امیر بیغم در بخش دیگری از گفتگوی خود با فارس اظهار داشت: تجربه 8 سال دفاع مقدس و تحریمهای سنگینی که از همان ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بر ما تحمیل شد، باعث گردید تا خودباوری از دست رفته در کارکنان و متخصصین ما برگردد و شعار «ما میتوانیم» رنگ و بوی تازهای به خود بگیرد به نحوی که کارکنان ما در 8 سال دفاع مقدس تجهیزاتی که استکبار برای اهداف خود تدارک دیده بود و تحویل رژیم منفور پهلوی داده و اجازه هیچ بررسی و رفع اشکال آنها را به ما نمیداند به نحو احسن مورد استفاده و تعمیرات قرار دادند و در طول 8 سال اجازه ندادند هیچکدام از آن ادوات جنگی از کار بیفتد و پس از آن نیز نهضت بازسازی قطعات را آغاز کردند.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: تجربه جنگ تحمیلی و شناختی که از منطقه و دشمن به دست آوردیم و از همه مهمتر، خودباوری و اعتمادی که از طرف مردم به نیروهای مسلح به وجود آمد، باعث شد تا در اولین گام پس از دفاع مقدس، نهضت قطعه سازی و بازسازی و بهینه سازی تجهیزات آغاز شود که نتیجه تجربه و سالها تلاش در این عرصه، در ناو چندمنظوره جماران متجلی شد.
وی ادامه داد: اما نیاز است همانطور که در بخشهای دیگر نداجا مثل ساخت شناورها و ... خودمان را ارتقا دادهایم، در بخش یگانهای پروازی هم این ارتقا را داشته باشیم که از چندی قبل سفارش هواپیماهای گشت دریایی به وزارت دفاع داده شد و هواپیماهایی که امروز در وزارت دفاع ساخته شده بخشی مربوط به نیروی دریایی ارتش است که اکنون در مرحله آزمایشات است و پس از اینکه آزمایشات آن به پایان رسید و شرایطی که ما نیاز داریم را پشت سر گذاشت، طبیعتا آنها را خواهیم گرفت و در چرخه عملیاتی قرار خواهیم داد.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین درخصوص زمان تحویل و بکارگیری این هواپیماها اظهار داشت: در کار فنی نمیتوان زمان مشخص کرد ولی هدفمان این است که در سال جاری به آنها دست یابیم.
بیغم وزارت دفاع را قطب ساخت زیر سطحیها دانست که نیروی دریایی را به این تجهیزات راهبردی مجهز میکند.
وی خاطرنشان کرد: ساخت اینگونه تجهیزات در نیروهای مسلح و همچنین فعالیتهای بخش خصوصی در ساخت شناورهای تجاری و نفتکش و در کنار آن، داشتن مرزهای آبی طولانی در جنوب و شمال کشور، جمهوری اسلامی را به یک کشور دریایی و اثرگذار در منطقه تبدیل کرده است.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین تصریح کرد: حضور نیروهای فرامنطقهای در دریای عمان، شمال اقیانوس هند و خلیج فارس و ایجاد پایگاههای مختلف در کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس و دریای عمان و برگزاری رزمایشهای مختلف به بهانه ایجاد هماهنگی و مبارزه با تهدیدات احتمالی در دریا، از جمله اقداماتی است که استکبار جهانی جهت ایجاد جو بدبینی نسبت به جمهوری اسلامی ایران انجام میدهد.
وی افزود: در مقابل، نیروی دریایی ارتش به عنوان یک نیروی راهبردی، ضمن برگزاری رزمایشهای مختلف و نشان دادن توان رزمی و آمادگی خود چه از نظر نیروی انسانی و چه از نظر تجهیزات پیشرفته و البته با هدف رساندن پیام صلح و دوستی و حضور مستمر در دریاییهای آزاد و همکاری با اجماع بین المللی در مبارزه با تروریسم دریایی و برگزاری رزمایشهای تجسس و نجات دریایی با کشورهای منطقه، بازدیدهای مختلف از بنادر دریایی کشورهای منطقهای، پیشنهاد روابط و همکاری دو جانبه در ابعاد آموزشی و تعمیراتی با توجه به توانمندیهای نداجا در بخش و ساخت و ساز و انجام تعمیرات و ایجاد اعتماد سازی در مقابل اهداف پلید استکبار جهانی، توانسته گامهای بلندی بردارد و نداجا را به عنوان یک نیروهای راهبردی اثرگذار در منطقه معرفی کند به نحوی که عملا هیچ معادلهای در منطقه شکل نمیگیرد که یک طرف آن نداجا نباشد.
امیر بیغم ادامه داد: بنابراین فعلا دلیلی نمیبینیم که در مرزهای آبی و نزدیکی آمریکا یا کشورهای دوردست حضور پیدا کنیم مگر اینکه جزء سیاستهای نیروهای مسلح باشد که امروز نیست، اما این دلیلی نیست که نداجا این توانمندی را نداشته باشد. این توانمندی و دانش وجود دارد و این را با عبور از تنگه مالاکا و حضور در اقیانوس آرام نشان دادیم. وی همچنین اظهار داشت: ما با حضور در سواحل چین به این سوی اقیانوس آرام رفتیم در حالیکه آمریکا آن سوی سواحل اقیانوس آرام است، بنابراین این توانمندی در نداجا وجود دارد و آموزشهای پرسنل نیز داده شده و هیچ مورد خاصی نیست.
وی ادامه داد: اتفاقاتی مثل دزدیهای دریایی ممکن است در جاهای دیگر هم بیفتد و باید این توانمندی را داشته باشیم که از کشتیهایمان درهرجا دفاع کنیم و این یک اجماع است که نیروهای دریایی باید به کشتیهای تجاری در قبال دزدان دریایی کمک کنند. جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش درخصوص حضور در اقیانوس اطلس اظهار داشت: توانمندی برنامهریزی حضور در اقیانوس اطلس را داریم اما باید در زمان مناسب و با برنامه باشد و نباید بیدلیل این کار صورت بگیرد زیرا همانطور که این حضور در دریاها تجربه ایجاد میکند هزینههای سنگینی هم دارد لذا این حضورها باید با برنامه باشد که ثمربخش شود. امیر بیغم خاطرنشان کرد: حضور در اقیانوس آرام و اطلس در برنامه کاری نیروی دریایی است که متناسب با شرایط و سیاستهای ستاد کل نیروهای مسلح صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: سامانه مین روبی که رونمایی شد و مورد آزمایش قرار گرفت یکی از سیستمهای بسیار پیشرفته است که شاید تنها دو سه کشور از آن برخوردار باشند، چون هم از سرعت و هم امنیت بالایی برخوردار است و در زمانی که دشمن، عملیات آفندی بوسیله مین در قبال ما داشته باشد، براحتی برای اینکه بتوانیم یگانهای شناوری خود را که در منطقه در مخمصه قرار گرفتهاند رها کنیم، میتوانیم از این سیستم استفاده کنیم و در زمان بسیار کوتاهی معابر عبوری و وصولی خودمان را باز کنیم تا شناورها در امنیت کامل تردد کنند. جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این سیستم در انواع مختلف در نداجا وجود دارد، اظهار داشت: چون مینها با سنسورها و حساسههای مختلف عمل میکنند و نیاز است برای جمعآوری آنها از تکنولوژی مبارزه با آن حساسهها برخوردار باشیم که در این سیستم وجود دارد، این سامانه به اندازه کافی در نیروی دریایی وجود دارد که بتوانند این عملیات را همزمان در چند نقطه انجام دهند.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص ساخت زیر دریاییهای سنگین با اشاره به وجود 3 زیردریایی کیلوکلاس اظهار داشت: روند ارتقای تجهیزات باید همیشه در نیروهای مسلح وجود داشته باشد و ساخت آنها در دستور کار است.
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان