سخنگوی عارف معتقد است که «دکتر عارف از تلاشهای صورت گرفته برای ائتلاف استقبال میکند» اما میگوید: «انتظار داریم به گونه ای عمل نشود که القائات غیرواقعی فضای انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد.» او در این باره توضیح بیشتری نداد.
نظرسنجیها چاره ای جز ائتلاف را برای کاندیداهای اصلاح طلب باقی نگذاشته است. با وجود تبلیغات گسترده محمدرضا عارف و حسن روحانی در هفته های اخیر، هیچ یک امکان رسیدن به جمع سه کاندیدای محبوب انتخابات ریاست جمهوری ایران را پیدا نکردهاند.
اگر اوضاع تا روز 24 خرداد ماه (زمان رای گیری) به همین صورت باشد، عارف و روحانی هیچ شانسی حتی برای رسیدن به دور دوم انتخابات ندارند. اگر هیچ یک از کاندیداها اکثریت مطلق آرا را کسب نکنند، دو نفر اول رای گیری به دور دوم انتخابات خواهند رفت و انتخابات مجدد، رئیس جمهور را مشخص میکند. بر اساس نظرسنجیهای صدا و سیما، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی تا به امروز محمدباقر قالیباف، علی اکبر ولایتی و سعید جلیلی، سه کاندیدای اصولگرا، بیشترین محبوبیت را دارند.
در واکنش به این واقعیت، دو کاندیدای اصلاح طلب و سران این جریان به فکر چاره افتادهاند.
محمدرضا نعمتزاده، رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی، روز پنج شنبه در این باره گفت: «آقایان روحانی و عارف از ائتلاف استقبال میکنند و باید مکانیزم ائتلاف آقایان روحانی و عارف فراهم شود.».
سخنان سخنگوی آقای روحانی در شرایطی بیان شد که دکتر عارف در هفته های اخیرا، چندین بار اعلام کرده است که حسن روحانی را «اصلاح طلب» نمیداند و «تا آخر» در صحنه انتخابات خواهد ماند.
البته گفتوگوی روز پنج شنبه سخنگوی آقای عارف با سایت خبری – تحلیلی iransview نشان میدهد که این کاندیدای اصلاح طلب کمی از مواضع سابقش کوتاه آمده و به ائتلاف نزدیکتر شده است.
حسن رسولی، قائم مقام و سخنگوی محمدرضا عارف در گفتگو با IransView گفت: چنانچه دکتر عارف و دکتر روحانی با وساطت بزرگانی مثل هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی، بر روی یک سازوکار توافق کنند و تنها یک نفر در صحنه انتخابات بمانند، نتیجه بهتری نصیب اصلاح طلبان و تغییر خواهان میشود.
به گفته او «کنار کشیدن یکی از طرفین به نفع دیگری، به یک مطالبه و توقع اجتماعی تبدیل شده است.».
آقای رسولی درباره چارچوبی که میخواهد مبنای توافق عارف و روحانی قرار بگیرد، عنوان کرد: «این فرآیند توسط آقای خاتمی و دوستانشان در حال انجام است.».
سخنگوی عارف معتقد است که «دکتر عارف از تلاشهای صورت گرفته برای ائتلاف استقبال میکند» اما میگوید: «انتظار داریم به گونه ای عمل نشود که القائات غیرواقعی فضای انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد.» او در این باره توضیح بیشتری نداد.
رسولی در ادامه جمله مهمی را عنوان کرد. او گفت: «چنانچه دوستان ستاد آقای روحانی همراهی و همکاری بیشتری داشته باشند، نتیجه مناسبتری به دست خواهد آمد.».
این جمله او میتواند به معنی عدم همکاری مناسب ستاد انتخاباتی حسن روحانی برای رسیدن به یک کاندیدای واحد هم باشد. البته با توجه استقبال رئیس ستاد روحانی از ائتلاف با عارف، ممکن است اختلاف احتمالی این دو نفر، مربوط به فرآیند انتخابات کاندیدای نهایی باشد.
در واقع از آنجایی که محمد خاتمی رابطه نزدیکتری با عارف دارد، احتمال انتخابات این کاندیدا در سازوکار خاتمی بالاست و شاید علت عدم همکاری کافی روحانی همین واقعیت باشد. همچنین باید توجه کرد که نظرسنجیها از آرای دو برابری عارف نسبت به روحانی حکایت میکند.
در عین حال اگر دیدگاه اکبر هاشمی رفسنجانی برای انتخاب کاندیدای نهایی اصلاح طلبان مبنا قرار بگیرد، احتمال انتخاب حسن روحانی بیشتر از عارف است. نقطه اساسی اختلافات هم به همین موضوع بر میگردد.
روحانی از شخصیتهای نزدیک به هاشمی است که سالها در کنار او بوده و به تحقق سیاستهایش کمک کرده است. از سوی دیگر عارف هم معاون اول دولت خاتمی، عضو کابینه او و از دوستانش نزدیکش به حساب میآید.
البته از دیدگاه سخنگوی عارف، فارغ از نتیجه ائتلاف، «هاشمی و خاتمی از کاندیدای نهایی اصلاح طلبان به صورت رسمی و علنی حمایت خواهند کرد.».
اکنون باید دید این دو کاندیدا با شکست در انتخابات کنار خواهند آمد یا با ائتلاف، احتمال رسیدن اصلاح طلبان به دور دوم انتخابات را افزایش میدهند؟