رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن خارج کردن سفیر خود از قاهره گفت: آمریکا و اسرائیل در پشت پرده حوادث و خونریزیها در مصر دست دارند.
به نقل از پرس تی وی، نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا سفیر خود از قاهره را در اعتراض به برکناری محمد مرسی فراخواند.
مادورو شب گذشته اعلام کرد که آمریکا و اسرائیل در پشت پرده حوادث مصر دست دارند.
وی گفت: ما شاهد خونریزی در مصر هستیم. ما نسبت به کودتا علیه مرسی که خلاف قانون اساسی بود هشدار میدهیم. مرسی ربوده شده و حزب حاکم نسبت به آنچه که در مصر رخ میدهد مسئول است.
مادورو افزود: آمریکا هیچ دوستی ندارد بلکه منافع مشخص دارد. آنچه که آمریکائیها میخواهند تسلط بر کل سیاره زمین است.
وی همچنین خواستار جلوگیری از خشونتها در مصر و اجرای کامل قانون اساسی شد.
رئیس جمهوری ونزوئلا گفت: ما با خونریزی در مصر و کشته برادران خود در این کشور مخالف هستیم.
دولت موقت و ارتش مصر که طی چند روز گذشته صدها نفر از مخالفان خود و هواداران مرسی را کشته است به شدت از سوی جامعه جهانی تحت فشار قرار گرفته است.
انتهای پیام/ص
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای به مناسبت سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی گفته است: آزادگان در اوج غربت و مظلومیت، سفیران عزت، آزادگی و پایمردی ملت ایران و رزمندگان اسلام در قلب دشمن بعثی بودند.
به گزارش فارس(باشگاه توانا)، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به مناسبت 26 مردادماه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی بیانیهای صادر کرده است؛ در بخشی از این بیانیه آمده است: آزادگان در اوج غربت و مظلومیت، سفیران و مبلغان عزت، آزادگی و پایمردی ملت ایران و رزمندگان اسلام در قلب دشمن بعثی بودند و مقطع اسارت و سپس نقشآفرینیهای سترگ و شگفتآور آنان در دوران پس از جنگ تحمیلی در عرصههای مختلف نیاز کشور، منشوری جاودانه و الهام بخشی را فراروی نسلهای امروز و فردای میهن اسلامی در گذرگاههای حساس و پرخطر قرار داده است.
این بیانیه افزوده است: بازخوانی و ترسیم نقشپذیریهای آزادگان عزیز در مسیر پیشرفت و تعالی کشور به ویژه در عرصههای مختلف علمی و مدیریتی کشور این حقیقت را آشکار میسازد که آزادگان عزیز به مثابه ذخیرهای راهبردی در حساسترین مقاطع توانسته است گامهای تعیین کنندهای را در مسیر تداوم انقلاب و آرمانهای سترگ ملت ایران رقم زنند.
در پایان این بیانیه با تبریک این روز فرخنده به خیل آزادگان سرافراز و خانوادههای معظم و صبور آنان و تجلیل از حماسه مقاومت و سلحشوری هشت ساله رزمندگان اسلام در دفاع مقدس و مقابله با متجاوزین بعثی و مورد حمایت قدرتهای سلطه گر و استکباری آمده است: به رغم اهتمام و تلاشهای به عمل آمده از سوی دستگاهها و مراجع مسئول امور آزادگان در کشور، انتظار است متولیان این حوزه در دولت جدید با رویکردی نوین و واقعبینانه به مشکلات و نیازمندیهای این عزیزان و نیز ظرفیتها، استعدادها و توانمندیهای خارقالعاده آنان اندیشیده و با اهتمام بیش از پیش به این سرمایه عظیم و ارزشمند ملی، پاسخگویی مناسب به مطالبات و نیازهای آنان را مورد توجه قرار دهند.
انتهای پیام/م
وزیر دفاع گفت: توسعه بی ثباتی در مصر و تصاعد ناامنی در منطقه، موجب شکل گیری حفره امنیتی در حوزه شمال آفریقا وزمینه ساز حضور نیروهای فرامنطقهای خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ساعت 7 صبح روز شنبه با حضور درساختمان شماره یک وزارت دفاع فعالیت کاری خود رابه عنوان دوازدهمین وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
دهقان ابتدا از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که حمایت وثیق خود ازبخش دفاعی کشوررا در قالب رای بی سابقه به وزیر دفاع اعلام کردند سپاسگزاری کرده و آن را واجد پیامهای روشن و تاثیرگذار در ابعاد داخلی و خارجی ذکر کرد.
وی همچنین از تلاشهای ارزنده سردار وحیدی در مدت تصدی مسئولیت وزارت دفاع قدردانی کرد.
وزیر دفاع با تاکید بر ضرورتهای پیش رو در زمینه ارتقاء فرآیند قدرت سازی در سطح ملی و کاهش شکاف فناوری در حوزه های اولویت دار افزود: مجموعه برنامه های وزارت دفاع در شرایط جدید با رویکرد جهش فناورانه راهبردی تنظیم شده و با در اختیار گرفتن شاخصهای نسل چهارم فناوری به مورد اجرا گذارده خواهد شد.
دهقان در پاسخ به سئوالی در خصوص اولین اقدام وی پس از شروع کار در وزارت دفاع اظهار داشت: با توجه به شناخت نسبتا مناسب از وضعیت موجود وزارت دفاع، برنامه های ارایه شده به مجلس شورای اسلامی که در دو بخش بلندمدت و یکصد روزه تدوین شده است، دستور کار بنده و همکارانم در آغاز فعالیتها خواهد بود.
وی با اشاره به سرمایه های انسانی ارزنده موجود در وزارت دفاع و ضرورت بهره گیری هرچه بیشتر از آن در مسیر رشد و تعالی سازمانی اظهار داشت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کمترین تغییرات در سطوح مختلف مدیریتی و اجرایی را خواهد داشت.
دهقان در پاسخ به سئوالی در مورد آینده تحولات جاری در کشور مصر با اشاره به ضرورت استقرار دموکراسی و اراده مردم در این کشور اظهار داشت: رخدادهای تاسف بار در مصر نتیجه ای جز تضعیف مستمر قدرت ملی در این کشورنخواهد داشت.
وی با تاکید بر لزوم بازگشتن ارتش به جایگاه قبلی خود به عنوان نهاد موازنه گر در تحولات این کشور افزود: تداوم روند موجود، توسعه درگیریهای داخلی و نهایتا اضمحلال اجتماعی و امنیتی در این کشور را بدنبال خواهد داشت.و
ی عدم دستیابی طرفین به راه حلهای مبتنی بر گفتگو و توافق ملی را با توجه به جایگاه مصر در منطقه، موجب توسعه و تعمیم بحران و تضعیف جبهه اسلام خواهی عنوان کرد و افزود: توسعه بی ثباتی در مصر و تصاعد ناامنی در منطقه، موجب شکل گیری حفره امنیتی در حوزه شمال آفریقا وزمینه ساز حضور نیروهای فرامنطقه ای خواهد شد و در دراز مدت می تواند موجب تغییر موازنه به نفع غرب و رژیم صهیونیستی شود.
وزیر دفاع با ابراز تاسف در خصوص اقدامات تروریستی زنجیره ای در لبنان بویژه انفجار خودرو بمبگذاری شده در منطقه ضاحیه جنوبی که منجر به شهادت جمعی از مردم بیگناه این کشور شد، اظهار داشت: نشانه هایی از اجرای برنامه ای پیچیده و چند وجهی متاثر از تحولات سوریه برای ایجاد درگیریهای فرقه ای، طایفه ای و مذهبی با هدف تضعیف جبهه مقاومت ضد اسراییلی و ایجاد ناامنی در لبنان مشاهده می شود که نیازمند توجه و هوشیاری بیشتر همه گروهها، اقوام و مذاهب است.
انتهای پیام/
سایتهای منتسب به جریان فتنه، پس از سخنان حجتالاسلام و المسلمین روحانی در محکومیت اردوکشی بعد از انتخابات 88، وی را مورد اهانت قرار دادند.
پس از پایان رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به اعضای کابینه دولت یازدهم و سخنان حجتالاسلام والمسلمین روحانی در دفاع از وزرای پیشنهادی خود؛ سایتهای ضدانقلاب و منتسب به فتنه 88 هجمه گستردهای را علیه منتخب مردم آغاز کردند.
روحانی در سخنرانی روز پنجشنبه 24/05/92 خود با اشاره به حوادث تلخ سال 88 تاکید کرد که «عدهای اردوکشی خیابانی کردند و عدهای دیگر کهریزک درست کردند. همه میدانیم کارهای بسیار ناپسندی صورت گرفت.
اما همه باید تلاش کنیم آتش ها با تدبیر خاموش شود، ما به دستگاه قضایی اعتماد داریم. عده ای احضار شدند عده ای متهم بودند، عده ای محکوم شدند که همه آنها مشخص است».
وی همچنین در دفاع از وزرای خود تصریح کرد: «همه آنان وفادار و پایبند به آرمانهای انقلاب، اندیشههای امام، قانون اساسی و ولایت فقیه هستند. من به دستگاه امنیتی کشورم اعتماد دارم. آنها هم به خود من و هم به نمایندگان ویژه من اطمینان دادهاند که هیچ یک از وزیران پیشنهادی نه فقط از نظر امنیتی، بلکه از نظر اخلاقی و مالی هم هیچ مساله قابل ذکری ندارند».
پس از سخنان رئیس جمهور منتخب مردم ایران، سایتهای منتسب به جریان فتنه 88 که اکثر آنها پس از حوادث انتخابات دهم ریاست جمهوری و از سوی کشورهای غربی راهاندازی شدند؛ هجمه گستردهای را علیه حجتالاسلام روحانی آغاز کردند.
بر اساس این گزارش، سایت ضدانقلاب بالاترین که در حوادث پس از انتخابات حمایت ویژهای از میرحسین موسوی و مهدی کروبی در جهت اغتشاش و آتش آفرینی در کشور صورت میداد؛ طی مطالبی به سخنان روحانی در خصوص اردوکشی خیابانی پس از انتخابات انتقاد و خواستار پاسخگویی وی در این خصوص شد!
از سویی دیگر سایت ضدانقلاب و هتاک خودنویس با طراحی کاریکاتوری موهن به شخص رئیس جمهور و برخی اعضای کابینه اهانت کرد.
همچنین سایت صدای موج سبز با انتشار شعری اهانتآمیز القاب ناپسندی را به حجتالاسلام والمسلمین روحانی منتسب کرد که از بیان آن معذوریم.
برخی سایتهای دیگر نیز با اشاره به جمله روحانی در خصوص «محکومیت اردوکشی خیابانی پس از انتخابات»؛ به شدت از نفی تقلب در انتخابات از سوی رئیس جمهور انتقاد کردند.
گفتنی است سایتهای مذکور پس از انتخابات سال 88 نیز هجمههای گستردهای را علیه محمود احمدینژاد رئیس جمهور دهم ساماندهی کردند.
*عکس خبر، تصویر مطالب یکی از سایتهای ضدانقلاب علیه حجتالاسلام روحانی است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از اعلام آمادگی نمایندگان بوکان و فردوس برای تصدی ریاست دیوان محاسبات کل کشور خبر داد.
غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس از اعلام آمادگی دو نفر از نمایندگان مجلس برای ریاست دیوان محاسبات کل کشور خبر داد.
وی گفت: بعد از رأی اعتماد مجلس به عبدالرضا رحمانیفضلی به عنوان وزیر کشور، با توجه به اینکه وی پیش از این ریاست دیوان محاسبات کل کشور را بر عهده داشت، لذا باید هماکنون رئیس جدید این دیوان انتخاب شود.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه با بیان اینکه انتخاب رئیس دیوان محاسبات طبق آییننامه داخلی، با معرفی کمیسیون متبوعش به صحن علنی برای اخذ رأی اعتماد از وکلای ملت انجام میشود، تصریح کرد: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرده که هر کس برای ریاست دیوان محاسبات آمادگی دارد، بایستی تا چهارشنبه هفته آینده 30 مردادماه سوابق و سوابق کاری خود را برای بررسی به کمیسیون برنامه و بودجه ارسال کند تا انشاءالله کمیسیون بعد از هفته سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه، سوابق آنان را مورد رسیدگی قرار دهد.
وی ادامه داد: کمیسیون برنامه و بودجه پس از بررسی سوابق افرادی که به کمیسیون ارسال کردند، از کسانی که صلاحیت داشته باشند دعوت میکند با حضور در جلسه کمیسیون، برنامهها، دیدگاهها و نظراتشان را مطرح کنند، سپس رایگیری در این زمینه انجام و در نهایت یک نفر برای اخذ رأی اعتماد به صحن علنی معرفی میشود.
کاتب بر همین اساس خاطرنشان کرد: تاکنون محمدقسیم عثمانی و محمدعلی عبداللهزاده نمایندگان بوکان و فردوس که هر دو عضو کمیسیون برنامه و بودجه هستند، شفاهاً برای تصدی ریاست دیوان محاسبات اعلام آمادگی کردند و اگر یکی از نمایندگان مجلس برای اخذ رأی اعتماد به منظور تصدی ریاست دیوان محاسبات به صحن علنی معرفی و وی موفق به کسب آرای وکلای ملت شود، این موضوع به معنای پذیرش استعفای وی از نمایندگی مجلس است.
وی در خاتمه با بیان اینکه رئیس دیوان محاسبات می تواند فردی غیر از نماینده مجلس هم باشد، از اعلام آمادگی شفاهی امینحسین رحیمی دادستان فعلی این دیوان برای پذیرش مسئولیت مذکور خبر داد.
انتهای پیام/
در نخستین برنامه «مناظره» با موضوع قیمتگذاری خودرو، روز جمعه عنوان شد با یک امضای طلایی ظرف سه ساعت، 300 میلیارد تومان سود نصیب واردکنندگان خودرو شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین مناظره بین جمشید پژویان، استاد اقتصاد در دانشگاه علامه و رییس شورای رقابت و مسوول رسمی قیمت گذاری خودرو؛ حمید رضا فولادگر، رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی از سوی مجلس شورای اسلامی؛ محمدرضا نجفی منش، به نمایندگی از قطعه سازان خودرو؛ داوود میرخانی رشتی، مدیرعامل اسبق ایران خودرو به نمایندگی از شرکت های خودرو سازی، محمد حسین ادیب، عضو سابق هیات علمی دانشگاه اصفهان، از سوی دانشگاهیان برگزار شد.
در ابتدای برنامه مرتضی حیدری ضمن ارائه توضیحاتی درباره رویکرد برنامه مناظره گفت: اینجا استودیوی شماره 11 سازمان صدا و سیما است که قابلیت ویژه و منحصر به فردی دارد. همانطور که می دانید مناظره های انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هم در این استودیو برگزار شد.
وی افزود: صنعت خودرو از جمله صنایع کلیدی است که از جنبه های قیمت، زیست، محیطی و ایمنی قابل بررسی است. در این برنامه فقط درباره قیمت گذاری صحبت می شود. موضوع اولین برنامه که قیمت گذاری خودروست پیشنهاد ما بود و در برنامه های بعدی مردم می توانند بگویند که درباره چه موضوعاتی مناظره برگزار شود.
حیدری درباره مهمانان برنامه توضیح داد: از خیلی ها مثل مدیران شرکت های خودروسازی و آقای غضنفری وزیر سابق صنعت دعوت کردیم در برنامه شرکت کنند که نپذیرفتند. این افراد می توانند تلفنی به برنامه ما بیایند. افرادی از فعالان رسانه و صاحبنظران اقتصادی هم در برنامه حاضر هستند.
در ابتدای برنامه مستندی پخش شد که نشان می داد تولید خودرو از ابتدا در ایران شرایط رقابتی نداشته است. در این مستند گفته شد: در اوایل دهه هفتاد خرید خودرو نوعی سرمایهگذاری محسوب می شد. در اوایل دهه هشتاد شکاف بین قیمت خودرو و کارخانه از بین رفت و خودرو به کالایی مصرفی تبدیل شد. در نیمه دوم سال 91 این شکاف دوباره ایجاد شد و خودروسازان هر بار خواستار افزایش قیمت شدند و کار به جایی رسید که افزایش قیمت صدای رییس جمهور وقت را هم درآورد.
گوینده متن این مستند در پایان تاکید کرد: پرونده قیمت گذاری خودرو به صورت استخوان لای زخم تحویل دولت یازدهم شد.
سوال پیامکی برنامه هم این بود که «با نظر کدام یک از مهمانان این مناظره موافقید؟»
داوود میرخانی رشتی: رییس جمهور سابق کم لطفی می کنند که می گویند خودرو کیلویی چند است.
در ابتدای بحث پژویان درباره «عملکرد شورای رقابت» در قیمت گذاری خودرو گفت: شورای رقابت از دو سال پیش وارد بازار شد؛ اما چون مقابل مصرف کنندگان قرار نگرفت کارش انعکاس نداشت. این شورا اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که وظیفه تعیین دستور العمل قیمت خودرو را دارد. وقتی رییس جمهور وقت هم این اجازه را دادند شورای رقابت در ابتدای فروردین ماه دستور العمل را به خودرو سازان ابلاغ کرد. این شورا از مردم خواست با مراجعه به سایت و دیدن دستور العمل خودشان بر قیمت ها نظارت کنند.
وی افزود: در جلسه ای که آقای حیدری هم حضور داشتند 2 مدیرعامل خودرو ساز گفتند ما با دستور العمل مشکلی نداریم. در جلسه شورای رقابت اعلام کردند که کاش 5 سال پیش این دستور العمل را در اختیار داشتند. چون مبنایش کاملا علمی است و هیچ اشکالی ندارد.
محمد حسین ادیب، مدرس قبلی دانشگاه اصفهان که از سوی اقتصاد دانان و دانشگاهیان به برنامه آمده بود، به عنوان دومین فرد مهمان صحبت کرد و گفت: قیمت خودرو در ایران 2 تا 3 برابر بازار جهانی است.
96 درصد تجارت دنیا بین کشورهای عضو سازمان جهانی انجام میشود که متوسط حقوق گمرکی شان 4 درصد است. در ایران فقط یک کالا هست که قاچاق پذیر نیست و آن خودرو است. الان خودرو در ایران، گران ترین قیمت کالا در سیاره زمین را دارد.
وی افزود: در همه دنیا گفته می شود شورای رقابت باید در جاهایی که انحصار هست ایجاد شود و آن را مدیریت کند. شورای رقابت باید در این زمینه فعالیت می کرد. شورای رقابت باید عوامل گرانی خودرو را شناسایی می کرد و برای آن راه حل ارائه می داد. در صحبت های جناب پژویان نه عوامل معرفی شد و نه راهکار. مهم ترین عامل خودرو در وضع فعلی به نظر من حجم تولید است.
جمشید پژویان، در پاسخ به این عوامل گفت: ما این عوامل را شناسایی کردیم. اما در زمانی که شتاب رشد قیمت زیاد بود در اولین مرحله باید دستور العمل را آماده می کردیم.
*مغایرت قیمتگذاری دولتی خودرو با برنامه پنجم
حمید رضا فولادگر، رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی نیز در پاسخ به جمشید پژویان گفت: اگر بپذیریم مرجع قیمت گذاری باید دولت باشد، این کار با قانون برنامه پنجم مغایرت دارد. چون در قانون پنجم قیمت گذاری به کالاها و خدمات عمومی و انحصاری و کالاهای یارانه ای محدود شده است. به نظر من شورای رقابت به موقع وارد این عرصه نشد و بعد از چند مرحله افزایش قیمت اقدام به قیمت گذاری کرد.
*خودروسازان به تعهد عمل نکردند
وی افزود: در آن زمان مردم نارضایتی شدید داشتند و خودرو سازان به تعهداتشان عمل نکرده بودند. آن موقعی که شورای رقابت وارد شد دیگر دستور العمل تاثیرش را از دست داده بود. شورای رقابت باید به موقع هماهنگی هایش را با مسوولان انجام می داد و دستور العملش را ابلاغ میکرد.
پژویان در پاسخ به این نظر واکنش نشان داد و تاکید کرد: 6 ماه قبل از آن موضوع ما از خودروسازان دعوت کردیم که قیمت خودروها را بدهند. اما آنها به سمت وزارت صنعت رفتند و قیمتی ندادند. خودروسازان به دلیل ارتباطی که با این وزارت دارند، بیشتر از آنجا تبعیت می کنند.
داوود میرخانی رشتی که از سوی شرکت های خودرو سازی در برنامه حاضر شده بود، درباره عملکرد شورای رقابت گفت: من با نشان دادن یک منحنی نشان می دهم که قیمت خودرو چقدر رشد داشته است. در 30 سال گذشته این رشد وجود داشته است. بعد از سال ها زد و خورد با سازمان حمایت به این نتیجه رسیدند که قیمت کارخانه و بازار با هم فرق دارد. تصمیم گرفتند که قیمت حاشیه بازار 5 درصد بیشتر باشد. در 10 سال گذشته قیمت خودرو 44 درصد رشد داشته است. در حالی که شاخص قیمت ها 5 برابر شده است.
*خودروسازان از نظر مالی سرکوب شدند
وی افزود: بعد از دولت نهم و دهم متاسفانه هر 3 وزیری که منصوب شدند، خودرو سازان را سرکوب مالی کردند و قیمت ها را عمدا پایین نگه داشتند. در زمان آقای غضنفری عبارت در حاشیه بازار را به شورای رقابت ابلاغ نکردند. وقتی قیمت نهاده ها 3 برابر شده است. جو سازی می کنند که مردم را در بی اطلاعی قرار دهند. قیمت مسکن 9 برابر شده است. باید اول نهاده ها مثل فولاد و مس را کنترل می کردند و بعد به سراغ ما می آمدند. آقای رییس جمهور سابق کم لطفی می کنند که می گویند این ها کیلویی چند است.
*خودروسازان هزینههاشان را به مردم تحمیل میکنند
جمشید پژویان در پاسخ به این صحبت گفت: وقتی شاخص تورم را داریم این شاخص عبارت از یک سبد است. همه کالاها قیمت شان بالا نرفته است. در سال 90 و 91 خودرو سازان با تبلیغ و جایزه خودروهایشان را به فروش می رساندند. الان خودرو سازان بعضی هزینهها را می خواهند به مردم تحمیل کنند که این کار قابل قبول نیست.
*کالای انحصاری باید وارد شود
محمدرضا نجفی منش، نماینده قطعه سازان خودرو در ادامه مناظره توضیح داد: چهار سال پیش گفتند اگر کالایی حالت انحصاری دارد، وارد شود. در قانون جدید در اصل 101 آمده است که شورای عالی اقتصاد باید تشخیص بدهد که چه کالاهایی انحصار دارد.
وی با رد انحصاری بودن صنعت خودرو تاکید کرد: در صنعت خودرو 16 خودروساز داریم که هیچ کس مانعشان نبوده است. بنابراین اطلاق انحصار به این مساله غلط است و صورت مساله غلط هم جواب ندارد. در قطعه سازی نزدیک به 100 هزار نفر از نیروهایمان را از دست دادهایم و اینها بیکار شده اند. کجای دنیا و کدام دولت در قیمت گذاری ورود پیدا کرده که ما دومی اش باشیم؟
*تنها 5درصد خریداران مصرف کننده خودرو هستند
نجفی منش افزود: مشکل ما این است که فقط 5 درصد کسانی که خودرو می خرند، خودشان مصرف می کنند و 95 درصد خودرو را در بازار می فروشند.
پژویان در پاسخ به این صحبت گفت: اولا چنین اطلاعات و آماری که 95 درصد خریداران مصرف کننده نیستند، نداریم.
ثانیا قصد شورای رقابت این نیست که صنعت خودرو زیان ببیند. این شورا می خواهد اضافه سودی را که انحصارگر از مردم می گیرد ، از او بگیرد و به مردم برگرداند.
مرتضی حیدری، مجری برنامه بخش اول مناظره را تمام شده اعلام کرد و گفت: در بخش دوم می خواهیم درباره راه حل ها صحبت کنیم و ببینیم دولت یازدهم در این زمینه چه راهی را در پیش بگیرد که بهتر باشد.
ادیب: ماشین آلات و مدیریت ما موزهای است
محمد حسین ادیب، استاد سابق دانشگاه اصفهان که آغازگر بخش دوم مناظره بود با بیان این که قیمت خودرو در ایران 3 برابر بازار جهانی است گفت: راه حل معمول در دنیا کاهش حقوق گمرکی به 4 درصد است. سال گذشته برای سه ساعت واردات خودرو آزاد شد و این کار 300 میلیارد سود برای وارد کنندگان ایجاد کرد. یعنی با یک امضای طلایی سود عظیمی نصیب عدهای شد. در این رابطه از دولت جدید انتظار می رود امضاهای طلایی را متوقف کند.
وی با اشاره به این مطلب که ماشین آلات صنعتی در دهه 90 در دنیا نوسازی شد، اظهار داشت: صنایع فولاد ایران با تکنولوژی پیش دیجیتال کار می کند و 50 درصد بیشتر مواد مصرف می کند. صنایع ما 10 برابر صنایع دنیا نیروی انسانی دارند. راه حل این کار نوسازی است. غیر از این، راهکار دیگری وجود ندارد. من این ماشین آلات را در موزه لندن هم دیدم. فقط ماشین آلات موزه ای نیست؛ مدیریت هم موزهای است.
ادیب افزود: خودروهای ما 700هزار بشکه بنزین و گازوییل مصرف می کنند. مصرف خودروهای ما 2 برابر استاندارد دنیاست و ما سالی 350 هزار بشکه ضرر می کنیم.
داوود میرخانی رشتی، نماینده شرکت های خودرو سازی با بیان این که ماشین آلات قدیمی به خاطر مضیقه های ارزی فعال هستند، اظهار کرد: ما ارز به اندازه کافی نداریم که ماشین آلات جدید وارد کنیم. ماشین آلات ما باید نوسازی بشود. خودروساز باید سودی داشته باشد که بتواند خرج ماشین آلات کند. اگر سود داشت باید ارزی وجود داشته باشد که ماشین آلات را بخرد. در حالت بعد باید بتواند ارز را انتقال دهد. ما باید صنعت خودرو را با دیگر صنایع ایران مثل لاستیک و نفت مقایسه کنیم. چرا ما را با کره جنوبی مقایسه میکنند.
*معاون راهبردی از 40 تتماس تلفن رئیس شورای رقابت یکی را پاسخ میدهد
جمشید پژویان در واکنش به پرسشی درباره عملکرد شورای رقابت گفت: شورای رقابت با بودجه یک و نیم میلیارد تومانی و 5 نفر کارشناس چه کار می تواند بکند. انتظار من از دولت دکتر روحانی این است که یک سری امکانات را در اختیار ما قرار دهند. شورای رقابت زیر نظر ریاست جمهوری است و این ها بودجه کافی به ما ندادند. معاون راهبردی از 40 تلفن ما یکی اش را جواب نمی داد.
وی با اشاره به عملکرد مالی شرکت های خودروسازی یادآور شد: صورتهای مالی سایپا و ایران خودرو نشان می دهد که در سال های 89 و 90 شرکت ایران خودرو و سایپا مقدار زیادی سود داشته اند.
*سود صوری خودروسازان برای گرفتن وام از بانک!
محمدرضا نجفی منش، به نمایندگی از قطعه سازان خودرو در پاسخ پژویان گفت: این سودها صوری است. این ها مجبور شدند برای گرفتن وام از بانک ضررهایشان را بپوشانند. شورای رقابت هم اگر نیرو ندارد وارد بازی نشود.
پژویان پاسخ نجفی منش را این گونه داد: خودروسازان اگر حساب سازی می کنند باید جریمه بشوند. این کار کلاه گذاشتن سر مردم است. بنده در هیچ کتابی در اقتصاد نخواندهام که بخواهد از طریق وام و اعتبار هزینه های تولیدش را تامین کند. اگر آقای نجفی منش به من اجازه صحبت ندهند، من جلسه را ترک خواهم کرد. اینها باید کالایشان را بفروشند و درآمد کسب کنند.
در این بخش از مناظره حمید رضا فولادگر، رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی گفت: اگر به ساختار شرکت های خودرو سازی برگردیم، زودتر به نتیجه می رسیم. اعتقاد ما این است که اینها شبه دولتی هستند. باید به سمتی برویم که اینها واقعا خصوصی بشوند. اگر این اتفاق افتاد قیمت این ها در رقابت تعیین می شود.
مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان
نجفی منش عضو هیات رییسه انجمن قطعه سازان خودرو با بیان این که دولت باید مقررات زدایی کند اظهار کرد: باید هر آنچه مانع تولید است برداشته شود. اما دولت یکی یکی موانع تولید را بیشتر کرد. باید به دولت بگوییم مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان. ما باید به سمت خصوصی سازی واقعی حرکت کنیم.
وی با تاکید بر این که اگر رقابت باشد همه کار می توان کرد توضیح داد: قیمت آجر 170 تومان است، اما در بازار 100 تومان هم گیر میآید. چون فضای رقابتی شدید است. آمریکا و ترکیه در سال 2008 در صنعت خودرو دچار مشکل شدند. باید ببینیم آنها چه کار کردند. دولت باید بخواهد که واقعا این تولید راه بیافتد. الان صنعت خودروی ما مورد هدف مستقیم آقای اوباما قرار گرفته است. مسلما این صنعت مهم است که آنها روییش انگشت گذاشته اند.
دخالت های دولت یکی دو تا نیست
داوود میرخانی رشتی، نماینده شرکت های خودرو سازی در دفاع از صنعت خودرو در ایران گفت: صنعت خودرو با تمام گرفتاری هایش پیشتاز صنعت ایران است و 60 صنعت به آن وابسته است. الان صنعت خودروی ما دولتی اداره می شود. مدیر قدیمی ایران خودرو میگفت من نتوانستم معاونم را خودم انتخاب کنم. یکی از مدیران 7 هزار کارمند تحمیلی دارد.
*تحمیل نیرو به خودروساز با ابزار استیضاح وزیر
وی با بیان دلایلش درباره دولتی اداره شدن صنعت خودرو توضیح داد: آقایان به شرکت قطعه ساز تحمیل می کنند به مدیر میگویند این کار را انجام بده وگرنه وزیر را استیضاح می کنیم. تحمیل میکنند که در مازندران باید سایت بزنید. ما در ونزوئلا سایت زده ایم. چند هزار کیلومتر سوار کشتی بشویم که می خواهیم 5 هزار خودرو تولید کنیم. دخالت های دولت یکی دو تا نیست.
میرخانی رشتی افزود: سازمان حمایت 16 درصد زیر قیمت تولید شده را تحمیل کرد و با این کارش تیراژ را کاهش داد. در سال 91 ما 4 هزار میلیارد تومان ضرر داشتیم.
دولت هر وقت ارز داشته واردات کرده است
در ادامه مهمانان به سوالات نمایندگان رسانهها و پرسش های پیامکی پاسخ گفتند و نوبت به مناظره دو نفره بین جمشید پژویان و میرخانی رشتی رسید.
پژویان در ابتدای مناظره دو نفره با بیان این که همواره یک دیوار بلند حمایتی در برابر صنعت خودرو وجود داشته توضیح داد: اگر از دو سال گذشته حقوق گمرگی را 10 درصد می کردید خودروسازان ورشکسته می شدند. در بهمن ماه به چه دلیل یک مرتبه سرعت افزایش پیدا کرد؟ چون خودروسازان عرضه را کاهش دادند. در آن زمان بازار دچار التهاب شد. در همه جای دنیا وقتی انحصار وجود دارد، یک تنظیم کننده قیمت وارد می شود. وقتی تنظیم کننده قیمت پارامترهایی مثل بهره وری و کیفیت بگذارد خودروساز مجبور می شود این چیزها را بالا ببرد.
میرخانی رشتی در پاسخ به این صحبت ها گفت: من خیلی متاسفم که باید بخش هایی از صحبت ها را تکذیب کنم. دیوار بلند حمایتی برای دولت بوده است و نه خودروساز. دولت هر وقت ارز داشته واردات کرده است و هر وقت ارز نداشته گفته است، زنده باد خودکفایی. این تعرفه بالا هیچ کمکی به خودرو ساز نکرده است.
وی افزود: هشت سال پیش ما جدولی را درست کردیم که نرخ تعرفه ها ده درصد ده درصد پایین بیاید. ما موافق تعرفه بالا نیستیم. الان تعرفه واقعی 28 درصد است و نه 40 درصد است. چون تعرفه را با ارز مبادله ای حساب می کنند.
میرخانی رشتی ادامه داد: این که می گویند عرضه خودرو را پایین آوردهاند درست نیست. ما گرفتاری مالی داشته ایم. ما باید پول به قطعه سازان بدهیم. خودرو ساز 3 شیفت کارگر دارد و نمی تواند کارگرش را اخراج کند.
*دپوی خودرو به دلیل نداشتن آینه و قالپاق
پژویان در واکنش به نظرات میرخانی رشتی گفت: خودرو ساز خودرو را پیش فروش و پول آن را دریافت می کند. یکی از خودروسازان خودش یک بانک دارد. سهام بانک را خریداری کرده است. خودروسازان سال گذشته خودروهایشان را در پارکینگ پارک کرده بودند و دیگر جا نداشتند. می گفتند خودرو ناقص است و آینه و قالپاق ندارد. اگر همه شان بدون گیربکس بودند ما قبول میکردیم. می شد آینه این یکی را روی آن یکی بگذارند!
وی افزود: پنجاه سال است که ما صنعت خودرو داریم. کره آن زمان آمده بود از ما الگو بگیرد. چه اتفاقی افتاده که صنعت خودرو در این نقطه وجود دارد و در ایران به این نقطه رسیده است. این اختلاف فاحش ناشی از چیست؟ شما که قطعات را از چین وارد میکنید، یک اقتصاد دان چینی هم وارد می کردید. به نظر من دلیل این اشکالات عدم نظارت بوده است.
*انتقاد از خودروسازی به بهانه چاپ عکس در روزنامه
میرخانی رشتی ضمن رد ادعاهای پژویان گفت: آقای دکتر دستش در کار صنعت نبوده و خط تولید ندیده است. به همین خاطر حرف های عجیب و غریبی میزند. من مریض هستم که بیایم 7 هزار تا خودرو را در پارکینگ بخوابانم؟ من سال ها پیش 6 هزار و 500 کارگرم را با گریه بازخرید کردم. آقایان دارند صنعت خودرو را به آنجا می کشانند. شورای رقابت برای صنعت چه کار کرده است؟ به تولید خودرو بند کرده اند که عکسشان در روزنامه ها چاپ شود. شما از وقتی وارد صنعت خودرو وارد شده اید ،چند نفر شما را میشناسند؟
در ادامه برنامه مرتضی حیدری پرسشی را مطرح کرد که شما چه پیشنهادی برای مهندس نعمت زاده وزیر جدید صنعت و معدن دارید که پژویان در پاسخ به این سوال گفت: وزارت صنعت باید نقشه راه صنعت را تهیه کند. ورود به بازار کار دولت نیست. دولت هیچ مجوزی برای ورود به بازار ندارد. بازار باید در فضایی نزدیک رقابت خودش عمل کند، یا اگر در جهت انحصار است، نهادی فرا قوهای مثل شورای رقابت بر آن نظارت داشته باشد.
وی افزود: در چارچوب اختیارات وزارت صنایع و معادن نیست که به قانون ورود پیدا کنند.
آقای وزیر باید اجازه بدهد که بازار خودرو توسط شورای رقابت نظارت بشود. شورای رقابت این نظارت را دارد که صنعت خودرو ورشکسته نشود.
پژویان در پاسخ به این مطلب که وزیر جدید می خواهد شورای رقابت را کنار بگذارد اظهار کرد: شورای رقابت بر اساس قانون بالا دستی تشکیل شده است. کنار گذاشتن شورای رقابت در حوزه اختیارات وزارت صنایع و معادن نیست و اگر وزیر صنعت گفته این شورا را کنار می گذارد، بی دقتی کرده است.
میرخانی رشتی در پایان مناظره تاکید کرد: از موقعی که شورای رقابت دخالت کرده است، منحنی تولید پایین آمده است. وقتی تولید پایین بیاید قیمت بالا می رود. آقایان دخالت نکنند، تا قیمتها همین طور که هست بماند. چرا میخواهید چرخ را دوباره اختراع کنید؟ شما یک شرکت انحصارگر نام ببرید که دولت برایش قیمت گذاری کرده است.
انتهای پیام/ب
اتحادیه فوتبال غرب آسیا خواستار تعلیق عضویت فدراسیون رژیم صهیونیستی در فیفا و یوفا شد.
به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از المیادین، اتحادیه فوتبال غرب آسیا خواستار تعلیق عضویت و اخراج فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی از فیفا و یوفا شد.
روز گذشته فدراسیون فوتبال فلسطین نیز از سپ بلاتر رئیس فیفا خواست تا به اسرائیل کارت قرمز نشان دهد.
رژیم صهیونیستی اجازه نمیدهد تیم ملی فلسطین برای انجام بازیهای خود به خارج از فلسطین اشغالی سفر کند و مشکلات زیادی برای فوتبال فلسطین ایجاد کرده است.
انتهای پیام/خ
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه اولین جلسه هیئت دولت یازدهم روز یکشنبه برگزار میشود، گفت: سرپرست سه وزارتخانه آموزش و پرورش، علوم و ورزش و جوانان بزودی انتخاب و معرفی و 15 وزیر کابینه روحانی هم از صبح روز شنبه در وزارتخانههای مربوط مستقر میشوند.
محمدرضا صادق مشاور رئیسجمهور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری اولین جلسه هیئت دولت یازدهم گفت: اولین جلسه هیئت دولت یازدهم روز یکشنبه برگزار می شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره تعیین سرپرستان وزارتخانههای علوم، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان گفت: آقای رئیسجمهور این موضوع را در دست بررسی دارند و بزودی سرپرستان این وزارتخانهها تعیین و در این خصوص اطلاعرسانی خواهد شد.
مشاور رئیسجمهور افزود: البته از صبح فردا 15 وزیری که از مجلس رای اعتماد گرفتهاند، در وزارتخانهها مستقر میشوند.
صادق در پاسخ به این سؤال که اولین جلسه هیئت دولت چه زمانی و کجا تشکیل میشود، گفت: در اولین فرصت در این زمینه هم تصمیمگیری و به اطلاع مردم خواهد رسید.
وی از رسانهها خواست تا از هر گونه گمانهزنی درباره سرپرستان وزارتخانهها و جلسه هیئت دولت خوداری کنند.
انتهای پیام/
دبیرکل حزبالله لبنان ضمن تأکید بر اینکه حزبالله، از ارزشهای خود عدول نخواهد کرد، گفت: در نبرد علیه تروریسم تکفیری، پیروز خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه سخنرانی خود به مناسبت هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ 33 روزه درباره برخی ادعاها و اتهام هایی درباره جرائمی از سوی حزب الله در سوریه گفت: این ادعاها کذب محض است زیرا ما در منطقه ای محدود در جنگ سوریه وارد عمل شدیم و در این اقدام نه کار یک زخمی را تمام کردیم و نه یک اسیر را کشتیم در حالی که کسانی که این اتهام را به ما می زنند خود در روز روشن اسرا را می کشند ما هنگامی که وارد نبردی می شویم با ارزشهای خود می جنگیم و چه بسا که بارها شهدای بیشتری را فدای حمایت از جان شهروندان کرده ایم .
سید حسن نصرالله در ادامه با انتقاد شدید از عمکرد شبکه های العربیه و الجزیره قطر در پوشش اخبار و تحولات منطقه گفت: شبکه های الجزیره و العربیه در مورد پرونده سوریه علیه حزب الله و ایران و عراق و سوریه با هم متحد شده اند اما در مورد شکافی که در مصر و تونس و ایجاد شده و در چند کشور عربی دیگر الجزیره از یک گروه حمایت میکند و العربیه از گروه دیگر حرف چه کسی را باور میکنید چگونه گزارش های آنها درباره مصر و سوریه را باور میکنید؟
وی افزود: برخی رسانه های عربی در چند سال گذشته به جعل اخبار روی آورده است و جهان شهادت خواهد داد که حزب الله فقط با گروه های تکفیری و جهادی مبارزه کرده است.
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: بار دیگر به قاتلان میگویم که شما از مردم سوریه حمایت نمی کنید و اگر فکر میکنید که با کشتن زنها و کودکان ما و نابود کردن خانه هایمان، ما را وادار خواهید کرد که از مواضع خود عقب نشینی کنیم سخت در اشتباهید؛ شما بهتر است به سابقه 30ساله ما با اسرائیل توجه کنید.
وی افزود: یکی از پاسخ های ما به اقداماتی نظیر انفجار بیروت این خواهد بود که اگر یک هزار رزمنده در سوریه داریم آنها به دو هزار نفر خواهند رسید و اگر پنج هزار نیرو داشته باشیم؛آنها 10 هزار نفر خواهند شد زیرا شما محل اشتباهی را برای حمله انتخاب کرده اید اگر نبرد با تروریست ها ایجاب کند که خود من و همه حزب الله به سوریه برویم برای حمایت از مردم سوریه، لبنان،فلسطین، قدس و مسئله مقاومت به سوریه خواهیم رفت.
وی افزود: هیچ کسی گمان نکند که اگر در جنگی علیه ما وارد شد می تواند تکلیف این نبرد را تعیین کند زیرا ما تکلیف نبرد و پایان آن را مشخص خواهیم کرد و همانگونه که در جنگ هایمان با اسرائیل همواره پیروز میدان بوده ایم به همگان میگویم که ما در نبردمان علیه تروریسم جهادی نیز پیروز خواهیم بود.
سیدحسن نصرالله تأکید کرد که این نبرد برای ما گران تمام خواهد شد اما تاوان آن از در خانه در انتظار دشمن ماندن تا بیایند و ما را مانند چهار پا سر ببرند کم هزینه تر است.
وی افزود: ما مانند هر نبردی برای دفاع از شرف و عزت و هستیمان از مرگ و خونریزی هراسی نداریم و ما صاحبان دیدگاه پیروزی خون بر شمشیر هستیم.
انتهای پیام/ر
یک خط سیر تحقیقی مستند که رسانههای غربی در بررسی جاسوسیهای آمریکا هرگز به آن توجه نکردهاند، نقش شرکتهای اسرائیلی در جاسوسیهای تلفنی و اینترنتی از شهروندان کشورها بوده است.
پس از آنکه «ادوارد اسنودن»، پیمانکار اسبق آژانس امنیت ملی آمریکا از جاسوسیهای گسترده دولت این کشور از شهروندان کشورهای مختلف پرده برداشت این افشاگریها و تبعات آنها از جنبههای مختلف از تأثیر آن بر اقتصاد آمریکا تا تغییر عادتهای کاربران اینترنتی در دنیا، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دراین میان، روزنامه انگلیسی گاردین و ـ از رسانههای داخلی آمریکا ـ روزنامههای نیویورکتایمز و واشنگتنپست که از مدتها پیش پرونده جاسوسیهای تلفنی و اینترنتی از شهروندان را پیگیری میکردهاند، روزهای شلوغ و پر دغدغهای داشتند.
با این حال، یک خط سیر تحقیقی مستند و جداگانه که به موازات پژوهشهای رسانههای آمریکایی جریان داشته اما این رسانهها هرگز به آن توجه نکردهاند، نقش شرکتهای اسرائیلی در جاسوسیهای تلفنی و اینترنتی از شهروندان کشورهای دیگر بوده است. این گزارش تحقیقی که اطلاعات آن از کتابهای مستند، گزارشهای رسانههای معتبر و تحقیقات مستقل پژوهشگران شناخته شده در حوزه جاسوسیهای اینترنتی و تلفنی جمعآوری شده نگاهی است به برخی از مهمترین شواهد این حقیقت که کمتر به آن پرداخته شده است.
یک سوال که پیش از پرداختن به موضوع اصلی طرح آن لازم است این است که اصولاً گردآوری دادههای ارتباطی شهروندان، علاوه بر اینکه نفوذ به حریم شخصی آنها تلقی میشود چه اهمیتهای دیگری به ویژه از بعد سیاسی میتواند داشته باشد؟
روزنامه واشنگتنپست موضوع اهمیت دسترسی دولت به این دادهها پس از آنکه ماه گذشته افشا شد که دولت آمریکا «فرادادههای» شرکت مخابراتی «وریزون» را جمع آوری کرده و میداند که چه کسی، چه موقع، از کجا با چه کسی تماس گرفته است، اینگونه توضیح میدهد:
«به عنوان مثال، داشتن سوابق تماس تلفنی هر عضو کنگره میتواند نشان دهد کدام یک از اعضای کنگره معشوقه دارند؛ ممکن است از این موضوع برای گرفتن حقالسکوت از این اعضا جهت حمایت از برنامههای یک رئیس جمهور آینده استفاده شود. سوابق تلفنی افراد میتواند اطلاعات سیاسی مهمی هم فراهم آورد، مثل اینکه مثلاً اعضای کنگره هر چند وقت یکبار با گروههای ذینفع صحبت کردهاند.»
با این حال، ناظران کارآزموده از مدتها پیش گفتهاند که فرادادههای تلفنی آمریکاییها میتوانند از طریق نرمافزارهای موسوم به «در پشتی» در اختیار مجموعههای نظامی ـ اطلاعاتی قرار بگیرند.
«نرمافزارهای در پشتی»، نرمافزارهایی هستند که اگر روی کامپیوتر نصب شوند، میتوانند آن را بدون اطلاع طرف مقابل تحت کنترل هکری در نقطهای دیگر از جهان درآورند.
در دسامبر سال 2001 خبرنگار سیاسی اصلی خبرگزاری آمریکایی فاکسنیوز به نام «کارل کامرون» یک مجموعه چهار قسمتی از جاسوسی اسرائیلیها از آمریکاییها و در داخل خاک این کشور منتشر کرد. اما این خبرگزاری به دلایلی نامعلوم (چنانکه پایگاه خبری آنتیوار مینویسد) مدت کوتاهی بعد، این مجموعه چهار قسمتی را از خروجی سایت خود خارج کرد. البته نسخههایی از این مجموعه چهار قسمتی کماکان در محیط اینترنت وجود دارد. (برای دیدن این مجموعه 4 قسمتی میتوانید به این لینک بروید).
ساختمان شرکت امداکس در حیفا اسرائیلکامرون توجهها را به برنامه راهبردی اسرائیل برای تسلط بر نرمافزارهای ارتباطات جلب کرد. به عنوان مثال، شرکت اسرائیلی «امداکس»، یک شرکت تأمینکننده نرمافزارها و خدمات ارتباطی، شرکتی پیشرو در ارائه خدمات صورتحسابهای مخابراتی قلمداد میشود. این شرکت در پناهگاه مالیاتی «گرنزی» (مجموعهای از جزایر وابسته به پادشاهی متحده که در نزدیکی بریتانیا در کانال مانش واقع شده است) ثبت شده و فعالیت میکند.
مدیر اجرایی این شرکت از سال 2002 تا 2010، «داو باهاراو» بود که ایهود باراک، وزیر جنگ اسرائیل وی را به سمت «شرکت صنایع هوایی ـ فضایی اسرائیل» منصوب کرد. این شرکت که به کابینه رژیم اسرائیل وابسته است، مسئولیت ساخت جتهای جنگنده را به عهده دارد.
کامرون در سال 2001 گزارش داد:
«امداکس با 25 عدد از بزرگترین شرکتهای مخابرات در آمریکا و تعداد بیشتری شرکت در سرتاسر دنیا قرارداد دارد. کاخ سفید و سایر خطوط تلفن ایمن دولت، مصون هستند، اما تقریباً غیرممکن است که با تلفنهای معمولی تماسی گرفت و «امداکس» سابقهای از آن نداشته باشد... اما منابعی به فاکسنیوز گفتهاند که در سال 1999، سازمان فوق مخفیانه آژانس امنیت ملی، گزارشی موسوم به «اطلاعات فوق سری/حساس ردهبندیشده» منتشر کرد و در آن هشدار داد سوابق تمامی تماسهای تلفنی در آمریکا به دستان کشورهای خارجی ـ و به ویژه اسرائیل ـ میافتد. محققان باور ندارند که به تماسهای تلفنی گوش داده میشود، اما دادههای مربوط به اینکه چه کسی با چه کسی تماس میگیرد و این تماسها در چه زمانی انجام میشوند (یعنی فرادادهها) خود اهمیت زیادی دارند.»
کامرون همچنین به مخاطبانش اینطور اطمینان داد:
«جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد نیست که اسرائیل دست به سوء استفاده از این اطلاعات بزند و امداکس تأکید میکند که دادههایش محفوظ هستند.»
اما این موضوع برای شرکتهای فناوری آمریکایی صحت نداشت. چرا باید باور داشت که شرکتهای اسرائیلی با جامعه اطلاعاتی رژیمشان همکاری اندکی خواهند داشت؟ در واقع، رشد روزافزون بخش فناوری اسرائیل تا اندازه اندازه زیادی ارتباط بالایی با کارهای جاسوسی آنها دارد، درست همانطور که «دره سیلیکون»، حاصل تلاشهای آمریکا در دوران جنگ سرد بود.
شرکت یونیت 8200
پایگاه خبری فوربس در سال 2007 گزارش داد که بسیاری از شرکتهای دارای فناوری عالی اسرائیل توسط متخصصان شرکت اسرائیلی معروف «یونیت 8200» پیریزی شدهاند؛ و «یونیت 8200» شرکتی وابسته به نیروهای نظامی اسرائیل است که مسئولیت گردآوری اطلاعات برای ستاد مشترک ارتش این رژیم به عهده دارد. پایگاه خبری فوربس نوشت:
«یونیت 8200 واحد اطلاعات فناوری نیروهای نظامی اسرائیل است؛ و یک چیز بر همگان روشن است ـ دنیای شرکت های فناوری عالی اسرائیل پر از متخصصان یونیت 8200 است که در شرکتهای دیگر به عنوان کارفرما، تأسیسکننده شرکت و یا مدیران ارشد فعالیت میکنند.»
«ویلیام بینی»، یکی از مقامات افشاگر آمریکایی که از آژانس امنیت ملی آمریکا استعفا داد تا لکه جاسوسی را از دامنش پاک کند به بامفورد گفت:
«در واقع، طبق گفته بینی، نرمافزار تحلیلی و استخراج داده پیشرفتهای که آژانس امنیت ملی برای عملیات گسترده استراق سمع خود در سرتاسر دنیا طراحی کرده بود به طور مخفیانه، توسط یک کارمند رده میانی که ارتباط نزدیکی با مقامات اسرائیلی داشت به اسرائیل انتقال داده شد...»
این افشاگر آمریکایی سپس گفت:
«اما بینی اکنون مظنون است که جامعه اطلاعاتی اسرائیل بعداً این فناوری را به شرکتهای اسرائیلی فعال در سرتاسر دنیا، از جمله آمریکا تحویل داد. این شرکتها، در عوض میتوانستند به عنوان ادامه سرویس های اطلاعاتی اسرائیل فعالیت کنند و اطلاعات حساس نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک را به سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل بازگردانند.
موضوع دیگری که از مدتها قبل از افشاگریهای اسنودن در محافل تحقیقاتی مستقل درباره نقش اسرائیل در برنامههای جاسوسی مطرح بوده نقش گسترده و مستند شده دو شرکت اسرائیلی «ورینت» و «ناروس» در همکاری با شرکتهای مخابراتی آمریکایی برای جاسوسی از شهروندان بوده است.
کتاب کارخانهای در سایه
موضوع کتاب «کارخانهای در سایه: آژانس فوق سری امنیت ملی، از 11 سپتامبر تا شنود مکالمات آمریکاییها»، اثر جیمز بامفورد ـ نویسندهای که در دهه 1980 وجود سازمان مرموز آژانس امنیت ملی را افشا کرد ـ نیز همین موضوع است که دولت آمریکا وظیفه جاسوسی از ارتباطات شهروندان آمریکا و اروپا را به شرکتهایی با همکاری نزدیک با سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل، از جمله «ورینت» و «ناروس» واگذار کرده است.
در این کتاب که سال 2009 چاپ شده مستنداتی آورده شده که نشان میدهند دو شرکت مخابراتی AT&T و وریزون نتایج جاسوسیهای خود از شبکه اینترنت که حاوی میلیاردها قطعه درباره اطلاعات ارتباطی شهروندان آمریکا بوده است را به صورت روزانه به این دو شرکت تحویل دادهاند (منبع: کتاب کارخانهای در سایه: آژانس فوق سری امنیت ملی، از 11 سپتامبر تا شنود مکالمات آمریکاییها)
شرکتهای ورینت و ناروس، چنانکه در این کتاب به آنها اشاره شده «شرکتهای هستند که به ارتباطات مردم داخل آمریکا و همچنین مردم کشورهای دیگر جهان نفوذ میکنند و در دروازههای کلیدی اینترنت در آمریکا، تبادل دادهها را مورد وارسی قرار میدهند.»
یکی از ساختمانهای آژانس امنیت ملی آمریکا
این دو شرکت میتوانند به تمامی ارتباطات صوتی و دادهای آمریکا و بخش اعظمی از چنین اطلاعاتی در سایر کشورها به صورت ریموت دسترسی پیدا کند. به همین دلیل بامفورد در این کتاب اسرائیل را «پایتخت شنود دنیا» نامگذاری میکند.
چنانکه جیمز بامفورد در سال 2012 در سایت وایرد گزارش داد شرکت «ناروس» در تأمین نرمافزار اتاقهای شنود شرکتهای مخابراتی آمریکا هم نقش دارد:
«طبق آنچه یک کارمند سابق شرکت وریزون گفته، یک شرکت به نام «ورینت»، از شرکتهای تابعه «کامورس» خطوط ارتباطی شرکت وریزون را شنود میکند و این چیزی است که من اولین بار در سال 2008 آن را در کتابم به نام «کارخانه سایه» توضیح دادم... در شرکت AT&T اتاقهای شنود به نرمافزارها و سختافزارهایی مجهز هستند که شرکت «ناورس» (که اکنون از شرکتهای تابعه بوئینگ است) تولید میکند؛ این موضوع را« ماک کلین»، کارمند افشاگر شرکت AT&T در سال 2004 برملا کرد.»
«موضوعی که به ویژه دردسر ساز است این است که هر دو شرکت فوقالذکر ارتباطهای گستردهای با اسرائیل و همچنین با سازمانهای اطلاعاتی آن رژیم دارند، که دیرینه طولانی و خشونتباری از جاسوسی از آمریکا دارند.»
انتهای پیام/ص
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان