جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه طبیعتا قدرت موشکها و اژدرهای فاتح بیشتر از زیردریاییهای غدیر خواهد بود، تاکید کرد: هر ارتقایی در بحث سیستم و سلاحهای زیرسطحیهای جدید صورت میدهیم آن را به زیرسطحیهای دیگر مثل زیردریاییهای کلاس غدیر و حتی کیلوکلاس که در نداجا وجود دارد نیز تعمیم میدهیم.
امیر بیغم گفت: زیرسطحیها به عنوان یک سلاح استراتژیک و راهبردی هستند و یکی از نقاط هراس دشمن و قوت ما همین زیرسطحیها است که امروز به تعداد کافی در نداجا وجود دارد و در هر لحظه هر کدام از آنها ممکن است در هر منطقهای درحال گشتزنی باشد.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان به نقش وزارت دفاع در ساخت و تجهیز نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: نیروهای مسلح بدون چون و چرا به دنبال تدابیر مقام معظم رهبری هستند طبیعتا در دولت جدید باید به همین صورت باشد. وزارت دفاع تنها هدفش ارتقای وضعیت نیروهای مسلح از هر لحاظ است و الحمدالله به عقیده بنده در دوران 4 ساله اخیر هم هدف وزارت دفاع همین بوده که بتواند در جهت اهداف و خواستههای نیروهای مسلح گام بردارد.
امیر بیغم خاطرنشان کرد: ناوهای هواپیمابر و تعداد بسیار محدودی زیرسطحی در دنیا از تکنولوژی رانش هستهای برخوردار هستند که با توجه به نوع شرایط و اهداف آن کشورها است اما در جمهوری اسلامی ایران فعلا آنچه که ما برای سیستم تحرک داریم، کافی است و طبیعتا خطرات جانبی آن نوع دانش را هم نخواهیم داشت مگر زمانی که سیاست ما به گونهای باشد که یگانهای بزرگی مثل ناوهای هواپیمابر و حضور مداوم در دوردست داشته باشیم. وی با بیان اینکه تکنولوژی ساخت راکتورهای هستهای چیزی نیست که دیگر در دنیا وجود نداشته باشد، تصریح کرد: علم بقدری پیشرفت کرده که بتوان راکتور کوچک برای شناورها هم ساخته شود اما ما در نیروی دریایی نیازی به آن نداریم
وی در ادامه با اشاره به موضوع بحث سیستم رانش و سوخت هستهای در شناورها و زیرسطحیها اظهار داشت: الان شناورهایی در دنیا وجود دارد که از دانش هستهای استفاده میکنند که این دانش برای خود شرایط و ضوابطی دارد و البته یگانهایی که میخواهند از آن استفاده کنند باید شرایط خاصی داشته باشند. جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در جمهوری اسلامی ایران با توجه به نوع ماموریتهایی که وجود دارد، شناورهای ما حتی میتوانند چندین دور، دور کره زمین را بگردند بدون اینکه سوخت و آذوقه کم بیاورند زیرا شناورهای ما وقتی با هم حرکت میکنند، میتوانند نیازمندیهای یکدیگر را برآورده کنند.
امیر بیغم در بخش دیگری از گفتگو با فارس، با بیان اینکه رزمایشهای نداجا با توجه به سیاستهای ستاد کل نیروهای مسلح برگزار میشود، گفت: نیروی دریایی معمولا در سال یک رزمایش بزرگ و جامع دارد و همچنین علاوه بر آن رزمایشهای تخصصی مختلفی برای آماده نگه داشتن کارکنان و تجهیزات برگزار میکند. وی همچنین به اهمیت دریای خزر اشاره و تصریح کرد: دریای خزر دریای صلح و دوستی است و کشورهای دیگر هم به این موضوع تاکید دارند، اما درهرصورت ما نباید غافل بمانیم، وقتی پای منافع در جایی مطرح میشود باید این توانایی هم وجود داشته باشد که از آن منافع دفاع کند. کاری که ما و شاید کشورهای همسایه در دریای خزر انجام میدهیم، همین است که این توانمندی را در خودمان ایجاد کنیم که بتوانیم در زمانی که نیاز شد از این منافع دفاع کنیم. جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش درخصوص تامین امنیت دریای خزر ادامه داد: خزر به دلیل اینکه دریای محدودی است و کشورهای اندکی ذینفع هستند، میشود با گفتگو و رفت و آمدهایی که وجود دارد این امنیت را همیشه برقرار داشت کما اینکه اخیرا ناوگان نداجا بازدیدی از یکی از بنادر روسیه داشت و این دیدارها ادامه دارد و برنامه داریم با کشورهای دیگر هم این دید و بازدیدها را داشته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری همایش سواحل مکران گفت: نیروی دریایی در جهت تدبیر مقام معظم رهبری برای توجه به سواحل مکران چندی پیش همایش سواحل مکران را برگزار کرد که از مقامات لشکری و کشوری در آن حضور داشتند و همواره به دنبال این بوده و هستیم که در جهت ارتقای سطح معیشتی و وضعیت اقتصادی و فرهنگی این سواحل حرکت کنیم. جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش با حضور در این مناطق و ایجاد پایگاه در جاسک و راس میدانی و در کنارک و پسابندر شروع به آبادانی منطقه و همکاری با بخشهایی که دولت باید پای کار آن بیاید و حتی پیگیریهای مستمری داریم که از امکانات دولت برای ساخت بیمارستانها و مراکز فرهنگی و جادهها و ... این مناطق استفاده شود.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید با اشراف اطلاعاتی در منطقه، هرلحظه از حضور و موقعیت یگانهای فرامنطقهای آگاه باشیم که بتوانیم در زمان بحران، بهترین و صحیح ترین عکسالعمل را بروز دهیم و با تمهیداتی که در نداجا انجام شده، چه از نظر انجام گشتهای مداوم و چه از نظر سیستمهای کشف و شناسایی اهداف مختلف در دریا و فواصل مختلف، این توانمندی را داریم. امیر بیغم تصریح کرد: حرکات نیروهای فرامنطقهای را هر چقدر که آنها به سواحل ایران و تنگه هرمز نزدیکتر میشوند و حتی داخل خلیج فارس، تحت رصد داریم و هر لحظه موقعیت آنها را میدانیم. این کمک میکند که ما در زمان بحران و نیاز، تصمیم صحیح را برای مبارزه و یا دفع هرگونه تهدید بگیریم.
امیر بیغم با بیان اینکه هواناوها یک مزیت دیگر هم دارند و آن اینکه از خطراتی که زیرسطحیها ممکن است ایجاد کنند دور هستند، گفت: هواناو چون به نوعی برروی آب حرکت میکند، برخی از سلاحهای زیر سطحیها روی آن موثر نیست، ضمن اینکه چون هواناو سرعت بالایی دارد شناسایی، کشف و انهام آن توسط زیرسطحیها بسیار بسیار سخت است لذا استفاده عملیاتی از هواناوها در جاییکه خطر زیرسطحیهای دشمن وجود دارد کار بسیار مطمئنی است. وی همچنین اعلام کرد که فعلا هواناوهای نداجا به اژدر مجهز نیستند و شاید در آینده این کار صورت گیرد، اظهار داشت: پرتاب اژدر در کنار خود، توانمندیهای دیگری هم نیاز دارد که سیستم هواناو برای آن ساخته نشده است و به جای استفاده از اژدر در هواناو میتوانیم در عملیاتهای مشترک از وسایل بهتری استفاده کنیم مثل استفاده از بالگرد برای شلیک اژدر که هم میتواند سرعت بیشتری داشته باشد و هم از دریا جدا است.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب و بعد از آن از پهپادهایی که در نیروی دریایی بوده استفاده کردهایم و طبیعتا با پیشرفت علم و دانش در کشور و ساخت پهپادها، نداجا هم به انواع مختلف پهپاد مجهز است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر پهپادهایی در ابعاد و بردهای مناسب در اختیار نداجا است که مورد استفاده قرار میگیرد و فعلا استفاده آنها برای اشراف اطلاعاتی در منطقه است.
وی ادامه داد: هر چند خطر جنگ به پایان رسیده اما تهدیدهای دیگری از جمله تروریسم و دزدی دریایی هنوز متوجه کشور است.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: حضور مستمر ناوهای نداجا در این مناطق و برقراری امنیت برای کشتیها در مقابل پدیده شوم دزدی دریایی، باعث دلگرمی کارکنان کشتیهای تجاری و نفتکش و جلوگیری از هدر رفتن منافع ملی زیادی شده است.
بیغم افزود: اسکورت بیش از هزار و پانصد فروند کشتی و مبارزه مستقیم با دزدان دریایی در بیش از 130 مورد و چندین مورد بازپسگیری کشتیهای دزدیده شده از جمله اقدامات نداجا در آبهای آزاد بوده است که تاثیر بسزایی در تامین امنیت خطوط مواصلاتی در این آبها داشته است.
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان