نشست بعدی ایران و 1+5 هفتم و هشتم نوامبر در ژنو برگزار خواهد شد و تصمیم گرفته شد که کمیته های کارشناسی با حضور متخصصان هسته ای و تحریم تشکیل شود.
مذاکرات ایران و گروه 1+5 از صبح دیروز (سه شنبه) در محل دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در شهر ژنو آغاز شد. سه دور مذاکره یک دور به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و 2 دور نیز در سطح معاونان به ریاست عراقچی و هلگا اشمید برگزار شد و قرار است دور آخر به ریاست اشتون و ظریف ساعت 18 به وقت تهران برگزار شود.
در طی این دور مذاکرات تصمیم گرفته شد که کمیته های کارشناسی با حضور متخصصان هسته ای و تحریم تشکیل شود.
نشست بعدی ایران و 1+5 نیز هفتم و هشتم نوامبر (16 و 17 آبان) در ژنو برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ژنو، مذاکرات ایران و گروه 1+5 با حضور هیئت های شرکت کننده از ایران، آلمان، آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و با حضور کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دیروز (سه شنبه) در محل دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در شهر ژنو آغاز شد.
دور اول مذاکرات صبح سه شنبه به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون در این محل آغاز و دور دوم بعدازظهر سه شنبه در سطح معاونان ادامه یافت که ریاست این دور برعهده سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و هلگا اشمید معاون کاترین اشتون بود.
دور سوم مذاکرات باز هم در سطح معاونان ساعت 13 امروز آغاز و حدود 2 ساعت به طول انجامید و دور چهارم به ریاست ظریف و اشتون تشکیل شد که لحظاتی پیش پایان یافت.
طرفین قرار است در پایان نشست بیانیه مشترکی را منتشر کنند.
براساس توافقات صورت گرفته قرار شد دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 اوایل ماه آینده میلادی (هفتم و هشتم نوامبر) 16 و 17 آبان باز هم در ژنو برگزار شود.
همچنین تصمیم گرفته شد که کمیته های کارشناسی با حضور متخصصان هسته ای و تحریم تشکیل شود.
اشتون و ظریف قرار است تا لحظاتی دیگر در نشست خبری جداگانه به سوالات خبرنگاران پاسخ دهند.
لازم به ذکر است در حاشیه این نشست دو روزه ملاقات های دوجانبه ای در سطح معاونان وزیر خارجه برگزار شد.
کاترین اشتون و محمدجواد ظریف نیز دوشنبه شب بر سر میز شام در اقامتگاه سفیر و نماینده ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو به رایزنی پرداختند و روز سه شنبه نیز دیداری دوجانبه داشتند.
ظریف همچنین پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) با همتای سوئیسی خود به گفت وگو پرداخت.
انتهای پیام/ص
یک خبرگزاری آمریکایی گزارش داده دولت اوباما به دنبال آن است که به جای رفع تحریمها به ایران اجازه دسترسی به بخشی از داراییهای مسدود شده در بانکهای خارجی را بدهد.
دولت اوباما در حال بررسی طرحی است که بدون برداشتن تحریمها به ایران در قبال توافق احتمالی هستهای امیتاز بدهد.
یکی از مشکلاتی که در محافل داخل رسانهای و سیاسی آمریکا بارها به آن اشاره شده، این است که آنها در چه مقطعی از توافق با ایران باید با کاهش تحریمها به گامهای عملی ایران پاسخ دهند؟ و اگر ایران گامهای لازم برای رفع آنچه غربیها به آن نگرانیها از برنامه هستهای ایران میگویند، بردارد، آمریکا در برابر این گامهای ایران باید چگونه عمل کند؟
یک نگرانی که بارها از آمریکاییها شنیده شده این است که اگر تنها یک آجر از دیوار تحریمهای ضدایرانی برداشته شوند کل آنچه طی این سالها ساخته شده فرو میریزد، زیرا برداشت بسیاری از کشورها و کمپانیها این را به عنوان نشانهای خواهند دید که بحران به پایان رسیده و آنها مجاز به تبادل و تجارت با ایران هستند.
با این حال، اگر آمریکا به گامهای عملی ایران بدون رفع تحریمها پاسخ دهد ایران نیازی به توافق بر سر برنامه هستهای خود نخواهد دید.
این باعث شده برخی در دولت اوباما راه دیگری را انتخاب کنند که رفع فشارهای مالی از ایران، بدون برداشتن تحریمها است.
طبق گزارش بلومبرگ، 50 میلیارد دلار از پول ایران در بانکهای سرتاسر جهان مسدود شدهاند که این اقدام به خاطر تلاشهای کاخ سفید و وزارت خزانهداری آمریکا است.
چند مقام دولتی آمریکا به جفری گلدبرگ، خبرنگار بلومبرگ گفتهاند که مذاکرهکنندههای ایرانی که در حال حاضر در ژنو هستند آمادهاند به ایران پیشنهاد دسترسی به دستکم بخشی از این پول را در ازای دریافت امتیازاتی از برنامه هستهای ایران بدهند.
در واقع، دولت اوباما قصد دارد پاداش امیتازگیری احتمالی از برنامه هستهای ایران را با پول خود ایران بدهد.
طبق نوشته گلدبرگ، این ایده برای اولین بار از زبان مارک دابوویتز، یکی از کارشناسان تحریمهای ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی ـ از اندیشکدههای تندرو آمریکایی ـ بیرون آمده است. دابوویترز که مدیر اجرایی این اندیشکده تندرو هم هست اولین بار این ایده را در یک محفل خصوصی در هفته گذشته پیشنهاد داده بود؛ از آن زمان به بعد، این ایده به وزارت خارجه، وزارت خزانهداری و کاخ سفید نفوذ کرده است.
وی در یک ایمیل شخصی به گلدبرگ توضیح داده که دولت آمریکا چگونه میتواند از این ایده استفاده کند: «در صورتی که ایران با کشورهای غربی به توافق برسد، میتواند از 50 میلیارد دلاری استفاده کند که در حال حاضر برای ایران تقریباً غیر قابل دسترس هستند و این کشور تنها در کشورهای چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه میتواند از آنها استفاده کند. به جا ی محدود کردن ایران به این کشورها که در آنها نمیتواند به اندازه کافی کالاهای غیر قابل تحریم پیدا کند تا نیمی از 3.4 میلیارد دلار درآمد ماهانه نفتیاش را خرج کند، میتوان ارزهای این کشور را، متناسب با توافقهای هستهای آزاد کرد.»
انتهای پیام/ص
ایران و 1+5 در ژنو بیانیه مشترکی منتشر کردند.
هیئت های نمایندگی اعضای eu3+3 (سه کشور عضو اتحادیه اروبایی + 3) و جمهوری اسلامی ایران به ریاست نماینده عالی اتحادیه اروبایی در سیاست خارجی و امنیتی و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دو روز مذاکرات محتوایی و با نگاهی رو به آینده در شهر ژنو در روزهای 15و 16 اکتبر برگزار کردند.
برپایه فضای مثبت اولین جلسه وزیران در نیویورک در تاریخ 26 سبتامبر، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران کلیات طرحی را بعنوان مبنای مذاکرات ارائه کرد که توسط اعضای گروه eu3+3 (سه کشور عضو اتحادیه اروبایی + 3) بعنوان مشارکتی مهم در فرآیند مذاکرات به دقت مورد بررسی قرار می گیرد.
اعضای هیئتهای نمایندگی مشورت های دوجانبه و مشترکی پیرامون عناصر مختلف رهیافت پیشنهادی را به صورت عمیق پیگیری کردند.تصمیم گرفته شد که جلسه بعدی اعضای گروه در ژنو در تاریخ 8-7 نوامبر برگزار شود.
اعضا همچنین موافقت کردند که کارشناسان هسته ای، علمی و امور تحریم کشورهای eu3+3 (سه کشور عضو اتحادیه اروبایی + 3) و جمهوری اسلامی ایران قبل از نشست آینده و برای بررسی اختلاف نظرات و تهیه و تدوین قدم های عملی تشکیل جلسه دهند.
انتهای پیام/
دومین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو که با خوشبینی دو طرف آغاز شده بود، با مثبت توصیف شدن از سوی دو طرف به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ژنو، دور دوم مذاکرات تیم جدید هستهای ایران و گروه 1+5 که حجم ترافیک خبری آن بسیار بالا بود، بالاخره به پایان رسید. در حالی که بنای دور تازه گفتوگوهای تیم جدید هسته ای ایران با 1+5 در نیویورک گذاشته شده بود، آنهم در سطح وزرا، این بار ژنوِ سرد و بارانی، میزبان مذاکرات دو طرفِ درگیر در برنامه هستهای ایران شد.
به این ترتیب بود که یک روز قبل از شروع مذاکرات، هیئتهای هر دو طرف وارد این شهر سوئیسی شدند تا خود را برای دور تازه ای از گفت وگوها آماده کنند. هر چند قرار بود گفت وگوهای رسمی ایران و 1+5 طی دو روز 15 و 16 اکتبر (برابر با 23 و 24 مهر) انجام شود، اما محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان شب قبل از آن، در اقامتگاه سفیرو نماینده دائم ایران در مقر اروپایی سازمان ملل میزبان کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد و در ضیافت شامی که در این مکان بر پا شد، این دو به گفت وگو و رایزنی با یکدیگر پرداختند.
برخلاف نشست قبلی (آلماتی 2)، این بار روز نخست گفت وگوها از همان اول صبح با ترافیک سنگین خبری آغاز شد و تا پاسی از شب نیز ادامه داشت. در این دور از گفت وگوها نیز همچون قبل، دقایقی پس از شروع دور نخست مذاکرات، مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون با برگزاری کنفرانس خبری کوشید در قالب پاسخ به پرسش های خبرنگاران مواضع همیشگی غرب در قبال ایران را مورد تاکید دوباره قرار دهد؛ از این رو بود که او بارها طی این کنفرانس خبری با بیان اینکه ایران باید شفاف سازی و اعتمادسازی کند، کوشید توپ را در زمین ایران بیاندازد.
نکته اینجاست که غیر از این، توجیه دیگری نمی توان برای کار او بیان کرد چراکه مایکل مان همواره در بدو مذاکرات و در حالی که هنوز هیچ نکته و موضوعی روشن نشده، اصرار دارد کنفرانس خبری برگزار کند و به همین دلیل، مجبور است اغلب در پاسخ به سئوالات از واژه «نمی دانم» استفاده کند.
به هر حال، بعد از اتمام دور نخست گفت وگوها، سید عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران داخلی حاضر شد و به تشریح رویدادهای دور اول مذاکرات پرداخت. او در این کنفرانس خبری با اشاره به اینکه قرار است تا زمان حاصل شدن توافق، طرح پیشنهادی ایران محرمانه باقی بماند، از اراده طرفین برای تعیین اهداف مشترک سخن گفت و اظهار داشت: هدف طرف ایرانی، تضمین حقوق ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است و هدف طرف غربی، اطمینان از صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران است.
وی با اشاره به اینکه مذاکرات باید محدوده زمانی داشته باشد، گفت: گام های طراحی شده باید همزمان باشد و همزمان اجرا شود. توافق مقدماتی باید در کوتاه ترین زمان ممکن بر اساس اهداف مشترک، نقشه راه و جدول زمانی انجام شود.
عراقچی با بیان اینکه ایران مشخصه های گام اول و آخر را معلوم کرده است، گفت: در گام اول، باید بازسازی اعتماد دوجانبه و متقابل صورت بگیرد، باید از تشدید اوضاع و اقداماتی که می تواند فضا را تخریب کند، جلوگیری شود، به نگرانی فوری دو طرف رسیدگی شود، اختلافات از طریق گفتوگو حل و فصل شود و توافقات به اجرا در آید. البته اجرای گام اول برای برنامه 6 ماهه برنامه ریزی شده است.
وی مشخصه های گام آخر را این گونه توصیف کرد: استفاده از فتوای مقام معظم رهبری، ادامه غنی سازی در ایران، برخورداری ایران از تاسیسات هسته ای شامل راکتور تحقیقاتی، همکاری صلح آمیز هسته ای بین طرفین، شفافیت و نظارت آژانس، لغو همه تحریم های شورای امنیت یکجانبه و چند جانبه و برخورداری از جدول زمانی در خصوص اقداماتی که باید انجام شود.
بعد از ظهر سه شنبه نیز دور دوم مذاکرات ایران و 1+5 برگزار شد البته با این تفاوت که ظریف و اشتون در آن حضور نداشتند و در آن به جزئیات طرح پیشنهادی ایران پرداخته شده بود. البته ظریف و اشتون بعد از پایان نشست در دیدار دوجانبهای به جمع بندی دور دوم پرداختند.
دیدارهای دوجانبهای نیز میان عراقچی و وندی شرمن، نماینده آمریکا به درخواست طرف آمریکایی برگزار شد. عراقچی همچنین دو بار با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه دیدار و گفت وگو کرد. البته فعالیت های عراقچی در روز دوم به همین محدود نبود و در ساعت های پایانی شب سه شنبه در جمع خبرنگاران داخلی حاضر شد و از برخی اخبار مهم نظیر دیدار دوجانبه با هیئت انگلیسی درباره روابط دوجانبه در کنار مباحث هسته ای و نیز دیدار با هیئت آلمانی و فرانسوی خبر داد.
روز دوم نشست هم البته با دیدار دو جانبه ظریف با همتای سوئیسی وی آغاز شد. از سویی، مذاکرات ایران با گروه 1+5 که قرار بود ساعت 11 به وقت ژنو برگزار شود، به خاطر شور و مشورت نمایندگان 6 کشور به ریاست کاترین اشتون با یکدیگر با دو ساعت تاخیر در ساعت 13 به وقت ژنو برگزار شد. بعد از اتمام رایزنی های این هفت تن، دور سوم مذاکرات ایران با 1+5 در سطح کارشناسی برگزار شد و بعد از آن با حدود یک ساعت وقفه، دور چهارم مذاکرات شروع شد که این بار ظریف و اشتون هر دو در آن حضور داشتند.
در پایان این نشست نیز، خبر غیررسمی انتشار بیانیه مشترک از سوی دو طرف، رسمیت یافت؛ بیانیه ای که در آن از برگزاری نشستی دیگر در 7 و 8 نوامبر در ژنو خبر داده شد. همچنین در این بیانیه آمده، اعضا توافق کرده اند که کارشناسان هستهای، علمی و امور تحریم کشورهای EU3+3 و جمهوری اسلامی ایران قبل از نشست آینده و برای بررسی اختلاف نظرات تهیه و تدوین قدم های عملی تشکیل جلسه دهند.
بعد از انتشار بیانیه نیز ابتدا کاترین اشتون و سپس ظریف در کنفرانس خبری حاضر شدند و به تشریح فضای مذاکرات پرداختند. البته دیدارهایی نیز میان هیئت ایرانی و هیئت های فرانسوی، آلمانی و انگلیسی نیز برگزار شد.
انتهای پیام/ص
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در ژنو، گفت نمایندگان آمریکا در این دور از گفتوگوها شاهد مطرح شدن جزئیات فنی بیسابقهای بودهاند.
وزارت خارجه آمریکا در پایان دو روز مذاکرات ایران و گروه 1+5، این مذاکرات را حاوی «مباحث واقعی» و دارای «جزئیات فنی» کمسابقه توصیف کرده است.
دور جدید مذاکرات هستهای ساعتی قبل در ژنو سوئیس در حالی به پایان رسید که طرفهای شرکتکننده، اغلب واکنشهای مثبتی نسبت به این دور از گفتوگوها داشتهاند. ایران در این مذاکرات طرحی را ارائه کرده است که نقطه آغاز، پایان و گامهای میانی طرفین برای دستیابی به نتیجه مطلوب را مشخص میکند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد مذاکرات ژنو گفته است هیئت آمریکایی برای «بحثی واقعی» به ژنو رفته و این اتفاق افتاده است. وی تاکید کرده است که از دید نمایندگان آمریکا برخی جزئیات فنی مطرحشده در این دور از مذاکرات، پیش از این سابقه نداشته است.
به گفته وی «وندی شرمن» مذاکرهکننده ارشد آمریکا قرار است به زودی در مورد این دور از گفتوگوها به کنگره گزارش دهد. با این حال وی اذعان کرده است که فعلا قرار نیست تحریمی لغو شود و باید در این مورد مذاکرات بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: ما شاهد سطح جدیدی از گفتوگوها هستیم که با آنچه که پیش از این رخ میداد، تفاوت دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بر برگزاری ادوار بعدی مذاکرات نیز تاکید کرده و گفته است در دورهای بعدی نیز کارشناسان آمریکایی حضور خواهند داشت. وی تصریح کرده که هیچکس انتظار نداشت مشکلات و اختلافات یکشبه حل شود، با این حال آمریکا «با چشمانی باز» به مذاکرات ادامه میدهد.
دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 قرار است در سطح مدیران سیاستی و با حضور «کاترین اشتون» نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روزهای 16 و 17 آبان در ژنو برگزار شود.
انتهای پیام/ص
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: تاکنون سه مورد احیای قلبی موفق در شهر مکه داشته ایم.چادرهای دو جدارهای هم برای درمان گرمازدگی حجاج در عرفات تعبیه کردهایم.
سیدعلی ریاض در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: بعد از رمی جمرات به دلیل گرم بودن هوا با حجم ورودی زیادی از زائران بیمار به کلینک تخصصی اورژانس مستقر در منطقه منا مواجه هستیم ولی این امر نگرانکننده نیست.
وی گفت: تاکنون 16 حاجی دچار گرمازدگی شدهاند که برای درمان به کلینک مراجعه کرده و ما اتاقهای سردی از جنس چادرهای دوجداره برای درمان این افراد تعبیه کردهایم.
به گفته رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت بریدگی دست، بریدگی پا به دلیل تردد زیاد با دمپایی و یک مورد شکستگی بینی داشتهایم.
وی افزود: امسال برای نخستینبار پزشکان عمومی خانم به همراه آقایان به بیماران مراجعهکننده خدمات درمانی ارائه میکنند که در صورت نیاز به خدمات تخصصیتر زائران بیمار را به پزشکان متخصص ارجاع میدهند.
ریاض در مورد وضعیت دارویی برای ارائه خدمات به زائران ایرانی در مکه گفت: 120 تن دارو توسط مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر برای حج امسال به این سرزمین ارسال شده و هیچگونه کمبود دارویی برای ارائه به زائران نداریم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به این نکته اشاره کرد که به دلیل اهمیت حضور حجاج در سرزمین وحی خدمات اورژانسی برای بیماران قلبی و سایر بیماران به سرعت ارائه میشود تا حدی که توانستهایم سه مورد احیای موفق قلبی در این ایام در شهر مکه داشته باشیم.
وی در مورد مقایسه طرح پزشکان مجموعه با پزشکان کاروان برای ارائه خدمات درمانی به زائران که امسال اجرا شده گفت: قرار است تا سازمان حج و زیارت روز 16 ذیالحجه سمیناری را با حضور پزشکان ایرانی برگزار کند تا نقاط ضعف و قوت این طرح بررسی شود و برای «طرح تعالی» تصمیمگیری با استفاده از نظرات کارشناسی پزشکان باشد.
به گزارش فارس، تا سال گذشته یک پزشک به همراه هر کاروان برای ارائه خدمات درمانی به زائران اعزام میشد ولی امسال پزشکان به صورت مجموعهای و حضور در مطب به زائران خدمات درمانی ارائه کردند.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ژنو، محمدجواد ظریف در ابتدای کنفرانس خبری خود در محل ژنو گفت: مایه افتخار است که در حضور شما باشم، دو روز مذاکرات پرثمر و فشردهای را با نمایندگان 3+ 3 داشتهایم.
وی با بیان این که امید داریم این مذاکرات آغازی باشد برای یک فاز جدید در روابط فی مابین به منظور خاتمه دادن یک بحران غیر ضروری تصریح کرد: امیدورایم افقهای تازهای را باز کنیم. وضعیت جامعه بینالمللی برای حل و فصل این موضوع راه حلی درازمدت را طلب میکند. ما در نیویورک و ژنو با این ذهنیت وارد مذاکرات شدیم و نمایندگان 3+3 اراده لازم و سیاسی را برای پیشبرد این فرایند نشان دادهاند.
ظریف با اشاره به این که در مورد جزئیات هم حرف زدیم گفت: البته وقتی که نیاز باشد به مذاکرات عمق بیشتری میدهیم و بحثهای خود را در سطح متخصصین ادامه خواهیم داد و کار را پی خواهیم گرفت در 6 و 7 نوامبر همانطور که خانم اشتون اعلام کردند.
وی افزود: ما در این کنفرانس وارد جزئیات نخواهیم شد و در اتاق مذاکره این کار انجام میشود، اما با وجود احترامی که برای اصحاب رسانهها دارم اما اعلام میکنم که مقابل آنها در خصوص جزئیات صحبت نخواهیم کرد. جزئیات بسیار مهم است اهمیت این موضوع را ما را موظف کرده که با دقت کامل به آن بپردازیم.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در ادامه این کنفرانس خبری به سئوالات تعدادی از خبرنگاران پاسخ داد.
اسکات پترسون خبرنگار روزنامه کریستین ساینس مانیتور از جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پرسید شما بعد از دو روز مذاکرات گفتید که مذاکرات بسیار مهم بود شما چه چیزی با خود از این مذاکرات به تهران خواهید برد و ایران چه چیزی به طرف مقابل داده است که نشان دهد در مذاکرات جدی بوده است.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سؤال گفت: خود مذاکرات نشان میدهد که ما جدی هستیم و با همراهان خود این موضوع را پیگیری میکنیم. هیچ دلیلی وجود ندارد که مشکلات ادامه یابد. با یک اراده سیاسی کافی میتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم و در یک دوره منطقی باید مشکلات حل شود.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری درباره گامهای متوازنی که دو طرف باید بردارند،گفت: اگر گامها متوازن نباشد اعتمادسازی ایجاد نخواهد شد میزان اعتماد بین دو طرف کم است و مردم ایران به نحوه برخورد جامعه غربی با جمهوری اسلامی و برنامه هستهای اعتماد کمی دارند. البته از دیدگاه ما مبنای بر بیاعتمادی وجود ندارد. بنابراین باید قدمهای متوازنی را برداریم تا اعتماد بازگردد. 1+5 باید مسیر اعتماد مردم ایران را طی کند بحثها جدی بود و در این بحثها وارد جزئیاتی شدیم که طرفین دوست داشتن وارد آن بشوند توازن لازم در حرکت اول وجود داشت و امیدواریم گام اولیه در مسیری باشد که اعتماد حاصل شود.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درباره پیشنهاد ایران و واکنش آمریکا به این پیشنهاد گفت: بیانیه مشترکی صادر شد که اعضای حاضر در مذاکرات در بیانیه خود گفتند پیشنهاد ایران سهم بهسزایی ایفا کرد. نباید به عقب بازگردیم و نگاه کنیم و باید همکاری گستردهتری داشته باشیم. به نظر اینجانب باید بخشی از فاصلهها پوشانده شود دوستان من اعلام کردند که این اقدامات جدید بود و پیشنهادات جدید بوده است و وقت دارند تا نسبت به آن واکنش نشان دهند تا آنجا که مربوط به آمریکا میشود خواستار نشان دادن حسن نیت از سوی آمریکا هستیم. مطالبی از سوی عالیترین مقامات آمریکا درباره ایران مطرح شده که صحبت از احترام متقابل بوده است. از پرداختن به موضوعاتی که مشکلات را بیشتر میکند باید دوری جست.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درباره جلساتی که کارشناسان قرار است با یکدیگر برگزار کنند، گفت: کارشناسان قرار است در نشستهای خود بحث تحریمها و بحث اطمینان از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را بررسی کنند. برای جلوگیری از اتلاف وقت این جلسات بین این نشست و نشست آتی ایران و 1+5 برگزار خواهد شد. کارشناسانی که در این زمینه تخصص دارند در نشستها حضور خواهند یافت. خوشحالیم که طرف مقابل متخصصان تحریمها را در جلسات با خود آورده بودند ما نیز تلاش میکنیم که متخصصانی را در این زمینه با خود بیاوریم.
در ادامه این نشست، خبرنگار المانیتور پرسید که آیا در مذاکرات 2 روز گذشته در خصوص برگزاری نشست در سطح وزرا صحبتی شد؟
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به این سئوال گفت: ما یک دور با وزرا نشست داشتهایم، من حاضر هستم در این سطح مجددا نشست داشته باشیم. ما توافق کردهایم که هر وقت لازم باشد در این سطح نشست داشته باشیم. من باز هم اعلام میکنم از جلسات دو روز گذشته راضی هستم و من از همکارانم آقایان عراقچی و تخت روانچی به عنوان سفرای ایران تقاضا کردهام که در نشستهای آتی شرکت کنند و ما یک تیم دائمی برای ادامه گفتوگوها خواهیم داشت.
وی افزود: مذاکرات بسیار جدی بود. ما به یک هدفگیری بهتر سیاسی نیاز داریم، البته اولین نشست ما در نیویورک در سطح وزرا اراده مورد نیاز و حرکت مورد نیاز سیاسی را برای ایجاد کرد. امیدواریم برای نهایی کردن توافقات در سطح وزرا نشست داشته باشیم.
در ادامه خبرنگار لوموند فرانسه از وزیر امور خارجه کشورمان پرسید، در حال حاضر آیا امکان پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران وجود دارد؟
ظریف در پاسخ به این سؤال گفت: ما بحث میکنیم روی مکانیزمهای پایش مختلف، در ایران یک سری محدودیتهای قانونی در خصوص پروتکل الحاقی وجود دارد که باید به آن بپردازیم تا به صورت متداوم پیش برویم. من نمیتوانم جزئیات را برملا کنم. این موضوعاتی است که در مراحل مختلف فرایند تصمیم گیری راجع به آن بحث خواهد شد.
در پایان خبرنگار شبکه خبر از وزیر امور خارجه کشورمان پرسید، با توجه به تجربه تلخی که از گذشته غربیها برای اعتماد سازی وجود دارد فکر میکنید آنها چه گامی را برای جلب اعتماد بر خواهند داشت؟
وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سؤال گفت: فکر میکنم از تجربه تلخ گذشته درسهای مهمی آموخته شده است. آن تجربه و دیدگاه با حاصل جمع صفر و دیدگاه تحمیل، منفعتی برای هیچ کس نداشته است. حتما دوستان ما در غرب واقف هستند که شرایطی که تلاش کردند از طریق تحریم ها به مردم ایران تحمیل کنند نه تنها باعث تغییر سیاست ایران نشد، بلکه مردم ایران با عزت و اقتدار از مواضع خود پیروی و حمایت کردند و این را در حضور حماسی خود در انتخابات اخیر نشان دادند.
وی افزود: احساس میکنم که مجموعه 1+5 باید به این نتیجه رسیده باشد که باید راه و مسیر خود را تغییر دهد و ما این تغییر مسیر را امتحان خواهیم کرد، که چه مقدار آمادگی خواهند داشت که گام های متوازن و معقول بردارند و چه مقدار آمادگی خواهند داشت که بحث جدی و اساسی صورت بگیرد.
ظریف گفت: امروز و دیروز شروع بدی نبود. میتواتم با مقداری امیدواری نسبت به آینده احساس کنم که متوجه بیثمر بودن روشهای گذشته شده باشند.
وی افزود: امروز با دیدگاه جدیدی وارد مذاکره شدهاند، بعد از این که به جزئیات پرداختیم، وارد اقدامات عملی میشویم، آن وقت میزان جدیت طرفین مشخص خواهد شد. یقین داریم در این روند ایران با جدیت و حسن نیت حرکت میکند و حسن نیت را به حسن نیت پاسخ میدهد.
انتهای پیام/ص
بازی سخت دیپلماتیک تهران و غرب تازه شروع شده و از اینجا به بعد حربهها و ابزارهای قدرت به میدان میآیند، لابیها نقش خود را نشان میدهند و مواضع به وضوح بهمنصه ظهور میرسند.
به گزارش فارس، بازی سخت و جدی دیپلماتیک بین تهران و شش پایتخت اروپایی و آمریکایی طی دو روز گذشته تازه شروع شد. دو طرف توافق کردهاند که جزئیات آنچه در این دو روز گذشته را محرمانه باقی گذارند و این نشان از آن دارد که بازی خیلی پیچیدهتر از آن چیزی است که افکار عمومی تصور آن را دارند. اگر نگاهی به تفاوت بین لبخندهای دیپلماتیک نیویورک و ادبیات این دو روز دیپلماتها بیندازیم متوجه میشویم که آنچه در نیویورک رخ داد تنها یک ادبیاتسازی کلان بود اما آنچه در پیش است، «سیاست واقعی» (Real Politics) است.
از اینجا به بعد حربهها و ابزارهای قدرت به میدان میآیند، لابیها نقش خود را نشان میدهند و مواضع به وضوح بهمنصه ظهور میرسند. خلاصه اینکه کار ظریف و تیمش اصلا کار سادهای نیست. آنها اکنون هم به حمایت و اجماع ملی نیاز دارند که پیشتر در یادداشتی گفته شد که چگونه قابل حصول است و هم نیازمند نقد آگاهانه و منصفانه هستند چرا که آنها که از بیرون به یک مجموعه نگاه میکنند، قطعا متوجه کاستیهایی میشوند که داخلنشینان بهجهت غلبه متغیرهای نقشگرایانه نمیتوانند در دیدگاههای خود لحاظ کنند.
چیز قابل توجهی از فضای واقعی مذاکرات منتشر نشده است تا بتوان قضاوت کرد آیا منطق طرف غربی همچنان مبتنی بر «نگاه آهنین رئالیستی» است و یا به قول ظریف، بازی با حاصل جمع صفر را کنار گذاشته است؟ نمیدانیم که آیا مذاکرات دو روز اخیر مذاکراتی مبتنی بر همکاری و حل مناقشات بوده، یا منطق بیرحم سیاست – قدرت بر آن مستولی بوده است؟
در میان اظهارنظرهای مطرح شده در خصوص مذاکرات، تاملبرانگیزترین اظهارنظر، آن چیزی است که «سرگئی ریابکوف»، نماینده ارشد روسها به زبان آورده است: «نتایج بهتر از آن چیزی است که در آلماتی بوده است اما این به معنای تضمین پیشرفت نیست.»
روسیه در بین 6 کشور مذاکرهکننده با ایران بهترین روابط را با کشورمان دارد و به همین جهت، کمترین انگیزه را برای پنهانکاری در خود میبیند. ریابکوف در جمله بسیار تاملبرانگیز دیگری افزوده است: «فاصله میان مواضعی که توسط ایران و قدرتهای جهانی درباره این موضوع اتخاذ شد را میتوان کیلومترها توصیف کرد، در حالی که پیشرفتی که حاصل شد را میتوان چند گام دانست.»
کاخ سفید اما در بیانیه خود در خصوص ژنو، سطح جدیت تیم ایرانی را ستوده است. اشتون نیز گفته است که طرفین در سطحی بیسابقه به جزئیات پرداختهاند. این دو اظهارنظر یعنی آنکه مذاکرات از منظر طرف غربی مذاکرات خوبی بوده است. این به دیدگاه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز نزدیک است.
در شرایطی که دقیقا نمیدانیم در فضای مذاکرات چه گذشته، از برآمدها و سخنها میتوان چنین برداشتهایی را مطرح کرد:
1- گام نخستین در ژنو از سوی تیم ایرانی محکم و قوی برداشته شده است. ایران پیشنهادی را ارائه کرده که طرفهای درگیر در مذاکرات نمیتوانند از کنار آن بهراحتی بگذرند بنابراین و فقط در سطح مذاکرات دو روزه اخیر، میتوان قضاوت کرد که اکنون تیم ایرانی احساس موفقیت میکند و خود را بهنوعی برنده میدان میبیند؛
2- سخنان ریابکوف بیانگر آن است که منطق رئالیستی دستکم بهطور کامل از مذاکرات رخت برنبسته و اختلافات نظر بسیار شدید بوده است. عباس عراقچی، مذاکرهکننده کشورمان نیز چهارشنبهشب در پاسخ به یکی از سوالات خبرنگار شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد که اختلافات همچنان زیاد است.
3- قرار است تیم مذاکرهکننده آمریکایی، بهزودی با گروهی از مقامات اسرائیلی دیدار کند. از این رو رژیم صهیونیستی نهتنها در جریان کامل پیشنهاد ایران قرار میگیرد، بلکه تلاش میکند که بر آن اثر گذارد و مواضع تیم آمریکایی را در راستای خواستههای خود تنظیم کند، البته اگر مواضع تیم آمریکایی تفاوت معناداری با مواضع تلآویو داشته باشد؛
4- راه درازی تا حصول توافق نهایی مانده است. ایران در پیشنهاد خود بر اساس گفتههای عراقچی، گام نخستین و نهایی را طرح کرده است. بسیار مهم است که ببینیم آیا این دو گام در نهایت مورد توافق قرار میگیرند یا نه؟
5- در این مذاکرات ایران یک دستآورد بزرگ داشت. رسانهها و مقامات غربی از این پس نمیتوانند ادعا کنند که ایران در مذاکرات جدی نیست چون خود به جدیت طرف ایرانی اذعان کردهاند. این بدان معنا نیست که کشورمان پیش از این با جدیت در مذاکرات حاضر نمیشده بلکه بدان معناست که موفق شده، اعتراف به جدیت خود را از زبان طرفهای غربی بگیرد؛
6- افکار عمومی کشور باید در خصوص آنچه رخ داده و آنچه رخ میدهد صبوری پیشه کرده و از بازخوردهای هیجانی بپرهیزند. در شرایط فعلی، رفتارها و افکار هیجانزده و احساساتی، دقیقا همان چیزی است که ما نیازی به آن نداریم.
در پایان، توصیهای به تیم سیاست خارجی کشورمان ضروری بهنظر میرسد. این درست است که قرار شده پیشنهاد ایران فعلا رسانهای نشود اما تردید نباید کرد که رسانههای منتسب به رژیم صهیونیستی با نفوذ گستردهای که دارند به آن دست خواهند یافت و آن را بهشکلی که میخواهند و متناسب با خواست تلآویو است به افکار عمومی ارائه خواهند کرد. در این صورت لازم است که وزارت خارجه کشورمان در خصوص مدیریت افکار عمومی داخلی و بینالمللی تدبیری بیندیشد.
انتهای پیام/ص
تیم ملی فوتبال ایران با حداقل اختلاف توانست تیم تایلند را شکست بدهد و صدرنشین گروه باقی بماند.
به گزارش خبرگزاری فارس، در مرحله مقدماتی جام ملتهای آسیا تیم ملی فوتبال ایران از ساعت 19 در ورزشگاه آزادی و در حضور 18 هزار و سیصد تماشاگر (طبق اعلام بلندگوی ورزشگاه) به مصاف تیم تایلند رفت که این بازی با نتیجه دو بر یک به سود ایران به پایان رسید.
سیدجلال حسینی در دقیقه 67 با یک شوت از درون محوطه جریمه گل اول را به ثمر رساند و رضا قوچان نژاد در دقیقه 69 روی پاس خوب کریم انصاری فرد گل دوم تیم ملی را به ثمر رساند.
در دقیقه 83 داندا با یک شوت زیبا از پشت محوطه جریمه گل تایلند را به ثمر رساند. این اولین گل تایلند به ایران بعد از 13 سال بود.
کریم انصاری فرد در دقایق پایانی دو فرصت ایده آل گلزنی را از دست داد.
در نیمه اول بازی دلچسبی را شاهد نبودیم. تیم ملی ایران چند موقعیت نصفه و نیمه گل داشت که نتوانست از آنها استفاده کند.
در نیمه دوم اما تیم ملی بازی را هجومی آغاز کرد و بازی خوبی را به نمایش گذاشت با این حال روی سکوها تماشاگران خیلی آرام نبودند و حتی آنها نسبت به تعویض دژاگه واکنش نشان دادند و از این مسئله ناراضی بودند. تماشاگران حتی علیه مسعود شجاعی شعار سر دادند و برای لحظاتی هم علی دایی را تشویق کردند.
بعد از گل تایلند نیز تماشاگران دانیال داوری را تشویق کردند. به این ترتیب تماشاگرانی که قرار بود حامی تیم ملی باشند، حاشیهساز شدند.
عبدالله بلوشی داور قطری مسابقه به کوارکوت و ویچیت از تایلند کارت زرد نشان داد.
با این برد تیم ملی ایران 7 امتیازی شد و صدرنشین گروه B باقی ماند. کویت هم با 5 امتیاز در رده دوم است و لبنان 4 امتیازی در رده سوم قرار دارد و تایلند هم بدون امتیاز در رده آخر است.
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران:
رحمان احمدی، پژمان منتظری، سید جلال حسینی، هاشم بیکزاده، حسین ماهینی (از دقیقه 77 مهرداد بیت آشور)، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، اشکان دژاگه (از دقیقه 66 کریم انصاریفرد)، رضا قوچاننژاد، محمدرضا خلعتبری و مسعود شجاعی (از دقیقه 79 علیرضا جهانبخش)
سرمربی: کارلوس کیروش
انتهای پیام/ن
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان