به گزارش خبرنو به نقل از باشگاه خبرنگاران، "غلامعلی حدادعادل" کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع کمیتههای سهگانه جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به وضعیت سیاسی امروز کشور گفت: من بیش از 50 سال است که با نهضت امام(ره) آشنا هستم، وقتی امام(ره) اولین اطلاعیه خودش را در پاییز سال 1341 دز قم داد من دانش آموز سال آخر دبیرستان بودم و در خرداد 42 در راهپیمایی عظیم عاشورای 42 شرکت داشتم.
وی ادامه داد: در این 50 سال هیچ زمان مانند امروز نگران اصل انقلاب نبودم و احساس نگرانی نکردهام؛ البته شاید اشتباه میکنم و در تخمین خطر دچار افراط و اغراق شدهام؛ اما احساسم این است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: علت نگرانی من این است که یک مشاهدات و مصنوعات عینی و ساده از نهضت ملی دارم، یعنی دوران دولت مصدق یادم است و میدانم که یکی از علل شکست آن نهضت، اختلافی بود که میان آیتالله کاشانی و مصدق به وجود آمد.
وی تصریح کرد: اوج اتحاد مصدق و کاشانی در 30 تیر 1331 بود. اما سیزده ماه بعد کشور به جایی رسید که آن نهضت با یک کودتای 8 ساعته نابود شد و 25 سال تمام این ملت خون دل خورد و زندانهای ساواک پر شد از مبارزان و چوبهای اعدام سحرگاهی.
عضو ائتلاف برای پیشرفت افزود: در آن 13 ماه انگلیسیها توانستند اختلاف بین کاشانی و مصدق را مدیریت کنند، من بعد از انقلاب در بعضی از خاطرات انگلیسیها خواندم که اعتراف کرده بودند که ما هم درخانه مصدق و هم در خانه کاشانی مامور داشتیم که اینها مامور بودند که اختلافها را تشدید کنند.
وی افزود : در آن زمان یک جریان سومی هم در کشور به نام حزب توده وجود داشت که ریشهاش در شوروی بود اما انگلیسیها یک عده ای را وارد تشکیلات این حزب کرده بوند که آنها اسما تودهای بودند اما انگلیسی بودند که بعدها اسم اینها را گذاشتند تودهایی نفتی و اینها ماور بودند نقشههای انگلیس را توسط حزب توده عملیاتی کنند و سیزده ماه کشور در معرض انواع آشوبها بود و روزنامههای طرفدار مصدق به آیتالله کاشانی و روزنامههای طرفدار کاشانی به مصدق بد و بیراه میگفتند و در کنار این بحران سیاسی با ملی شدن صنعت نفت انگلیسیها تصمیم گرفتند نفت ما را نخرند و نهضت ملی در فشار اقتصادی قرار گرفت؛ بنابراین این فشارهای اقتصادی با آَشفتگیهای سیاسی تکمیل شد.
حدادعادل با بیان اینکه از زمانی که تحریمها تشدید شده شاهدیم همان خط انگلیسیها در زمان نهضت ملی را امروز بی بی سی و صدای امریکا دنبال میکندگفت: دنیای استکبار به دنبال ایجاد بحران سیاسی و اقتصادی درکشور است و همینطور که رهبری امسال را حماسه سیاسی و اقتصادی اعلام کردهاند در واقع میخواهند پادزهری به پیکر جامعه در مقابل میکروب بحران سیاسی و اقتصادی تزریق کنند.
عضو ائتلاف برای پیشرفت، با بیان اینکه کشورهای غربی و رسانههایشان به دنبال تضاد احمدینژاد با رهبری بودند گفت: بنده فکر میکنم طراحی دشمنان برای آینده ایران تقابل میان هاشمی و رهبری است و این بسیار خطرناکتر از تقابل احمدینژاد با رهبری خواهد بود و هاشمی گزینه بسیار مناسبی برای ادامه بحرانهای سیاسی و اقتصادی در ایران است.
وی افزود: من با نگاه بدبینانه و نگرانی، آیندهای را برای کشور تصور میکنم که یک عدهای از مردم با در نظر گرفتن جنبههای اعتقادی و آرمانهای امام(ره) و رهمنودهای رهبری یک طرف بایستند و طرف دیگری ازجریان اصلاحات، دوم خردادیها، کارگزاران و مشارکتیها و نهضت آزادیها و ... و هم آنهاییکه در فتنه 88 بودند یک طرف دیگر باشند و کسانی هم که نگران سرمایه خود هستند و از فشار اقتصادی رنج میبرند و تصور دارند که اگر در ایران یک حکومتی روی کار بیاید که مورد تائید غرب باشد گره از مشکلات اقتصادی باز میشود آنها هم بروند یک طرف و در مقابل نیروهای حزب الله قرار بگیرند و خدای نکرده ایران به یک میدان درگیری دو قطبی تبدیل شود ، مانند لبنان 20 سال پیش یا آنچه که در عراق در تقابل بین و شیعه و سنی شاهد بودیم.
عضو ائتلاف برای پیشرفت، با بیان اینکه نگرانم که این انتخابات یک نطفه درگیری و تقایل را در کشور منعقد کند، تاکید کرد: با توجه به شرایطی که بعد از ثبت نام کاندیداها در انتخابات ریاستجمهوری بوجود آمده است، ترسم این است که ما خودمان یک جرقهای در کشور ایجاد کنیم و دشمنان آن جرقه را شعله افروزی کنند.
درادامه حداد عادل در پاسخ به این سول که سیاست خارجی شما در دولت آینده بر چه مبنایی خواهد بود گفت: با مقدمهای که بنده گفتم فکر میکنم که ما احتمالا در آستانه یک دورانی قرار داریم که در آن دوران تبعیت دولت از رهبری مانند سه دوره گذشته نباشد.
وی افزود: شرایط امروز کشور به گونهای است که گویی خارجیها و دشمنان، سیاست داخلی ما را به دست خود ما طراحی میکنند و بذری میکارند که درخت اختلاف از آن بروید.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه سیاست خارجی ما مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است گفت: عزت یعنی خط قرمز ما استقلال باشد، یعنی هر مذاکره و رابطهای در صورتی امکانپذیر است که با استقلال ما مشکلی نداشته باشد.
وی در توضیح عزت اسلامی افزود: زمانی که میگوییم با اسرائیل رابطه برقرار نمیکنیم جزء عزت اسلامی ماست و حکمت هم به معنی این است که شما ببینید در شرابط موجود جهانی رویکرد و راهبردتان چه باشد و مصلحت هم یعنی انعطاف نشان دهید، بنابراین اگر دولتی این مفاهیم را خوب درک کند، می توان مشکل آن را حل کرد.
حداد عادل با بیان اینکه اگر کسی که فکر میکند مشکلات ما با غرب ظرف یکی دو سال حل میشود، گفت: بنده این امر را سادهلوحی میدانم، مساله ما با آمریکا و اسرائیل به گونهای است که کسی نمیتواند آنرا در سایه دیپلماسی حل کند چرا که این مساله برخاسته از انقلاب اسلامی است و مهمترین حساسیت ما در سیاست خارجی باید این باشد که در زمین دشمن بازی نکنیم.
وی همچنین در مورد وضعیت ائتلاف برای پیشرفت با توجه به تغییر آرایش سیاسی انتخابات گفت: فلسفه این ائتلاف این بود که از تعدد نامزدهای اصولگرا جلوگیری شود اما آن موقع پیشبینی نمیشد که چه کسانی وارد صحنه خواهند شد.
عضو ائتلاف برای پیشرفت افزود: آقایان ولایتی و قالیباف دردورههای قبل مطرح بودند و بنده هم به سبب حضورم در مجلس و مجمع در مظان کاندیداتوری بودم و هنگامیکه به من گفته شد حاضری درائتلاف شرکت کنی که نهایتا خروجیاش یک نفر باشد، من دیدم حرف درستی است.
حدادعادل با بیان اینکه ائتلاف برای پیشرفت از همان ابتدا از پیوستن دیگر کاندیداها به این ائتلاف استقبال کرد گفت: ما همان ابتدا گفتیم نفر دیگری که خودش را میخواهد کاندیدای ریاستجمهوری کند میتواند به عنوان نفر چهارم و پنجم به این ائتلاف بپیوند و ما با این گفتمان جلو آمدیم.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه رسیدن به یک کاندیدای نهایی امروز ضرورت جریان اصولگرایی است گفت: امروز باید به سراغ یک کاندیدا برویم و سبد رای اصولگرایان را تکه تکه نکنیم اما حالا باید دید در میان کاندیداهای جریان اصولگرا کدامیک این صلاحیت را دارند که بتوانند آرا را به خود جذب کنند.
وی با بیان اینکه وحدت میان اصولگرایان یک مسئله فراتر از ائتلاف است گفت: باید دید آیا کسی وجود دارد که به نفع آن کنار برویم و همه رایها را برای آن جمع کنیم؟ آیا میشود کسی مانند احمدی نژاد سال 84 پیدا شود و یک سونامی ایجاد کند و رایها را به سمت خودش جذب کند. ما در چنین شرایطی به چنین شخصی احتیاج داریم.
نماینده مردم تهران با اشاره به کاندیداهای موجود در جریان اصولگرایی گفت: امروز آقایان جلیلی، زاکانی، لنکرانی، قالیباف، ولایتی و بنده در این جریان مطرح هستیم اما میتوانیم در بین این آقایان کسی را پیدا کنیم که چنین فضایی را ایجاد کند و امروز بزرگترین مسئله ما این است.
حداد عادل با تاکید بر اینکه کنار رفتن برای مصلحت نظام از هر کاری برای من آسانتر است گفت: در مورد آقای زاکانی هم بنده میدانم که طرز تفکرشان همین طور است. البته کسی باید محور شود که اعتماد متدینین و اصولگرایان را به سمت خودش جلب کند.
عضو ائتلاف برای پیشرفت در پاسخ به این سئوال که چه زمان ائتلاف گزینه نهایی خود را انتخاب خواهد کرد گفت: منتظر اعلام صلاحیتها هستیم و برای تصمیمگیری و اعلام تاریخ رسیدن 3 نفر به یک نفر باید صبر کنیم صحنه خلوتتر شود. ممکن است تا نیمههای فرصت تبلیغات هر سه نفر از این فرصت استفاده کنیم.
حداد عادل همچنین در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه شما سابقه اجرایی ندارید آیا م توانید بزرگترین مسئولیت اجرایی کشور را برعهده بگیرید گفت: ادعای معجزهآسایی در اجرا ندارم اما مسئولیتهای اجرایی هم کم نداشتهام و در آن زمینه هم ناموفق نبودم که نزدیکترین آن مجلس هفتم است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، افزود: در مجلس هفتم میخواستند کاری کنند که بین اصولگرایان اختلاف بیندازند اما من بهگونه ای مدیریت کردم که باز اصولگرایان در مجلس هشتم پیروز شدند.
حداد عادل با بیان اینکه مدیریت کشور با زور و زانوی خوبی برای دویدن و چشم بینا برای تشخیص درست مسیر میخواهد گفت: چشم بینا ترجیحش نسبت به صفات اول بیشتر است و نمونه مثالم دولت احمدینژاد است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: احمدینژاد از نظر اجرایی پرکار بود و قدرت اجرایی قویای داشت اما نگاه واقع بینانهای به قدرت و مدیریت کشور نداشت.
حداد عادل با برشمردن 9 خطای روشی و بینشی احمدینژاد در دولت نهم و دهم گفت: در آمیختن گفتمان معنوی و غیبی با مسائل حکومتی یکی از اشتباهات بزرگ احمدی نژاد بود. نمونه آن هم مصاحبه اخیر ملکزاده است که گفته است من از امام زمان(عج) حکم دارم.
وی بیاعتنایی به قانون را یکی دیگر از خطاهای احمدینژاد برشمرد و گفت: در 3 سالی که من رئیس مجلس بودم، احمدی نژاد به هیچ یک از قانونهایی که تصویب میشد عمل نمیکرد. نمونه آن قانون کنکور بود که چند روز مانده بود به کنکور اما هنوز توسط احمدی نژاد ابلاغ نشده بود.
حداد عادل گفت: بیاعتنایی به تخصص و دانش نیز از دیگر خطاهای احمدینژاد بود و هر چه که خود به فکر و ذهنش میرسید فکر میکرد همان درست است.
وی زاویه داشتن با رهبری بخصوص در مسائل فرهنگی را از دیگر خطاهای دولت نام برد و گفت: احمدینژاد مدعی بود که باید دولت سیاستگذار فرهنگی باشد و این یکی از مسائلی بود که دولت را به بیراهه برد.
حداد عادل اداره کشور بر اساس تضاد را از دیگر ویژگیهای منفی دولت احمدینژاد برشمرد و خاطرنشان کرد: احمدینژاد متاسفانه در این 8 سال، میان دولت با دیگر نهادهای کشور تضاد ایجاد کرده و یکی از تضادهای دائمی آن با مجمع تشخیص مصلحت بوده است.
عضو ائتلاف برای پیشرفت بازی سیاسی با اقتصاد را از دیگر خطاهای احمدینژاد دانست و گفت: احمدینژاد میداند که 5 برابر کردن یارانهها اقتصاد کشور را نابود میکند ولی برای کسب قدرت و رای مردم حاضر است با اقتصاد بازی سیاسی کند و برای رسیدن به پیروزی شعار 5 برابر کردن یارانهها را میدهد.
حداد عادل افزود: از دیگر خطاهای احمدینژاد سپردن کارها به یک باند خاص است در حالی که ایشان در اوایل دولتش شعار میداد که من دشمن احزاب و مطالبهگری گروههای سیاسی هستم اما الان نهادهای بزرگ اقتصادی مانند شستا را به دست جوانان بیتجربه موافق خود میدهد.
وی عدم ثبات مدیریت، از دست رفتن اعتماد جامعه به عقلانی بودن تصمیمگیری های حکومت و همچنین روشهای غلط برای نشان دادن مردمی بودن دولت را از دیگر خطاهای احمدی نژاد برشمرد و خاطرنشان کرد: کشور باید به دست کسی بیافتد که بینش و جهانبینی درستی داشته باشد بنابراین در اجرا هم نیازمند تجربه هستیم.
عضو ائتلاف برای پیشرفت با اشاره به مدیریت خود در مجلس گفت: در مجلس هفتم که به تعبیر مقام معظم رهبری از وسط سنگلاخها بیرون آمد من به گونهای عمل کردم که یک درگیری در صحن نداشتیم.
حدادعادل با اشاره به مشکلات اقتصادی امروز کشور گفت: مشکلات اقتصادی ما از جنس مشکلات کلاسیک جهان نیست اقتصاد ما یک وضعیت استثنایی در کل جهان دارد.
وی ادامه داد: ما به حسب ظاهر جنگی نداریم، اما دنیای سرمایهداری با تمام توان خود سعی دارد، تمام مجاری این حکومت را مسدود کند و این همان چیزی است که اوباما از آن به عنوان تحریمهای فلجکننده نام برده است.
عضو ائتلاف برای پیشرفت با بیان اینکه با توجه به مشکلاتی که پیش رو داریم باید برای اداره کشور به مسلمات دانش اقتصاد توجه کنیم، تصریح کرد: متاسفانه ما این تمکین را در آقای احمدینژاد نمیبینیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در کنار رئیس جمهور باید یک تیم اقتصادی خرد و کلان، پولی و گمرکی، بازار و اصناف و... وجود داشته و افرادی هم که در پستهای مختلف مدیریتی به کار گرفته میشوند باید افراد باسواد، با تجربه و کاردانی باشند.
وی با اشاره به اقتصاد مقاومتی افزود: مقام معظم رهبری برای اینکه ملت را قادر به مقاومت اقتصادی کنند، سبک زندگی اسلامی را مطرح کردند و ملت باید بداند مادامی که در معرض توطئههای غرب هستیم باید کمربندهایمان را محکم ببندیم، مقاومت کنیم؛ اگر هم بخواهیم همچون مردم دوبی و دیگر کشورهای عربی زندگی کنیم باید نوکر غرب باشیم.
حدادعادل تاکید کرد: کسانیکه میگویند میتوانیم ظرف دو سال یا شش ماه همه چیز را درست کنیم، حرف گزافی زدهاند؛ چراکه ما امروز در یک جنگ اقتصادی هستیم و برای حل مشکلاتمان باید شجاعت و ایمان بایستیم.
وی با بیان اینکه با توجه به حضور هاشمی در انتخابات باید ببینیم صحنه را چطور مدیریت کنیم، اذعان کرد: ما باید در سیاستهای کلی و مواضعمان به این نکته توجه داشته باشیم که مواضعمان هم خلاف واقعیت نباشد و هم خلاف مصلحت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آقای جلیلی نیز با ثبت نامش در روز آخر مانند آقای هاشمی ما را غافلگیر کرد، گفت: اگر آقای جلیلی بتواند پدیدهای شبیه احمدینژاد سال 84 خلق کند باید همگی پشت وی برویم، اما آیا واقعا جلیلی میتواند رأیها را به سمت خود جذب کند.
عضو ائتلاف برای پیشرفت با بیان اینکه خاتمی در تضاد با هاشمی رأی آورد، بیان کرد: امروز نمیدانیم چه اتفاقی افتاده است که اصلاحطلبان پشت هاشمی جمع شدهاند، یا هاشمی عوض شده و یا آنان تغییر کردهاند. بنابراین باید رویکردمان در تبلیغات تبیین این موضوع باشد و بیشتر بر سر این موضوع مانور بدهیم.
وی همچنین در مورد برنامههای فرهنگیاش برای اداره کشور گفت: احمدینژاد که تازه رئیس جمهور شده بود مدعی بود میخواهد یک خاکریز تا 200 متر جلوتر از آقا بزند تا سپر بلای ایشان باشد، اما امروز به اینجا رسیده است.
نماینده مردم تهران در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مبانی اصلی در عرصه فرهنگی این است که رئیس جمهور آینده از لحاظ بینشی به رهبری نزدیک باشد.