دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه با بیان اینکه منشاء این کورناویروس از کشور عربستان و کشورهای حاشیه عربستان است، گفت: این موضوع زنگ خطری برای ایران در انتقال بیماری به دلیل همسایه بودن و اعزام زائران حج به این کشور است.
از بیرجند، مسعود ضیایی ظهر امروز در همایش کورناویروس خاورمیانه اظهار داشت: کورناویروسی که در سال 1960 شناسایی شد از ویروسهایی بود که سبب سرماخوردگی و علائم ضعیفی میشد.
ابتلا 150 نفر در دنیا به کورناویروس
وی ادامه داد: از فروردین سال گذشته یک نوع کورناویروس جدید مشاهده شد که سبب عفونت تنفسی شدید میشود و 50 درصد افراد مبتلا به این بیماری فوت میکنند.
دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بینالمللی با بیان اینکه تاکنون 150 نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شدهاند، افزود: این بیماری سبب فوت 64 نفر از مبتلایان شده است.
ضیایی تصریح کرد: تا 16 آبانماه سال جاری موارد این بیماری در 9 کشور دنیا دیده شده که عربستان، اردن، قطر، امارات متحده عربی، فرانسه، تونس، ایتالیا و انگلستان از جمله آنها هستند.
مرگ 53 نفر در عربستان بر اثر کورناویروس
وی با بیان اینکه منشاء این ویروس از کشور عربستان و کشورهای حاشیه عربستان بوده است، اذعان داشت: تاکنون 125 نفر در کشور عربستان مبتلا به این ویروش شدهاند که 53 نفر آنان نیز فوت کردهاند.
دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بینالمللی متذکر شد: این موضوع زنگ خطری برای ایران در راستای انتقال بیماری به دلیل همسایه بودن و اعزام زائران حج به این کشور است.
ضیایی علائم معمولی همانند سرماخوردگی اعم از تب، آبریزش بینی، سرفه و گلودرد را از علایم مبتلا به کورناویروس عنوان کرد و افزود: اگر این علائم در کسی مشاهده شد باید به پزشک مراجعه کرده تا دوره درمان او کامل شود و بیماری نیز به دیگران منتقل نشود.
وی در ارتباط با راههای پیشگیری این بیماری نیز گفت: در این بیماری همانند آنفلوانزا باید مواظب باشیم با افراد سرماخورده، دست ندهیم و روبوسی نکنیم و با آنها فاصلهای کمتر از یک متر نداشته باشیم.
درمان اختصاصی برای کورناویروس وجود ندارد
دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بینالمللی اضافه کرد: در بهداشت فردی با احتیاطی استاندارد باید به موارد شامل شستشوی مکرر دست و صورت، خودداری از دستزدن به مخاطهای چشم، دهان و بینی و سطوح مثل دستگیره، گوشی تلفن و دستگیرههای اتوبوسهای عمومی توجه داشته باشیم.
ضیایی از زائران حج و اطرافیان آنان خواست تا در صورت بروز علائمی از جمله تب و سرفه و گلودرد طی 14 روز نخست بعد از بازگشت از عربستان به سرعت به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کنند.
وی در ارتباط با راههای درمان این بیماری یادآور شد: درمان اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد.
دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بینالمللی خاطر نشان کرد: هنوز موردی از این بیماری در ایران مشاهده نشده است.
رئیس فیفا پس از پایان سفر دو روزه خود ایران را ترک کرد.
سپ بلاتر، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال امروز پس از پایان سفر دو روزه خود به ایران، دقایقی پیش کشورمان را ترک کرد.
بلاتر به منظور حضور در همایش علم و فوتبال در کشورمان حاضر شده بود.
انتهای پیام/آ
مذاکرات ایران و 3 کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا لحظاتی پیش در ژنو آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اعزامی فارس به ژنو، مذاکرات ایران با 3 کشور اروپایی به صورت جداگانه از ساختار 1+5 لحظاتی پیش در ژنو آغاز شده است.
مذاکرات میان نمایندگان ایران و سه کشور اروپایی ساعت 14 به وقت ژنو آغاز شده و کماکان ادامه دارد. مذاکرات میان ایران به سرپرستی سید عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه و نمایندگان سه کشور اروپایی امروز (پنج شنبه) اکنون در حال انجام است.
سید عباس عراقچی پس از پایان دور نخست گفت وگوها میان ایران و 1+5 در جمع خبرنگاران داخلی از برگزاری این دیدار خبر داده بود. به گفته عراقچی، نمایندگان 7 کشور تصمیم گرفتند به جای برگزاری نشست میان دو طرف طبق روال قبلی، این بار دیدارها را تقسیم کنند و ایران به طور جداگانه با سه کشور اروپایی، روسیه، چین و آمریکا مذاکره کند و به این ترتیب چهار مذاکره برگزار شود.
قرار است بعد از انجام این دیدارها، نتایج آنها در نشستی میان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و گروه محدودی از نمایندگان دو طرف مورد بررسی قرار گیرد.
یک منبع آگاه از بازداشت 35 مسئول در وزارت کشور عراق به اتهام تلاش برای کودتا علیه دولت «نوری مالکی» خبر داد.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «مجلس اعلای اسلامی عراق»، این منبع گفته که بازداشت این افراد سه روز طول کشید و به دست یگان ویژه مبارزه با تروریسم که زیر نظر مستقیم مالکی فعالیت میکند، انجام شد.
بر اساس این گزارش این افراد اتهامات گوناگونی از جمله هماهنگی سیاسی با احزاب و جعل شناسنامه و وابستگی به حزب بعث دارند و هماکنون در سکوت کامل خبری تحت بازجویی قرار گرفتهاند.
این منبع افزود که این افراد با حزب العودة، که در پی احیای حزب بعث در عراق است، ارتباط دارند.
انتهای پیام/ص
در بسیاری از مناطق افغانستان همزمان با ماه محرم مردم اهل سنت این کشور به طور گسترده در مراسم عزاداری امام حسین(ع) و یاران باوفایش شرکت میکنند و به شیوههای مختلف به عزاداری میپردازند.
حضور گسترده عزاداران اهل سنت در افغانستان به خصوص در ولایت «بلخ» در شمال این کشور بسیار با شکوه است و اهالی این منطقه به شیوههای گوناگونی یاد و نام حماسهآفرینان کربلا را گرامی میدارند.
ولایت بلخ و شهر «مزارشریف» در شمال افغانستان، که مزار منسوب به امام علی(علیه السلام) در آنجا قرار دارد در میان اهل سنت افغانستان از جایگاه خاصی برخوردار است و حتی اداره و سرپرستی مرقد منسوب به امام علی(علیه السلام) در دست اهل سنت قرار دارد.
زائران مرقد منسوب به امام علی(علیه السلام) در شهر مزار شریف که اهل سنت به آن «روضه شاه ولایت» میگویند، اکثر از اهل سنت هستند و این نشان از ارادت اهل سنت افغانستان به خاندان اهل بیت( علیهم السلام) دارد.
«محمد عزیز بختیاری»، در کتاب «شیعیان افغانستان»، حضور پرشور مردم اهل سنت در بر پایی مراسم عزاداری در ماه محرم را در ولایت بلخ بسیار فرا گیر ذکر کرده و مینویسد که در بسیاری از مناطق این ولایت، آنان حتی در دادن نذری شرکت میکنند و روحانیون اهل سنت سخنرانی میکنند و روضه میخوانند.
در برخی از مناطق ولایت «بدخشان» مردمان اهل سنت چنان حضور پر شوری در مراسم نوحهخوانی و عزاداری دارند که حتی سر گروه نوحه خوانان نیز میشوند.
در کابل نیز اهل سنت مراسم عزاداری را به شیوههای مختلف بر پا میکنند که اوج عزاداری آنان در روز عاشورا است.
آنگونه که «محمد آصف آهنگ» نویسنده و روزنامه نگار افغان در کتاب «یاداشتها و برداشتهای از کابل قدیم» نوشته است، مردم اهل سنت شهر کابل، در شب عاشورا در خانقاهها و مساجد جمع میشوند و بعد از ذکر نام و یاد خدا مرثیه میخوانند و آنگاه در وصف پیامبر اسلام (صلی الله) و اهل بیت(علیهم السلام) مرثیه سرایی میکنند و اشک از دیدگان خود جاری میسازند.
در روز عاشورا نیز مردم اهل سنت مراسم ویژهای را در کابل و اکثر مناطق افغانستان بر گزار میکنند.
در کابل در شب عاشورا، علم شبیه آنچه که در ایران مرسوم است از خانقاهها و برخی مساجد بیرون آورده و در حالی که به صورت دسته جمعی ذکر و وصف خاندان پیامبر اسلام میکنند به طرف زیارت «تمیم انصار» در شهر کابل حرکت میکنند و شب را تا سحر به ذکر و خواندن مشغول بوده و صبح روز عاشورا، دوباره علم را ذکر گویان به خانقاه و مساجد باز میگردانند.
نذری دادن اهل سنت در روز عاشورا در کابل نیز متداول است و طبق نوشته محمد آصف آهنگ در کتاب کابل قدیم، مردم اهل سنت کابل در روز عاشورا، نذریهایی از قبیل «شله زرد»، «حلوا» و «شربت» خیرات میکنند و همچنین در این روز به زیارت اهل قبور میروند و به ارواح درگذشتگان درود میفرستند.
در برخی از مناطق افغانستان نیز اهل سنت به صورت جداگانه مراسم عزاداری برگزار نمیکنند و در حسینیه ها و مساجد اهل تشیع شرکت میکنند و همراه با آنان عزاداری میکنند و در برخی از ولایات نیز فقط نظارهگر مراسم عزاداری هستند.
در برخی از مناطق افغانستان، مردم اهل سنت در ایام محرم از برگزاری مراسم عروسی و جشن خودداری میکنند و همراه با شیعیان در مراسم عزاداری امام حسین(علیه السلام) شرکت میکنند.
طبق نوشته محمد عزیز بختیاری در کتاب شیعیان افغانستان، در سالهای اخیر در برخی از مناطق افغانستان وهابیها با فتنهگری در تلاش بودهاند، که اهل سنت در مراسم عزاداری امام حسین(علیه السلام) شرکت نکنند و حتی مردم را ترغیب و تشویق میکنند که در این ایام عروسی برگزار کنند.
انتهای پیام/ز
10:32 6 اظهارنظر مقامات آمریکایی بر ضد ایران ظرف شبانهروز منتهی به ژنو5
11:43 کاخ سفید: آمریکا به دنبال یک «رویکرد چندمرحلهای» برای موضوع هستهای ایران است
09:17 شرمن: ایران گامهای مستحکمی برندارد، هیچ کاهش چشمگیری در تحریمها پیشنهاد نمیدهیم
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان