشان کرد: زمینههای همکاری و تعامل زیادی در خصوص مسائل و چالشهای مشترک از جمله مقابله و مبارزه با پدیدههای شومی مثل تروریسم و افراط گرایی و قاچاق مواد مخدر بین ما وجود دارد.
وزیر امور خارجه موضوع مهم و اساسی در روند تعامل اروپا و به طور کلی غرب با ایران را این نکته دانست که غربیها باید به واقعیات ایران در پرتو حضور گسترده مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری توجه کنند و به شأن ملت و کشور ایران با تمدنی کهن و چندین هزار ساله و فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی آن به دیده احترام و تکریم بنگرند.
ظریف افزود: خود دولتمردان اروپایی و آمریکایی نیز به ناکارآمدی توسل به تهدید و تحریم پی بردهاند و همین امر دلیل ورود دو طرف به مذاکره در بحث هستهای است.
وزیر امور خارجه با اشاره به پویایی و نشاط حاکم بر جامعه ایران در طول دوران بیش از 30 سال گذشته و برگزاری انتخابات متعدد و تثبیت مردمسالاری دینی، ایران را کشوری غنی از همه ابعاد انسانی و مادی با برخورداری از ظرفیتهای گسترده دانست و گفت: مولفه مردمسالاری در ایران در منطقهای که هرگونه تغییر و تحولات سیاسی در بسیاری از کشورهای آن با شیوههای غیردموکراتیک صورت میپذیرد، یک پدیده کم نظیر است.
وی افزود: در ایران همانند بسیاری از کشورهای جهان، اصول و مبانی ثابتی در سیاست داخلی و خارجی وجود دارد و تغییر دولتهای مختلف در نتیجه مشارکت گسترده مردم در انتخابات و مشارکت مستقیم در تعیین سرنوشت سیاسی منجر به انتخاب شیوه کارآمدتر و بهتری از مدیریت کشور بر اساس انتخاب و رای مردم میشود که در رویکرد سیاست و روابط خارجی کشور و تقویت و توسعه روابط با کشورهای مختلف جهان تاثیرگذار بوده است.
ظریف همچنین با تشریح رویکرد اعتدال و تعامل دولت یازدهم در عرصه سیاست داخلی و خارجی، ورود ایران به مذاکرات اخیر هستهای که منجر به حصول توافق بین ایران و گروه 1+5 شد را منبعث از همین رویکرد دانست و افزود: بر اساس مبانی اعتقادی و فتوای مقام معظم رهبری و منافع راهبردی، نه تنها سلاح اتمی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارد، بلکه آن را مخل و مضر منافع ملی خود میدانیم.
وزیر خارجه همچنین در این دیدار موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در جهت ضرورت حل و فصل بحران سوریه از طریق راهکار سیاسی و شیوه دموکراتیک بدون مداخله خارجی را تشریح کرد و گفت: در هرگونه راهکاری این مردم سوریه هستند که باید برای سرنوشت سیاسی و آینده خود تصمیم بگیرند و ایران هم از هرگونه تلاش و ابتکاری در این راستا حمایت میکند و آمادگی دارد در صورت دعوت و بدون هیچ پیش شرط، در اجلاس ژنو 2 شرکت کند.
خانم ماریا گرونبرگ رئیس هیئت پارلمان اروپا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و مذاکرات و ملاقاتهای انجام شده، ابراز امیدواری کرد که شاهد تداوم و گسترش این گفتوگوها و سفرها بین پارلمان اروپایی و ایران در راستای فهم و درک مشترک و بر اساس منافع و مصالح مشترک باشیم.
وی ایران را کشوری مهم و تاثیرگذار در عرصه تحولات منطقهای و بینالمللی توصیف کرد و افزود: کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپایی برای ایران در روند این تغییر و تحولات نقش بسزایی قائل است.
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانشرقی گفت: کاهش دید و تداوم بارشها در استان پروازهای ورودی و خروجی از فرودگاه بینالمللی تبریز را با مشکل مواجه کرده است.
علی رستمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز با تاکید بر اینکه هیچگونه مشکلی در باند یا مجموعه فرودگاهی برای پذیرش هواپیما وجود ندارد بلکه دلایل یاد شده مانع از انجام پروازها میشوند، اظهار کرد: از صبح امرو 9 پرواز در مجموع از پرواز در باند فرودگاه شهید مدنی تبریز محروم شدهاند.
وی پروازهای استانبول و باکو را جزو پروازهای بینالمللی که امروز لغو شدهاند نام برد و گفت: تعدادی پرواز در مسیر تهران و مشهد نیز از صبح امروز بنا به دلایل یاد شده لغو شده است.
رستمی از لغو 2 پرواز در روز گذشته از مجموعه تحت مدیریتش نیز خبر داد و گفت: براساس پیشبینی صورت گرفته تلاش میشود تا از بعد از ظهر امروز شاهد برقراری دوباره پروازها از فرودگاه تبریز باشیم.
این مقام مسئول در حمل و نقل هوایی لغو پروازها را از همه جهات برای مجموعه هواپیمایی متضرر کننده دانست و گفت: لغو پروازها چه از لحاظ بعد مالی و چه از جنبه مشتریمداری برای مجموعه فرودگاه متضرر کننده است.
وی در عین حال پیشبینیهای هواشناسی را بهترین ابزار برای جلوگیری از ضرر و زیان برای هر دو طرف معادله عنوان کرد و گفت: در صورت پیشبینی نزدیک به واقعیت آب و هوا و استناد متقاضیان استفاده کننده از خدمات فرودگاهی به این ابزار میتوان از بخش عظیمی از خسارتها جلوگیری کرد.
رستمی از مشتریان حوزه مدیریتش خواست تا در برنامهریزی برای استفاده از خدمات فرودگاهی مراجع پیشبینی هواشناسی مورد ارزیابی قرار داده و سپس نسبت به برنامهریزی برای سفر اقدام کنند.
اواخر سال 90 با لغو پیدر پی پرواز علی نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی به دلیل شرایط جوی، مهآلود بودن و عدم دید کافی در فرودگاه بینالمللی تبریز و چندین هواپیمای دیگر فرودگاه بینالمللی تبریز، با پیگیریهای خبرگزاری فارس احساس نیاز به دستگاه « آر-وی- آر» در مجموعه بینالمللی تبریز که جزو فرودگاههای ترانزیتی چه از نظر بار و چه از نظر مسافر است دو چندان نمود پیدا کرد.
اما متاسفانه در تامین اعتبار این دستگاه در میان دستگاههای استانی و کشوری در کش و قوس قرار گرفت که این کش و قوس علاوه بر تحمیل هزینهای به دلیل افزایش قیمت این دستگاه طی یک سال گذشته، تاخیر نزدیک به یک ساله را نیز در راهاندازی و نصب این دستگاه در فرودگاه تبریز به دنبال داشت.
دستگاه «آر.وی.آر» در سه قسمت ورودی، وسط و انتهای باند نصب میشود و اطلاعات لغزندگی باند، سرعت و سمت وزش باد و میزان دید افقی در طول باند را به صورت میلیمتری توسط لیزر به خلبان مخابره میکند و با وجود این دو دستگاه در فرودگاههای کشور هیچ خلبانی از پرواز و فرود در شرایط دید کم نمیهراسد.
دستگاه «آر.وی.آر» قابلیت افزایش دید در شرایط جوی بد و از جمله در مه را تا کمتر از 500 متر میسر میسازد و جزو نیازهای اساسی در فرودگاههای بینالمللی محسوب میشود.
باید به این نکته نیز تاکید کرد در زمانی که این احساس نیاز برای فرودگاه تبریز که عنوان فرودگاه بینالمللی را یدک میکشد، صورت گرفت تنها سه فرودگاه در کل کشور به دستگاه آر.وی.آر مجهز بودند، بعد از پرداختن به موضوع ضرورت وجود این دستگاه در فرودگاه بود که هواشناسی کشور برنامهریزی برای نصب آن در 17 فرودگاه را در دستور کار قرار داد و اکنون توفیقات کشوری در این رابطه بر استان فائق آمده به طوریکه در بیش از 12 فرودگاه از جمله ارومیه، کرمانشاه، بندرعباس، بیرجند و ... دستگاه آر.وی.آر نصب و راهاندازی شده است.
نگاهی به لیست فرودگاههای مجهز شده به دستگاه ضرورت نصب آن را در تبریز با توجه به موقعیت آب و هوایی دو چندان میکند و ما را بر آن میدارد که عنوان اولی را از شهر خود برداشته و گامهایی را برای آخر نشدن برداریم.
با توجه به جایگاه فرودگاه بینالمللی تبریز در عرصههای اقتصادی، سیاسی، علمی، فرهنگی، اجتماعی و ... به دلیل همجواری آذربایجانشرقی با بسیاری از کشورهای تاثیرگذار در این عرصه و وجود خطوط هوایی بین تبریز و این کشورها، شاید در روابط بینالملل وجهه خوشآیندی نداشته باشد که پروازی به خاطر کمی دید خلبان موفق به فرود نشود.
مهمتر از آن مگر نه اینکه آسایش و آرامش هموطنان دلیل تلاش شبانهروزی همه مسئولان ما باید باشد، انتظار میرود مسئولان فرودگاه تبریز و هواشناسی به عنوان متولیان اصلی و مدیران ارشد استان همت خود را برای رسیدن به جمع دو فرودگاه دارنده این دستگاه دوچندان کنند و امیدواریم بالاخره فرودگاه بینالمللی تبریز حداقل به عنوان هفدهمین فرودگاه هم که شده رنگ دستگاه آر.وی.آر را به خود ببیند.
چند سالی است که فرودگاه بینالمللی تبریز در آرزوی نصب دستگاه آر- وی- آر به سر میبرد اما هر سال دریغ از پارسال و ما همچنان سالها را یکی پس از دیگری طی میکنیم حال کدام دستگاه و ارگان باید جوابگوی برآورده نشدن آرزوی این فرودگاه بینالمللی باشد که میتواند نمادی از اوضاعی کشور در سطح بینالمللی را به رخ بکشد مشخص نیست.
پیش از این مدیر کل هواشناسی استان آذربایجان شرقی راهاندازی دستگاه آر.وی.آر فرودگاه بینالمللی تبریز را اواخر مهر و حداکثر نیمه اول آبان اعلام کرده بود.
فرودگاه بینالمللی تبریز در شمال غرب شهرستان تبریز و در ارتفاع یکهزار و 494 متری از سطح دریا در زمینی به مساحت 420 هکتار در سال 1333 تحت نظارت ضوابط سازمان جهانی هوانوردی ICAO در محل کنونی تأسیس شد.
در سال 1356 پرواز حجاج از این فرودگاه آغاز و از سال 1370 با تصویب هیئت دولت به عنوان فرودگاه بینالمللی نامگذاری شده و در سال 1378 به عنوان یکی از فرودگاههای درجه یک کشور انتخاب شد و از آن تاریخ به عنوان یکی از چهار فرودگاه Open Sky (آسمان باز) ایران خدمات هوایی خود را به پروازهای داخلی و خارجی و عبوری ارائه میکند.
انتهای پیام/60001/ع40
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برنجهای بابانور(کشور هند)، زیتون(کشور پاکستان)، صدری هاشمی(آستانه اشرفیه)، طارم محلی معطر فریدون کنار، سیاه دم ،هاشمی دودی (رشت)، اویلا و ستایش آلوده هستند.
صدری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس نامه سازمان غذا و دارو، برنجهای بابانور(کشور هند)، زیتون(کشور پاکستان)، صدری هاشمی(آستانه اشرفیه)، طارم محلی معطر فریدون کنار، سیاه دم هاشمی دودی (رشت)، اویلا و ستایش آلوده هستند.
وی با بیان اینکه برنجهای وارداتی پس از بررسی کارشناسی و بهداشتی وارد بازار میشوند، اظهار داشت: با توجه به اهمیت سلامتی مردم دانشگاه علوم پزشکی همواره بر نظارت بر مواد غذایی وارداتی تاکید زیادی داشته و دارد.
صدری گفت: نمونه برنجهای وارداتی براساس میزان سموم قارچی، فلزات سنگین و از نظر میکروبی و شیمیایی مورد آزمایش قرار میگیرند و در صورت سلامت، مجوز ترخیص و عرضه داده میشود.
وی همچنین تصریح کرد: برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده، مجوز ترخیص از سال گذشته به صورت سیستمی و در سامانه مبارزه با قاچاق کالا ثبت و درج میشود.
صدری با اشاره به نامه سازمان غذا و دارو، نام تجاری برنجهای آلوده را با نامهای بابانور(کشور هند)، زیتون(کشور پاکستان)، صدری هاشمی(آستانه اشرفیه)، طارم محلی معطر فریدون کنار، سیاه دم هاشمی دودی (رشت)، اویلا و ستایش اعلام کرد.
صدری اضافه کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته با واحد بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه که وظیفه کنترل در سطح عرضه را برعهده دارد، بعد از مشاهده موارد مشکوک، محموله توقیف شده و نمونه کالا برای انجام آزمایشها ارسال میشود.
این مقام مسئول گفت: براساس برنامهریزی سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان برنج داخلی باید پروانه ساخت داشته باشند در غیر این صورت از سال آینده با آنها برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه برنجهای وارداتی نیز باید مجوز واردات داشته باشند، گفت: برای اطمینان و جلوگیری از بروز مشکلات، عمده فروشها و مراکز عرضه باید هنگام خرید، مدارک و مجوزهای قانونی را از واردکنندگان درخواست کنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: شهروندان در صورت مشکوک شدن به مراکز خرید و فروش برنج میتوانند مراتب را به مراکز بهداشتی اطلاع دهند و همکاران ما با مراجعه به آن مرکز و انجام آزمایشهای لازم، سلامت کالا را بررسی خواهند کرد.
انتهای پیام/66006/خ30
وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد تعلل و «مانعتراشی» در راه تحقق مرحله نخست توافقات بین گروه 1+5 و ایران از سوی اتحادیه اروپایی، خطر به تعویق افتادن اجرای توافقات و از دست دادن زمان را به همراه دارد.
به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای اختصاصی با شبکه تلویزیونی «راسیا-24» اعلام کرد که اتحادیه اروپا در تحقق مرحله نخست توافقات بدست آمده بین «گروه 1+5» با ایران در ژنو تعلل به خرج می دهد و خطر به تعویق افتادن اجرای توافقات وجود دارد.
وزیر خارجه روسیه یادآور شد: متاسفانه آغاز تحقق مرحله نخست (اجرای توافقات) به تاخیر افتاده است، برای اینکه اتحادیه اروپا به ما اطلاع داده که این توافقات باید ابتدا از سوی همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد تایید قرار بگیرد. به احتمال زیاد این مسئله در تاریخ 16 دسامبر (27 آذر ماه) سال جاری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ولی به عقیده لاوروف، علائمی وجود دارد که اینبار کشورهای اروپایی نتوانند این بسته پیشنهادی را مورد تایید قرار دهند. در آن صورت این مسئله به ماه ژانویه سال آینده موکول خواهد شد و این به معنای آن است که شش ماه مهلت اجرای توافقات اولیه بین ایران و گروه 1+5 در حال سپری است و آغاز مرحله نخست توافقات از سوی اتحادیه اروپا هنوز آغاز نشده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تاکید کرد: این مسئله باعث نگرانی ماست و سعی داریم تا توجه شرکای خود در اتحادیه اروپا را به این مسئله جلب کنیم که «موانع غیرقابل عبوری» بر سر راه تحقق توافقات بوجود نیاورند که بخاطر آنها ماهیت اصلی خود توافقات حاصله در ژنو که یک موفقیت تاریخی و استثنایی است که همه خواستار به ثمر رسیدن آن هستند، زیر سئوال برود.
دومین میمون فضانورد با نام فرگام که توسط کاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده بود سالم به زمین بازگشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس دومین میمون فضانورد با نام «فرگام» که توسط کاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده بود سالم به زمین بازگشت .
کاوشگر پژوهش آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام فرگام، بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک تر شود.
کاوشگر پژوهش که حامل یک میمون از نژاد رزوس بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع 120 کیلومتر، در مدت زمان حدود 15 دقیقه توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی نماید.
در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل نموده و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت نمایند.
این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصین کشورمان این فرصت را می دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.
پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در راستای نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا به شمار می رود.
از ویژگی های جدیداین کاوشگر می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگر های قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالا تری برخوردار است اشاره نمود : به کار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.
گفتنی است که در بهمن ماه سال 1391 دانشمندان ایرانی موفق شدند توسط "کاوشگر پیشگام " اولین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی نمایند. با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست- فضایی بیش از پیش تثبیت گردید.
جمهوری اسلامی ایران در سال 1387با پرتاب کاملاً مستقل اولین ماهواره تماماً ایرانی با نام امید توانست وارد باشگاه فضایی جهان شود.
در حالی که سنا برای تصویب طرح تحریمهای جدید علیه ایران آماده میشد، رئیس کمیته بانکداری سنا اعلام کرد در حال حاضر از این طرح حمایت نمیکند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، درخواست دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا از کنگره برای تعویق تحمیل تحریمهای بیشتر علیه ایران روز سهشنبه از حمایت کلیدی در سنا برخوردار شد زیرا رئیس کمیته بانکداری سنا آمریکا اعلام کرد که در حال حاضر از طرح تصویب تحریمهای جدید علیه ایران حمایت نمیکند.
کمیته بانکداری سنا آمریکا در حالی حاضر شده است که تصویب تحریمهای جدید علیه ایران را به حالت تعویق درآورد که دولت اوباما اعلام کرد تصویب چنین تحریمهایی مذاکرات 1+5 با ایران برای رسیدن به یک توافق نهایی در خصوص برنامه هستهای تهران را در خطر قرار میدهد.
«تیم جانسون» رئیس دموکرات کمیته بانکداری سنا آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: رئیسجمهور و جان کری دلیل محکمی برای توقف اقدام کنگره در خصوص تصویب تحریمهای جدید علیه ایران مطرح کردند بنابرایم من تمایل دارم از درخواست آنها حمایت کنم و اقدام کمیته بانکداری در خصوص تحریمهای جدید علیه ایران را در حال حاضر به تعویق اندازم.
کمیته بانکداری ناظر بر طرح تحریمها در سنا است و چندین ماه است در حال بررسی طرح تحریمهای جدید علیه ایران میباشد.
این اقدام کمیته بانکداری آمریکا در شرایطی صورت گرفته است که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران روز دوشنبه در مصاحبه با مجله آمریکایی تایم، نسبت به تبعات اقدام نمایندگان کنگره آمریکا در جهت افزایش تحریمهای ایران هشدار داد و گفته بود تصویب چنین طرحی به لغو تمام توافقات حاصله در ژنو منجر میشود.
ایران و گروه موسوم به 1+5 اوایل این ماه در ژنو به توافقی اولیه دست یافتند که در 6 ماه آینده تعهداتی را برای طرفین در نظر میگیرد و فضای لازم برای مذاکرات در مورد راهکار نهایی را ایجاد میکند. ایران متعهد شده گستره برنامه هستهای خود را در سطح فعلی حفظ کند، 1+5 هم تعهد داده است از اعمال تحریمهای تازه، خودداری کند. همچنین ایران غنیسازی 20درصد را متوقف میکند و 1+5 هم بخشی از تحریمها را کاهش میدهد. این بازه 6 ماهه هنوز آغاز نشده و طرفین در حال رایزنی برای توافق بر سر اجرای تعهدات هستند.
جان کری روز سهشنبه در یک جلسه استماع آشکار در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد. کری و «جک لو» وزیر خزانهداری آمریکا قرار است یک جلسه محرمانه برای یکصد نفر از اعضای سنا آمریکا برگزار کنند.
در جلسه استماع روز سهشنبه، جمهوریخواهان و دموکراتها در خصوص توافق موقت ژنو بین ایران و 1+5 سوالاتی را مطرح کردند.
کری تصریح کرد: ما از شما میخواهیم به مذاکرهکنندگان و کارشناسان ما زمان و فضا دهید تا کارشان را انجام دهند و از شما میخواهیم در حالیکه مذاکره میکنیم، تحریمهای جدید را به حالت تعویق درآورد. من هرگز نمیگویم اگر این جواب نداد، ما برمیگردیم و از شما چیزهای بیشتری میخواهیم. فقط میگویم که الان تحریمها را افزایش ندهید. هماکنون یک لحظه دیپلماتیک مهم است.
«الیوت انگل» دموکرات ارشد مجلس نمایندگان آمریکا به کری گفته بود که فکر میکند دولت اوباما باید اهرم بیشتری با تحریمهای بیشتر داشته باشد.
البته دموکراتها و جمهوریخواهان سنا میگویند بسیار به معرفی یک طرح جدید مستقل، خارج از کمیته بانکداری سنا، نزدیک شدهاند تا از طریق آن به دنبال تحمیل تحریمهای جدید علیه ایران ظرف 6 ماه در صورتی هستند که ایران به توافق موقت ژنو عمل نکند.
هنوز مشخص نیست که چگونه چنین طرحی میتواند بدون حمایت کمیته بانکداری آمریکا پیش رود زیرا رهبران دموکرات سنا از بزرگترین همپیمانان اوباما در واشنگتن به حساب میآیند.
شهر دیترویت آمریکا به دلیل بدهی بی سابقه 18.5 میلیارد دلاری در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفت، به گونهای که حتی چراغهای معابر آن نیز خاموش شدهاند.
به نقل از ددلاین دیترویت، تأیید ورشکستگی شهر دیترویت آمریکا باعث شد، تا چشم جامعه جهانی دوباره متوجه بزرگترین فرآیند ورشکستگی در تاریخ ایالات متحده امریکا شود.
شهری که زمانی بزرگترین شهر خودرو سازی جهان بود، در حال حاضر به بزرگترین شهر ورشکسته جهان تبدیل شده است.
مقامات دولتی با اعلام موافقت برای اختصاص 210 میلیون دلار به عنوان تسهیلات مالی برای بازسازی سیستم روشنایی این شهر در پی تأیید دادگاه ورشکستگی این شهر، در حال تلاش برای بازگرداندن زندگی به این شهر بحران زده هستند.
بر طبق آخرین آمار، مجموع بدهی های این شهر به میزان 18.5 میلیارد دلار رسیده است. شهر دیترویت که زمانی بزرگترین مرکز تولید خودروی جهان محسوب میشد، در حال حاضر به بزرگترین شهر مرده جهان تبدیل شده است.
تا سالهای قبل از بحرانهای مالی آمریکا، شهر دیترویت با وجود کارخانه های خودرو سازی بسیار از سراسر جهان شهری کاملا اقتصادی محسوب میشد و کسی فکر آن را نمی کرد که این شهر زمانی رنگ مردگان بگیرد.
پس از بحران های مالی در ایالات متحده، کارخانه های خودروسازی با یحران روبرو شده و یک به یک تعطیل شدند. در حال حاضر شهری که سالانه گردش مالی میلیاردها دلاری را تجربه می کرد هم اکنون با تأیید دادگاه ورشکستگی توانسته است برای روشن کردن چراغ های خیابان های خود تسهیلات 210 میلیون دلاری دریافت کند.
دولت آمریکا با تلاش برای طولانی کردن روند اعلام ورشکستگی این شهر در دادگاهی که نتیجه آن تا حد زیادی از قبل قابل حدس بود، اقدامات قابل توجهی را برای دور کردن اذهان جهان از این اتفاق بزرگ انجام داد، با این حال اعلام این ورشکستگی پس از ماهها بررسی دادگاه نشان از شدت بحران در این کشور دارد و واکنشهای مختلفی را در سطح بینالملل در پی داشت.
در حال حاضر بسیاری از شهروندان این شهر مهاجرت کرده و نرخ بیکاری در این شهر بشدت افزایش یافته است. در این شهر بسیاری از کارخانه ها متروکه شده و خانه های خالی بسیاری مشاهده می شود.
به تازگی فردی نیز 5 میلیون دلار برای حفظ هنر در این شهر به مقامات کمک کرده است.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری با اعلام خبر پایان نشست سران سه قوه به میزبانی حجتالاسلام روحانی از تأکید سران قوا بر تداوم این جلسات سخن گفت.
حجتالاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیسجمهور اظهار داشت: نشست سران سه قوه با حضور حسن روحانی رئیسجمهور، آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و علی لاریجانی رئیس قوه مقننه برگزار شد.
وی تصریح کرد: نشست مشترک سران سه قوه در گذشته نیز امری متداول بوده و هر چند ماه یکبار تشکیل میشود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در پایان خاطرنشان کرد: سران سه قوه در این جلسات به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل فیمابین و مهمترین مسائل جاری کشور میپردازند.
به گزارش فارس، اولین نشست مشترک سران قوا بهمیزبانی رئیس جمهور، 1 ساعت و 30 دقیقه به طول انجامید و طی آن مسائل و موضوعات کلان کشوری، تعامل و ارتقای سطح مناسبات سه قوه، افزایش هماهنگی میان قوا و همافزایی تلاشهای آنها برای رفع مشکلات و مسائل مبتلابه مردم بررسی شد.
انتهای پیام/
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه فرهنگ و ارزشهای فرهنگی، هویت و روح یک ملت است، خاطر نشان کردند: فرهنگ، حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست بلکه اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل فرهنگ هستند.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (سه شنبه) در دیدار رئیس و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، با تبیین اهمیت حیاتی مقوله فرهنگ و جایگاه شورایعالی انقلاب فرهنگی؛ ضمانت اجرای مصوبات این شورا؛ وظایف نظارتی و هدایتی دستگاهها در مقوله فرهنگ؛ ضرورت برخورد حکیمانه با پدیده های فرهنگی، استمرار پیشرفت علمی در دانشگاهها؛ تدوین مبانی تحول علوم انسانی، و صیانت از زبان زیبای فارسی، نکات مهمی را بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای اولین نکته سخنان خود را به موضوع اهمیت و جایگاه فرهنگ در جامعه اختصاص دادند و با اشاره به شخصیت و سوابق فرهنگی روسای سه قوه و همچنین اکثریت اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی بعنوان دردمندان عرصه ی فرهنگ، گفتند: بر همین اساس از این شورا انتظار می رود اهتمام و تلاش بیشتری برای برجسته کردن موضوع فرهنگ در جامعه و رساندن آن به جایگاه واقعی، به خرج دهد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه فرهنگ و ارزشهای فرهنگی، هویت و روح یک ملت است، خاطر نشان کردند: فرهنگ، حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست بلکه اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل فرهنگ هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره با تأکیدهای قبلی مبنی بر لزوم وجود پیوست فرهنگی برای همه موضوعات و مسائل مهم در عرصه های مختلف افزودند: برخی اوقات ممکن است، تصمیم گیری ها و مصوّبات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی علمی، تبعات منفی فرهنگی در جامعه بوجود آورد که دلیل آن نبود پیوست فرهنگی است.
ایشان تأکید کردند: برای فعالیتهای فرهنگی، برنامه ریزی ضروری است و نمیتوان انتظار داشت که فرهنگ کشور اعم از فرهنگ عمومی، فرهنگ نخبگان و فرهنگ دانشگاهی، به خودی خود پیش برود.
رهبر انقلاب اسلامی از این نکته وارد موضوع لزوم نظارت و هدایت دولت درخصوص مسائل فرهنگی شدند و خاطر نشان کردند: دستگاههای مختلف در قبال جریان فرهنگ عمومی کشور مسئولند.
حضرت آیت الله خامنه ای هدایت و نظارت در مسائل فرهنگی را همچون مراقبت باغبان از گلهای زیبا دانستند و گفتند: کندن علف های هرز در یک بوستان به معنای رشد گلها و استفاده طبیعی آنها از آب و نور و هواست.
رهبر انقلاب اسلامی حساس بودن و مقابله با مسائل مخرّب فرهنگی را از وظایف نظارتی حکومت دانستند و افزودند: همه ما در قبال مسائل فرهنگی و فرهنگ عمومی کشور مسئولیت شرعی و قانونی داریم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه فرهنگ همواره متکی به حضور مردم است، افزودند: سپردن مسائل فرهنگی به مردم نافی وظیفه نظارتی و هدایتی دولت نیست و حضور حکومت و دولت در عرصه فرهنگ نیز به معنای سلب حضور مردم نمی باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به برخی اظهارات غیر مسئولانه در خصوص لزوم آزادی های فرهنگی همچون غرب، خاطر نشان کردند: چرا هنگامی که غربی ها بر مسائل غیر معقول و انحرافی همچون اختلاط زن و مرد با عنوان تساوی زن و مرد، یا سبک زندگی خود با عنوان پیشرفت و تجدد لجاجت دارند، ما بر ارزشهای والای فرهنگ خود اصرار نداشته باشیم؟
جایگاه و اهمیت شورای عالی انقلاب فرهنگی دومین نکته ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از ابتکارات با برکت امام خمینی (ره) بود که عالی ترین و بهترین مرکز فرهنگی کشور است.
حضرت آیت الله خامنه ای، حضور مسوولان ارشد و همچنین حضور چهره های تأثیرگذار علمی و فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی را مهمترین نقطه قوت این شورا دانستند و تأکید کردند: همین مساله موجب می شود که موضوع فرهنگ کشور، تابع بالا و پایین شدن جریانات سیاسی نباشد و حرکت فرهنگی کشور ضمن برخورداری از ثبات، از روزمره گی خارج شود.
ایشان افزودند: یکی از مسائل مهم در شورایعالی انقلاب فرهنگی این است که اعضای شورا، جایگاه و تأثیرگذاری آن را به عنوان مرکز اصلی سیاستگذاری فرهنگی کشور باور داشته باشند.
ایشان حضور مستمر اعضاء و تعطیل نشدن جلسات شورا را بسیار ضروری برشمردند و افزودند: شورایعالی انقلاب فرهنگی به مسائل زیرساختی و اساسی بپردازد و از ورود به جزئیات پرهیز کند.
رهبر انقلاب اسلامی سومین نکته خود را به ضمانت اجرای مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی اختصاص دادند و گفتند: مصوبات شورا حتماً اجرا شوند.
رهبر انقلاب اسلامی حضور رئیس قوه مجریه، رئیس قوه مقننه و قانونگذاری و وزرا و مسئولان را ضمانت اجرای مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی دانستند و خاطرنشان کردند: اسناد بسیار مهم و خوبی همچون نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادی در آموزش و پرورش، سند دانشگاه اسلامی، و سند راهبردی نخبگان باید اجرایی و عملی شوند و خودِ شورا نیز بر نحوه اجرای آنها نظارت داشته باشد.
واقعیتی به نام تهاجم فرهنگی، چهارمین نکته ای بود که رهبر انقلاب توجه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را به آن جلب کردند.
ایشان با اشاره به سخنان چهره های فرهنگی و سیاسی کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی درباره تهاجم فرهنگی آمریکا علیه سایر فرهنگها افزودند: واقعیتی که سالها قبل، آن را گوشزد می کردم هم اکنون، عینیات انکار ناپذیری یافته است.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس یک واقعیت دیگر را مورد اشاره قرار دادند: «فعالیت حداقل صدها رسانه صوتی، تصویری، مکتوب و اینترنتی در جهان با هدف مشخص تأثیرگذاری بر ذهن و رفتار ملت ایران».
ایشان برخی بازی های رایانه ای و اسباب بازیهای وارداتی را از جمله مصداق هایی خواندند که در ترویج رفتار و سبک زندگی غربی در ذهن کودکان، نوجوانان و جوانان ایرانی تأثیرگذاری میکند.
رهبر انقلاب کار و ابتکار را اساس برخورد حکیمانه با مقوله تهاجم فرهنگی دانستند و تأکید کردند: باید با تلاش مبتکرانه به مقابله با این مقوله پرداخت که در این زمینه مسئولیت صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار سنگین است.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه به وزارت ارشاد توصیه موکد کردند: تولید کتاب، ترجمه کتاب های مفید، تولید فیلم های سینمایی جذاب با تکیه بر ظرفیت های بالای ساخت فیلم، تولید بازی های رایانه ای مفید، ترویج بازی های پر تحرک و تولید اسباب بازی های معنا دار و جذاب را در دستور کار قرار دهد.
رهبر انقلاب ، رصد و شناخت دقیق پدیده های نوظهور تهاجم فرهنگی را قبل از ورود به ایران ضروری دانستند و خاطر نشان کردند: دیر فهمیدن و دیر جنبیدن مشکل آفرین است بنابراین باید به موقع و حکیمانه برخورد کرد.
ایشان در تبیین برخورد حکیمانه خاطر نشان کردند: گاه باید از نفوذ پدیده ها، کاملا جلوگیری کرد اما برخی پدیده ها را میتوان پذیرفت و یا اصلاح کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان آخرین نکته در بحث تهاجم فرهنگی، انفعال و موضع دفاعیِ صرف در مقابل فرهنگ مهاجم را، بدترین و خسارت بار ترین نوع برخورد خواندند و خاطر نشان کردند: مواضع تهاجمی نیز در برخی موارد لازم است اما به هر حال در هر شرایط باید حکیمانه و با فکر عمل کرد.
رهبر انقلاب سپس در پنجمین نکته از سخنان خود رئیس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را به توجه کامل به ضرورت استمرار پیشرفت علمی در دانشگاهها و مراکز پژوهشی فراخواندند.
ایشان شتاب فراوان علمی کشور و پیشرفتهای علمی یک دهه اخیر را واقعیت مبارکی خواندند که مخالفان ایران نیز به آن اذعان کرده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری سخنان رئیس جمهور در همین زمینه، همه مسئولان کشور به ویژه وزیران آموزش عالی و بهداشت و درمان را موظف کردند همه تلاش خود را بکار گیرند تا چرخه پیشرفت علمی کشور کند نشود و هر روز توسعه و سرعت بیشتری یابد.
ایشان افزودند: واقعیتی به نام «ما می توانیم» در روح جوانان کشور موج می زند، این امواج نشاط آفرین را تقویت کنید تا به یاری پروردگار رسیدن کشور به قله های علمی و مرجع شدن علمی ایران و برپایی تمدن نوین اسلامی، تحقق یابد.
رهبر انقلاب اسلامی یک توصیه بسیار مهم دیگر هم داشتند و آن اینکه: دانشگاهها به هیچ دلیلی جولانگاه جریانهای سیاسی نشود چرا که اینکار جلوی رشد و شتاب علمی را می گیرد.
ایشان خاطرنشان کردند: همچون گذشته اعتقاد داریم جوان به ویژه جوان دانشجو موتور محرک تحولات سیاسی اجتماعی است اما این مسئله با تبدیل دانشگاه به محل جولان جریانهای سیاسی کاملاً متفاوت است.
ششمین نکته سخنان رهبر انقلاب در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابراز یک نگرانی شدید و دغدغه عمیق بود: «نگرانی از بی توجهی به زبان فارسی و تهاجماتی که به این زبان می شود».
ایشان با انتقاد از کاربرد تعابیر بیگانه در مواقعی که لغت فارسی وجود دارد افزودند: متأسفانه کار به جایی رسیده است که برخی از به کار نبردن اصطلاحات فرنگی احساس خجالت می کنند و نامها و تعابیر بیگانه در مسائل مختلف و حتی در مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان در حال گسترش است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: شورایعالی انقلاب فرهنگی ضمن مقابله حکیمانه با هرگونه تضعیف و معارضه با زبان عمیق و زیبای فارسی، برای تقویت، گسترش و تحکیم زبان فارسی در همه زمینه ها، تلاش ملموس و مجدانه ای انجام دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنانشان، وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه علوم انسانی را یادآور شدند و افزودند: شورا، به عنوان اساسی ترین کار، به تدوین مبانی علمی و فلسفی تحول علوم انسانی اقدام کند.
رهبر انقلاب در آخرین نکته، ضرورت توجه به آسیبهای اجتماعی و علل فرهنگی آن را خاطرنشان کردند و افزودند: ریشه یابی و بررسی راه حلهای مسائلی همچون طلاق، فسادهای مالی و بزهکاری مورد توجه شورا قرار گیرد.
ایشان در زمینه مسائل اجتماعی، افزایش سن جمعیت کشور را خطری واقعی برشمردند و افزودند: مسئولان مقابله با کاهش جمعیت جوان کشور را جدی بگیرند و برای آن راه حلهای به موقعی ارائه دهند.
رهبر انقلاب در این دیدار همچنین یاد مرحوم دکتر حسن حبیبی را گرامی داشتند.
قبل از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهور، شورایعالی انقلاب فرهنگ را بالاترین نهاد سیاستگذاری فرهنگی کشور خواند و گفت: اگر دولت قصد داشت بهترین مشاوران فرهنگی را برگزیند، نمی توانست بهتر از اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی را انتخاب کند.
آقای روحانی با اشاره به مصوبات بسیار موفق شورا بویژه درخصوص تولید علم و فناوری تأکید کرد: دولت مصمم است اقدامات مجدانه ای را برای تکمیل چرخه علم و فناوری در کشور و تولید ثروت از علم و افزایش قدرت ملی، انجام دهد.
رئیس جمهور با تأکید بر عزم دولت برای اجرای مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: از جمله اسناد شورا، سند مربوط به نخبگان است که دولت برای اجرایی شدن آن و حمایت از شرکتهای دانش بنیان اقدام خواهد کرد.
آقای روحانی یکی از رویکردهای دولت را تهیه پیوست فرهنگی برای مسائل اجرایی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دانست و با اشاره به اهتمام دولت برای صیانت از باورهای دینی و اخلاقی، افزود: ما معتقدیم باورهای دینی باید در کنار عقلانیت و اعتدال، از افراطی گری و خرافه گرایی و شعار زدگی فاصله بگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به نقش مردم در مسائل فرهنگی و همچنین وظیفه نظارتی شورایعالی انقلاب فرهنگی، موضوعات نهاد خانواده و آموزش و پرورش را دارای اهمیت ویژه برشمرد و تأکید کرد: اصلاح فرهنگ عمومی جامعه از طریق فرهنگ سازی در خانواده ها و مدارس امکان پذیر است.
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان