فردا و در سالروز تخریب قبرستان بقیع توسط وهابیت، مستند «بهشت ماندنی است» از شبکه سوم سیما پخش میشود و تصاویر و اطلاعات جدیدی در خصوص فاجعه تخریب قبور منور ائمه بقیع نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار آیین اندیشه خبرگزاری فارس، همزمان با سالروز واقعه جانسوز هتک حرمت به بارگاه منور ائمه بقیع توسط وهابیهای آل سعود در 8 شوال سال 1344 هجری قمری، مستند «بهشت ماندنی است» با موضوع تخریب قبرستان بقیع، به کارگردانی احمد ابراهیمی و تهیهکنندگی مهرداد طاهری روز جمعه 25 مرداد ماه جاری ساعت 14 در شبکه سوم سیما روی آنتن میرود.
مستند «بهشت ماندنی است» سعی دارد با روایتی پژوهشی و تاریخی، فاجعه تخریب و هدم قبرستان بقیع توسط وهابیان را به تصویر بکشد، در این مستند با حجتالاسلام سیدعلی قاضیعسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و محمدمهدی صاحب الفصول درباره این رویداد گفتوگو شده است.
همچنین تصاویر و اطلاعات جدیدی در خصوص فاجعه تخریب قبور منور ائمه بقیع در مستند «بهشت ماندنی است» ارائه شده است که از عوامل اصلی این مستند میتوان به حمید خدایی و احمد شیرینزاد به عنوان تصویربرداران، میثم آقابیگی، مجید نظیمی آرانی از عوامل فیلمبرداری، میثم نمکی آرانی تدوینگر و میرحسن سیدنظری متولی گرافیک این مستند نام برد.
به گزارش فارس، «بهشت ماندنی است» نخستین مستند تاریخی و پژوهشی در خصوص تخریب قبرستان بقیع است که از رسانه ملی برای اولین بار پخش خواهد شد.
در ادامه برای مشاهده آنونس مستند «بهشت ماندنی است» از لینک زیر اقدام کنید:
انتهای پیام/ک
86 سال پیش وهابیت کوردل به بهانههای واهی، قبه و بارگاه ائمه اطهار(ع) در قبرستان بقیع را تخریب کرد؛ بارگاهی هشت ضلعی که حدود هشت قرن قدمت داشت و مزار امام حسن، امام سجاد، امام باقر و امام صادق علیهمالسلام را در خود جای داده بود.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، «بقیع» نام قبرستانی بسیار بزرگ و تقریباً مسطح است که مساحت آن بیشتر از مساحت مسجدالنبی(ص) بوده و تاریخ ساخت آن به دوران قبل از اسلام و زمان جاهلیت بر میگردد.
قبرستان بقیع در گذشته به این شکل نبوده و بر اساس کتب تاریخی، بیشتر قبور دارای بارگاه و ضریح بودهاند تا اینکه در هشتم شوال 1344 هجری قمری (1926 میلادی)، وهابیهای کوردل سعودی به دلایل واهی تمامی گنبدها و قبههای موجود را تخریب کردند. قبرستان بقیع، مدفن چهار امام شیعه امام حسن مجتبی(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، «فاطمه بنت اسد» مادر امام علی(ع)، همسران پیامبر(ص) امسلمه، ماریه و ...، «امالبنین» مادر حضرت عباس(ع)، عقیل بن ابیطالب، «عبدالله بن جعفر» همسر حضرت زینب، و بسیاری از صحابه پیامبر نظیر عثمان بن مظعون (این شخص با عثمان بن عفان، خلیفه سوم تفاوت دارد)، ابوسعید خدری، همچنین عقیل بن ابیطالب، «عبدالله بن جعفر» همسر حضرت زینب، مقداد بن اسود، عباس بن عبدالمطلب، اسماعیل فرزند امام صادق(ع)، عاتکه و صفیه عمههای پیامبر(ص)، جابر بن عبدالله انصاری، شهدای واقعه حره، حسان بن ثابت و ... است.
در ادامه نحوه قرار گرفتن قبور چهار امام معصوم(ع) که در این قبرستان مدفون هستند، دیده میشود:
وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه نفت به اعتقاد من باید توسط خود نفتیها اداره شود گفت: باید از تمام ظرفیتهای کارشناسی استفاده شود، نفت حیاط خلوت هیچ گروه و حزبی نیست و باید غیر سیاسی باشد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت که در جلسه علنی بعدازظهر مجلس شورای اسلامی صحبت میکرد، با اشاره به اینکه وزارت نفت دارای ابعاد گوناگون اقتصادی، سیاسی، تجاری، بینالمللی و حتی امنیتی است، گفت: نفت حتی در مسیر توسعه اقتصاد متکی به نفت نیز نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
وی افزود: قریب 98 درصد انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تأمین میشود و بخش عمدهای از منابع ریالی کشور از نفت تأمین میشود و تراز تجارت بازرگانی کشور به نفت و صادرات آن وابسته است.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اهمیت عظیم نفت در کشور ما سبب شده است تا دشمنان نظام جمهوری اسلامی بیش از هر چیز به تحریمهای تحمیلی در صنعت نفت پای بفشارند و از این رو نفت هدف اصلی تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان ماست.
زنگنه گفت: در طرف مقابل نیز مدیران و کارگران صنعت نفت، رزمندگان خط مقدم مقابله با دشمن میباشند. در اینجا جا دارد که من از زحمات ارزشمند مدیران صنعت نفت تشکر کنم که به همراه کارکنان و مدیران شریف صنعت نفت بار سنگین این مبارزه را بر دوش کشیدهاند.
وی افزود: من هم در صورت رای اعتماد دست خود را به سمت تمام کارکنان صنعت نفت دراز می کنم تا راهی که پیشینیان صالح من برداشتهاند را ادامه دهیم و چیزی را بر داشتهها بیافزاییم و کشور را در این مسیر دشوار یاری نماییم.
زنگنه گفت: در شرایط حساس کنونی و به دنبال امیدی که در دل جوانان و نخبگان کشور ایجاد شده است، شایسته است تا شاهد تغییری در وضعیت زندگی مردم باشیم و قطعا نفت به دلایلی که گفته شد، میتواند نقش مؤثری در این میان داشته باشد.
وی افزود: در شرایط حساس کنونی، صنعت نفت ما با گردنههایی بسیار دشواری روبروست که بدون عبور از این گردنهها نمیتوان مشکلات کشور را حل کرد، همچنین از مجلس محترم به خاطر تصویب قانون صنعت نفت تشکر میکنم.
وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: ایجاد ثبات در مدیریت و اطمینان در جمع مدیران و کارکنان صنعت نفت از جمله مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد، بدون ایجاد ثبات و اعتماد نمیتوان کاری را از پیش برد. تکریم کارکنان صنعت نفت بسیار مهم است چرا که آنان نقش مهمی در پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی در این سالها داشتند و در این سالها مورد بیمهری قرار گرفتهاند.
وی افزود: کارکنان صنعت نفت انتظار دارند که با آنان برخورد حرفهای شود و به مجموعه آنها احترام گذاشته شود. نفت به اعتقاد من باید توسط خود نفتیها اداره شود. باید از تمام ظرفیتهای کارشناسی استفاده شود. نفت باید غیر سیاسی باشد، نفت حیات خلوت هیچ گروه و حزبی نیست و باید از سیاسیکاری در آن پرهیز کرد.
زنگنه گفت:همچنین ظرفیت تولیدی نفت کشور باید به میزان سال 1384 برگردد، البته بین ظرفیت تولید و تولید فرق است و باید با استفاده از تمام ظرفیتهای صنعت نفت کشور بخش خصوصی و حتی ایرانیان خارج از کشور میزان صادرات نفت خود را با ابتکار و خلاقیت بالا ببریم و پول حاصل را قابل استفادهتر کنیم.
وی افزود: همچنین باید حداکثر استفاده از دیپلماسی نفتی برای کمک به تصمیمگیران کشور برای عبور از شرایط کنونی انجام شود و باید بدون شک نفت و دستگاه دیپلماسی دوش به دوش هم برای عبور از شرایط کنونی حرکت کنند.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به ظرفیت تولیدی در پارس جنوبی گفت: باید فازهای پارس جنوبی که در مرز تکمیل شدن قرار دارند هرچه زودتر به پایان برسد و باید ظرفیت ذخیرهسازی نفت را بالا ببریم.
زنگنه با اشاره به ضرورت توجه به میادین مشترک و جلوگیری از خام فروشی گفت: زمانی که من در سال 76 وارد وزارت نفت شدم ارزش تولیدات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود و امسال به برکت کارهایی که در آن زمان انجام شد، ارزش تولید پتروشیمی به 20 میلیارد دلار میرسد و امیدوارم این مسئله ادامه پیدا کند.
وی افزود:همچنین باید به ظرفیت پالایشگاه های کشور و حل مشکلات عملیاتی برای صادرات نفت و فرآوردههای آن توجه کرد که از مهمترین موضوعات مدنظر ماست.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اتمام طرحهای بنزینسازی و اتمام مرحله به مرحله پالایشگاه ستاره بندرعباس از مهمترین اولویتهای من خواهد بود.
زنگنه گفت:اصلاح قراردادها به نحوی که ما سرمایه بیشتری را بتوانیم برای توسعه میدانهای داخلی و مشترک با بکارگیری تمام ظرفیتها و صاحبنظران داخلی انجام دهیم از مهمترین اهداف ما است. همچنین تولید صیانتی و جلوگیری از تولید غیر صیانتی نیز جزو اهداف ماست و باید به بحث نیروی انسانی توجه کافی شود.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد:توجه به مردم اطراف میادین نفتی و گازرسانی به روستاها جزو اولویتهای ما خواهد بود، به هرحال ما باید امید را در دل مردم با ایجاد اشتغال و گسترش صنعت نفت ایجاد کنیم.
زنگنه گفت:امروز نفت به شدت به سرمایهگذاری و تقویت مدیریت حرفهای برای جلب سرمایهگذاری نیاز دارد.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به برخی شبهات در مورد وی تصریح کرد: در اینجا مطرح شده است که اگر من رای بیاورم موجب زیان 37 میلیارد دلاری برای جمهوری اسلامی ایران میشود. این حرف یک جنگ روانی است که از بیرون به مجلس منتقل شده و یک حرف مضحک است.
زنگنه گفت:در هیچجا بحثی برای اینکه ما خسارتی را پرداخت کنیم وجود ندارد. فعلا بحثی که مطرح است این است که شرکت نفت ملزم شود این قرارداد معتبر است یا نیست و تازه بعد از آن بحثهایی درباره پرداخت غرامت مطرح میشود.
وی افزود: گفته شده من فردی هستم که از موضع غرور برخورد میکنم اگر دوستی از نمایندگان در این باره تردیدی دارد با عزیزانی که پیش از این نماینده بودند گفتوگو کنند و ببینند که اینگونه هستم یا نه.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: این شبهه مطرح شده است که من به کالاهای ساخت داخل توجهای نمیکنم. اگر اینگونه باشد سازندگان داخلی نباید یکپارچه از من حمایت کنند و الان همه با من مخالفت میکردند.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: من عنصر کوچکی هستم که به عنوان نماد یک جریان مطرح شدهام، ما بیشترین تلاش را داشتیم که ساخت داخل افزایش پیدا کند و اگر به عنوان وزیر نفت رأی بیاورم بیش از گذشته تولیدات داخل را افزایش میدهم زیرا با این اقدام ظرفیت کشور توسعه مییابد.
وی افزود: شرکتهایی که از افتخارات کشور هستند در دوره کاری من افتتاح شدند و در عسلویه نیز بیشتر کارها از سوی متخصصان داخلی انجام میشد.
زنگنه در پاسخ به مخالفان خود گفت: نمایندگان مخالف اعلام کردند که من فرد خوبی هستم ولی اهتمام به مبارزه با فساد ندارم، باید دقت داشته باشیم که فرایندهایی را مستقر کنیم تا فساد به طور کلی انجام نشود و اگر انجام شد نیز قاطعانه و بدون گذشت با آن برخورد کنیم.
وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: کدام نهاد نظارتی گزارشی از فساد برای من ارسال کرد و من برخورد نکردم؟ رئیس بازرسی کل کشور در مجلس است میتوانید بپرسید که فسادی به من گزارش شده است یا خیر.
وی اضافه کرد: برخی نمایندگان در سال 91 به اطلاعاتی دست یافتند، مگر من علم غیب داشتم که در این سالها این اطلاعات را داشته باشم.
زنگنه عنوان کرد: من هیچگاه به خاطر دیگران آخرت و دنیای خود را به باد نمیدهم، چرا باید در برابر فساد سکوت کنم؟ من مظلوم این قضیه هستم.
وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: در مسئله قرارداد نروژ نیز هیئتی اعزام کردم تا با دادستان کل کشور نروژ صحبت کند و از انگلیس و دبی نیز اطلاعاتی به دست آوردیم و تمام اطلاعات را به وزارت اطلاعات دادیم.
وی افزود: من حیثیت شغلی خودم را پس از 40 سال مبارزه و تلاش برای دیگران از دست نمیدهم، من با کسی و گروهی برادری و دوستی ندارم و همیشه سرباز جمهوری اسلامی بودهام.
زنگنه ادامه داد: اگر رأی بیاورم از نمایندگان مجلس تقاضا دارم که قاطعانه در بریدن دستهای فاسد از بیتالمال مسلمین کمک کنند زیرا من به تنهایی نمیتوانم این کار را انجام دهم.
وزیر پیشنهادی نفت در ادامه با اشاره به صحبتهای برخی نمایندگان مخالف گفت: یکی از نمایندگان صحبتهایی را بیان کرد که بسیاری از این صحبتها، سخنان آقای کهرام و محتشمی پور در مجلس ششم بود و مطالبی که برخی همکاران من در آن زمان نظراتشان را بیان کردند و خود آن افراد اکنون به آن حرفها اعتقادی ندارد و معتقدند زمانه تغییر کرده و آن حرفها را نمیزنند شما بعد از 12 سال آن حرفها را میگویید.
زنگنه عنوان کرد:میگویند 70 میلیارد دلار کشور را مقروض کردهام ولی نمیگویند که در آن چند سال کشور چقدر درآمد داشت، اگر قراردادهای منعقد شده در آن سالها نبود الان نفت و گازی موجود نبود که صادر شود. طرحهای دورود، سلمان، سروش و... در زمان من انجام شد. در حالی که در سالهای گذشته 4 میلیارد دلار قرارداد بستهاند ولی معلوم نیست چه زمانی طرحها به اتمام میرسد.
وی ادامه داد: نمایندگان مخالف گفتند من از خارج پول تأمین کردهام، اینکه از خارج پول گرفتهام کار بدی بوده است؟ من یک ریال هم از پول دولت استفاده نکردم.
زنگنه اضافه کرد: یکی از نمایندگان گفت من بعد از 29 خرداد در باغ یکی از آقایان در جلسهای با حضور میرحسین موسوی شرکت کردهام. گفتم والله من نبوده ام و سپس ادامه دادم که پس از 29 خرداد هیچ اقدامی خلاف سخنان مقام معظم رهبری از من سر نزده است و الان هم به آن پایبندم.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به نامهای که در زمان فتنه به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است، گفت: نامهای که به آقای لاریجانی نوشتیم به طور کلی وفاداری به نظام و مقام معظم رهبری بوده است به طوری که به همراه آقای آخوندی از حیثیت سیاسی خود استفاده کردیم تا آب بر آتش برپا شده بریزیم و ایشان شاهد بود که ما در جلسات مختلف صحبت میکردیم تا قضیه ختم شود زیرا مسائل حقوقی باید با اقناع و حوصله انجام شود. در نامه این مسائل را نوشتیم. گناه کردیم که به رئیس مجلس نامه نوشتیم و گفتیم شورای نگهبان در اجرای فرمایش مقام معظم رهبری گروهی مورد اعتماد را معرفی کند تا قائله ختم شود؟
وی افزود: من حاضر نیستم برای اینکه وزیر بشوم دروغ بگویم، من از وزیر شدن اشباع هستم البته اگر رأی بیاورم با تمام توان کار میکنم و سابقه من نیز این مسئله را نشان میدهد ولی حاضر نیستم به خاطر چیزی که از آن اشباغ هستم دروغ بگویم.
زنگنه ادامه داد: در رابطه با قرارداد کرسنت نیز من گفتم در حاشیه قرارداد فساد صورت گرفته است ولی نه اینکه افراد شریف هیئت مدیره شرکت نفت متهم شوند، نباید خلاف اخلاق عمل کنیم. وزارت امور خارجه تمام کارهای ما را تأیید کرده است.
وزیر پیشنهادی نفت عنوان کرد: نمایندگان مخالف میگویند از فرصت فسخ قرارداد کرسنت استفاده نکردم در صورتی که قرار نبود قرارداد را فسخ کنیم زیرا فکر میکردیم به نفع کشور است.
زنگنه افزود: من 15 سال عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم کارم را از سال 50 آغاز کردم و فرد مبارزی بودم پس از انقلاب نیز به جهاد رفتم. مگر میشود شخصی 5 سال وزیر جهاد باشد ولی جنگ را تجربه نکرده باشد؟ هیچ وقت نگفتهام رزمندهام و ادعایی ندارم و خاک پای رزمندگان و خانوادههای آنها هستم ولی در آتش و خون رشد کردهام و در زرورق بزرگ نشدهام.
وی عنوان کرد: من با هر گونه اقدام غیرقانونی و هنجارشکنانه از 23 خرداد 88 به بعد مخالف بودم و هستم و رفتار ساختارشکنانه را محکوم میکنم، پس از 29 خرداد هم هیچ اقدامی خلاف منویات ایشان انجام ندادم و هرچه از نظر مقام معظم رهبری محکوم باشد از نظر من نیز محکوم است و تبعیت از مقام معظم رهبری را شرط لازم در این دولت می دانم و اگر وزیر شوم هیچ اقدامی خلاف منویات مقام معظم رهبری انجام نمیشود، و الان هم اگر بدانم مقام معظم رهبری از بودن و آمدن من در وزارت نفت تکدر دارند لحظهای درنگ نمیکنم که کنار بروم.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: من فرزند انقلابم و میخواهم کشور رشد کند، عزت و سربلندی ایران را در آخر عمرم میخواهم و مقام معظم رهبری را عمود خیمه انقلاب میدانم، نظام را در همین قوام و ساختار قبول دارم و اگر کسی غیر از این در مورد من بگوید، ستم کرده است.
وی ادامه داد: برخی نمایندگان پرسیدند که در بعضی قراردادهای استات اویل رشوههایی داده شده است که من مطلع بودم، در چه زمانی مطلع بودم؟ وقتی من استات اویل را فهمیدم بلافاصله برخورد کردم. مدیرعامل شرکت استات اویل را خواستم و پرسیدم که چرا این کار را انجام داده اند.
چه مشکلی و سد راهی بوده است که این کار را کرده اید؟ که گفت اشتباه کردهام و هر اطلاعاتی نیز به دست آوردیم به وزارت اطلاعات دادیم. در مورد توتال هیچ اطلاعاتی نداشتم.
وی افزود: مسئله اورینتال کیش نیز بهتر است باز نشود. یک شرکت مربوط به بخشی از سپاه به فردی از سپاه رشوه داده بود. این شرکت مربوط به سپاه بود و به یک سردار سپاه که در این شرکت کار میکرد پول داده بود. که بعدا گفتند مربوط به بچه های خودمان بوده است. ولی دستگاه قضا گفت رشوه بوده است. الان هم این شرکت نیمه دولتی است. من از این ها مطلع نیستم و اگر مطلع بودم حتما برخورد میکردم.
زنگنه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر به من رأی دهید مرا به هتل 5 ستاره نمیفرستید بلکه به خط مقدم جبهه برای شکستن تحریمها میفرستید، برای اولین بار است که کسی برای وزارت نفت پیشنهاد میشود که با اقبال عموم کارکنان شرکت نفت روبهرو است و اگر من رأی بیاورم بسیار تلاش میکنم.
انتهای پیام/
علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از برنامههای خود در مجلس شورای اسلامی گفت: آمدهام برای تصدی پست سنگینی اعلام آمادگی کنم و امروز اعلام میکنم که به عنوان فرزند کوچک امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برای رساندن پیام معنویت انقلاب اسلامی به جهان آمادهام. وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت بزرگ و پرمخاطرهای دارد، اظهار داشت: بخوبی به سختی راه آگاهم و میدانم که سخنگویی 7 هزار سال فرهنگ و تمدن ایران امری دشوار است، میدانم تصدی بر وزارت فرهنگ امالقراء جهان اسلام آن هم در این روزگار پرحادثه، آسان نیست. وی افزود: میدانم فرهنگ باید اولویت نخست کشور باشد، فرهنگ زبان اصلی انقلاب اسلامی و هنر زبان گویای مردمان سرزمین فارسی است. جنتی اضافه کرد: ایران اسلامی مرز نمیشناسد و طنین پژواکش غرب و شرق را در نوردیده است، حتی چشم امید غرب در تاریکی این روزگار به شرق و خورشید گرمابخش ایران اسلامی دوخته شده است. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: آگاهم که فرهنگ و هنر تنها برای پر کردن اوقات فراغت نیست، دیپلماسی عمومی بهترین راه برای تعاملات سازنده با جهان است، ستیز و رقابت و جنگ امروز، جنگ تصویری است و وزارت فرهنگ وظیفهای مهم برای ارائه تصویری درست از شکوه ایران و فرهنگ دیرپای ایران دارد. جنتی اظهار داشت: وضعیت فرهنگ کشور با وجود تمام تلاشهای سازنده دولتهای گذشته همچنان نامطلوب است، تهاجم فرهنگی توطئه نیست، در شرایطی که کشورهای اروپایی از تهاجم فرهنگی آمریکا نگرانند و سرمایهگذاری های بسیاری میکنند، تکلیف جوامع اسلامی و جوانان ایرانی به خوبی روشن است. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ایستادگی در برابر تهاجم فرهنگی را از طریق بازگشت به خویشتن خویش مهیا دانست و گفت: بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به دین، اسلام رحمانی، اسلام گذشت و عهد، اسلام کرامت، اسلامی که در آن افشاگری و هتک حرمت دیگران و بهتان و جاهطلبی گناهی نابخشودنی است و اسلامی که پیامبرش پیامرسان رحمت الهی است. وی افزود: اسلام برای همه نسلها و ملتها است و واپسگرایی و تحجر را بر نمیتابد بلکه بر عقلانیت و فردگرایی پا میفشارد. جنتی ادامه داد: ما ساکنان سرزمین ایران باید به ایرانی بودن و فرهنگ و تمدن 7 هزار ساله خود ببالیم که ایران همواره سرزمین توحید بوده است و شرکت و بتپرستی در این دیار جا نداشته است. ایران سرزمین علم، حکمت و عرفان ناب اسلامی است و خدمات ایران و اسلام موجب فخر ایرانیان است. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باستانزدایی و باستانپرستی هر دو با مشی عدالت ناسازگارند همانطور که هویت ایرانی و اسلامی نباید در برابر یکدیگر قرار گیرد زیرا اسلام و ایران دو روی سکه هویت ایرانیان است. جنتی گفت: در صورت تصدی بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میکوشم چهره ایران توحیدی، معنویتگرا و غنایافته را به جهانیان بشناسانم و با تلاش نخبگان فرهنگی راه را بر نفوذ فرهنگ بیگانه میبندم. وی با تاکید بر تقویت اتحادیه فارسی زبانان گفت: میکوشم فارسیزبانان را بار دیگر کنار هم جمع کنم و اتحادیه فارسی زبانان را تقویت کنم تا راه برای همگرایی بیشتر هموار شود. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست جمهوری اسلامی بر جنبش عدم تعهدها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: میکوشم از ریاست دورهای جمهوری اسلامی در جنبش عدم تعهدها برای رساندن پیام دوستی ایران به جهانیان نهایت بهره ببرم و عزم خود را جزم کنم تا جایگاه نمایندگی فرهنگی را با اعزام بزرگان فرهنگی کشور به عنوان رایزنان فرهنگی به جهان ارتقا دهم. جنتی ادامه داد: بر این باورم که جهان کنونی تشنه شنیدن پیام اسلام، شعر، ادب پارسی، خط، نقاشی و مینیاتوری ایران است. وی بهترین سفیران جمهوری اسلامی در جهان را هنر عنوان و تصریح کرد: آیا از هنر فرشچیان، میرخانی، احصایی، غرورآفرینتر پیدا میشود؟ این وزیر پیشنهادی معتقد است که با کمک علما، اهالی فرهنگ، سینماگران متعهد، اهالی موسیقی، اصحاب رسانه و هنرمندان هنرهای تجسمی میتوان بسیاری از درهای بسته را باز کرد و به گفته وی نام فردوسی، حافظ، سعدی و دیگر ادیبان ایرانی چون آبی زلال تشنگان حقیقت را سیراب می کند. جنتی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در روزگاری نامزد فرهنگ شدهام که جمع کثیری از نخبگان فرهنگ دینی و اهالی فرهنگ و هنر از این حرفه فاصله گرفتهاند و تنشهای بی حاصل، برخوردهای بیجا، نسنجیده، و کشمکشهای بی ثمر جای برخوردهای سازنده و تضارب آرا را گرفته است. وی با بیان اینکه جای خالی اسلام رحمانی در برخورد با اهالی فرهنگ و هنر به خوبی احساس میشود، ادامه داد: فرهنگ و هنر تشنه برخوردهای کریمانه است. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش موثر مطبوعات و رسانهها در مقوله فرهنگ اشاره کرد و گفت: روزنامهنگاران و اصحاب قلم و رسانه نقش موثری برای ساختار فرهنگی دارند بنابراین در صورت اعتماد نمایندگان می کوشند بدون ذرهای عدول از ارزشهای اسلامی و انقلابی آرامش، اعتماد و اعتدال را به عرصه فرهنگ و هنر برگردانند. جنتی گفت که مدیریت فرهنگی را به اهلش خواهم سپرد و بزرگان و پیشکسوتان را بزرگ خواهم شمرد و همچنین میکوشم تا دغدغه معیشتی صاحبان اندیشه و قلم را به کمترین کاهش دهم. وی با تاکید بر اینکه تفکر لیبرالی هنر برای هنر را نمیپسندم، خاطرنشان کرد: هنر برای تعالی روح بشر است و این حرفه نمیتواند از ارزشهای اصیل و خواستگاهش تهی باشد. این وزیر پیشنهادی در مورد برنامهها و اولویتهای خود که به مجلس تقدیم شده نیز اظهار داشت: سیاستهای کلان فرهنگیام را بر چند اصل مهم بنا کردهام که همه این اصول برگرفته از اسناد بالادستی به ویژه سند چشمانداز، سیاستهای کلی نظام و برنامه پنجم توسعه است. جنتی اسناد بالادستی نظام را میوه خرد جمعی برشمرد و حرمت به آنان را حرمت به دانش و تجربه قلمداد کرد. وی ترویج ارزشهای اصیل دینی، معنوی، اصلاح فرهنگ عمومی و سبک زندگی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی را نخستین اصل سیاستهای فرهنگی خود عنوان و تصریح کرد: برای تحقق این سیاست رشد فضائل اخلاقی در جامعه و تقویت فرهنگ عفاف و قرآن و ترویج فعالیتهای قرآنی جایگاه ویژهای دارد. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه دوران دفاع مقدس به عنوان دوران طلایی ایران است، زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار، شهادت، صفا و صمیمیت را الزامی دانست. جنتی دیدگاههای علما، روحانیون و مراجع تقلید عظام را سرمایه بزرگ، ارزشمند و پشتوانههای فعالیتهای فرهنگی خواند و در مورد نهادهای فرهنگی همچون مساجد نیز، گفت: مساجد و هیئتهای مذهبی فرصت استثنایی برای دستیابی به کمال معنوی جامعه ایرانی و اسلامی در برنامههای فرهنگی من نقش محوری خواهند داشت. وی ادامه داد: مردمیکردن و عدالت فرهنگی دومین اصل سیاستهای فرهنگی برنامه پیشنهادی من است. این وزیر پیشنهادی در ادامه سخنان خود به تعریف صحیحی از عدالت فرهنگی پرداخت و گفت: عدالت فرهنگی یعنی ایجاد فرصت برابر برای همه هنرمندان، فرهیختگان و احترام به بزرگان و پیشکسوتان است و نوعی گشودن راه برای استعدادهای جوان محسوب میشود. جنتی تعریف دیگری از عدالت فرهنگی را نیز ارائه داد و تصریح کرد: عدالت فرهنگی یعنی دسترسی برابر برای همه لایههای اجتماعی و بردن کتاب به همه شهرها، روستاها و امکان دسترسی همگان به شاهراههای اطلاعاتی و علمی ایران است. وی تقویت مجامع، تشکلهای صنفی و فرهنگی را از ابزارهای مناسب برای رسیدن به اهداف فرهنگی برشمرد و بر تمرکز و تراکم زدایی در مدیریت فرهنگی به عنوان یک اصل مهم تاکید کرد. وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که باید به مدیریتهای محلی و منطقهای اعتماد کرد و به نخبگان فرهنگی استانها و شهرستانها سهمی به مراتب بیشتر داد و به گفته وی شوراهای اسلامی شهر، شهرداریهای و سازمانهای مردم نهاد باید قلب تپنده فرهنگ باشند. جنتی تاکید بر آموزش و حمایت همهجانبه از خلاقیتها در عرصههای گوناگون را از دیگر اصول سیاستهای فرهنگی خود دانست و بر اصلاح فرهنگ عمومی در سبک زندگی که مورد توجه پیوسته مقام معظم رهبری است تاکید کرد. وی معتقد است که اصلاح فرهنگی و سبک زندگی باید از مدارس آغاز شود و ایجاد روحیههای خودباوری، دینباوری و درونی کردن ارزشهای دینی و مذهبی را تنها با همراهی وزارت آموزش و پرورش و هماهنگی بین این دو وزارتخانه دانست. این وزیر پیشنهادی به نمایندگان گفت که در صورت رای اعتماد شما میکوشم تا همکاری نزدیک با وزرات آموزش و پرورش و وزارت علوم برای ارتقای فرهنگ عمومی کشور گامهای بلند بردارم چرا که تحقق این برنامهها با یاری خدا و همدلی و همفکری با نمایندگان امکانپذیر است. جنتی ادامه داد: سوابقم گواهی میدهد که اهل همفکری و مشورتپذیری هستم و خودرایی و انتقادناپذیری را آفت مدیریت میدانم چرا که احترام به دیگران را از اساتید بزرگوارم درحوزه علمیه به خصوص استاد فرزانه اخلاق شهید بهشتی آموختهام و معتقدم که مناصب و پست ها امانتی در دست مسئولان برای خدمت و نه ابزاری باری اعمال قدرت است. وی اظهار امیدواری کرد: با اندک تجاربی که در سالهای طولانی اجرایی خود آموختهاند در صورت به دست گرفتن این وظیفه سنگین که با رای اعتماد شما نمایندگان بر دوش من قرار خواهد گرفت در راه خدمت به مردم استفاده میکنم. انتهای پیام/
محمد دامادی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در صحن علنی مجلس اظهار داشت: فعالیت آقای جنتی در صدا و سیما برخی از مهم ترین واقعیتهای فرهنگی و تقاضاهای مردم از عرصه رسانه را به وی نشان داده است. وی تصریح کرد: اگر چه سابقه حضور وی در وزارت کشور در اسم وجهه فرهنگی ندارد اما تنوع فرهنگی، قومی و مطالبات فرهنگی ایران بزرگ را از همین مسیر شناخته است؛ همچنین وی از فعالان سیاست خارجی بوده است و چنانچه امروز در عرصه علوم اجتماعی تاکید میشود، آقای جنتی تجربه بین فرهنگی قابل توجهی دارد. موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ ادامه داد: کسانی که آقای جنتی را میشناسند به خوبی میدانند که اعتدال در وی متجلی است و در سالهای مدیریت خود هیچ گفتار و کردار افراطی نداشته است؛ قصد ندارم وارد بازی تدارکدیده شده بعضی از دوستان شوم. بلکه فقط میخواهم نشان دهم متن برنامه وی مملو از توجهات عمیق به فرهنگ کشور است. وی گفت: از این برنامه تنها کسانی بر میآشوبند که در سالهای گذشته کوشیدهاند فرهنگ را دولتی کنند و منویات خویش را بر اهالی فرهنگ و هنر این سرزمین بقبولانند. برنامه آقای جنتی در گام اول بر شناخت نیازهای فرهنگی از نگاه مردم تاکید میکند. دامادی یادآور شد: آقای جنتی در صدا و سیما به خوبی دریافته است که خود را دائم به جای مردم نشاندن و از جانب آنها نیازها را تشخیص دادن چه بر سر عرصه فرهنگ میآورد و در دنیای رسانهای شده جدید دیگر نمیتوان به جای مردم نیازهای فرهنگی را تشخیص داد. وی گفت: این دیدگاه در مقابل دیدگاه کسانی است که تصور میکنند میتوانند و حق دارند به جای مردم نیازهای آنها را تشخیص دهند؛ فلسفه برنامه ارائه شده، منطق گفتوگو، تعامل و خرد جمعی فرهنگ و هنر را به رسمیت میشناسد. این نماینده موافق مجلس تصریح کرد: این رویکرد به مذاق آنها که دوست دارند همواره گوینده باشند و دیگران شنونده و فرهنگ عرصه صدور دستورها و مشاهده اطاعتها باشد خوش نیامد؛ فرهنگ عرصهای است که فعالان آن خود هر یک فضیلت، تخصص، محبوبیت، دانش و خلاقیتی دارد. وی ادامه داد: جای جای برنامه پیشنهادی نشان میدهد که آقای جنتی جایگاه، مرتبه و منطق عمل در این عرصه را به درستی درک کرده است؛ و گفتوگو، مدارا، تساهل و به رسمیت شناختن تکثر و تنوع اندیشهها و صلاحیت در چارچوب نظام فرهنگی تاکید دارد. دامادی تاکید کرد: به درستی ذکر کرده است که دولتی شدن فرهنگ به تولید قدرت فرهنگی نمیانجامد کمااینکه در چند سال اخیر تاکیدی بر تحمیل کردن دولت در عرصه فرهنگ سبب افزون شدن قدرت فرهنگی ما نشده است؛ حاصل عملکرد چندسال گذشته در عرصه فرهنگی، زوال اعتماد و امید و اخلاق فرهنگی بوده است. وی ادامه داد: تشکلهای مهم حوزه فرهنگ و هنر قربانی طمع دولتیان برای سیطره بر ذهن، روح و خلاقیت اهل فرهنگ شد و نتیجه اینکه اعتماد میان بخش نخبه فرهنگی جامعه و لایههای مهم دیگر تضعیف شد و از این منظر برنامه ارائه شده برای احیای اعتماد و امید فرهنگی ستودنی است. دامادی یادآور شد: برای مثال شاهد هستید که با ندانمکاریها چه به روز خانه سینما و اهالی آن درآوردند؛ در کشوری با 70 میلیون نفر جمعیت که از همزیستی مسالمتآمیز اقوام، ادیان و زبانهای مختلف تشکیل شده و سنت فرهنگی متمایز در عین حال منسجمی دارند، جز با پذیرش تنوع فرهنگی، رعایت عدالت فرهنگی و پای فشردن بر تساهل و مدارای فرهنگی نمیتوان به انسجام سازنده دست یافت. وی گفت: برنامه ارائه شده آقای جنتی نشان میدهد به درستی دریافتند در میان ملتی که با سابقه درخشان تمدنی که چند میلیون دانشجو در آن زندگی میکنند و سینماگرانش بر قلههای افتخار دنیا ایستادهاند و شاعرانش شهرت جهانی دارند و کتب نویسندگانش به کتب مختلف ترجمه شده است باید با تکیه بر منطق فرهنگ و فرهنگ پذیرش منطق مدیریت فرهنگی کرد. دامادی یادآور شد: عصر فضاهای بسته، محدودیتهای شناختی، ممیزیهای سلیقهای و افراطهای اندیشهسوز گذشته است و برنامه آقای جنتی نشان دهنده درک وی از فضای موجود است و اینکه چالش موجود فرهنگ را برخوردهای غیرفرهنگی با اهالی فرهنگ برشمرده است و از دل همین برخوردهاست که رابطه دولت با نهادهای غیرفرهنگی و غیردولتی تیره میشود و اقتصاد فرهنگ راه زوال و شکستگی در پیش میگیرد. وی با اشاره به برخی از برنامههای آقای جنتی اظهار داشت: وی بر 13 ظرفیت و توانمندی منابع فرهنگی کشور تاکید میکند که به قدری جامع و کامل دیده شده است که به واقع میتوان بازنمایی اعتدال را در آن دید. دامادی پرداختن متوازن به ظرفیتهای فرهنگی اسلامی-ایرانی، عاطفی، اجتماعی، آیینی و سایر ظرفیتها حاکی از آن است که قرار نیست بخشهایی از فرهنگ به هزینه بخش دیگر برجسته شود و در نهایت سرخوردگی در گروههایی از جامعه ایجاد شود. نماینده موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ ادامه داد: این نگاه متوازن در چارچوب اندیشه اعتدالی وزیر پیشنهادی حاصل شده است و همسو با سیاستهای کلی نظام و اصول فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است که متاسفانه 20 سال پیش در چنین روزهایی به تصویب شورای عالی انقلاب رسید و تا امروز بخشهای مهمی از آن مغفول مانده است. وی افزود: این برنامه بر اصولی مانند کاستن از تصدیگری دولت و افزایش نقش حمایتگری دولت، تضمین آزادیهای قانونی اهالی فرهنگ و هنر و باز کردن زنجیرهایی که به پای خلاقیت متعهدانه بسته است و صیانت از تعهد و تکثر فرهنگی از این اصول به شمار میرود. دامادی ادامه داد: کسانی که کابینه روحانی را به امنیتی بودن متهم میکنند نشان دهنده نگرش غیرامنیتی و کاملاً فرهنگمدار کابینه است؛ جای بسی تاسف دارد کشوری با سابقه تمدنی ایران جایگاهی در خور صنعت فرهنگ جهان ندارد. وی گفت: سهم ما از اقتصاد بزرگ و پویا کتاب سینما، موسیقی و تئاتر، هنرهای تجسمی و بازیهای یارانهای و سایر عرصههای فرهنگی ناچیز است و همین فرهنگ داخل نیز در عرصههای مختلف شاهد رکود است. دامادی ادامه داد: در برنامه آقای جنتی توجه ویژهای به اقتصاد فرهنگ شده است و عرصه فرهنگ میتواند در ارتقای سطح اشتغال به عنوان یکی از مشکلات جاری کشور موثر باشد و به کمک دیپلماسی فرهنگی نیز بیانجامد.
وی درباره انهدام تانک های پیشرفته مرکاوای رژیم صهیونیستی در جنگ تموز گفت: انهدام تانک های مرکاوا یکی از اقدامات غیرمنتظره و غیر قابل تصور مقاومت برای اسرائیل بود. نصرالله گفت: ما از سلاح کورنت که برای اسرائیل غیرمنتظره بود و یکی از توانمندیهای محرمانه ما بود استفاده کردیم و تانکهای مرکاوای آنها را منهدم کردیم. وی در پاسخ به این سوال که از کجا میدانستید که سلاح کورنت میتواند تانکهای میرکاوای اسرائیل را منهدم کند، گفت: این سلاح آزمون خود را در اماکنی که از آنجا به ما رسیده بود، پس داده بود.? دبیر کل حزبالله درباره اینکه مقاومت آیا همانطور که موشکهای فراوانی برای هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی برای چندین ماه داشت آیا درباره دارا بودن سلاح کورنت هم همینطور بود و چه میزان تانک اگر وارد لبنان میشد، مقاومت میتوانست آنها را منهدم کند، گفت: بلکه، ما صدها تانک هم که وارد میشدند میتوانستیم منهدم کنیم. وی گفت: مقصود من از معادله آنسوتر از حیفا در جریان جنگ تموز همان تل آویو بود.? نصرالله با اشاره به نقش جنگ روانی در دوران جنگ گفت که برخی جنگ روانی را براساس اطلاعات نادرست به راه میاندازند و برخی براساس واقعیتها که مقاومت براساس واقعیتها اینکار را انجام داد. دبیرکل حزب الله با اشاره به نقش جنگ روانی در دوران جنگ گفت که برخی جنگ روانی را براساس اطلاعات نادرست به راه میاندازند و برخی براساس واقعیتها که مقاومت براساس واقعیتها اینکار را انجام داد.?
حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز (پنجشنبه) سخن میگفت اظهار داشت: بنده برای برخی وزرای پیشنهادی به عنوان موافق نیز ثبتنام کرده بودم اما قرعه به نامم نیفتاد لذا اکنون بر اساس احساس خطری که میکنم میخواهم در مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد مطالبی را گوشزد کنم. وی خطاب به جنتی گفت: آقای جنتی احساس خطر من به این دلیل است که شما اخیراً در مصاحبهای از ارادت فکری به فردی گفتهاید که وزیر اسبق ارشاد بود و اکنون در خارج از کشور است. رسایی افزود: البته آقای جنتی در خانوادهای بزرگ شده است که در رأس آن یک شخصیت رجل سیاسی بابصیرت که مثل کوه در مقابل دشمنان سالهای قبل و بعد از انقلاب ایستاده وجود دارد اما ما که نمیخواهیم به آیتالله جنتی رأی بدهیم چون میخواهیم به پسرش رأی بدهیم و به همین خاطر دغدغه داریم. نماینده مردم تهران با بیان اینکه فرهنگ زیرساختی است و لازمه تحول در اقتصاد، صنعت و سیاست رشد فرهنگی است افزود: جناب آقای روحانی اقتصاد، سیاست و مسائل اجتماعی، صنعتی و علمی و امنیتی باید بنا به دستور مقام معظم رهبری پیوست فرهنگی داشته باشد کاری که در دولتهای گذشته هم رعایت نشد. وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند که فرهنگ عرصه کار اجرایی است افزود: محصولات کار فرهنگی غیرمحسوس است برخی فکر میکنند فرهنگ تنها کار اجرایی است در حالی که نه اجرایی بلکه فکری و اجرایی است. نماینده مردم تهران با بیان اینکه ساخت سینما، مسجد و مراکز فرهنگی کار عمرانی است نه کار فرهنگی تأکید کرد: بنده بارها به آقای احمدینژاد گفتم اینکه دولت سینما میسازد کار عمرانی است و کار فرهنگی این است که چه فیلمی در آن سینما ساخته شود. وی افزود: زمانی ما میتوانیم ادعای کار فرهنگی را داشته باشیم که باور مردم به ارزشهای دینی، روحیه مقاومت و توجه به ارزشهای دینی مردم را افزایش داده باشیم و فرهنگ عمومی از قبیل حجاب را گسترش داده باشیم. رسایی با بیان اینکه برنامههای ارائه شده توسط جنتی برای وزارت ارشاد نیازمند اراده برای اجرا است افزود: آقای احمدینژاد در گسترش فرهنگ عمومی موفق بود اما وزارت ارشاد ایشان چنین توفیقی نداشت؛ ما در دورهای از وزارت ارشاد، نگاه سکولاریستی داشتیم و در دورهای فرهنگ قرآن و مسجد اما در همه دورهها اشتباه داشتیم. رسایی افزود: چه در دوره آقای صفار هرندی و چه در دورهای که وزیرش اکنون به سازمانهای جاسوسی مشاوره میدهد ما اشتباه فرهنگی داشتیم اما این کجا و آن کجا. یکی تعمدی و با برنامه بود و یکی غیرعمدی که البته جبران شد. وی افزود: جناب آقای جنتی در دورهای مراجع اعزام تقلید وزیر ارشاد را به قم راه نمیدادند و من خاطرهای از آن دوران دارم؛ در کنار آیتالله سیدجواد تبریزی مرجع بزرگوار تقلید نشسته بودم ایشان به من گفتند وزیر ارشادی که رئیس جمهور وقت تمام قد از او حمایت میکرد پیش ما آمد، من تذکراتی به او دادم او سرش را تکان داد و گفت باشد، اما وقتی میخواست از در بیرون برود با چشم باطن دیدم که این آدم عاقبت به خیر نخواهد شد. وی با بیان اینکه هشدارم به این جهت است که میبینم برخی تندروها و افراطیها جنبوجوششان بیشتر شده و خدای ناکرده میخواهند جنتی را به سمتی ببرند که وزیر ارشاد اسبق را بردهاند گفت: وقتی رهبر معظم انقلاب از تهاجم فرهنگی خبر دادند، آنها گفتند تعامل و تبادل فرهنگی است؛ رهبر انقلاب از شبیخون فرهنگی خبر دادهاند توجه نکردهاند، از ناتوی فرهنگی گفتهاند اما آنها توجه نکردند. رسایی با اشاره به شعار زندهباد مخالف من که شعار دولت اصلاحات بود افزود: دولتی که شعار زندهباد مخالف من سر میداد عملاً سگها را رها و سنگها را بست و امروز میبینم آن آدمها دوباره دارند فعال میشوند گرچه میدانم آقای روحانی کتک خورده این افراد است و به آنها تو دهنی خواهد زد. وی با اشاره به شعار توسعه سیاسی که یکی از شعار دولت اصلاحات بود افزود: آنها به دروغ شعار توسعه سیاسی را سر دادند اما در عمل مؤلفه شعار توسعه سیاسی که افزایش مشارکت مردم در انتخابات است در آن دوران محقق نشد. وی با مخاطب قرار دادن روحانی و جنتی گفت: کسانی که شعار زندهباد مخالف من سر میدادند، شرایطی فراهم کردند که فضا برای روزنامهنگارانی فراهم شد که اکنون فراری هستند. رسایی مجدداً خطاب به روحانی و جنتی گفت: آنها با تساهل و تسامح فرهنگی بحث قرائتهای مختلف از دین را مطرح کردند، بحث دین سخت و آسان را مطرح کردند و به هر نهادی که منتسب به رهبری بود هجمه کرده و آن را نماد دین سخت، افراط معرفی کردند؛ سپاه، بسیج، قوه قضاییه و صدا و سیمای آقای لاریجانی را مورد هجمه قرار داده و گفتند آقای لاریجانی تعطیل باید گردد. روزنامه کیهان را نماد دین سخت و روزنامه فردی که چند روزنامه داشت و فعالیت افراطی انجام میداد را نماد دین آسان معرفی کردند. رسایی گفت: اصلاحطلبان آمریکایی مرجع دین سخت و دین آسان را طرح کردند و فردی که در بیبیسی مطرح شده بود را به عنوان مرجع دین آسان معرفی کردند و البته جامعه مدرسین نسبت به ایشان اعلام موضع کردند. رسایی با بیان اینکه اصلاحطلبان آمریکایی هر کس که در اصول و مبانی خود پافشاری میکرد را افراطی و هر کس که دل در آن طرف مرزها داشت را معتدل میخواندند خطاب به روحانی گفت: که باید مراقب چنین سوءاستفادهای از اعتدال باشید. رسایی با بیان اینکه روحانی بر اساس اعتدال به افراطیون تو دهنی خواهد زد گفت: از اینکه آقای روحانی جلوی معرفی برخی افراطیون را گرفته خوشحالیم و البته خبرهایی در مورد معاون پارلمانی شنیدهایم که امیدواریم درست نباشد. نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: همه دغدغه من آن است که آقای جنتی که گفته به لحاظ فکری به آن فرد ارادت دارد مثل آن وزیر ارشاد نباشد که به همین فرد ارادت داشت؛ آقای جنتی باید بداند که ارادت فکری تنها باید به رهبر انقلاب داشته باشد. رسایی با بیان اینکه 34 مؤسسه در وزارت ارشاد وجود دارد که 50 درصد بودجه این وزارتخانه را صرف میکند گفت: آقای جنتی شما با این مؤسسات که معلوم نیست که چه کار میکنند و اعضا و هیأت مدیره آنها کیست چه کار میخواهید بکنید. وی با اشاره به جملاتی از مقامات سرویسهای جاسوسی آمریکا مبنی بر نقش فرهنگ در مبارزه با جمهوری اسلامی ایران و بهترین راه برای براندازی انقلاب اسلامی گفت: آنها میگویند که ما باید روی کسانی سرمایهگذاری کنیم که جمهوری اسلامی ایران را قبول دارند اما ولایت فقیه را قبول ندارند اینها چه کسانی هستند جز کسانی که در فتنه 88 شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه سر دادند! وی با بیان اینکه دشمن بهترین راه مقابله با جمهوری اسلامی ایران را تخریب و تضعیف روحانیونی که در جامعه نفوذ دارند است گفت: آنها میخواهند با تضعیف روحانیت ولایتمدار و معتقد به ولایت فقیه که نفوذ دارند زمینه را برای برنامههای خود فراهم کنند. رسایی در پایان، خواستار قرائت جوابیه وزارت اطلاعات و کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صحن علنی مجلس شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی عوض حیدرپور نماینده شهرضا در مجلس به عنوان موافق وزیر پیشنهادی در جایگاه قرار گرفت. حیدرپور با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر انتخاب افراد صالح، رنجکشیده و انقلابی گفت: انقلاب ما به نام دین پیروز شد و از شعارهای اصلی انقلاب، فرهنگ است. وی با بیان اینکه در چنین نظامی وزارت فرهنگ و ارشاد بسیار اهمیت دارد، افزود: ما در مجلس برای این وزارتخانه دغدغه داریم تا وزیر مناسبی در این جایگاه قرار گیرد و به لطف خدا آقای جنتی برای این مسئله معرفی شد. نماینده شهرضا در مجلس با اشاره به ویژگیهای اخلاقی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: دینمداری، سلامت اخلاقی، کارآمدی و اخلاقمداری از صفاتی است که در افراد صالح وجود دارد و ما این صفات را به علاوه تبعیت از مقررات قانونی در آقای جنتی داریم. نماینده موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی سوابق علمی جنتی را مد نظر قرار داد و اضافه کرد: وی علوم سطح حوزه و درس خارج را خوانده و در محضر علمایی نظیر شهید بهشتی، آذریقمی تحصیل کرده و حقیقتا میتوانست یک بزرگ دینی باشد. حیدرپور ادامه داد: اما وی در زمان انقلاب و مبارزات به خارج از کشور رفت و در لبنان جانانه خدمت کرد و نهایتا پس از پیروزی انقلاب به کشور آمد و روند خدمت وی تاکنون ادامه دارد. وی حضور جنتی در مدرسه حقانی را از دیگر ویژگیهای وی خواند و افزود: آقای جنتی در مدرسه حقانی یار شهیدانی نظیر بهشتی، صدوقی، محمد منتظری، هاشمیرفسنجانی و ناطقنوری بود و حقیقتا در آن دوره حق شاگردی را به خوبی ادا کرد. نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سابق جنتی در صدا و سیمای مرکز اهواز گفت: من در آن دوره در خدمت ایشان بودم و کارهای خوبی در این دوره انجام شد. به ویژه در زمان دوران کودتای نوژه که میخواستند اهواز را بزنند ولی ایشان با اقدامات خود این موضوع را در نطفه خفه کرد. وی ادامه داد: ما آن زمان در صدا و سیما مشکلات بسیاری داشتیم ولی ایشان با حضور خود ضمن پاکسازی صدا و سیما از عناصر مارکسیست و لیبرال شروع به ساختن نیرو کرد و بخشی از همان نیروها امروز در تهران به عنوان مدیران سازمان خدمت میکنند. حیدرپور با اشاره به سابقه رزمندگی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وی در ایام جنگ جانانه با رزمندگان همکاری میکرد و در زمان استانداری خود در خوزستان حقا نقش خود را به خوبی ایفا کرد. وی با بیان اینکه جنتی کارآمدی خود را در تمامی مشاغل ثابت کرده است، گفت: وی در وزارت ارشاد معاون بوده و در دورهای مسئولیت تحقیق در موضوع کتاب را به عهده داشته است و در تمام این پستها وظیفهاش را به گونهای انجام داده که شخصیتی مناسب جایگاه وزارت از وی ساخته شده است. نماینده موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی جنتی را شهید زنده خواند و گفت: در دوران بمباران اهواز صدا و سیما بمباران شد ولی آقای جنتی زخمی و خاکآلود پیش ما آمد و گفت اتفاقی نیفتاده و تجهیزات را به زیرزمین منتقل کردیم و کارها در حال انجام است. حیدرپور برنامهمداری را ویژگی بارز جنتی عنوان کرد و افزود: برنامههای وی بسیار دقیق، مدون و منطبق بر برنامه پنجم است. وی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد دین و فقه را به خوبی میشناسد و راه حل موضوعات را از طریق فقهی میداند ادامه داد: ایشان فرهنگ را نیز به خوبی شناخته و با زیر و بم آن آشنایی دارد. نماینده شهرضا با تاکید بر اینکه کمتر وزیری را دیدهایم که چنین برنامه جامعی داشته باشد، خاطرنشان کرد: دراین برنامه نگاه جهانی، عدالت فرهنگی و ارتقای منزلت اهل اسلام و رونق فرهنگی پیشبینی شده است.
حسین سبحانینیا نماینده مردم نیشابور و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که در موافقت با علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز صبح مجلس شورای اسلامی سخن میگفت با تشکر از نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی گفت: سوابق انقلابی و مبارزاتی آقای جنتی برای همه ما روشن است. ایشان فرزند واقعی انقلاب مبارزی نستوه و همبند آقای عزتشاهی اسطوره مقاومت علیه رژیم ستمشاهی است. وی افزود: بسیاری از مبارزان به نام مانند سید علی اندرزگو به آقای جنتی در دمشق و بیروت آموزش داده است. آقای جنتی بیش از یک دهه از محضر نامآورترین علمای حوزه بهره برده است. نماینده مردم نیشابور با اشاره به اینکه وزیر پیشنهادی از خانوادهای فرهیخته و انقلابی است ادامه داد: جنتی سه دهه تجربه مدیریتی در عالیترین سطوح را دارد. پاکدست، مشورتپذیر، با اخلاق و مدیری تواناست و در بحرانیترین شرایط دو دوره استاندار بوده است. وی با اشاره به برنامه پیشنهادی جنتی و سخنان مخالفان وی در این باره گفت: من نکات ارزشمندی را در برنامه آقای جنتی پیرامون بحث تهاجم فرهنگی دیدم. این برنامه یکی از جامعترین برنامه در عرصه فرهنگی بوده و برای مدیریت فرهنگی کشور بسیار ضروری است. وی افزود: در این برنامه سهم برنامههای دینی بسیار برجسته است، ارزشمداری، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، تقویت بنیان خانواده توجه به ارزشهای دفاع مقدس، توسعه فرهنگ جزو برنامههای ایشان است. نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در برنامههای آقای جنتی خبری از افراط و تفریط نیست و برنامههایش ایرانی و اسلامی است. نه بوی تحجر میدهد و نه در دامن مکتب ایرانی غلتیده است. او خود یک ایرانی پرورش یافته در مکتب ارزشهاست. وی افزود: در برنامه وزیر پیشنهادی سنتها فراموش نشده است و ما همین اعتدال را میتوانیم در خصوص برنامههای وی برای نقش دولت در عرصه فرهنگ ببینیم. این برنامه نه یک فرهنگ لیبرال و دولت غیرمسئول را میپذیرد و نه به دولت همهکاره و سوسیالیستی نگاهی دارد. در این برنامه حکومت مردم را در اجرای برنامهها سهیم میکند و نماد اعتدال نقشآفرینی حکومت است. وی افزود: در نظامهای سرمایهداری، هنر تنها به عنوان یک کالا دیده میشود و نتیجه این بینش تجاری شدن هنر و از بین رفتن فرهنگ است. متأسفانه ما گاهی مواقع این فرهنگ را در بعضی از حوزههای مدیریتی میبینیم. خوشبختانه در برنامههای آقای جنتی نشانی از این مسئله را نمیبینیم. وی افزود: در این برنامه علاوه بر رونق تولیدات فرهنگی بر ضرورت حمایت دولت از آثار فاخر فرهنگی نیز تأکید شده است. نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدالت فرهنگی یک آرزوست. اینکه ایران فقط تهران نیست یک مطالبه عمومی است. خوشحالیم که در برنامههای آقای جنتی این عدالت بسیار برجسته شده و بر نقش سایر وزارتخانهها بر یاری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید شده است. سبحانینیا در ادامه تصریح کرد: وزیر فرهنگ باید بتواند از امکانات همه وزارتخانهها بهره بگیرد. فرهنگ یک بسته است که همه بخشهای دولت در آن سهم دارند و امیدوارم همکاران ما رأی قاطع ایشان را در اجرای برنامهها یاری دهند.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به مقاومت در جریان جنگ تموز پیشنهاد ورود به جنگ در کنار حزب الله را داد، گفت: بلکه، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه برای من پیام فرستاد و در آن پیشنهاد پیوستن به جنگ را داد.? نصرالله گفت: سوریه این ارزیابی را داشتند که هدف از حمله اسرائیل و توطئه بینالمللی به همراه وجود برخی توطئه داخلی در لبنان له کردن مقاومت است و ارزیابی می کردند که اگر مقاومت را از بین ببرند رو به سوریه خواهند آورند و پیشنهاد دادند که نیروهای خود را در بخشهایی از لبنان بفرستند. وی گفت: ما سلاحی را در جریان جنگ تموز از ایران منتقل نکردیم زیرا به آن نیاز نداشتیم?. دبیر کل حزب الله گفت: دشمن در رسیدن به هر یک از اهدافش شکست خورد و مسئله مردم ما را بر آن داشت که توقف جنگ را بپذیریم. وی درباره جبهه داخلی در لبنان در جریان جنگ 33 روزه گفت: نخست وزیر وقت لبنان مورد اعتماد ما در پرونده مذاکرات در جریان جنگ نبود. نصرالله با ستایش از موضع میشل عون رئیس جریان ملی آزاد لبنان گفت: میشل عون از جنبه دیدگاه و بیان آن موضع روشنی دارد. وی گفت: موضع میشل عون در حمایت از مقاومت برایم غیرمنتظره نبود زیرا از شاخصه های او وضوح دیدگاهش است. دبیرکل حزب الله لبنان با انتقاد از موضع گروه 14 مارس در داخل لبنان گفت: هدف واقعی گروه 14 مارس حفاظت از لبنان و تدوین راهبرد دفاعی نیست بلکه خلاص شدن از مقاومت و سلاح مقاومت است. وی گفت: گروه 14 مارس می گوید شما سلاح خود را به ما بدهید حالا هر کاری که ما میخواهیم با آن بکنیم به ارتش تحویل دهیم یا آن را جمع کرده و منفجر کنیم یا به دریا بریزیم. دبیرکل حزب الله لبنان به سخنان جان بولتون در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: جان بولتون گفته بود که جنگ تا زمان له شدن و انهدام مقاومت یا تحویل سلاح آن متوقف نخواهد شد.
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان