نزدیکی به استان سلیمانیه عراق، وجود سابقه تجاری، تشکلهای صادراتی فعال مانند اتاق بازرگانی، اتحادیه صادرکنندگان، خانه صنعت و معدن و اتاق تعاون از ظرفیتهای کردستان برای فعالیت در بازار عراق است.
سنندج، از سال 1376 و طبق مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور در راستای تجلیل از صادرکنندگان و نقش آنان در توسعه و رونق تجاری کشور روز 29 مهر ماه هر سال به نام روز ملی صادرات نامگذاری شده است.
تعیین این روز به منزله تغییر رویکرد مسئولان از نگاه و اقتصاد داخلی به اقتصاد بینالمللی است و توجه به این امر که صادرات میتواند نقش محوری و کلیدی در تأمین ارز، افزایش تولید و بالا بردن سطح اشتغال را داشته باشد.
پرداخت جوایز صادراتی به شکل غیرمستقیم دنبال میشود
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این رابطه میگوید: در راستای حمایت از توسعه صادرات از چند سال قبل دولت بستههای حمایتی با عنوان مشوقهای صادراتی در نظر گرفت.
محمد پورنگ محورهای عمده این بستهها را پرداخت جایزه صادراتی به صادرکنندگان اعلام میکند و میگوید: این جایزه بسته به سهم ارزش افزوده کالا از 0.5 تا 2.2 درصد متغییر است.
وی با بیان اینکه این رقم در گذشته سه درصد بوده است علت پائین آمدن این نرخ را افزایش قیمت ارز عنوان کرد و گفت: بخشی از هزینه صادرکنندگان در شرایطی که نرخ تورم بالا است از محل کاهش جوایز صادراتی جبران میشود.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان سیاست دولت در بحث مشوقها را در کوتاه مدت برای جبران خسارت عنوان کرد و افزود: در دراز مدت مشوقهای نقدی به سمت مشوقهای غیر نقدی و زیرساختی افزایش یافت.
پورنگ ایجاد امکانات لازم در گمرکات، کمک به اعزام هیئتهای تجاری و برگزاری نمایشگاههای بینالمللی و کمک به امور بستهبندی کالا که سهم اساسی در فروش کالا در بازار دارد را به عنوان مشوقهای غیرمستقیم این سازمان عنوان میکند.
وی در خصوص اینکه آیا این سیاستها و تغییر رویکرد از مستقیم به غیرمستقیم تاکنون جواب داده است یا خیر میگوید: با توجه به بالا رفتن نرخ ارز فعلا تأثیر خاصی نداشته است، چرا که صادر کننده با توجه به تورم داخلی انگیزه لازم برای این کار را ندارد، ضمن اینکه تأمین اعتبار در همین ارتباط نیز با تأخیر صورت میگیرد.
60 میلیون دلار از تولیدات استان صادر شد
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص میزان صادرات از استان میگوید: در 6 ماهه نخست امسال 439 میلیون دلار کالا از گمرکات استان کردستان به سمت اقلیم صادر شده است.
پورنگ با بیان اینکه بیشتر صادرات استان به کشور عراق بوده است اظهار میکند: سهم استان کردستان از این صادرات 10 تا 15 درصد بوده است که این رقم 60 میلیون دلار از تولیدات استان را شامل میشود.
مزیتهای کردستان در صادرات فراوان است
وی در خصوص مزیتهای استان کردستان در بحث توسعه تجارت خارجی اظهار میکند: یکی از این مزیتهای بالقوه وجود 230 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است که این امر موجب پدید آمدن مشابهتهای قومی، فرهنگی و زبانی این استان با منطقه اقلیم عراق است.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان وجود ظرفیتهای بالای خدمات فنی مهندسی، نیروی کار، محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و برخی محصولات صنعتی را از دیگر مزیتهای کردستان برشمرد.
پورنگ با اشاره به وجود 5 گمرک در استان کردستان اظهار میکند: 3 گمرک استان در قالب بازارچه و 2 مورد از آن نیز در قالب مرز رسمی فعالیت میکنند.
وی نزدیکی مرکز کردستان به مرکز استان سلیمانیه، وجود سابقه تجاری، تشکلهای صادراتی فعال مانند اتاق بازرگانی، اتحادیه صادرکنندگان، خانه صنعت و معدن و اتاق تعاون را از دیگر ظرفیتهای کردستان برای فعالیت در بازار عراق به منظور عرضه تولیدات این استان ذکر میکند.
وی یکی دیگر از مزیتهای استان کردستان را ترانزیت عنوان میکند و میگوید: به دلیل اینکه عراق فعلا کشور مصرفی است و عمده کالاهای مورد نیاز آن از خارج تأمین میشود مسیر بندر عباس و بنادر جنوبی به شمال عراق که از کردستان عبور میکند از جمله بهترین مزیتهای استان است.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح میکند: وجود این ظرفیت مناسب امکان تأمین درصد قابل توجهی از کالاهای عراق و به ویژه در شمال این کشور را فراهم سازد.
تنها 6 میلیون دلار کالا از عراق وارد استان شده است
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به واردات 6 میلیون دلار کالا از عراق در 6 ماه نخست سال جاری، سهم پائین واردات از این کشور را به دلیل پائین بودن سطح اقتصادی منطقه اقلیم عنوان میکند.
پورنگ با اشاره به نبود کالاهای مورد نیاز استان در کشور عراق اظهار میکند: بیشتر اقلام وارداتی به استان ضایعات فلزات، برخی لوازم یدکی و برخی لوازم خانگی و توتون است.
=============
گزارش از: کیوان قاسمی
=============
انتهای پیام/79012/ع
منابع خبری در واشنگتن از بروز تنش بیسابقه در روابط بین آمریکا و عربستان سعودی به دلیل کاهش حمایتهای آمریکا از معارضین سوریه خبر داد. به نقل از الاوسط نیوز، یک منبع آگاه در واشنگتن گفت که عربستان سعودی به دلیل دست کشیدن آمریکا از جایگاه رهبری برای رهایی از حکومت «بشار اسد» و عدم ارائه کمکهای نظامی و آموزشی مطلوب به معارضین میانهرو سوریه و نیز عدم بمباران سوریه پس از حملات شیمیایی در الغوطه، احساس ناامیدی میکند. بر اساس این گزارش، آمریکا نه تنها به اسد اجازه داد تا به نیروهای شورشی ضربه بزند بلکه از طریق توافق بر سر تخریب زرادخانه شیمیایی، جایگاه خود در جهان را به عنوان رهبر معتبر تقویت کرد. این در حالی است که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، همکاری نظام سوریه با بازرسان بینالمللی و مسئولیتپذیری آنها در تحویل سلاحهای شیمیایی را ستود. به گفته این منبع، عوامل زیادی در بروز تنش بین آمریکا و عربستان سعودی دخیل است که در درجه نخست وضعیت معارضین سوریه و آب شدن یخ روابط بین واشنگتن و تهران است و همه این عوامل باعث شد ریاض با عضویت در شورای امنیت سازمان ملل مخالفت کند. این منبع همچنین افزود که مخالفت عربستان با سخنرانی در شصت و هشتمین دور مجمع عمومی سازمان ملل در ماه گذشته، پیام اعتراضی به آمریکا به دلیل دست کشیدن این کشور از حمایت از معارضین و روی آوردن به سمت ایران بود. این منبع همچنین گفت که کری روز دوشنبه آینده(21 اکتبر) به «سعود الفیصل» همتای سعودی خود موافقت واشنگتن با مشارکت ایران در کنفرانس ژنو 2 را اعلام خواهد کرد که در واقع به منزله ریختن نمک بر روی زخمیهای سعودیهاست. انتهای پیام/ر
گروهی در فرانسه که با اشغالگری رژیمصهیونیستی مخالف است، با برگزاری تظاهراتی در پایتخت این کشور خواستار تحریم کالاهای این رژیم شد. به نقل از شبکه خبری «پرستیوی»، فعالان اجتماعی فرانسوی با برگزاری تظاهراتی در پاریس پایتخت فرانسه، از مردم خواستند تا کالاهای اسرائیلی را تحریم کنند. این تظاهرات را گروه بایکوت و تحریم (BDS) در برابر یکی از بزرگترین سوپرمارکتهای پاریس برگزار شد. این گروه که در سال 2005 با حضور بیش از 170 فلسطینی در قالب یک گروه مردم نهاد ایجاد شد، تلاش میکند تا فشارها را بر اسرائیل افزایش دهد تا به اشغالگری در سرزمین فلسطینیان پایان دهد. این اقدام پس از آن برگزار شد که اتحادیه اروپا تمامی 28 کشور اروپایی را از همکاری در ساختوساز در مناطق متعلق به فلسطینیان باز داشت. انتهایپیام/ص
رئیس گروه عمران سازمان ملل و مدیر برنامه توسعه ملل متحد 21 تا 23 اکتبر به ایران سفر خواهد کرد. به نقل از پایگاه اطلاع رسانی گروه توسعه سازمان ملل، خانم هلن کلارک رئیس گروه عمران سازمان ملل (UNDG) و مدیر برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در روزهای 21 تا 23 اکتبر 2013 به ایران سفر خواهد کرد. براساس این گزارش، در طول این سفر، خانم کلارک با تعدادی از مقامات ارشد دولتی ایران از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه دیدار و گفتوگو میکند. هدف از سفر هلن کلارک به تهران، تعمیق، گسترش و تقویت تعاملات سازمان ملل و گروه عمران و توسعه با ایران، تلاش برای افزایش راههای ارتباطی میان دو طرف، پیگیری اولویتها و اهداف برنامه چهارم ملل متحد در چارچوب برنامه UNDP2012-2014 است. انتهای پیام/ص
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:نقل شد که طی نامهای به امام چندین مطلب منجمله مطالبی راجع به آمریکا ذکر شده بود و امام هم در این موضوع اقدامی نکردند. سؤال این است طرح این مسئله در رسانهها که مربوط به سالها قبل است و رهبری زمان نیز درباره آن تصمیم خود را گرفته بود چه خاصیتی دارد.
علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس، با بیان اینکه امروز اماکن اسلامی از دو جهت مورد هجوم قرار گرفته اظهار داشت: یک- جریان افراطی و تکفیری که تمام تلاششان ایجاد فتنه و درگیری بین مسلمانان و از بین بردن اماکن مقدس اسلامی و اولیای دین است چه در نجف و کربلا و کاظمین و سامرا و چه در سوریه و هر روز شاهد اقدامات تروریستی آنان نسبت به مسلمانان و این اماکن مقدس هستیم.
وی افزود: جریان دیگر اقدام زشت و توهین آمیز رژیم صهیونیستی در تخریب بنای مسجدالاقصی و ساختن کنیسه در درون این قبله مسلمانان است. این عمل جریحهدار کردن عواطف همه مسلمانان را در پی دارد این تحقیر قبله مسلمانان است. ظاهرا رژیم بدکاری صهیونیستی در شرایط درهم و برهم منطقه فرصت را غنیمت شمرده و دست به چنین اقدام پلیدی زده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم جریان تکفیری که بزرگترین ضربه را در این عصر وحدت امت اسلامی وارد کرده و هم جریان صهیونیستی از حادثه انهدام مرقد امام حسین (ع) در زمان امام هادی توسط متوکل درکی ندارد که اینگونه اقدامات نه تنها علائق عاطفی مسلمانان را کاهش نمیدهد بلکه آتش عشق آنها را شعلهورتر میسازد و آنها را مصممتر در حفظ این میراث گرانقدر میکند و پاسخ این گونه اقدامات موذیانه وکثیف را به موقع خواهند داد.
لاریجانی اضافه کرد: سازمان کنفرانس اسلامی بینالمجالس اسلامی و کشورهای اسلامی باید نسبت به اینگونه تحرکات رژیم صهیونیستی واکنش جدی داشته و از وزارت خارجه میخواهیم تا موضوع را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه یکی از اصول زندگی انسان مسئله اعتماد کردن و اعتماد نکردن است، اظهار داشت: اینکه در چه حالی و در چه جایی و چه شرایطی انسان باید اعتماد کند و در چه جاهایی اعتماد کردن عقلایی نیست، بحث بسیار مهمی است چرا که با زندگی فردی و اجتماعی همگان مرتبط است. امام هادی (ع) در روایتی میفرمایند اگر دیدید که در روزگار شما عدالت بیش از ستم است در چنین جامعهای باید حسن نیت و حسن ظن داشته باشید. مگر آنکه خلاف آن ظاهر شود اما اگر دیدید که در روزگار شما ستم بیش از عدالت است، باید سوءظن داشته باشید. مگر آنکه خلافش ظاهر شود. در معیار امام اعتماد داشتن مربوط به قلمرو بحث است و به تعبیر فلاسفه باید دید به چه عالمی مربوط میشود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در مراودات سیاسی اغلب مشاهده شده که دوستان انقلاب به گفتار و کردار یکدیگر با سوءظن مینگرند این حالت در چند سال گذشته در بین اصولگرایان نیز شایع بود. این رفتار با معیار امام هادی سازگار نیست. در قلمرو جامعه دوستداران انقلاب ستم وبیعدالتی معنا ندارد و لذا باید حسن نیت جایگزین بیعدالتی شود.
رئیس قوه مقننه ادامه داد:از سوی دیگر در مباحث دیپلماتیک مخصوصا در بحث هستهای بارها شنیده شده که گفته میشود باید مذاکرات به اعتماد سازی منجر شود چون اعتماد بین طرفین وجود ندارد. با معیار امام هادی در این امر هم دقت لازم صورت نگرفته جهان امروز در صحنه بینالمللی بدون تردید دچار انواع بیعدالتیهاست که نمونه کوچک آن را در رفتار دوگانه قدرتمندان در مسئله هستهای ایران را مشاهده میکنیم. مظالم آمریکا و استکبار نسبت به ملت ایران و ملل مسلمان در راهاندازی جنگها ظلم به فلسطینیها، غارت اموال مسلمانان و تحمیل دیکتاتورهای وابسته بسیار زیاد و متنوع است. معیار امام هادی بیانگر این است که در چنین قلمرو غیرعادلانهای باید با سوءظن به تعامل دیپلماتیک آنان نگریست و در این فضا جایی برای اعتماد کردن نیست.
وی افزود: فعل سیاسی اعتماد به این قدرتها در چنین فضایی فعلی غیرعقلانی نیست. کما اینکه بارها نتیجه قولهای دروغین آنها دیده شد لازمه توفیق در این مسیر صرفا رعایت ضوابط عام بینالمللی است.
لاریجانی تاکید کرد: ایران عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و NPT را پذیرفته است. NPT مقررات بینالمللی برای همه کشورها در مسئله هستهای است بنا نیست برای ایران مقررات خاص تدوین شود لذا رعایت این ضوابط میتواند معیار گفتوگوها باشد. علی ایحال در این شرایط هم مذاکره کنندگان ایرانی باید توجه تام داشته باشند و هم مجلس شورای اسلامی چنانچه احساس کند طرفهای قدرتمند رفتار دوگانه و غیرموجهی دارند در زمینه حجم و تنوع فعالیتهای هستهای مقررات لازم را مصوب خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به خاطر میآوریم که در دوره اصلاحات و دوم خرداد عدهای تلاش کردند با ارائه ناقص و ظاهری تفکر مدرن میدان را برای تاخت و تاز به ارزشهای اسلامی و انقلابی باز کنند و گاه با تمسخر نسبت به مقدسات انقلابی در رسانهها مطالبی را درج کنند که همین امر موجب درگیریها و سایش نیروها شد.
وی ادامه داد: در دوره 8 ساله گذشته که متاسفانه به ریش اصولگرایان گره خورد، نیز عدهای با طرح افکاری خام نظیر مکتب ایرانی و گذر از دین نوع تفکر ناشیانه ناسیونالیستی را در رسانهها مطرح کردند که موجب کشمکش نیروهای مومن و انقلابی شد.
لاریجانی اضافه کرد: امروز هم مجددا حرفهایی شنیده میشود که نشانگر آن است از مسیر گذشته در دو دوره متفاوت سیاسی دریافت روشنی حاصل نشده است. امروز کشور آنقدر از نظر اقتصادی و دیپلماتیک مشکل دارد که اگر همه ارادهها به این امور معطوف شود، ممکن است بتوان مشکلات معیشتی مردم را سامان دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: زمان نظریهپردازیهای بیپایه و جریان سازی رسانهای که حاصلی جز تنش ندارد نیست. امروز ما نیاز به انقلاب رنگها در حجاب نداریم. همیشه در اکثر روستاها زنان با لباسهای رنگی حجاب داشته و دارند و کسی هم ایرادی نگرفته است. این امور جنبه عرفی و تناسب با محل دارد. اصل بر پوشیدگی و عفاف است. امروز اگر نیاز به انقلابی باشد به جای انقلاب رنگها نیاز به انقلاب جهت بهبود معیشت مردم است. به انقلاب ارادهها به انقلاب انگیزهها در تحقق اسلام و صیانت از دین و میراث امام و شهدا و عزتمندی داریم.
وی افزود: ممکن است در جامعه عدهای شل دین باشند اما شل دینی هنر نیست که به آن افتخار شود و آن را ترویج کنند آنهم کسانی که از بیوت صالحه انقلاب هستند. تربیت انسانهای مسلکی و مومن و انقلابی هنر است که باید مورد توجه صاحبنظران و رسانهها قرار گیرد.
لاریجانی اظهار داشت: نقل شد که طی نامهای به امام چندین مطلب منجمله مطالبی راجع به آمریکا ذکر شده بود و امام هم در این موضوع اقدامی نکردند سؤال این است طرح این مسئله در رسانهها که مربوط به سالها قبل است و رهبری زمان نیز درباره آن تصمیم خود را گرفت بود چه خاصیتی دارد. آیا در شرایطی که ما با صحنه بینالملل داریم طرح این مسائل که طبعا موجب کشمکش درونی در کشور میشود و سایش نیروها را در پی دارد، چیزی جز ضرر برای آن قابل تصور است؟ آیا این معنای غلط را به دیگران القا نمیکند که نوعی دلدادگی و شیفتگی و ذوقزدگی برای کار با آمریکا و غرب در نهان سیاستورزان و جریان رسانهای کشور مطرح است، و این تلقی غلط مایهای گرانفروشی در مذاکرات و بیعزتی در صحنه جهانی برای ما نیست؟
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده اینگونه اقدامات را عقلا به ضرر منافع ملی کشور میدانم و از رسانهها و صاحبان تریبون و صاحبنظران میخواهم در شرایط حساس کنونی که در کوران مذاکرات حساس و مهمی هستیم، در طرح مسائل همه جوانب را بسنجند و هزینه کشور چه در بعد خارجی و چه در اختلافافکنی در داخل افزایش ندهند و تلاش کنند همه ارادهها به سوی بالا بردن توان اقتصادی کشور و رونق تولید و کارآفرینی معطوف شود که متاسفانه این چنین نیست.
وی افزود: یک مقایسه ساده در حجم مطالب سیاسی و اقتصادی در رسانهها به این معناست که امیدواریم مورد تجدید نظر قرار بگیرد.
لاریجانی با تبریک فرا رسیدن سالروز ولادت امام هادی (ع) اظهار داشت: عصر امام هادی دوره سیاه دیکتاتوری متوکل خلیفه عباسی است که به دستور او امام را از مدینه به بغداد و از آنجا به سامرا بردند و امام حدود 20 سال و 9 ماه در این شهر تحت نظر بودند و در عین این فشار حکومتی، امام شبکه وکلای خود را در کشورهای مختلف سامان دادند به طوری که عراق، ایران، حجاز، یمن و مصر در درون این سازمان شیعی قرار گرفتند.
وی افزود: پیش از متوکل سیاست مذهبی و سیاسی خلفای عباسی ادامه سیاست مامون بود یعنی از معتزله در برابر اهل حدیث که افراطیون عامه بودند دفاع میکردند. به این جهت فضای سیاسی مساعدی برای علویان و شیعیان فراهم شد.
رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: با آمدن متوکل تنگنظریهای زمان هارون به صورت سختگیرانهتری در حمایت از اهل حدیث و برانگیختن آنان بر ضد معتزله و شیعه و سرکوبی جریانات مزبور با شدت هر چه بیشتر دنبال شد ا بوالفرج اصفهانی در آغاز سخن از نهضتهای علوی که در عصر متوکل صورت میگرفت به برخوردهای ناهنجار وی با شیعیان و طالبیها اشاره میکند.
لاریجانی ادامه داد: از جمله این برخوردها تخریب مقبره حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع) است که برای شرایط امروز هم پندآموز است. این خلیفه عباسی دستور داد مضجع مبارک امام حسین (ع) ویران شود و زمین آن شخم زده شود و هموار شود و بر روی آن زراعت شود تا هیچ اثری از مرقد ایشان وجود نداشته باشد.
وی افزود: سختگیری شدیدی برای زائران امام حسین (ع) ایجاد شده بود و مجازات هولناکی برای آنها وضع شد تمام این اقدامات از آن جهت بود که قبر امام حسین (ع) در کربلا میتوانست ارتباط عاطفی توده مردم را با طرز تفکر شیعی و امامان آنها تقویت کند.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: حتی در تاریخ نقل است که یک بار متوکل تصمیم به قتل امام هادی گرفت که در همان ایام به دست ترکان کشته شد جانشین او معتز؟ نیز مرام متوکل را در پیش گرفت و نقل است که به دست حکومت وی امام مسموم و به شهادت رسید. اما نکته آموزنده آن است که عدهای از شیعیان امام حسین پس از تخریب قبر شریف علائمی تعیین کرده بودند و پس از کشته شدن متوکل به کربلا آمده و به همراه افرادی از علویان و طالبیان قبر را مشخص و مقبرهای برای آن بنا کردند.
لاریجانی در پایان فرا رسیدن روز عصای سفید و تجلیل از نابینایان را گرامی داشت.
انتهای پیام/
از نوزده سال پیش، همواره حضور سیلویو برلوسکونی در عرصه سیاسی ایتالیا با حواشی همراه بوده است، این روند به قدری در ایتالیا تداوم داشته که حتی زمانی که وی در دولت هم حضور ندارد، نقش وی در سیاست داخلی ایتالیا انکارناپذیر است.
موضوع تشکیل دولت در ایتالیا در سالهای گذشته و به خصوص پس از نخستوزیری طولانی مدت «سیلویو برلوسکونی» که با جنجالهای فراوان قدرت را واگذار کرد، همواره یکی از مسایل پرچالش در اروپا بوده است.
وی که 3 دوره به ترتیب در سالهای (1994 -1995) ، (2001-2006) و ( 2008- 2011) نخستوزیر ایتالیا بوده است، همچنان سایهاش بر سر دولت این کشور است و تصمیمگیریهای وی نقش مهمی در ساختار دولتی دارد.
از 19 سال پیش تا امروز
برای بررسی دوران کاری برلوسکونی باید به سال 1994 برگردیم، زمانی که برای اولین بار به سمت نخستوزیری کشورش رسید، وی در 26 ژانویه 1994 اعلام کرد که میخواهد قدم به عرصه سیاست بگذارد. اما پس از آنکه نخستوزیر شد عمر فعالیت وی کمتر از یک سال بود. آنهم به دلیل اختلافاتی که در ائتلاف حاکم به وجود آمد در نتیجه آقای نخستوزیر ناچار شد در انتخابات آوریل 1996 جای خود را به «رومانو پرودی» بدهد.
با این حال وی بار دیگر به عنوان نامزد راستگرا در انتخابات پارلمانی 2001 شرکت کرد و توانست با شکست «فرانسیسکو روتللی» نامزد چپ گرا بار دیگر نخستوزیر شود و کابینه دوم و سوم خود را تا سال 2006 شکل داد.
برلوسکونی تا انتخابات آوریل 2006 رهبر ائتلاف راست میانه بود. این بار بخت با وی همراه نبود و بار دیگر با اختلاف اندکی از پرودی شکست خورد.
انحلال دولت پرودی بار دیگر فرصت را برای برلوسکونی فراهم کرد. به این ترتیب وی در می 2008 برای سومین بار به عنوان نخستوزیر ایتالیا سوگند یاد کرد.
از اینجا به بعد بود که مشکلاتی که آقای نخستوزیر ایجاد کرده بود، خود را نشان دادند. این یعنی پس از اینکه مشکلات وی در زمینه بدهیهای اروپایی افزایش یافت، اکثریت را در پارلمان از دست داد و ناچار شد تا در 16 نوامبر 2011 استعفا کند.
آقای نخستوزیر ناامید نشد و در فوریه 2013 نیز به رهبری حزب راستگرای مردم آزاد و دیگر شرکای راستگرای خود در انتخابات شرکت کرد اما قرار بود که برلوسکونی فقط رهبری ائتلاف را برعهده بگیرد و نخستوزیر نشود. ائتلاف تحت حاکمیت وی 29 درصد آرا را به دست آورد و پس از چپ گرایان تحت حاکمیت «پیر لوئیجی برسانی» در رتبه دوم قرار گرفت.
اکنون برلوسکونی و حامیانش به همراه حزب دموکراتیک و میانه روها که در دولت «ماریو مونتی» نخست وزیر پیشین بودند، از دولت «انریکو لتا» نخستوزیر حمایت میکنند.
نقش وی به حدی قوی است که به رغم همه کارشکنیهای اخیر در دولت، از رای اعتماد به کابینه فعلی حمایت کرد.
از برلوسکونی به دلیل ائتلاف با «نوردلیگا» و «ائتلاف ملی»، عذرخواهی درباره موسولینی و اقدامات ایتالیای در دوران استعمار لیبی انتقاد شده است.
سابقه بیش از 3 دهه رسوایی
رسواییهای برلوسکونی به سال 1981 بر میگردد و مربوط به فعالیتهای رسانهای میشود. اما در دورانی که وی بر مسند قدرت بود، حاکمیت خود را بر رسانهها تشدید کرد و بزرگترین شرکت رسانهای این کشور را هدف قرار داد که انتقاد رسانهها را به دنبال داشت.به خصوص که وی به وعده خود در زمینه فروختن داراییهای شخصی رسانهای خود خودداری کرد. با این حال همه اینها در سایه رسواییها اخلاقی وی قرار دارد.
مجموعهای از پروندههای قضایی حاصل فعالیت سیاسی برلوسکونی از آن زمان تاکنون است. از جمله تبانی با مافیا، محاسبات اشتباه، تخلفات مالیاتی، فساد ، پرداخت رشوه به پلیس و دستگاه قضایی از این جمله هستند. این در حالی است که در 3 مورد از این موارد، وی از اتهامات تبرئه شده است.
واکنش برلوسکونی در این زمینه قابل توجه است وی یکبار در واکنشی گفته بود: « این دادرسیها نوعی آزار و اذیت قضایی است و من افتخار میکنم که در برابر آن مقاومت کنم. واقعیت این است که مقاومت من و قربانی شدن به ایتالیاییها این امید را میدهد که سیستم قضایی کارآمدتری داشته باشند.»
نخستوزیر مشهور 2 دهه گذشته در حالی اینطور نتیجهگیری میکند که بارها تظاهراتی در اعتراض به سیاستهای وی در ایتالیا برگزار شد. یکی از مهمترین آنها تظاهرات حدود صد هزار نفر از زنان ایتالیا در سال 2009 در اعتراض به رفتار غیراخلاقی وی بود و وی را به آزار دادن زنان متهم کردند. این تظاهرات در واکنش به اظهارات برلوسکونی در یک مناظره تلویزیونی زنده به «رزی بیندی» نماینده زن پارلمان ایتالیا مبنی بر اینکه : «زیبایی شما بسیار بیشتر از هوش شماست.» صورت گرفت.
این فقط شمهای از رفتارهای غیراخلاقی برلوسکونی بود. نقطه اوج خبرسازیهایی این سیاستمدار ایتالیایی افشای رابطه نامشروع وی با «کریمه المحروق» در فاصله فوریه و می 2010 در ازای پرداخت پول و متهم شدن در فوریه 2011 بود. این مسئله به دلیل اینکه المحروق که به روبی شهرت دارد، زیر سن قانونی بود، اهمیت یافت. از طرفی این رقاص مراکشی الاصل به دلیل دزدی دستگیر شده بود و برلوسکونی تلاش کرد تا با طرح ادعای روابط خانوادگی وی با «حسنی مبارک» دیکتاتور مخلوع مصر، روبی را از زندان نجات دهد.
با این حال وکیل روبی نیز اعلام کرد که موکلش رابطه با برلوسکونی در برابر دریافت پول را نمیپذیرد.«جیورجیا ایافراته» دیگر قربانی فساد اخلاقی برلوسکونی است که حاضر نشد در روند دادرسی شرکت کند.
با این حال در 24 ژوئن 2013 دادگاه برلوسکونی را در زمینه پرونده المحروق و سوء استفاده از قدرت گناهکار دانست و به سپری کردن 7 سال زندان محکوم کرد. ضمن اینکه شرکت در خدمات عمومی نیز برای برلوسکونی ممنوع شد. البته این حکم تا زمانی که دادگاه تجدیدنظر رای خود را اعلام نکند، اجرایی نمیشود.
برلوسکونی معتقد است که از سال 1994 تا 2006، 789 دادستان و قاضی با هدف اخلال در آرای مردم ایتالیا در روند بررسی پرونده وی مشارکت داشتهاند.
البته آمارها نشان میدهد که برلوسکونی 577 بار با پلیس مواجه شده، 2 هزار و 500 جلسه استماع دادگاه داشته است و 174 میلیون یورو به وکلا پرداخت کرده است. البته برلوسکونی همیشه پول کافی برای پرداخت به وکلا و سیاستمداران برجسته مدافعش داشته است.
مثلا «نیکلا سارکوزی» رئیسجمهور پیشین فرانسه که خود نیز یکی از چهرههای جنجالی فرانسه است، یکی از حامیان سرسخت برلوسکونی بود. برخی از دادستان های پیشین که در جریان پرونده وی فعالیت میکردند نیز به مخالفان در پارلمان پیوستند.
حالا آقای جنجال ایتالیا با حکمی جدید مواجه شده است. محرومیت 2 ساله از تمامی فعالیتهای سیاسی حکمی است که دیوان عالی ایتالیا به دلیل تقلب و تخلفات مالیاتی برای وی صادر کرده است.
این حکم برای کسی که در سالهای اخیر بیشترین تاثیر را در عرصه سیاسی ایتالیا داشته است، حکم کمی نیست. ضمن اینکه به نظر میرسد وی هنوز از دست دادن کرسی سنا را فراموش نکرده است.
انتهای پیام/ص
رهبرمعظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک هزار و 241 نفر از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری بمناسبت فرا رسیدن اعیاد سعید قربان و غدیر خم، رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک هزار و 241 نفر از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه طی نامهای به رهبر معظم انقلاب اسلامی بمناسبت فرا رسیدن اعیاد قربان و غدیر، پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک هزار و 241 نفر از محکومانی را که در کمیسیون عفو و بخشودگی قوه قضائیه واجد شرایط لازم تشخیص داده شده اند، ارائه کرد که این پیشنهاد مورد موافقت حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
انتهای پیام/
مجتبی ثابتی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با اشاره به رضایت جامعه دانشجویی از عدم معرفی توفیقی به مجلس به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، گفت: اینکه آقای روحانی، توفیقی را به مجلس معرفی نکرد هر دلیلی که داشته باشد، اقدام شایستهای است که سبب خوشحالی جامعه دانشجویی شد.
وی افزود: به نظر میرسد علت معرفی نشدن توفیقی، اطلاع از وضعیت موجود مجلس و عدم رای اعتماد نمایندگان به وی بود ولی به هر حال جای تقدیر دارد و ما نیز این مسئله را به فال نیک میگیریم.
ثابتی با بیان اینکه فرجی دانا یک چهره دانشگاهی فعال در دانشگاههای طراز اول کشور بوده است، گفت: فرجی دانا فردی قابل احترام است که رزومه علمی خوبی دارد و در مسائل سیاسی کشور منفی عمل نکرده است و ما انتظار داریم که موضع خود را نسبت به فتنه 88 و حوادث سال 78 مشخص کند.
وی افزود:به عنوان یک دانشجوی انقلابی که ادعای دلسوزی برای نظام را دارد، انتظار داریم که این شخصیت علمی در صورتی که از مجلس رای اعتماد گرفت اقداماتی انجام دهد که دانشگاهها از این فضای دانشجویی سیاسی به فضای سیاسی صرف تبدیل نشود.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور اظهار داشت: دانشگاهها علاوه بر ظرفیتسازی سیاسی برای کشور باید رشد علمی نیز داشته باشند.
وی اضافه کرد: نوع نگاه فرجی دانا مانند توفیقی که نگاه سیاستزده چکشی داشت نیست و انتظار از فرجی دانا این است که نگاه معقولانه و همراه با تعامل داشته باشد تا به خواستههای دانشجویان پاسخ داده شود.
ثابتی گفت: انتظار از فرجی دانا این است که بتواند نگاه فراحزبی و گفتمانی دولت یازدهم را پیاده کند و مشی اعتدال را پیش بگیرد.
وی افزود: رویکرد توفیقی که وزارت علوم را به رُستنگاه احزاب سیاسی تبدیل کرده، اشتباه بود که این مسئله نشان از منش سیاسی توفیقی داشت ولی فرجی دانا این رویه را ندارد و مشی اعتدال را پیاده میکند.
انتهای پیام/
امیر اسماعیلی از برگزاری رزمایش پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 5 در گستره 700 هزار کیلومتری کشور طی روزهای اخیر خبر داد. به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در حاشیه دیدار و مذاکره با فرمانده نیروی هوایی روسیه، با حضور در جمع خبرنگاران از برگزاری رزمایش بزرگ پدافند هوایی با نام مدافعان اسمان ولایت5 طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: این رزمایش در گستره 700 هزار کیلومترمربعی کشور صورت گرفت. اسماعیلی با اشاره به حضور 12هزار نیرو از ارتش و سپاه در این رزمایش خاطرنشان کرد: در این رزمایش 5 روزه که از 17 مهر آغاز شد، قابلیت های جدید دفاعی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. وی خاطرنشان کرد: نحوه مقابله با تهدیدات موشکی نیز ازجمله مواردی بود که در این رزمایش در دستور کار قرار داشت. انتهای پیام/
زمزمههای معرفی فرجیدانا به عنوان وزیر پیشنهادی علوم از همان ابتدا یعنی پیش از معرفی میلیمنفرد به بهارستان بر سر زبانها بود.
سرانجام پس از چند هفته کش و قوس، رئیس جمهور شب گذشته در نامهای به رئیس مجلس، 3 وزیر پیشنهادی باقی مانده دولت یازدهم را برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. نامهای که در آن جعفر توفیقی (سرپرست کنونی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) جایی ندارد و رضا فرجی دانا برای تصدی وزارت علوم به مجلس پیشنهاد شده است. این درحالی است که توفیقی (که حضورش در این وزارت خانه با مخالفتهای فراوانی روبرو بود) بارها اعلام کرد وزیر پیشنهادی از سوی دولت است.
رضا فرجیدانا مدرک کارشناسی خود را در سال 1365 در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران دریافت کرد و سپس تحصیل خود را در مقطع کارشناسیارشد (1368) و دکترا (1372) در همین رشته در دانشگاه واترلو کشور کانادا ادامه داد.
زمزمههای معرفی رضا فرجیدانا رئیس پیشین دانشگاه تهران به عنوان وزیر پیشنهادی علوم از همان ابتدا یعنی پیش از معرفی میلیمنفرد به بهارستان (به عنوان وزیر پیشنهادی علوم) بر سر زبانها بود اما اعلام شد که وی در کانادا به سر برده و از قبول این پست امتناع کرده است.
فرجی دانا قبل از انتصاب به عنوان ریاست دانشگاه تهران مدتی ریاست گروه مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران و پس از آن هم به مدت بیش از 5 سال (1377 الی 1381) ریاست پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران را برعهده داشت.
مسئولیت دیگر فرجی دانا، ریاست مرکز انفورماتیک دانشگاه تهران بین سالهای 1375 الی 1381 و ریاست انجمن مهندسی برق و الکترونیک ایران (IEEE Iran Section) در سالهای 1386و1387 است.
او پس از استعفای مصطفی معین در اواخر کار دولت دوم سید محمد خاتمی، برای احراز پست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی شد که نتوانست از مجلس اصلاحطلب ششم (آن هم با اکثریت طیف مشارکت) رایاعتماد بگیرد.
انتهای پیام/
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان