صدر اعظم آلمان واکنش بسیار نرمی را در مواجهه با ماجرای جاسوسی ایالات متحده آمریکا از خود و شنود تلفن همراهش اتخاذ کرده است. واکنشی که تعجب بسیاری از شهروندان آلمانی را برانگیخته است. به راستی سکوت مرموزانه مرکل در برهه حساس فعلی را چگونه میتوان مورد واکاوی قرار داد؟
مرکل خود نیز متهم است
واقعیت امر این است که صدر اعظم آلمان خود نیز در ماجرای جاسوسی آمریکا از شهروندان کشورش متهم است. حزب دموکرات مسیحی آلمان به عنوان حزب حاکم و دیگر احزاب ائتلافی دولت از جمله سوسیال مسیحی ها و دموکراتهای آزاد در جریان جاسوسی گسترده سازمانهای امنیتی آمریکا در کشورشان قرار داشته اند. با این وجود احزاب ائتلافی دولت مرکل هرگز تصور نمی کردند که خود نیز روزی به قربانیان جاسوسی آمریکا تبدیل شوند. بدون شک مقامات آمریکایی نمی توانند ادعا کنند که شنود تلفن همراه مرکل به بهانه مبارزه با تروریسم یا جلوگیری از یک حمله مخرب در اروپا صورت گرفته است! از این رو اقدام سرویسهای امنیتی آمریکا در شنود مکالمات تلفنی صدر اعظم آلمان به نوعی خیانت در رابطه دو طرفه نهان و پشت پرده امنیتی برلین-واشنگتن محسوب می شود. مرکل در تازه ترین موضع خود ضمن انتقاد از آمریکا خواستار امضای یک توافقنامه میان برلین-پاریس با واشنگتن درباره عدم جاسوسی از یکدیگر شد و تاکید کرد جاسوسی از دو متحد بسیار نزدیک واشنگتن سریعا باید متوقف شود.
این بیانیه به خوبی نشان می دهد که فعالیتهای جاسوسی ایالات متحده آمریکا از شهروندان فرانسوی و آلمانی با چراغ سبز و آگاهی کلی مقامات ارشد این دو کشور اروپایی صورت گرفته است. در این خصوص حتی شاهد امضای توافقنامه هایی بین کشورهای اروپایی و واشنگتن هستیم. هم اکنون اصلی ترین جرم و اتهام ایالات متحده آمریکا از دید دولت مرکل ، جاسوسی از مکالمات تلفنی وی است، اگرنه قبلا نیز جاسوسی مقامات امنیتی آمریکایی از ایمیل خصوصی شهروندان آلمانی افشا شده بود. در آن زمان مرکل سخنی از امضای یک توافقنامه امنیتی مبنی بر عدم جاسوسی آمریکا از دو کشور فرانسه و آلمان نشده بود! همان گونه که مشاهده می شود، خشم صدر اعظم آلمان ریشه در جاسوسی آمریکا از شهروندان کشورش ندارد بلکه شنود مکالمه تلفنی خود مرکل در تصمیم گیری امنیتی اخیر وی بر ضد واشنگتن نقش داشته است.
مرکل از افشای اطلاعات بیشتر هراس دارد
بدون شک مرکل از افشای اطلاعات مربوط به همکاری گسترده امنیتی حزب دموکرات مسیحی ( حزب متبوع مرکل) و سازمانهای امنیتی آمریکا به شدت هراس دارد. این هراس و ترس مرکل مربوط به نوع فعالیتها و وسعت دامنه جاسوسی آمریکا در آلمان باز می گردد. مرکل در این پرونده نقش یک متهم اصلی را ایفا می کند و در صورت افشای جزئیات مربوط به توافقات امنیتی پشت پرده میان برلین و واشنگتن، وی دیگر نمی تواند در کسوت یک مدعی در مقابل طرف آمریکایی ایستادگی کند. از این رو صدر اعظم آلمان با اوباما توافق کرده است تا سخن زیادی در این خصوص نگوید و در مقابل، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نیز تعهد داده است که مراعات انتقادات کلی و دوستانه صدر اعظم آلمان نسبت به خود را بپذیرد و از افشای نقش دولت مرکل در این جاسوسی های گسترده خودداری کند. این رابطه نانوشته ولی ملموس میان صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در نوع خود قابل تامل است. مرکل به عنوان یک متهم امنیتی هم اکنون خود را در کسوت یک مدعی در برابر آمریکا نشان داده است. بدون شک افکار عمومی آلمان نیز در این بازی خودساخته میان اوباما و مرکل سرگردان مانده اند. در جریان مبارزات انتخاباتی ماه سپتامبر و پس از افشاگری های صورت گرفته توسط اسنودن، مقامات حزب سوسیال دموکرات و دیگر احزاب مخالف مرکل نسبت به نقش صدر اعظم آلمان در ماجرای جاسوسی آمریکا هشدار داده و خواستار شفاف سازی در این خصوص شدند.
مرکل در مقابل به شهروندان آلمانی تعهد داد که در این خصوص با مقامات آمریکایی مذاکره کند و از آنها توضیح بخواهد! با این وجود نه تنها مقامات آمریکایی در این خصوص توضیحی به افکار عمومی آلمان ارائه نداده اند، بلکه بر روی مسئله افشای شنود مکالمه تلفنی مرکل نیز مانور زیادی نمی دهند!
پاسخی که هیچ گاه دریافت نمی شود
بدون شک شهروندان آلمانی هیچ گاه از پشت پرده ماجرای جاسوسی ایالات متحده آمریکا از خود و همچنین ماجرای شنود مکالمات تلفنی صدر اعظم کشورشان آگاه نخواهند شد. سرویسهای امنیتی ایالات متحده آمریکا و آلمان در این خصوص با یکدیگر مشی همسانی دارند. در صورت افشای پشت پرده معادلات امنیتی شکل گرفته میان برلین و واشنگتن، اطمینان بسیاری از شهروندان آلمانی نسبت به دولت خود از بین خواهد رفت. در این میان آنگلا مرکل نقش بازنده ای مطلق را ایفا خواهد کرد و شاید دامنه بحران به اندازه ای گسترده شود که وی حتی ناچار به استعفا از سمت خود شود. از این رو صدر اعظم آلمان رویکرد بسیار محتاطانه ای را در این خصوص در پیش گرفته است. دوست نامیدن آمریکا در این برهه حساس نشان می دهد که صدر اعظم آلمان عملا خود را در موضع یک مدعی واقعی در برابر واشنگتن نمی بیند و کماکان سعی دارد در این خصوص تابعی از بازی امنیتی ایالات متحده باشد. در هر صورت واشنگتن و برلین در این خصوص هر دو متهم هستند و باید به نوعی در خصوص تقسیم این اتهام میان خود به توافق برسند!
بدون شک نه تنها صدر اعظم آلمان و حزب دموکرات مسیحی، حتی احزاب سوسیال دموکرات و جریان سبزهای آلمان نیز به عنوان احزاب اپوزیسیون ترجیح می دهند که پرونده جاسوسی ایالات متحده آمریکا از کشورشان به سرعت بسته شود. پرونده ای که رد پای بسیاری از احزاب حاکم و اپوزیسیون فعلی آلمانی در آن مشاهده می شود. در این میان تنها امید شهروندان آلمانی در خصوص کشف حقایق ،اطلاعاتی است که از سوی افرادی مانند اداورد اسنودن یا ماموران اطلاعاتی و امنیتی آلمانی و آمریکایی به بیرون درز داده و توسط رسانه ها منتشر می شود. هم اکنون بسیاری از شهروندان آلمانی به خوبی دریافته اند که صدر اعظم کشورشان علاقه ای نسبت به پیگیری ماجرای شنود مکالمه تلفنی خود از سوی طرف آمریکایی ندارد. حتی افشای اولیه این مسئله توسط دولت مرکل نیز می تواند به دلیل جلوگیری از افشای آن توسط رسانه های وابسته به احزاب مخالف باشد. از این رو مرکل خود یکی از اصلی ترین کسانی است که سعی دارد این پرونده مبهم را هر چه سریع تر بدون رسیدن به هرگونه نتیجه ای مختومه اعلام کند.
انتهای پیام/ص
در درگیری با اشرار مسلح، تعدادی از مرزبانان در شهرستان سراوان به شهادت رسیدند. به گزارش خبرگزاری فارس از سراوان، شب گذشته در درگیری مرزبانان هنگ مرزی سراوان با اشرار مسلح، تعدادی از مرزبانان به شهادت رسیدند. این حادثه در محدوده پاسگاه 167 گزبستان سراوان رخ داده است. اخبار تکمیلی متعاقباً ارسال میشود. انتهای پیام/75004/ن40
معیارهای زن ایدهآل در جوامع ما کمرنگ شده، گویی زنان و دختران بیشتر سعی بر زیبایی تقلبی دارند و مصداق آن را میتوان رویآوری به استفاده از لوازم آرایشی متعدد عنوان کرد.
از سنندج، ایران سومین مصرفکننده وسایل آرایشی در خاورمیانه است و استان کردستان نیز به تبع از کشور در این زمینه پیشتاز است.
براساس اظهارات کارشناسان، بیش از 50 درصد لوازم آرایشی موجود در بازار تقلبی بوده و کماکان علت اصلی مصرف بیرویه لوازم آرایشی تقلبی، ارزان بودن آن عنوان میکنند.
امروزه استفاده از وسایل آرایشی دیگر به سن و سال خاصی محدود نمیشود به گونهای که دامنه استفاده از این وسایل خطرناک به میان دختران مقاطع راهنمایی و دبیرستان نیز کشیده شده است.
متکی بودن به زیبایی تقلبی نیز مخصوص قشر خاصی نیست بلکه با اظهار تاسف باید گفت که استفاده از وسایل آرایش در میان پسران و مردان هم رونق گرفته است.
در کشورهای اروپایی پیشرفته وسایل آرایشی مختص میانسالان و افراد سالخورده است، ولی متاسفانه در کشور ما به ردههایهای سنی پایینتر تنزل یافته است.
اگرچه در کشورهای غربی پیرزنهای 70 سال به بالا سعی دارند که با ترفندهای گوناگون خود را زیبا جلوه دهند، ولی در کشور ما دختران 14 ساله هم از مواد آرایشی استفاده کرده و به عوارض ناشی از آن توجه نمیکنند.
یکی از پرفروشترین محصولات که در دنیا تولید میشود، وسایل آرایشی است، چه بسا انسانی که پروردگار سرشار از زیباییها از روح خود در او دمیده است به زیبایی خود اکتفا نکرده و از زیبایی ظاهری استفاده میکند.
در زمانهای دور وسایل آرایشی را از گل، برگ، ریشه گیاهان و درختان میساختند، ولی امروزه این وسایل در کارخانجات با اقسام مواد شیمیایی مضر برای سلامتی پوست عجین شده است.
بسیاری از خانمها بیتوجه نسبت به ویِژگیهای پوست خود از این مواد استفاده میکنند.
از عوارض عمده وسایل آرایشی تقلبی میتوان به احساس سوزش، کچلی، چین و چروک و آکنه اشاره کرد.
یکی از شایعترین و قویترین سرطان، آفلاتوکسین است که منجر به بروز بیماریهای کبدی میشود.
آزمایشات انجام شده بر روی مواد آرایشی غیرمجاز نشان داده که میزان ماده سمی و خطرناک آن بسیار بالاتر از حد مجازش است و متاسفانه این ماده به راحتی از طریق پوست جذب میشود.
در بازارچه سنندج دختری مشغول خرید وسایل آرایش بود و از فروشنده کیفیت محصول خریداری شده را میپرسید که او هم آن را باکیفیت و از اجناس خارجی توصیف کرد.
اعتیاد به لوازم آرایشی
سمیرا جهانگیری که پول زیادی بابت خرید این وسیله پرداخت کرده بود نگران به نظر نمیرسید چرا که فکر میکرد وسیلهای با مارک معتبر گرفته و شاید عوارضی بعد از مصرف نداشته باشد.
وی که سن و سالی نداشت و به نظر میرسید دانشآموز باشد، میگفت؛ استفاده از وسایل آرایش موجب میشود تا احساس کنم بهتر در جامعه پذیرفته میشوم.
این دختر سنندجی معتقد است: اکثر دختران و زنان از این وسایل استفاده کرده و تغییراتی را هم در صورت خود ایجاد میکنند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: من به وسایل آرایشی اعتیاد پیدا کردهام و نمیتوانم آن را ترک کنم.
وی به مسئله جالبی اشاره کرد و آن اینکه رواج استفاده از وسایل آرایشی در پسران هم مد شده است و گفت: جامعه نباید فقط دختران را منع کند چون امروزه پسران هم گویی ظاهری دخترانه به خود گرفته و تا زمانی هم که الگوی جامعه خوانندهها و بازیگران اروپایی باشند وضع به همین منوال ادامه خواهد داشت.
عوارض پزشکی وسایل آرایش
یکی از کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن اشاره به عوارض پزشکی لوازم آرایش، گفت: مواد آرایشی ترکیبی از 20 تا 40 نوع مواد شیمیایی است که مصرف مداوم وسایل آرایشی سبب میشود مواد شیمیایی گوناگون وارد بدن شود و عوارضهایی را عاید مصرف کننده کند.
مصیب محمدی اضافه کرد: حتی مصرف بیرویه مواد آرایشی استاندارد هم در طولانی مدت میتواند برای سلامتی مضر باشد.
این کارشناس آرایش و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خطر ورود برخی اقلام وسایل آرایش از طریق قاچاق به به جامعه اشاره کرد و گفت: هیچ کنترلی بر این وسایل آرایشی صورت نمیگیرد، این محصولات تقلبی بوده و به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت و درمان نیست.
وی گفت: مواد اولیه محصولات تقلبی غیراستاندارد و محل تولید آن نامناسب بوده و به عبارتی در محیطهای زیرزمینی و در شرایط غیربهداشتی تولید میشوند.
محمدی خاطرنشان کرد: عوارض این وسایل تقلبی در مصرف کننده بیشتر خود را نمایان میکند و آلودگی عفونی به این افراد منتقل میکند.
این کارشناس آرایش و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: وسایل آرایشی صرف دارا بودن تاریخ تولید و انقضا نمیتواند گویای سلامت این وسایل باشد.
وی در خصوص ملاک سنجش وسایل آرایشی نیز گفت: محصولات واقعی از نشان استاندارد برخوردارند و مورد تایید وزارت بهداشت هستند.
محمدی اضافه کرد: در وهله اول توصیه میکنیم که از مواد آرایشی استفاده نشود، اما اگر هم استفاده شد، اجناس ایرانی بهتر است چرا که راحتتر میتوان منبع تولید آن را پیدا کرد و به تقلبی بودن و یا اصل آن پی برد.
راهکارهای حفظ شادابی پوست
این کارشناس آرایش و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان داشت: تغذیه مناسب بصورت دریافت چهار گروه مواد غذایی به اندازه نیاز بدن خصوصاً استفاده متعادل از سبزیجات و میوهجات، نوشیدن روزانه هشت لیوان آب، به حداقل رساندن استرس و اضطراب و پیادهروی روزانه حداقل نیم ساعت، استفاده از ضد آفتاب و مرطوبکننده و بیرون نرفتن از خانه در صورت بروز آلودگی هوا میتواند موجب حفظ شادابی و زیبایی پوست شود.
لازم به ذکر است هرچند موفقیتی در استفاده دختران و زنان از لوازم آرایشی حاصل نمیشود، اما حداقل توصیه میشود لوازم آرایشی و بهداشتی مورد نیاز خود را از مکانهای معتبر نظیر داروخانهها و مکانهایی که تاییدیه بهداشت دارند تهیه نمایند تا سلامت و زیبایی آن به خطر نیافتد.
نا آگاهی مردم، عدم اعتماد به نفس، ضعف فرهنگی، چشم و همچشمی و تبلیغات ماهوارهای اجناس بیکیفیت موجب شده تا استفاده از لوازم آرایشی بیش از پیش در میان مردم رونق بگیرد و این به نوبه خود توجه دستگاههای متولی این امر را میطلبد.
=============
گزارش از: ویان توکلی
=============
انتهای پیام/79002/ن30
تیم ملی زیر 17 سال ایران در سومین دیدار مرحله گروهی با پیروزی مقابل اتریش توانست به عنوان تیم دوم گروه به مرحله یک هشتم نهایی صعود کند. ایران در سومین و آخرین دیدار مرحله گروهی جام جهانی 2013 امارات از ساعت 19 و 30 به مصاف یکدیگر رفتند. ایران در نیمه اول این دیدار نمایش خوبی داشت و توانست با گل سیدی در دقیقه 36 برنده به رختکن برود. البته در این نیمه اتریش نیز بازی خوبی کرد و موقعیت هایی برای رسیدن به دروازه ایران داشت و این تیم در دقیقه 16 با یک ضربه ایستگاهی توانست تیر دروازه ایران را به لرزه در بیاورد. در نیمه دوم هر دو تیم بسیار دونده و پر تلاش بازی کردند. هر دوتیم در این نیمه موقعیتهایی برای به ثمر رساندن گل داشتند. بازی در نیمه دوم گلی نداشت تا بازی با همان نتیجه نیمه اول به پایان برسد. ایران در این دیدار با ترکیب مهدی امینی، ساسان جعفری، مصطفی هاشمی، سید مجید حسینی(کاپیتان)، کمیل حق زاده، سعید عزت اللهی، امیر حسین کریمی، علی هزامی، محمد بازاج(61 صادق محرمی)، امیرمحمد مظلوم و یوسف سیدی(70رضا جعفری) به میدان رفت. این اولین پیروزی شاگردان دوستی در جام جهانی 2013 بود. با این برد ایران 5 امتیازی شد و پشت سر آرژانتین 7 امتیازی قرار گرفت تا به عنوان تیم دوم به مرحله بعد صعود کند. در دیگر دیدار این گروه که به صورت همزمان برگزار می شد آرژانتین توانست با نتیجه 3 بر صفر کانادا را شکست دهد. ایران در مرحله یک هشتم نهایی روز سه شنبه از ساعت 19 و 30 در ورزشگاه خلیفه شهر العین به مصاف نیجریه صدرنشین گروه ششم می رود. اتریش و کانادا در این گروه با کسب 2 امتیاز و به خاطر تفاضل گل در رتبه های سوم و چهارم قرار گرفتند. انتهای پیام/ی
سردار محمدحسین رجبی دقایقی پیش در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج گفت: در این درگیری که دو ساعت پیش اتفاق افتاد سه نفر از این افراد به هلاکت رسیدند و دو نفر دستگیر شدهاند. فرمانده سپاه کردستان خاطرنشان کرد: این اقدام به همت نیروهای سپاه و با همکاری و هماهنگی نیروهای امنیتی استان صورت گرفته است. فرمانده قرارگاه استانی شهید شهرامفر تصریح کرد: این افراد میتوانند از جمله کسانی باشند که 17 مهر ماه امسال با نیروهای سپاه بانه در منطقه ساوان این شهرستان درگیر شدند. انتهای پیام/79002/ت40/ف
«مهر ماه» و مهمترین ماه آموزش و پرورش، بی وزیر گذشت اما با نگاه مثبت میتوان گفت که تا انتخاب دوازدهمین وزیر آموزش و پرورش ایران، یک پله باقیست و آن پله نظر مثبت نمایندگان مجلس به علیاصغر فانی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری «توانا»، از نگاه تمام کارشناسان و مسئولان، نظام تعلیم و تربیت جایگاه ویژهای دارد و وزارت آموزش و پرورش مهمترین و زیربناییترین وزارتخانه کشور نام برده میشود اما به رغم این گفتارها، همواره آموزش و پرورش از کمبودها و بیتوجهیها مینالد.
فرهنگیان بازنشسته سالیان سال است که با عدم پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت مواجه هستند؛ فرهنگیان شاغل از عدم پرداخت اضافه تدریسها و مطالبات متعدد گلهمند هستند و فضای فیزیکی مدارس همچنان نیازمند تجهیزات گرمایشی استاندارد، دیوارهای مستحکم و امکانات نوین است.
در چنین شرایطی، اجرای تحول بنیادین که به گفته برخی کارشناسان تعلیم و تربیت به سرعت انجام شد، موجب گشت تا گلههای متعددی نیز از آماده نبودن فضا و معلمان برای اجرای نظام «3ـ3ـ6» مطرح شود.
در کنار تمام این موارد، عدم رأی اعتماد به گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش و آن هم در شرایطی که تا آغاز بهار تعلیم و تربیت زمانی باقی نمانده بود، به انتخاب سرپرست برای گستردهترین و زیربناییترین وزارتخانه کشور انجامید.
پا گذاشتن علیاصغر فانی به ستاد وزارت آموزش و پرورش، به مدد تجربه قبلی سرپرستی در ابتدای دولت نهم، نگرانیها را از بابت فضای پر التهاب ابتدای مهر کاهش داد و فضای آموزش و پرورش در مهر، آرام سپری شد.
«مهر ماه» و مهمترین ماه آموزش و پرورش، بی وزیر گذشت اما با نگاه مثبت میتوان گفت که تا انتخاب دوازدهمین وزیر آموزش و پرورش ایران، یک پله باقیست و آن پله نظر مثبت نمایندگان مجلس به علیاصغر فانی است.
فانی فردا روز سختی را در پیش دارد چرا که باید از برنامههای خود برای گستردهترین و مهمترین وزارتخانه کشور دفاع کند اما فانی کیست؟
فانی متولد 1333 در تهران، متأهل و دارای دو فرزند است؛ وی دیپلم ریاضی خود را از دبیرستان دکتر هشترودی تهران دریافت کرد و موفق به کسب مدرک لیسانس مهندسی راه و ساختمان از دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و هم اکنون دارای دکترای مدیریت منابع انسانی و رفتار سازمانی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است.
به گفته خودش تدریس، را از سال 1349 و از سن 15 سالگی در کلاسهای شبانه آغاز کرد و در سال 1359 به استخدام آموزش و پرورش در آمد.
در کارنامه وی معاونت آموزشی منطقه 16 تهران، ریاست آموزش و پرورش منطقه 16 تهران، مدیرکلی آموزش و پرورش استان کردستان، معاونت آموزشی وزارت آموزش و پرورش، معاونت فرهنگی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، معاونت برنامهریزی و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش، معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در سال 1384، رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت و کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس مشاهده میشود.
از جمله تألیفات وی میتوان به «توصیه به مدیران مدارس کشور)، «توصیه به رؤسای آموزش و پرورش»، «فراتجربه»، «ظرفیت خط مشی گذاری» و حدود 30 مقاله علمی، پژوهشی منتشر شده در مجلات معتبر داخلی و خارجی اشاره کرد.
فانی در مدتی که سرپرست وزارت آموزش و پرورش بود در ترکیب معاونان وزارتخانه تغییری ایجاد نکرد و سعی کرده است که فضای مهر بدون التهاب بگذرد؛ هر چند که مشکلات آموزش و پرورش تمامی ندارد!
باید دید علی اصغر فانی فردا در بهارستان چه امتیازی از نمایندگان مجلس کسب میکند و آیا آموزش و پرورش صاحب دوازدهمین وزیر میشود یا خیر.
انتهای پیام/
مدیرمسئول روزنامه بهار با عذرخواهی به دلیل انتشار یادداشتی به قلم علیاصغر غروی در روزنامه بهار در روز چهارشنبه گفت: توضیح کامل در این زمینه فردا (شنبه) در روزنامه منتشر خواهد شد.
روز چهارشنبه، اول آبان ماه 92، روزنامه «بهار» یادداشتی با عنوان «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی؟» به مناسبت عید غدیر منتشر کرد که در آن، شبهات زیادی درباره دلالت واقعه غدیر خم بر مسأله خلافت و زعامت سیاسی امیرالمؤمنین (ع) مطرح شده بود.
سعید پورعزیزی مدیرمسئول روزنامه بهار در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با تایید عذرخواهی اش به دلیل انتشار یادداشتی به قلم علی اصغر غروی در روز چهارشنبه در این روزنامه اظهار داشت: توضیح کامل در این زمینه فردا (شنبه) در روزنامه منتشر خواهد شد.
روز چهارشنبه اول آبان روزنامه بهار مطلبی تحت عنوان «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی؟» به قلم علیاصغر غروی، منتشر کرد. در بخشی از این یادداشت اینگونه آمده است: مروری بر مجموعه دغدغههای علی(ع) در باب «حکومت» در آن دوران، که در کتب تاریخی و نیز نهجالبلاغه مندرج است، نشان میدهد که تمام اعتراض وی معطوف به نگرش حذفی بوده است. یعنی اینکه خلیفه یا هرکس دیگری دامنه اختیار مردم را تنگ کند. مثلا اینکه خلیفه، خلیفه بعد از خود را نصب کند، یا بهگونهای عمل کند که نتیجه برآیند آرا، انتخاب فرد خاصی باشد. اعتراض علی معطوف به چنین فرآیندی است. همان چیزی که ما امروز انتخاب مدیریت شده یا هدایت یافته مینامیم. او به عدم انتخاب خود در شورای سقیفه هیچ اعتراضی ندارد، بلکه واکنش وی به محدود شدن عرصه انتخاب بود و نیز اینکه نتوانست خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهد. نگرانی علی(ع) تنها محدود شدن وسعت گزینش مردم بود و از کلماتش این امر به آسانی قابل استنباط است. بندهای هشتگانه فوق، هرچند بسیار مجمل و مختصر طرح شد، اما آشکار میسازد که مراد از «اتمام نعمت» در آیه مذکور، نه حکومت و پیشوایی دنیوی، بلکه اتمام بعثت نبی، نزول، دریافت و ابلاغ بدون کاستی و نقصان قرآن است. همین قرآن کامل و تمام است که قادر است امام و پیشوای امت واقع شود. این دُرُست همان چیزی است که درباره ابراهیم واقع شد. ابراهیم به مقام امامت نائل شده و اسوه ملت شد، چون نعمت بر او تمام شد. برای مسلمانان نیز به همین سان، از طریق بعثت رسول و با ابلاغ وحی و شکلگیری کامل قرآن، نعمت تمام شده است و اکنون باید مسلمانان به کتاب خدا و عمل رسولشان اقتدا کنند تا در اندیشه و عمل، شاهد و الگوی سایر امم باشند. پس در راستای عمل به همین آیه است که علی(ع) تمام همت خود را مصروف تامل و تدقیق در قرآن و اجرایی کردن آن میسازد، تا آنجا که شیخ محمد عبده در بیان اندیشه و رفتار علی، وی را قرآن مجسم مینامد. ولی متاسفانه، بنا به فرموده مولی(ع)، شیعیان «به جای آنکه کتاب را امام خود بدانند خود را امام کتاب میدانند» و برخلاف خواست او، بنده جهالت خود شدهاند و مدام بر حق ضایع شده علی در حکومت چند روزه دنیوی میگریند! حکومتی که طبق فرموده مولی، ارزش آن از عطسه بز نزد وی کمتر بود. آیا میشود چیزی که از منظر امیر مومنان (ع) قدر و منزلتش از عطسه بز کمتر است، از طرف خدا باشد و تازه از این فراتر، اتمام نعمت و اکمال دین نیز باشد؟! »
انتهای پیام/
به دنبال جاسوسی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا از شهروندان فرانسوی و همچنین شنود موبایل صدراعظم آلمان، رهبران این 2 کشور خواستار امضای یک توافقنامه با آمریکا برای توقف این اقدامات شدند.
به نقل از رویترز، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان شب گذشته ضمن انتقاد از آمریکا خواستار امضای یک توافقنامه میان برلین-پاریس با واشنگتن درباره عدم جاسوسی از یکدیگر شد و تاکید کرد کرد جاسوسی از دو متحد بسیار نزدیک واشنگتن سریعا باید متوقف شود.
صدراعظم بعد از گفتوگو با رهبران اروپایی، که به دنبال انتشار گزارشهایی درباره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از هزاران شهروند فرانسوی و شنود مکالمات تلفنی مرکل صورت گرفت، تاکید کرد که ما خواستار اقدام عملی از سوی باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و نه فقط عذرخواهی خشک و خالی هستیم.
در حال حاضر آلمان و فرانسه به دنبال چارچوبی برای همکاری بین سرویسهای اطلاعاتی خود با آمریکا بدون جاسوسی هستند که دیگر کشورهای اتحادیه اروپایی نیز قرار است به آن بپیوندند.
روز گذشته بعد از نشست 28 رهبر عضو اتحادیه اروپا، دیگر کشورهای اروپایی از ابتکار فرانسه و آلمان در این زمینه حمایت کردند.
براساس این گزارش، آمریکا توافقنامه ای تحت عنوان «5 چشم» در زمینه عدم جاسوسی با کشورهای انگلیس، استرالیا، نیوزلند و کانادا بعد از جنگ جهانی دوم امضا کرده است.
آنگلا مرکل همچنین گفت: دوستی و شراکت کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان با آمریکا خیابان یک طرفه نیست. ما به آن وابسته هستیم اما واضح است که واشنگتن نیز نیاز به دوستانی در جهان دارد.
انتهای پیام/ر
عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران گفت: بانکهای دولتی نسبت به اجرای مصوبه پیشدریافت حداکثر 30 درصدی گشایش ال سی مقیدتر هستند.
در مورد اجرای مصوبه دریافت حداکثر 30 درصد برای پیش پرداخت ال سی، اظهارداشت: بانکها هنوز نسبت به اجرای این مصوبه تردید دارند.
وی افزود: قبل به وجود آمدن این مسائل بانکها حداکثر 30 درصد دریافت میکردند و بهرهای به صاحب پول پرداخت نمیکردند، اما هماکنون اگر بخواهند این مصوبه را اجرا کنند ممکن است با کمبود نقدینگی مواجه شوند.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران تصریح کرد: بروز موانع نقل و انتقال پول موجب شده که اجرای عملیات ال سی بانکها را با کمبود نقدینگی مواجه کند و به همین دلیل علاقه چندانی نسبت به اجرای این مصوبه ندارند.
وی در پاسخ به این سوال آیا این بخشنامه در بانکها اجرا میشود، گفت: بانکها برای برخی مشتریان ال سی را با پیش دریافت 30 درصد گشایش کردهاند و برای برخی دیگر بیش از این دریافت شده است.
دانشمند تصریح کرد: بانکهای دولتی بیشتر به اجرای این مصوبه پایبند بوده و بانکهای خصوصی تمایل کمتری برای اجرای آن داشتهاند، اجرای این مصوبه به تدریج در حال عملیاتی شدن است البته مشروط بر اینکه نقدینگی بانکها هم تامین شود.
انتهای پیام/م
کاخ سفید برای متقاعد کردن قانونگذاران به تعویق بسته جدید تحریمهای ضد ایرانی، امروز پنجشنبه جلسهای با حضور مقامات سنا برگزار میکند.
رویترز خبر داد کاخ سفید، امروز پنجشنبه میزبان معاونان رهبران سران کمیتههای مجلس سنا خواهد بود تا قانونگذاران را متقاعد کند تصویب تحریمهای سخت علیه ایران را به تعویق بیندازند.
انتظار میرفت بسته جدید تشدید تحریمها علیه ایران ماه گذشته به رأی گذاشته شود، اما دولت اوباما درخواست کرد تصویب آن به بعد از مذاکرات ایران و گروه 1+5 موکول شود.
یکی از مقامات ارشد سنا به رویترز خبر داده دولت اوباما این بار هم با تشکیل این جلسه در پی به تعویق انداختن تصویب این تحریمهاست و این در حالی است که جمهوریخواهان در برابر تعویق دوباره آن مقاومت خواهند کرد؛ این مقام ارشد، اما، گفت که تصمیمگیری در این باره به سناتور «تیم جانسون» که دموکرات است و هری رید، رهبر حزب اکثریت سنا که او هم دموکرات است بستگی دارد.
کاخ سفید تأیید کرده که روز پنجشنبه جلسهای برگزار خواهد شد اما سخنگوی این نهاد آمریکایی درباره اینکه آیا موضوع این جلسه تعویق تحریمهای ایران خواهد بود یا خیر، نظری نداده است.
خانم کایتلین هایدن، یکی از سخنگویان کاخ سفید گفت: کنگره تا کنون از جمله شریکان تلاشهای ما بوده است. ما به مشورتهای نزدیکمان مانند گذشته ادامه خواهیم داد.»
وی افزود: «جلسه امروز بخشی از مشورتهای همیشگی ماست که بعد از گفتوگوهای 1+5 با ایران انجام میشود.
پیشتر گزارش شده بود وندی شرمن که در مذاکرات این بار ژنو حضور داشت با اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در جلسهای محرمانه دیدار کرده است
انتهای پیام/ص
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان