کاظم ساریخانی ملیپوش اسبق تیم جودوی ایران و قهرمان آسیا امروز(جمعه) در قطعه نام آوران بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، کاظم ساریخانی که در دوران قهرمانیاش در جودوی جهان در اجرای فن گهواره تبحر داشت حدود پنج سال پیش در زمان ریاست محمد درخشان در جودو پس از مذاکره فدراسیونهای جودوی ایران و عربستان راهی ریاض شد تا سرمربیگری این تیم را بر عهده گیرد، اما به یکباره و در حادثهای عجیب از سوی افرادی ناشناس بیمار شده و مدتها در بیمارستان بستری شد.
سال 86 و طبق توافقی که شده بود ساریخانی به ریاض رفت تا سرمربیگری تیم ملی عربستان را برعهده بگیرد، اما او در مصاحبههای خود میگفت چند نفر قصد جان او را کردند، با مسمومیت غذایی و در یک درگیری ساختگی در یک لحظه به او آمپولی تزریق کردند و آن حادثه باعث شد تا از دنیای جودو فاصله بگیرد.
مرحوم ساریخانی بارها در مصاحبههای خود اظهار کرده بود که بعد از آن حادثه چیزی را به خاطر ندارد و همان اتفاق باعث شد تا او حدود سه سال در بیمارستانی در تهران بستری شود و بعد از آن اتفاق از جودو فاصله بگیرد.
سرانجام ساریخانی عضو پیشین تیم ملی جودوی ایران روز گذشته پنجشنبه 18 مهرماه در سن 35 سالگی بر اثر عارضه مغزی در بیمارستان تخصصی فیروزآبادی شهرری به لقاءالله پیوست و در قطعه نام آوران بهشت رهرای تهران به خاک سپرده شد.
قهرمان پیشین جودوی آسیا و عضو تیم ملی جودوی ایران در وزن 81 کیلوگرم که با فن گهواره در جهان شهرت داشت افتخارات بسیاری در حوزه بینالمللی برای ایران اسلامی به ارمغان آورده بود.
ساریخانی مدال برنز وزن 71 کیلوگرم در مسابقات جودو آسیا 1996، مدال برنز وزن 81 کیلوگرم جودو بازیهای آسیایی 1998، مدال نقره وزن 81 کیلوگرم در مسابقات جودو آسیا 1999، مدال طلا وزن 81 کیلوگرم در مسابقات جودو آسیا 2000 و مقام هفتمی وزن 81 کیلوگرم بازیهای المپیک تابستانی 2000 سیدنی را کسب کرد.
محمدعلی رستگار و آرش میراسماعیلی، رئیس و نایب رئیس فدراسیون جودو، علیرضا امینی، رئیس سابق فدراسیون جودو، مسعود حاجی آخوندزاده، مسعود خسروینژاد، مربیان تیم ملی، خسرو دلیر، مربی سابق تیم ملی، جواد محجوب، محمدرضا رودکی، حامد ملکمحمدی، امیر قمی و جمعی از پیشکسوتان و مربیان تیم ملی در مراسم تشییع مرحوم ساریخانی حضور داشتند.
انتهای پیام/خ
وزیر خارجه روسیه اعلام کرد اعضای گروهک جبهه النصره [وابسته به القاعده] قصد دارند ترکیباتی سمی و متخصصان مرتبط را به مرزهای عراق قاچاق کنند تا این بار در آنجا عملیات تروریستی راهاندازی کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر خارجه روسیه گفت گزارشهایی در دست است که نشان می دهند برخی از کشورهای ثالث به معارضان مسلح سوری آموزش میدهند تا آنها را برای مبارزه با نظام سوریه اعزام کنند.
وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه به این عناصر آموزش استفاده از مواد سمی داده می شود، همچنین تصریح کرد که این آموزشها در بخشهایی از افغانستان که تحت کنترل دولت کابل نیست صورت گرفتهاند.
لاروف گفت: «برخی گزارشها حاکی از آن هستند که گروهک جبهه النصره [وابسته به القاعده] قصد دارند ترکیباتی سمی و متخصصان مرتبط را به مرزهای عراق قاچاق کنند تا این بار در آنجا عملیات تروریستی راهاندازی کنند.»
وزیر خارجه روسیه که پس از گفتوگو با «محمد صباح السالم الصباح»، وزیر خارجه کویت سخن میگفت درباره هر گونه تحرکات احتمالی برای مختل کردن روند خلع سلاح شیمیایی سوریه هشدار داد.
لاوروف گفت: «ما منتظر انجام این کار به نحوی دقیق، مطابق با نقشه راه و بدون هیچ اخلالی هستیم. درباره هر گونه تحرک احتمالی هشدار میدهیم.»
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنانش به کنفرانس ژنو 2 و و ضرورت حضور ایران در این کنفرانس اشاره کرد.
لاوروف گفت غرب اکنون در قبال موضوع مشارکت احتمالی ایران در این کنفرانس، دیدگاه واقعبینانهتری پیدا کرده است.
وی گفت: «دلایلی که در رد مشارکت ایران مطرح میشدند و به زحمت میشد آنها را موجه دانست اکنون مورد ارزیابی مجددا قرار گرفتهاند و رویکردهایی واقعبینانهتر جایگزین آن شدهاند. احتمالاً چشماندازهای نویدبخش درباره گفتوگوهای هستهای ایران باعث این موضوع شده است.»
وی افزود: «ما اخیراً اظهارات واقعبینانهتری از شریکان غربیمان میشنویم که تا همین چند وقت پیش مخالف مشارکت ایران در این کنفرانس بودند. آنها به این حقیقت اشاره میکردند که ژنو دو باید در ادامه بیانیه ژنو سال 2012 باشد و آنها میگویند که ایران از این سند حمایت نکرده است.»
لاوروف ادامه داد: «بسیاری از کشورهای غربی که همکاران غربی ما مشارکت آنها در ژنو 2 را مورد سوال قرار نمیدهند، نه تنها از ژنو 2 حمایت نمیکنند، بلکه تلاش میکنند برگزاری آن را مختل هم بکنند.»
وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: «با در نظر گرفتن این شرایط، حضور ایران در کنفرانس ژنو ضروری است، همانطور که مشارکت هر کشور دیگری که بر گروههای مختلف سوری نفوذ دارند، ضروری است.»
انتهای پیام/ص
محمد رویانیان گفت: با توجه به سیاستهای باشگاه، پدیده اردبیلی را پس از قرارداد 10 ساله با پرسپولیس به بهترین جای اروپا برای آموزش میفرستیم.
محمد رویانیان پس از بازگشت از اردبیل در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: پس از اینکه با پدیده اردبیلی صحبتهایی داشتیم ایشان توسط خانوادهاش کمی برای عقد قرارداد مردد بود، اما با تاکید علی دایی این ماجرا خاتمه یافت و ما این نابغه اردبیلی را جذب کردیم.
وی افزود: با توجه به تاکید پرسپولیسیها و پیشکسوتان به دنبال این هستیم تا هر چه سریع تر این نابغه اردبیلی را به بهترین جای اروپا بفرستیم تا با دانش فوتبال روز دنیا و کار با مربیان خوب دنیا کار خود را پیگیری کند. حتی در این باره با یکی دو نفر صحبتهایی داشتیم و به زودی نابغه اردبیلی به اروپا میشود.
وی افزود: پس از این موضوع ما مدرسه فوتبال این نابغه بنام امیر حسین حاجیزاده را به نام مدرسه فوتبال پرسپولیس نامگذاری کردیم و انشاالله سعی خواهیم کرد به زودی اقدامات دیگری را راجع به شناسایی نخبگان در سراسر کشور انجام دهیم و اگر کسی میتواند به ما کمک کند منتظر آنها هستیم.
رویانیان ادامه داد: تمام برنامههای برای نابغه اردبیلی با هماهنگی دایی رو به جلو خواهد رفت تا انشاالله بتوانیم این سرمایه خوب ایران را به فوتبالمان هدیه دهیم. ما غیر از جذب این نابغه ظرف یک سال گذشته هفتاد مدرسه فوتبال در سراسر کشور تاسیس کردیم و 13 هزار هنرجو داریم که انشاالله تا انتهای فصل مدارس فوتبال را به 100 و هنرجوها را به 20 هزار نفر افزایش خواهیم داد.
رویانیان در پایان خاطر نشان کرد: شعار ما در باشگاه پرسپولیس برای کسب نخبگان مانند حاجی زاده و فرستادن آنها به قلب اروپا برای دانش اندوزی و منشور ما تربیت، اخلاق، مسائل فنی، علمی و احترام که انشاالله سعی میکنیم با این شعار و جو لازم باز هم بهترینها را شناسایی و آینده آنها را تضمین کنیم. انشاالله این نابغه اردبیلی بتواند که در آینده به فوتبال ایران کمک کند که با تاکیدات دایی و نظر او انشاالله بهترین تصمیمها را برای این نابغه میگیریم، همچنین مربی این نابغه اردبیلی نیز به مدت سه سال به عنوان مربی تیمهای پایه پرسپولیس انتخاب شد و کار خود را از این به بعد در این باشگاه دنبال میکند.
انتهای پیام/خ
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد هماکنون در طبقه مرفه نیز سن ازدواج بالا رفته ضمن آنکه آمار طلاق نیز در این طبقه بالاست و از سوی دیگر باهر با ارائه فرمولی طلایی برای ازدواج گفت: نصف سن مرد به اضافه 6 مساوی با سن زن است.
علی مطهری در ادامه مناظره بررسی علل افزایش سن ازدواج که هم اکنون از شبکه یک سیما در حال پخش است اظهار داشت: لازم است که مقداری به عقب برگردیم، در اسلام سن خاصی برای ازدواج در نظر گرفته نشده و فقط گفته شده سه شرط ( بالغ، عاقل و رشید) برای ازدواج کافی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رشید به این معنی است که جوان باید بداند ازدواج با چه هدفی و زندگی مشترک برای چه شکل میگیرد. البته توصیه شده است که هر چه زودتر ازدواج صورت گیرد.
در این میان حسین باهر جامعهشناس افزود: در قانون عنوان شده که کفاوت لازم است و عدم رعایت همین مسئله انتخاب جوانان برای تعیین همکفو خود منجر به افزایش طلاق شده است.
در این بین حجتالاسلام ولیالله نقیپورفر عضو هیئت علمی دانشگاه قم ادامه داد: برای جوانان 7 دوره تا ازدواج در ادبیات دینی مشخص شده است که در نهایت بر همین اساس سقف نرمال ازدواج 21 سالگی تعیین شده است.
وی با بیان اینکه سن رشد برای پسران 18 تا 21 سالگی مشخص شده است بیان داشت: در قرآن آمده است فرزند وقتی به بلوغ رسید، مسئولیت تدبیر خانواده با او است.
حجتالاسلام نقیپورفر بیان داشت: پسرها در 7 سال سوم قابلیت دارند تشکیل خانواده دهند این در حالی است که در آموزش و پرورش 24 سالگی را بدون هیچ گونه مطالعه برای خانمها و آقایان سن ازدواج تعیین کردهاند.
وی متذکر شد: در اینباره لازم است وحدت نظر و همگرایی وجود داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم افزود: در سند آموزش و پرورش بحث جنسیت به طور ضعیفی مورد توجه قرار گرفته است به طوری که اگر دخترها و پسرها از یک مکان فارغالتحصیل شوند امکان ازدواج برای آنها میسر نیست.
وی با بیان اینکه سن بلوغ در کشور 12 سال در نظر گرفته شده است، گفت: 6 سال حداقل زمان لازم است تا ازدواج صورت گیرد در این میان باید گفت یک دختر چه میزان باید معطل شود.
باهر در ادامه با ارائه فرمول طلایی برای ازدواج ابراز داشت: این فرمول طلایی برابر است با نصف سن مرد به اضافه 6 مساوی با سن زن و این اختلاف سن پسر و دختر است.
علی مطهری در ادامه سخنان خود بیان داشت: در کشور به گونهاست که اگر دختری در سوم یا چهارم دبیرستان ازدواج کند اولین کار آموزش و پرورش این خواهد بود که آن فرد را از مدرسه بیرون میکند.
وی بیان داشت: بالارفتن سن ازدواج اگر نسبت به 50 سال پیش در نظر گرفته شود مسئله مهمی نخواهد بود چرا که امروز فاصله بین بلوغ طبیعی و اجتماعی بالا رفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: انقلاب صنعتی یکی از عوامل افزایش سن ازدواج است که البته این امری طبیعی است.
وی با بیان اینکه دخترها از 14 سالگی و پسرها از 16 سالگی میل به جنس مخالف پیدا میکنند ابراز داشت: باید این فاصله را چگونه طی کنند، این فاصله بین بلوغ طبیعی و اجتماعی است.
مطهری با بیان اینکه اسلام راهکارهای لازم را برای ازدواج ارائه داده است، گفت: رُهبانیت یا ریاضت یا ازدواج دائم یا موقت از جمله موارد مورد بحث است.
وی با اعلام اینکه سن ازدواج در دو سال اخیر نسبت به چهار سال گذشته افزایش یافته است گفت: از نظر من این امر در کنار علل اقتصادی از علل فرهنگی ناشی میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: باید توجه داشت که در دوره جنگ نیز سختی وجود داشت و نمیتوان همه مسائل را ناشی از محدودیتهای اقتصادی دانست چرا که هم اکنون در طبقه مرفه نیز سن ازدواج بالا رفته ضمن آنکه آمار طلاق نیز در این طبقه بالا است.
وی یادآور شد: عوامل دیگری مثل گرایش به فرهنگ غرب و دور شدن سبک زندگی اسلامی و آزاد شدن راههای دسترسی به جنس مخالف از مهمترین علل افزایش سن ازدواج است البته در این میان آداب و رسوم نیز نقش قابل توجهی دارد.
انتهای پیام/
روایاتی که از معصومان علیهمالسلام اعم از روایات شیعه و اهل سنّت در دست است، دیدگاههای گوناگونی را درباره مدت حکومت حضرت مهدی علیهالسلام نقل کردهاند.
حجتالاسلام خدامراد سلیمیان، استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در یادداشتی که در اختیار فارس، قرار داده مساله «مدت زمان حکومت حضرت مهدی عجل الله فرجه» را توضیح داده است:
به دلیلهایی که بر ما پوشیده است گویا بنا بر این بوده که مدت دقیق حکومت حضرت مهدی علیهالسلام مانند برخی موضوعات دیگر مربوط به آن حضرت به روشنی بیان نشود.
روایاتی که از معصومان علیهمالسلام اعم از روایات شیعه و اهل سنّت در دست است دیدگاههای گوناگونی را در این باره نقل کردهاند. اگرچه با یک بررسی ژرف میتوان دیدگاههای پرشماری ارائه کرد. اما به طور عمده روایات به سه دیدگاه فراگیر قابل تقسیم است:
یک. روایاتی که مدت حکومت حضرت را هفت سال و نزدیک هفت سال ذکر کردهاند.
این دیدگاه، به ویژه در روایات اهل سنّت بسیار به چشم میخورد و در برخی از منابع روایی شیعی نیز با سند راویان اهل سنّت بدان اشاره شده است.
علامه مجلسی در بحار الانوار از ابوسعید خُدری نقل کرده که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود: «الْمَهْدِیُّ مِنِّی أَجْلَی الْجَبْهَةِ أَقْنَی الْأَنْفِ یَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا کَمَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً یَمْلِکُ سَبْعَ سِنِینَ»
یعنی مهدی با پیشانی بلند و بینی کشیده از من است. زمین را از قسط و عدل سرشار میسازد آنگونه که از بیداد و ستم آکنده شده باشد. هفت سال حکومت میکند.
آنگاه پس از اشاره به حَسَن بودن روایت مینویسد: «این روایت را حافظ أَبوداوُد سَجِستانی در صحیح خود و غیر او از راویان بزرگ حدیث همچون طبَرانی و دیگران نقل کردهاند.
جالب توجه این که بیشتر روایاتی که مدت حکومت حضرت را هفت سال ذکر کردهاند به روایت ابوسعید خدری بر میگردد.
البته در برخی روایات میان هفت و هشت و نه سال تردید شده است. این نامعیّن بودن به دو گونه است:
1. به دلایلی در کلام معصوم علیهالسلام به صورت نامعیّن ذکر شده است.
2. در کلام معصوم علیهالسلام معیّن شده و تردید از راوی است.
یک بررسی کوتاه
برخی از اینکه مدت حکومت در روایات یادشده هفت سال ذکر شده به شگفت آمده، در پی توجیه آن برآمدهاند، به ویژه که در برخی روایات نیز بدان اشاره شده است و آن این که شیخ طوسی روایتی نقل کرده از فَضْل از عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْقَاسِمِ الْحَضْرَمِی از عَبْدِ الْکَرِیمِ بْنِ عَمْرٍو الْخَثْعَمِی که گفت: به امام صادق علیهالسلام عرض کردم: «چه مدت قائم علیهالسلام حکومت خواهد کرد؟» فرمود: «هفت سال. که به سالهای شما هفتاد سال میشود»
البته سخنان فراوانی در توجیه این روایت که پایه روایاتی از این دست است به میان آوردند که برخی شگفتآورتر از خود روایت است.
در مراجعه به منابع پیش از آن به دست میآید که در هیچ یک از منابع پیشین به آن روایت اشاره نشده است. افزون بر آن که در سند روایت عبد اللَّه بن القاسم الْحضرمی و عَبْد الْکریم بن عَمْرو الْخَثْعمی، به شدت تضعیف شدهاند؛ که سبب بی اعتباری سند روایت شده است. و البته نیز چنین دگرگونی در روال عادی جریان زندگی لزومی ندارد. چرا که نظام امروزین آفرینش، نظام احسن است و لزومی ندارد به گونهای که گفته شده، دگرگون شود.
افزون بر آن اینکه اگر کره زمین قابل سکونت و زندگی است به خاطر ویژگیهای آن از جمله شرایط این چنینی است که کمترین دگرگونی میتواند آن را از مناسب بودن برای زندگی خارج کند چرا که تصور اینکه شبانه روز مثلا در خط استوا 240 ساعت شود بسی مشکل، چه رسد به اینکه چنین شود.
دو. روایاتی که مدت حکومت حضرت را نوزده سال گفتهاند.
امام صادق علیهالسلام فرمود: حکومت قائم، نوزده سال و چند ماه خواهد بود.
سه. روایاتی که مدت حکومت حضرت را چهل سال دانستهاند.
افزون بر موارد یاد شده، مدتهای دیگری نیز ذکر شده که به خاطر برخی ایرادهای وارد شده به آن روایات، از نقل آنها چشمپوشی شد.
برخی این ناهمگونیها را اشاره به مراحل و دورانهای حکومت آن حضرت میدانند؛ ولی به هر حال، داوری نهایی درباره مدت حکومت آن حضرت به سبب نبود اخبار و منابع کافی امکان پذیر نیست. ولی با این حال میتوان چنین نتیجه گرفت: قطع نظر از روایات اسلامی، مسلم است که این همه آوازهها و مقدمات برای یک دوران کوتاه مدت نیست؛ بلکه قطعاً برای مدتی است طولانی که ارزش این همه تحمل زحمت و کوشش را داشته باشد.
در پایان یاد این نکته بایسته است که فلسفه قیام و حکومت جهانی امام مهدی علیهالسلام همانند فلسفه بعثت انبیا و پیامبران خداوند است. هدف از برانگیخته شدن پیامآوران الهی، رساندن دستورهای خداوند و روشنکردن چراغ فروزان هدایت بر سر راه کاروان بشریت است. طولانی یا کوتاه بودن مدت ابلاغ رسالت، به اصل آن آسیب نمیرساند. دوران پیامبر اسلام صلیاللهعلیه وآله، بیست و سه سال بود؛ ولی واپسین پیام الهی را رساند و این چراغ هدایت را بر افروخت. از سوی دیگر، میتوان به مدت پیامبری حضرت نوح علیهالسلام اشاره کرد که بر خلاف مدت طولانی آن، به سبب پدید نیامدن شرایط بایسته، بهره چشمگیری به بار نیاورد.
دوران امامت و حکومت حضرت مهدی علیهالسلام نیز چنین است. مقصود اصلی رساندن پیام الهی و تحقق بخشیدن به حکومت جهانی خداوند و حاکمیت مستضعفان است؛ هر چند در مقایسه با کل تاریخ، سالیانی اندک باشد. افزون بر آن اینکه شیعه با اعتقاد به رجعت، بهترین پاسخ را به محدود بودن مدّت حکومت مهدی علیهالسلام داده است. ضمن اینکه این مدت از نگاه چگونگی بهرهمندی انسانها از همه نعمتهای مادی و معنوی خداوند با همه تاریخ زندگی انسان بر زمین برابری خواهد کرد؛ بلکه افزونتر خواهد بود.
انتهای پیام/
یک روزنامه آمریکایی رویکردها و جهتگیریهای کنگره در قبال ایران را از جمله عواملی دانست که میتواند باعث شود مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 به شکست منجر شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی نوشت «کنگره آمریکا ممکن است در مذاکره هستهای با ایران نقش "پلیس بد" را بازی کند.»
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز مینویسد: «وقتی دیپلماتهای ایرانی و کشورهای 1+5 سهشنبه هفته گذشته در نیویورک برای دور جدید گفتوگوهای هستهای دور هم مینشینند کنگره آمریکا دور آن میز نخواهد بود، اما این بدان معنا نیست که آنها صدایی هم در آن جلسه نخواهند داشت.»
این روزنامه میافزاید در حالی که مجلس سنا دور جدیدی از لایحه تحریمهای سختگیرانه علیه ایران را آماده کرده و این اقدام پس از تصویب لایحهای مشابه در مجلس نمایندگان در ماه جولای صورت گرفت، میتوان گفت که نمایندگان کنگره آماده هستند تا یکی از دو کار زیر را انجام دهند: «آنها میتوانند فشارها را بر رهبران ایران طوری افزایش دهند که به ایجاد توافق هستهای منجر شود یا میتوانند دیپلماسی را در یک نقطه زمانی حساس مختل کنند.»
بر اساس این گزارش کمیته بانکی سنا تحت فشارهای جان کری، وزیر خارجه آمریکا توافق کرده تصویب این لایحه را موقتاً به تعویق بیندازد تا چانهزنیهای مربوط به ژنو مختل نشود. اما سناتور تیم جانسون رئیس این کمیته گفته دولت اوباما قصد دارد این لایحه را ظرف هفتههای آینده تصویب کند.
این روزنامه آمریکایی میافزاید این اولین باری نیست که کنگره آمریکا در سازوکارهای دیپلماتیک بین آمریکا و ایران نقش نهاد وارد کننده فشار را داشته است. نیویورکتایمز مینویسد: «کنگره در چندین مورد ظرف سالهای گذشته، گاه علیرغم مخالفت کاخ سفید قوانینی تصویب کرده که اوباما را وادار کرده در قبال دولت ایران موضعی سختتر از آنچه باید، بگیرد.»
با این حال، این بار تأثیر کنگره اهمیتی بیشتر دارد و از سوی دیگر، کمتر هم قابل پیش بینی است.
سناتور مارک کرک، یکی از جمهوریخواهان کنگره و از مخالفان سرسخت ایران گفته کاخ سفید بارها خواستار جلوگیری از تصویب تحریمهای ضد ایرانی یا کاهش آنها بوده اما کنگره اقدامش را عملی کرده است.
کوپچان، یکی دیگر از اعضای کنگره درباره اینکه بین دیدگاه آنها و اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران شباهت وجود دارد، گفت: «سخنان نتانیاهو در شهر خودش به طور گسترده مورد تمسخر واقع شد، اما این اظهارات تا اندازه زیادی دیدگاههای بسیاری از اعضای کنگره هم هست.»
این گزارش میافزاید برخی از مقامات دولت آمریکا هم گفتهاند اینکه کنگره آمریکا در مذاکره با ایران نقش آدم بد را بازی کند، مزایایی دارد. به عنوان مثال، وندی شرمن، معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا در عین حال که خواستار تعلیق این لایحه شد، از ایران هم خواسته با طرحهای واقعی و ملموس گام به مذاکرات آتی با کشورهای 1+5 بگذارد.
انتهای پیام/ص
وزیر خارجه امریکا گفت: هماکنون در حال مذاکرات محرمانه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هستم.
سایت ایران هسته ای نوشت: وزیر خارجه امریکا گفت که هم اکنون در حال مذاکرات محرمانه با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران است.
جان کری که در یک کنفرانس خبری در کوالالامپور پایتخت مالزی شرکت کرده بود، در پاسخ به سوالی درباره برنامه هسته ای ایران گفت: «البته موضوع غنی سازی محور اصلی مذاکرات است و قرار نیست من در این خصوص در اینجا در کوالالامپور درباره آن گفت وگو کنم و سوال شما را جواب بدهم. با این حال، ما برای ایران روشن کرده ایم که در صورتی که بتوانند در خواست های جامعه جهانی را که پروتکل الحاقی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده است، می توانند برنامه صلح آمیز هسته ای داشته باشند. این گفتگوها در چند روز آینده شروع می شود».
کری اضافه کرد: «گفت وگوهای خصوصی نیز اکنون صورت می گیرد؛ شخص من گفتگوهای خصوصی با وزیر امور خارجه ایران داشتم و تلاش ما این است که تا آن موقع، این گفتگوها حالت خصوصی داشته باشد. ایران می داند که چکار باید بکند تا از برنامه صلح آمیز هسته ای برخوردار شود و ما نیز آماده هستیم برای حل و فصل مساله گفتگو کنیم و این باور را داریم و رئیس جمهور اوباما نیز بارها گفته است راه حل مبتنی بر گفتگو راه حل ارجح ماست. از این رو ما گفتگو می کنیم ولی این گفتگوها را در چند روز آینده علنی نمی کنیم».
این نخستین بار پس از مذاکرات نیویورک میان ظریف و کری است که آشکار می شود این دو در حال تماس مستمر و محرمانه با یکدیگر هستند.
طرف ایرانی تا کنون درباره محتوا و علت این تماس ها چیزی نگفته است.
اداره سرپرستی نیروگاههای اتمی آمریکا از تصمیم خود برای اخراج سه هزار و 600 کارمند به دلیل نداشتن بودجه و تعطیلی ادامهدار دولت واشنگتن خبر داد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمریکایی «هافینگتون پست»، اداره سرپرستی نیروگاه های اتمی آمریکا که وظیفه نظارت بر 100 نیروگاه هسته ای این کشور را بر عهده دارد، قرار است 3 هزار و 600 نفر از کارمندان خود را به دلیل تمام شدن بودجه در پی تعطیلی دولت واشنگتن، اخراج کند.
بر اساس این خبر، «آلیسون مک فارلین» رئیس اداره سرپرستی نیروگاه های اتمی آمریکا در این باره گفته است که این اداره به سایر سازمان هایی ملحق خواهد شد که مجبور شده اند به دلیل پایان زمان مقرر برای تخصیص بودجه در پی تعطیلی دولت، تعطیل شوند.
در این خبر آمده است که 300 کارمند ضروری در این اداره همچنان در پست های خود باقی خواهند ماند که از این تعداد، 150 نفر بازرسانی هستند که وظیفه آنها رسیدگی به مسایل امنیتی در نیروگاه ها است.
از اول اکتبر جاری که تعطیلی دولت واشنگتن آغاز شده است، بسیاری از نهادها و سازمان های دولتی مجبور شده اند به دلیل عدم تصویب قانون بودجه جدید در کنگره آمریکا برای سال مالی جدید دولت واشنگتن و نهایتا عدم تزریق مجدد بودجه به این سازمان ها، تعداد زیادی از کارمندان خود را به مرخصی های اجباری و بدون حقوق بفرستند.
دولت واشنگتن در تاریخ اول اکتبر در حالی سال مالی جدید خود را آغاز کرد که اختلاف دموکرات ها و جمهوریخواهان بر سر تامین بودجه لایحه موسوم به «اوباماکر» در قانون بودجه جدید آمریکا، منجر شد سال مالی به پایان برسد اما بودجه جدیدی برای فعالیت های دولت به تصویب نرسد.
اوباماکر قانون خدمات درمانی ارائه شده توسط «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا است که از اول اکتبر جاری اجرایی شده است؛ هدف از اجرای این قانون ارائه خدمات پزشکی مقرون به صرفه به میلیون ها آمریکایی است که بیمه نیستند.
جمهوریخواهان تاکید دارند که اجرای این قانون هزینه کارفرمایان را افزایش می دهد و منجر به کاهش اشتغالزایی می شود.
جمهوریخواهان حتی این قانون را به دیوان عالی آمریکا ارجاع دادند اما این دیوان اعلام کرد که طرح خدمات درمانی اوباما مغایرتی با قانون اساسی آمریکا ندارد.
درحالیکه قانون خدمات درمانی اوباما از اول اکتبر اجرایی شده است، جمهوریخواهان با مشکل بیشتری برای توقف قانونی که به اجرا در آمده است، روبرو شده اند.
دولت واشنگتن در حال حاضر یازدهمین روز از تعطیلی خود را سپری می کند و این در حالیست که نشست اخیر میان «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا با جمهوریخواهان با محور بودجه و سقف بدهی، بدون نتیجه به پایان رسیده است.
انتهای پیام/ص
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی گفت: به اعتقاد من حضور دختران متأهل در کنار دختران مجرد در مدارس مشکلی ایجاد نمیکند؛ این در حالی است که باهر معتقد است برخلاف سالهای ابتدایی ازدواج دانشجویی، مدتی است این امر موفق نبوده است.
به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، در ادامه مناظره بررسی علل بالا رفتن سن ازدواج جوانان حسین باهر در پاسخ به این سؤال بینندگان که آیا به نظر شما برگزاری ازدواج دانشجویی به صورت جمعی موفق بوده است یا خیر؟ گفت: من از بنیانگذاران ازدواجهای دانشجویی بودم و در ابتدای امر این کار خوب انجام میشد اما متأسفانه در ادامه راه دو نکته ایجاد شد اول اینکه مسئولان دانشگاه سعی کردند تا این ابتکار را برای خود کنند و دوم اینکه خوابگاههای متأهل دانشجویی ایجاد شد که معلوم نیست کسانی که از این خوابگاهها در آینده بیرون خواهند آمد چه سرنوشتی خواهند داشت.
وی ادامه داد: به نظر من در کل ازدواج دانشجویی در بخشی از کار موفق بوده است و بخش دیگر ناموفق عمل کرده است.
حجتالاسلام پورفر نیز در پاسخ به این سؤال گفت: طرح ایجاد معاونت فرهنگی در دانشگاهها از سوی من پیشنهاد شد تا مسئولیت آموزش، مشاور و همسریابی را به عهده گیرند و کمک فکری برای همسرگزینی باشند.
وی اظهار داشت: 60 درصد مسأله ازدواج فرهنگی است و اگر ما در همسرگزینی دو همکفو را به هم برسانیم با مشکلات اقتصادی نیز کنار خواهند آمد.
سویزی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در خصوص ازدواجهای دانشجویی گفت: همواره در هر موضوعی باب سوءاستفاده وجود دارد و در ازدواجهای دانشجویی نیز مسائلی مطرح میشد مانند اینکه برخی از دانشجویان در ازدواج دانشجویی شرکت میکنند و سپس در شهر محل اقامت خود عروسیهای مفصلی را برگزار میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ما فرهنگ وساطت را باید در زمینه ازدواج مهیا کنیم در گذشته ازدواجها خویشاوندی و فامیلی صورت میگرفت که به دلیل شناخت بهتر طرفین از یکدیگر تنها 5 درصد از ازدواجهای فامیلی به طلاق منجر میشود.
سویزی ادامه داد: همانطور که حضرت علی (ع) نیز بر افزایش رفت و آمد بین مردم تأکید داشتند تا خصلتهای پوشیده مردم آشکار شود.
وی تصریح کرد: ما باید به مدد رسانه فرهنگ وساطت را در بین خانوادهها احیا کنیم.
* حیدری از مطهری پرسید: آیا درست است که دختر متأهل در کنار دختر مجرد به مدرسه برود؟
مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال گفت: بله به اعتقاد من مشکلی ندارد من زمانی به این موضوع انتقاد کردم چون ممکن بود مسائل زناشویی در بین دختران مطرح شود و اثرات منفی داشته باشد اما هم اکنون موضوعی وجود ندارد که برای دختران ناشناخته باشد.
حجتالاسلام نقیپورفر نیز در پاسخ به این سؤال گفت: ما نباید به خاطر حل مشکلات صورت مسئله را حل کنیم.
سویزی نیز در پاسخ به اینکه آیا وجود دختران متأهل در کنار دختران مجرد در مدارس کار درستی است؟ گفت: ما نباید صرف یک لحظه و صحنه داوری کنیم همکاران و مدیران در مدارس گزارشهایی را به ما میدادند مبنی بر اینکه ممکن بود معلم برخوردهای سلبی را به دلیل انجام ندادن تکالیف با دختران متأهل در مدارس داشته باشند که با برخورد همسران آنها مواجه میشدند.
وی ادامه داد: ما بخشنامهای را سالهای قبل تدوین کردیم که بر اساس آن دختران متأهل میتوانستند با اجازه از کمیسیونی که تشکیل شده بود در مدارس در کنار دختران مجرد حضور پیدا کنند.
سویزی در پاسخ به این سؤال حیدری که آیا همچنان این بخشنامه به قوت خود باقی است یا خیر؟ گفت: من نشنیدم که این بخشنامه لغو شده باشد.
علی مطهری در ادامه این مناظره گفت: یکی از آثار خوب این کار این است که بقیه دختران نیز به امر ازدواج تشویق میشوند و نباید به خاطر مضرات اندک این کار اصل موضوع زیر سؤال میرود.
حسین باهر جامعهشناس نیز افزود: باید آموزش به خانوادهها داده شود تا بچهها در دورانی که در کنار آنها هستند از هم بدآموزی نداشته باشند و بهتر است آموزشهای خوب از زبان یک فرد امین و بزرگوار مطرح شود به عنوان مثال در دوران ما مسائل جنسی از طریق یکی از آقایان به ما توضیح داده میشد که دیگر احتیاج نداشتیم این مسئله را از دیگران بشنویم.
حیدری از عباسی نیز پرسید: بود و نبود وزارت ورزش و جوانان در کاهش سن ازدواج مؤثر بوده است یا خیر؟
محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان دولت دهم در پاسخ به این سؤال بینندگان گفت: هر کدام از این مزایا که برای تسهیل ازدواج در مدارس مطرح میشود آسیبهایی نیز به همراه دارد اما هیچ چیز نباید مانع ازدواج شود.
وی در خصوص ازدواجهای دانشجویی گفت: ما همه چیز را نباید از همه سازمانها توقع داشته باشیم.
عباسی افزود: در آخرین روزهای کار من در وزارت ورزش و جوانان توافقاتی با تعدادی از سازمانها انجام شد که بر اساس آن توافقنامه پایداری ازدواج به معاونت امور زنان، آسیبهای اجتماعی ازدواج به سازمان بهزیستی سپرده شد و اگر این تقسیمبندیها انجام شود میتواند اثرگذار باشد.
وزیر ورزش و جوانان دولت دهم اظهار داشت: خطاب قانون تسهیل ازدواج وزارت ورزش و جوانان نیست و هر سازمانی باید بتواند این کار را انجام دهد.
حیدری از حجت الاسلام نقیپورفر نیز پرسید آیا تسهیل ازدواج واجب است یا اجرای طرح گشت ارشاد؟
حجتالاسلام نقیپورفر در پاسخ به این سؤال گفت: آخرین راهکار داغ کردن است امر به معروف همواره مهمتر از نهی از منکر است.
وی ادامه داد: ما هم اکنون نهادی به عنوان امر به معروف و نهی از منکر داریم اما این نهاد بر اساس مفاهیم قرآنی تشکیل نشده است و به اعتقاد بنده تسهیل ازدواج از گشت ارشاد واجبتر است.
حیدری همچنین از سویزی نیز پرسید با توجه به اینکه تحصیلات عالی دختران باعث افزایش سن ازدواج شده است راهکار شما برای حل این معضل چیست؟
مهری سویزی در پاسخ به این سؤال بینندگان گفت: در این موضوع نقش خانوادهها را اساسی میدانم چون مادران قدرت انتقال ارزش را به فرزندان خود دارند و میتوانند با نگاه منصفانه دختران خود را تربیت کنند.
وی ادامه داد: گاهی دکور زندگی را خانوادهها برای فرزندان خود بزرگ میکنند و به جای اینکه اخلاق و مهربانی را برای دختران خود به عنوان جهیزیه به خانهشان بفرستند وسایل آسایش آنها را فراهم میکنند.
سویزی افزود: به اعتقاد بنده دانشسازی را دانشگاهها انجام میدهند اما نهاد اصلی این موضوع خانوادهها هستند.
حجتالاسلام پورفر نیز در پاسخ به این سؤال گفت: سه مرحله آموزش باید وجود داشته باشد اما متأسفانه ما آموزش را از نیمه راه آغاز میکنیم.
وی افزود: ما باید ازدواج را مدیریت کنیم و آموزش و مشاوره و همسریابی را در دستور کار قرار دهیم.
حسین باهر در ادامه افزود: قبل از اینکه به دبستان برویم ما باید ادبستان داشته باشیم همانطور که میگویند ادب مرد به ز دولت اوست.
انتهای پیام/
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه مسئله ولایت فقیه سرمایه این کشور است، گفت: شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» شناسنامه انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیتالله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در سخنانی در خطبههای نماز جمعه، شهادت امام باقر (ع) و آیتالله اشرفی اصفهانی پنجمین شهید محراب را تسلیت گفت و ضمن تبریک عید قربان، همگان را به حضور در مراسم روز عرفه در سراسر کشور توصیه کرد.
وی در ادامه با اشاره به رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری درباره استحکام داخلی، گفت: رهبر معظم انقلاب طی رهنمودهای اخیر چندبارهشان، چندین بار روی موضوع استحکام داخلی و درونزا تأکید بایسته داشتند.
آیتالله خاتمی ادامه داد: واقعیت این است که استحکام داخلی قویترین و ارزشمندترین سلاح در برابر دشمنان است، با استحکام داخلی میتوان با توطئهها مقابله و آنها را خنثی کرد.
وی به 5 مؤلفه اصلی استحکام داخلی اشاره و تصریح کرد: اولین مؤلفه، خداباوری است، ملت بزرگ ایران 35 سال است با عنصر خداباوری، استحکام داخلیشان را حفظ کردند، شما با خدا باشید، خدا شما را تنها نمیگذارد.
خاتمی ادامه داد: دومین مؤلفه، ظرفیت مردمی ما به خصوص ظرفیت جوانان ماست؛ جوانان عزیز ما در طول 35 سال گذشته نشان دادند که شعار «ما میتوانیم»، شعار نیست بلکه عمل است، در اوج تحریمها، جوانان ما به فناوریهایی دست یافتند که دشمنان را خیره کرد، فناوری هستهای، هوافضا و فناوری و پیشرفتهای چشمگیر در عرصه پزشکی.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: سرمایه ما جوانان مستعد ما هستند که میتوانند آنچه را که دنیا تصور نمیکند، وارد عرصه عمل کنند.
وی سومین مؤلفه را تحکیم محور وحدت دانست و گفت: محور وحدت این ملت ولی فقیه است، کیست منکر این واقعیت شود که در عرصه پیروزی انقلاب اسلامی، همه گروهها آمدند، کمونیستها آمدند، لیبرالها آمدند، تودهایها آمدند، هر کسی به خیال خودش در گوشهای از کشور مبارزه کرد اما زمانی این انقلاب به پیروزی رسید که یک ولی فقیه یعنی امام راحل عظیمالشأن به صحنه آمد و به تعبیر خود طاغوتیها در مذاکرات محرمانهشان، مثل برف آب شدند.
امام جمعه موقت تهران در ادامه تأکید کرد: مسئله ولایت فقیه سرمایه این کشور بوده، هست و خواهد بود و اصل نهادینه شده است، مردم ما به این قانون اساسی رأی دادند و جای بحث و تردیدی هم ندارد. شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» شناسنامه انقلاب اسلامی است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنانش گفت: شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» به معنای مرگ بر کسانی که در عرصه تئوریک با ولایت فقیه مخالفند، نیست، مرحوم آیتالله العظمی شیخ جواد تبریزی در کتابشان نوشتند اگر نظام دینی تشکیل شد، همه باید حمایت کنند، این شعار یعنی مرگ بر براندازان، یعنی مرگ بر افرادی که برای سقوط نظام اسلامی تلاش میکنند.
وی ادامه داد: این شعار در 10 سال دوره رهبری امام(ره) در محضر ایشان داده میشد و بعد از ایشان هم در محضر مقام معظم رهبری و به فضل خدا، این بیعت ادامه پیدا خواهد کرد و این شعار از دهان مردم ما نخواهد افتاد.
آیتالله خاتمی در بخش دیگری از سخنانش چهارمین مؤلفه را انصاف و شفافیت عنوان کرد و متذکر شد: انصاف سبب میشود دلها به یکدیگر نزدیکتر شوند، انصاف یعنی به کار نگرفتن حب و بغضهای شخصی در قضاوتها.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر هیئت دیپلماتیک ایران به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت: این هیئت در طول مدت اقامتشان در نیویورک، تلاش و تحرک وسیع دیپلماتیکی داشتند، رئیس جمهور در سخنرانی خود در سازمان ملل، مستند سخن گفت و سیمای شفاف جمهوری اسلامی ایران را به دنیا نشان داد، در برابر رژیم صهیونیستی موضعگیری کرد و این موارد ارزشهایی نیست که کسی آنها را نادیده بگیرد و تکریم نکند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز فرمودند برخی از آنچه که در سفر به نیویورک پیش آمد به جا نبود، به این جمله میگویند انصاف، یعنی خوبیها را ببینید، نقاط ضعف را هم بگویید، مسئولی که شفاف به مردم بگوید مواردی که رهبری فرمودند به جا نبود، چیست، نه تنها از چشم مردم نمیافتد بلکه محبوب هم میشود، این مردم به آن مسئول صادق احسنت میگویند.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه نباید ترسی از شفافیت داشته باشیم، تأکید کرد: مردم ما ملت خوبی هستند و ما هم به مسئولانمان اعتماد داریم، از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز، بعد از ارائه حکم تنفیذ به رئیسجمهور توسط ولی فقیه، ما نیت مسئولانمان را خیر میدانیم چون آنان به دنبال خدمتگزاری هستند، به خصوص وزرای خارجه ما که سیاست کلان خارجیشان را از مقام معظم رهبری میگرفتند ولیکن اینکه برخی مسائل به جا نبود، اگر به صورت شفاف بیان شود مصداق انصاف است.
آیتالله خاتمی مؤلفه پنجم برای استحکام درونی را ادبیات نقدپذیری عنوان کرد و گفت: ادبیات تحمل، موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود، این دولت با شعار آزادی سر کار آمده است و از نقد گفتند و کار خوبی هم کردند.
آیتالله خاتمی در ادامه با اشاره به اینکه این دولت کار خود را با شعار آزادی آغاز کرد، گفت: با فضای باز نقد، جرقهها پیدا شده و کار نو انجام میشود. البته منتقدان باید منصف باشند و مسئولان محترم نیز آغوش را باید باز کنند و به رسانههای مربوط به خودشان بگویند خفقان رسانهای به وجود نیاورند و اگر کسانی انتقادی کردند، به آنها افراطی نگویند.
وی افزود: این افراطی گفتن به معنای ایجاد خفقان رسانهای است و القای اینکه معتدل کسانی هستند که دائم بهبه میگویند.
خطیب امروز نمازجمعه تهران ادامه داد: دولت محترم که آغوش خود را برای پذیرش نقدهای منصفانه باز کرده است به گونهای رسانههای علاقمند خود را ساماندهی کند که نقد به درستی انجام شود و شخصیت منتقد نباید هتک شود.
آیتالله خاتمی گفت: متأسفانه بعضی قلمها زهرآگین است ممکن است کسی نسبت به خطبهای نقد واردی داشته باشد، خب بنویسند و ما هم با آغوش باز میپذیریم اما نیشزدن در شأن یک مسلمان نیست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه جابهجایی قدرت به طور طبیعی یک هدیه الهی است، گفت: دولت به صورت دموکراتیک و با رأی مردم جابهجا میشود و هر دولتی با ابتکارات جدید و تاکتیکهای جدید همراه است و سیاستی که ما از مقام معظم رهبری گرفتهایم این است که از همه دولتهایی در چهارچوب نظام هستند، حمایت میکنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در عرصه داخلی از هر تلاشی که اینها برای کم کردن بار سخت زندگی، تورم و کم کردن بیکاری میکنند حمایت میکنیم. در عرصه خارجی هم سیاستی که ما از مقام معظم رهبری داریم حمایت است.
آیتالله خاتمی گفت: بنابراین آن جمله «بجا نبود» هرگز به معنای بیاعتمادی به مسئولان محترم نیست ما آمریکا را دولت دروغگو، دولت ریاکار و دولت عهدشکن میدانیم.
وی افزود: از طرف دیگر آمریکاییها در این روزها لبخند نشان میدهند و استقبال میکنند و به دروغ میگویند تحریمها ایران را به مذاکره واداشته است که اینها همه دروغ است و نشانه دروغ بودن آن این است که رئیس جمهور آمریکا در دیدار با نتانیاهو میگوید که همه گزینه ها از جمله حمله نظامی را روی میز دارد و ما هم میگوییم که ملت ایران 8 سال دفاع مقدس را روی میز دارند که تو دهنی محکمی به تجاوزگران محسوب میشود.
خطیب امروز نمازجمعه تهران تصریح کرد: رئیسجمهور دروغگوی آمریکا میگوید ما در پی تغییر نظام نیستیم، شما 35 سال در پی تغییر نظام بودید اما نتوانستید.
آیتالله خاتمی گفت: در فتنه 88 با تمام وجود از فتنهگران حمایت کردید و در عرصه رسانهای تمام توان خود را در اختیار فتنهگران قرار دادید.
وی افزود: مبنای نفرت مردم ما از آمریکا همینهاست و اگر بخواهیم دروغگوییها و نفاق آمریکا را لیست کنیم، به مثنوی 70 من کاغذ میرسیم. راز زنده بودن شعار مرگ بر آمریکا در بین مردم همین است.
خطیب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: این شعار در 10 سال زمان امام(ره) داده شد و امام در آخرین پیامی که برای حجاج دادند 46 بار از آمریکا به نفرت یاد کردند و مبنا هم روشن است.
آیتالله خاتمی ادامه داد: آمریکا شیطان بزرگ است و امام هم همین را فرمود. در این 35 سال آیا آمریکا شیطان کوچکتری شده است و یا 35 سال شیطنتش بیشتر شده است؟ اگر آمریکا تا دیروز در عرصه توطئه علیه ایران «مار» بود هم اکنون به یک «افعی» تبدیل شده است. هر توطئهای که علیه ایران اسلامی شکل میگیرد، یک پای ثابت آن آمریکا است.
وی افزود: بنابر این منطق داریم و با منطق میگوییم مرگ بر آمریکا و آمریکاییها بداند و آنهایی که آرزوی رخت بربستن این شعار را از بین مردم میدهند هم بدانند این شعار رمز مقاومت ملت ایران است و تا شیطنتهای آمریکا است این شعار با شکوه در بین ملت ایران باقی خواهند ماند.
آیتالله خاتمی در ادامه تصریح کرد: دیپلماتهای ما کار خود را انجام دهند وزارت خارجه ما کار خود را کند هر کس کار خود را کند و اتفاقاً این شعارها مشت مسئولان ما را پرتر میکند و میتوانند با قدرت بیشتری با امریکا مقابله کنند و برخورد داشته باشند و این حتی به نفع سیاستخارجی کشورما هم است.
وی افزود: اگر روزی براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری که پرونده آمریکا دست ایشان بوده است و خواهد بود و در این عرصه نیز حرف آخر را ایشان خواهد زد، کار به مذاکره و رابطه کشید، نفرت ما از آمریکا از بین نخواهد رفت.
به گزارش فارس، علی رغم تلاشهای برخی از جریانهای سیاسی در داخل کشور برای حذف شعار «مرگ بر آمریکا»، بار دیگر این شعار در نماز جمعه امروز تهران با قاطعیت سر داده شد.
بنابراین گزارش پیش از آغاز خطبههای نماز جمعه، نمازگزاران تهرانی در اعتراض به مواضع آمریکا علیه ملت ایران شعار «مرگ بر آمریکا» را سر دادند و در حمایت از سخنان امام جمعه نیز بار دیگر شعار «مرگ بر امریکا» سر داده شد.
«آرامش» و «مهر و محبت»جلوهای از زندگی قرآنی
همچنین امام جمعه موقت تهران در سخنانی در خطبه اول نماز جمعه، ضمن دعوت همگان به رعایت تقوا، اظهار داشت: دو عنصر وجود دارد که موجب پیروزی و موفقیت در برابر دشمنان میشود، عنصر اول صبر است، یعنی تحمل سختیها در راه خدا و مؤلفه بعدی رعایت تقواست.
وی همچنین با اشاره به سبک زندگی دینی، گفت: در خانواده، مهر زوجین به یکدیگر و نیز محبت والدین به فرزندان و بالعکس، مسئله بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله خاتمی ادامه داد: قرآن دو ویژگی را بیان میکند که در هر زندگی باشد، جلوهای از زندگی قرآنی است، اولین ویژگی «آرامش» است و دومین مؤلفه هم «مهر و محبت» است.
وی با اشاره به سالروز ازدواج حضرت زهرا (س) و امام علی (ع)، تصریح کرد: اگر محیط خانه برای اعضا آرام و با مهر و محبت آکنده باشد، این خانه، خانه قرآنی است؛ زوجین اگر بخواهند خانواده آرامی داشته باشند، باید به عناصر مطرح شده در روایات توجه کنند؛ اولین نکته در این زمینه «اخلاق» است، پول و خانهدار بودن خانه را با صفا نمیکند البته بیتأثیر نیست اما تأثیر اول را «اخلاق» دارد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه فرد باید در زندگی سه خصلت داشته باشد، تأکید کرد: اولین ویژگی برخورد زیبا با خانواده است، فرد بایستی در زندگی برنامهریزی و تدبیر داشته باشد، دخل و خرجش را تنظیم کند، بایستی غیرت به جا و شایسته داشته باشد.
وی دومین ویژگی را احترام به یکدیگر دانست و افزود: همسران باید به بهترین نامی که دوست دارند، یکدیگر را صدا بزنند، آنان باید شخصیت یکدیگر را حفظ کنند، اگر تکریم در خانهای رخت بربندد، آرامش نیز از آن خانه میرود.
آیتالله خاتمی سومین نکته را گذشت از مسائل جزئی زندگی دانست و متذکر شد: چهارمین مورد هم گفتوگوی صمیمانه در خانواده است، بسیاری از مشکلات و گرفتاریها با گفتوگوهای صمیمانه حل میشود.
وی در پایان سخنانش در خطبه اول نماز جمعه تهران «مودت و رحمت» را عنصر اساسی زندگی مطرح کرد و گفت: هر چه ایمان کسی بیشتر باشد، محبت و علاقهاش به شریک زندگی بیشتر میشود.
انتهای پیام/
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان