برای اولین بار در ایران عمل جراحی ستون فقرات به روش بسته و با کمک سیستم اندوسکوپی توسط دکتر علیرضا بسطامپور فوق تخصص جراحی ستون فقرات در بیمارستان علوم پزشکی ارتش در حال انجام است. به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس علیرضا بسطامپور، ارتوپد و فوق تخصص ستون فقرات و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به همراه احسان فلاح متخصص ارتوپد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش اولین عمل جراحی ستون فقرات را در بیمارستانهای ستون فقرات را به روش بسته در دانشگاه علوم پزشکی ارتش، بیمارستان امام رضا(ع)انجام میدهند. بسطامپور به مزایای این روش اشاره داشت و افزود: در این نوع عمل جراحی بدون اینکه عضلات آسیب ببینند و خونریزی به وجود بیاید موضع مورد نظر را در حد 2 تا 3 سانتیمتر برش داده و وسیلهگذاری میکنیم؛ در این روش نخاع و ریشههای آن آزاد شده و در عین حال ثبات ستون فقرات حفظ میشود و ستون فقرات در ادامه خشک میشود. فوق تخصص ستون فقرات افزود: این روش به مدت یکسال است که در کشورهای اروپایی انجام میشود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: در تمام جراحیهای ستون فقرات که نیاز به وسیلهگذاری و پیچ گذاری باشد از این به بعد از این روش استفاده میشود چرا که این روش برای بیمار راحتتر است. وی به مزایای عمل جراحی به این روش اشاره داشت و افزود: در این روش عضلات بیمار آسیب نمیبیند و بیمار روز بعد از عمل میتواند به زندگی عادی خود برگردد؛ همچنین در بعضی از بیماریها که نیاز به بیهوشی ندارد میتوان با بیحسی موضعی آن را انجام داد. بسطامپور وجه تمایز دیگر عمل جراحی به این روش را نداشتن خونریزی و برش کمتر دانست و افزود: چون برش کمتر است عفونت نیز کمتر خواهد بود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی در روش قدیمی ما پیچ میگذاشتیم و این پیچ بعد از مدتی شل یا شکسته میشد. دنیا نیز این روش را قبول نمی کرد و متأسفانه دوباره نیاز به عمل بود اما در این روش جدید با برداشتن فشار از نخاع هم ثبات ایجاد میکنیم هم پیچ میگذاریم و دیگر در این عمل پیچها نمیشکند و ما نیاز به جراحی دوباره نداریم. بسطامپور افزود: جراحی به روش قدیمی به صورت باز انجام میشد و چسبندگی نخاع در ادامه به وجود میآمد اما امروز با این روش بسته ما همان عمل جراحی را بدون عوارض خواهیم داشت. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر مشکلات پیش رو در راه این عمل گفت: مشکل اصلی وسایل و تجهیزات است که گرانقیمت هستند و از طرفی این عمل وابسته به مهارت جراح است. وی افزود: جراحی که این عمل را میتواند انجام دهد باید جراحی باز را بلد باشد، آندوسکوپی ستون فقرات را انجام داده باشد؛ همچنین در پیچگذاری بسته ستون فقرات مهارت داشته باشد و تعداد زیادی عمل جراحی انجام داده باشد تا بتواند این عمل جراحی بسته اندوسکوپی را انجام دهد. انتهای پیام/
قشم بزرگترین جزیره خاورمیانه است که این روزها عجایب هفتگانهاش با حضور چینیها به عجایب هشتگانه تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، یک روز برای گشتن در بزرگترین جزیره خاورمیانه فرصت کمی است ولی ما همه تلاشمان را صرف میکنیم تا اندکی از عجایب این جزیره را به تماشا بنشینیم اما حضور پررنگ چینیها در آن کمکم مجابمان میکند که ممکن است آنها هشتمین، هفتگانه قشم باشند.
مرکز خرید دریای چین
مقصد خلیج فارس، جزیره قشم. این دو نام برای همه ایرانیان آشناست. هر وقت نام خلیج فارس به گوشم میخورد یاد پهنای آبی زیبایی میافتم که از سواحل خوزستان تا تنگه هرمز کشیده شده است.
دریای پارس که چند سالی است همسایگان جنوبیمان خود را به زمین و زمان میکوبند تا نام آن را جعل کنند، غافل از اینکه خلیج فارس برای ایرانیها تنها یکی نام نیست بلکه جزئی است از هویت ملیشان.
میخواهیم به قشم برویم. کوسه بزرگ و زیبایی که در دهانه خلیج فارس پاسدار مرزهای کشورمان است. جزیرهای که با نام منطقه آزاد قشم شناختهشدهتر میشود. قشم و کیش، دو جزیرهای هستند که نام «منطقه آزاد» را در ادبیات ما وارد کردهاند.
جزایری که در انواع و اقسام آگهیهای تجاری صحبت از مراکز تجاری بزرگ، هتلهای باشکوه، تفریحگاههای دریای و سواحل دیدنی هستند. ما قرار است از قشم دیدن کنیم و چند گزارش اختصاصی از این سفر تهیه کنیم.
قبل از ورود به دل نهنگ خلیج فارس
«قشم» این واژه سه حرفی، حرفهای زیاد، حرف که نه، درد دلهای زیادی برای گفتن دارد و من در اندیشه اینم که کی و کجا گوش شنوایی برایش پیدا میشود.
انصاف را هم رعایت کنیم عجیب بهشتی است، قشم که حتی هوای شرجیاش را هم برای مهمانانش قابل تحمل میکند.
قشم این جزیره عظیم، شگفتیهای زیادی را در خود جای داده از دره ستارهها گرفته تا غار نمکدان و جزایر ناز، از جنگل حرا تا دلفینهای هنگام، همه و همه گرد آمدهاند تا ذرهای از قدرت خدا را در دل خلیج نیلگون فارس به نمایش بگذارند، اما گویی همه این عظمت و زیبایی را لایهای ضخیم از خاک فراموشی فرا گرفته است و در این میان تنها این دریاست که فقط وقتی به یاد آورده میشود که بخواهد تکهای از وجودش را خشک کنند و به حراج بگذارند، غافل از اینکه اگر این آبی بیکران نبود خاکی هم نبود که عجایب هفتگانه را در خود جای دهد.
رستوران دریایی بدون دریا
من با عزمی راسخ آمدهام که تا همه اینها را به چشم ببینم و به قلمم به تصویر بکشم قبل از اینکه از فرسایش مدیریتی نابود شوند.
اولین شبی است که قدم به قشم گذاشتهام میزبانی مهربان از من و همکارانم استقبال میکند برای صرف شام به رستوران دریایی میرویم، غذاهایش هم جاذبه دارد؛ در میان آنها گوشت کوسه، صدف هم دیده میشود (ولی ما میگو را ترجیح میدهیم) اما از منوی غذا جالبتر، چشمانداز این رستوران است که قرار است مشرف به دریا باشد اما ما فقط گودالی بزرگ و پر از خاک را روبه رویمان میبینیم که در جای دریا جا خوش کرده است و این ماشینها هستند که به جای ماهی در آن رفت و آمد و میکنند.
تأسف و تعجب در وجودم به هم آمیخته، بغضی در میانه گلویم آمد و شد میکند و من با همان بهت کمی آن سوتر قلعهای را میبینم که دور تا دورش را با حصار پوشاندهاند قلعه پرتغالیها؛ یادگاری بیگانگان که در جای جای جزیره سکنی گزیده است بنای تقریباً بزرگ با پلان چهار ضلعی نامنظم، دیوارهای ضخیم و برجهایی که ارتفاعشان به نظر به 12 متر میرسد.
دلفینها هم از ما کلافهاند
تعدادی از مسافران به شوق دیدن دلفینهای از نقاط دور و نزدیک جزیره آمدهاند تا قبل ازآمدن تصور دیگری از این جا داشتم اما حالا که آمدهام تنها چند قایق موتوری میبینم که بومیها با راندنش و رساندن به توریستها به جزیره هنگام روزگار میگذارنند؛ ما هم سوار میشویم و میرویم.
تقریبا 30 دقیقه طول میکشد که برسیم به جایی که دلفینها را ببینم قایقرانمان که چهرهای آفتاب سوخته دارد و پسرش کوچکش وی را همراهی میکند میگوید «دلفینها هم از ما کلافهاند آخر آرامششان را هر روز با صدای قایقهایمان به هم میریزیم اما چارهای نیست، زندگی است دیگر...»
فیلم پریدن دلفینها
دلفینها تک به تک یا چند تایی در اطرافمان میچرخند؛ دوست داشتنی هستند و باهوش. کمی میمانیم و بعد میرویم به سواحل نقرهای هنگام.
جزیره هنگام سواحل نقرهای
صبح شده است و قرار است در یک نیم روز قشم را با نگاه دیگر از نظر بگذرانیم به سمت جنوب جزیره میرویم و پس از طی مسافتی با ماشین حدس زدن مسیرها به خاطر نبود تابلوهای راهنما به اسکله میرسیم.
چشمهایمان دوباره به یادگاریهای بیگانگان میافتد؛ چندین فروند کشتی دیده میشود که از زمان هجوم پرتغالیها برای تصرف جزیره هنگام در این مکان جا مانده است.
ساحل نقرهای
بازارچهای دارد از انواع صنایع دستی دریایی، (صدفها که تبدیل به انواع زیورآلات و اشکال زیبا شدهاند تنها میتوانند حاصل هنر هنگام نشینان باشند و بس) و یک رستوران پر از غذای دریایی میگو که با برنج سرو میشود جالب این جاست که کل جزیره یک دستگاه پوز دارد که آن هم در حال حاضر خراب است از نبود کمترین تکنولوژی هم صرف نظر کنیم هنر سنتی این جزیره خیره کننده است.
بازارچه هنگام
زنان جوان در کلبهای گرد آمدهاند و نقش حنا میزنند و من وسوسه میشوم برای امتحانش!
فکر میکنم اگر این هنر مدیریت میشد مردمان این تکه از جزیره چقدر بهتر و متفاوت تر از امروز زندگی میکردند.
نمونهای از نقش حنا
پارک کروکودیلها، درهای برای ستارگان و جزیره ناز
دوباره سوار قایق میشویم و این بار با دقت بیشتری به ساحل نقرهای، خاکهای سرخ چند روستای جزیره نگاه میکنم.
قرار است به پاک کروکودیلها برویم کمی ترسناک به نظر میرسد، این بار تابلوها، راهنماهای بهتری هستند برای رسیدن به مقصد، به پارک میرسیم.
پس از تهیه بلیت راهنمایی خوشرو، برایمان از موجودات این پارک میگوید در اینجا از کورکودیل یک ساله تا 20 ساله که بزرگترین این گونه خزنده در ایران است را میتوان در فاصله بسیار نزدیک دید، کوروکودیل 20 ساله تقریبا 300 کیلوگرم وزن دارد و 3 متر طول و 68 دندان، البته خانم راهنما توضیح میدهد که طول این موجود به 6 متر هم میرسد از تصور عظمت این خلقت، کمی به خود میلرزم!
البته این پارک به نام کوروکودیل است اما بزهای بومی جزیره، انواع پرندگان؛ شترمرغها، طوطی سبز هندی، مرغ شاخ دار، عروس هلندی، مار پیتون، سوسمار ایگوآنا را هم در خود جای داده است.
قرار است به دره ستارهها برویم، درهای در روستای برکه خلف در 15 کیلومتری شهر قشم (مرکز جزیره قشم که در منتهی الیه شمال شرقی آن واقع شده است) در امتداد جاده کناره جنوبی جزیره حرکت میکنیم تا به دره میرسیم، تصورم این است که اینجا راهنمایی باشد که بتوانیم شنیدن علم و تجربهاش را با مشاهداتمان ترکیب کنیم و معجونی که تاثیرش در حافظه بلند مدتمان بماند، اما تصور واهی است چون افراد دسته دسته بدون داشتن اطلاعات کافی و بدون هیچ راهنمایی فقط سازههای سنگی این دره که اشکال جالبی دارد و بیش از دو میلیون سال است که به دست آب و باد آرایش میشود را تماشا میکنند.
در اندیشه این هستم که ممکن است چقدر زمان بگذرد تا اینجا برای ورود به طبیعتش قانون داشته باشد، کسب درآمد کند، بلد راهی باشد که راهنماییامان کند، اما نمیتوانم زیاد به این نکات فکر کنم چون خورشید در آستانه غروب است و ماندن در دره ستارهها را هیچ کس در شب توصیه نمیکند، با خود میگویم شاید روزی مسئولان به فکرش بیفتند و به این فکر لبخند میزنم.
دره ستاره ها
در راه برگشتن به خانه جاده جنوبی گذر میکنیم، بعد از 33 کیلومتر در ساحل جاده سه جزیره است که بنا به جزر و مد ماهیت جزیره بودنشان تغییر میکند، یعنی در زمان جزر میتوانی پیاده آنجا بروی و در زمان مد، آبدریا دور آن را میگیرد و نمیتوانی بدون قایق به آن برسی.
ما به زمان جزر جزیره رسیدهایم و با ماشینمان یک کیلومتر «جزیره ناز» را دور میزنیم آخر شن و ماسههای این ساحل از نوع خاصی است و مثل بیشتر قسمتهای سواحل بندرعباس گلی و چسبنده نیست.
بنابراین زمان گشت و گذار در ساحل خیلی کثیف و خاکی نمیشوید! و مهمتر اینکه اینجا تنها محلى است که میتوانید با پاى پیاده یا با خودروى شخصىتان به اندازه یک کیلومتر در داخل آبهاى نیلی خلیج فارس پیشروی کنید.
جنگل حرا و پایان یک راه
یک روز برای گشتن بزرگترین جزیره خاورمیانه فرصت کمی است، بعد از کمی استراحت با برآمدن خورشید عزم رفتن به جنگل رویایی حرا را میکنیم، این بار باید به شمال جزیره برویم به منطقه حفاظت شده این جنگل، در تنگه خوران، جایی بین جزیره قشم و بخشی از استان هرمزگان، اما همه این راه طی کردن ارزشش را دارد که جنگلی دریایی را به تماشا بنشینم، درختان حرایی که یک آب شیرینکن واقعیاند و گسترهشان تا 200 کیلومتر مربع امتداد دارد، با قایق دور این جنگل میچرخیم و گونه مختلف گیاهیاش را از نظر میگذرانیم و این پایان سفر به جزیره است گرچه هنوز هنوز غار نمکدان، انجیر معابد، چاههای تل آب، غارهای تاریخی خربس و تنگه چاهکوه را ندیدهایم اما نکته ظریف که در اکثر مراکز خرید و تجاری این جزیره در منطقه درگهان به چشم میخورد حضور پررنگ چینیهاست که نه تنها اجناسشان بازار را قبضه کرده، بلکه خود چینیها هم در حال تبدیل شدن به جاذبههای مهم این جزیره ایرانی هستند!
غروب آفتاب جنگل حرا
مأمور اجرای سیاستهای واتیکان در خاورمیانه معتقد است یک برنامهریزی گسترده موجودیت مسیحیان در شرق را مورد هدف قرار داده و اسرائیل آغاز کننده بوده؛ حال سؤال اینجاست که آیا واتیکان سیاست خود را در برابر صهیونیستها تغییر میدهد؟ ـ سجاد اسلامیان: تقریبا از آغاز جنگ در عراق در سال 2003 است که واتیکان نسبت به وضعیت مسیحیان در کشورهای خاورمیانه ابراز نگرانی میکند و این ابراز نگرانیها تا جایی پیش رفته که موجب تنش بین رهبران مسیحی و مسلمان از جمله رهبران واتیکان و الازهر شد. سال 2011 بود که سخنان پاپ بندیکت شانزدهم درباره امنیت مسیحیان خاورمیانه خشم شیخ الازهر را برانگیخت و روابط این دو مرکز دینی را به حالت تعلیق درآورد. پس از آن و بهویژه با شکلگیری نبردها در سوریه نگرانیها افزایش یافت تا جایی که در جریان تلاش اخیر آمریکا برای حمله به سوریه نگرانی از این مسئله به شدت گسترش یافت و پاپ فرانسیس با اعلام روزی به عنوان دعا برای سوریه تلاش کرد به زبان خود نسبت به حمله احتمالی آمریکا که وضعیت مسیحیان سوریه را به شدت مورد تهدید قرار میداد، انتقاد کند. * همایش تبیین سیاستهای مسیحیان خاورمیانه در واتیکان و نقش کلیدی لبنان بنابر این گزارش، در چند ماهه اخیر وضعیت مسیحیان در سوریه کار را به جایی کشاند که بارها رهبران مسیحی سوریه و لبنان برای بیان گزارشهایی به واتیکان سفر کرده و وضعیت و راهکارهای خود را برای برون رفت از این وضعیت به گوش پاپ و دستگاه واتیکان رساندند. این گزارشها و وضعیت مسیحیان در خاورمیانه باعث شد تا شهر واتیکان 40 روز پیش شاهد همایشی باشد که در آن با حضور پاپ و رهبر مارونیان لبنان و برخی رهبران کلیسای شرق، وضعیت مسیحیان شرق بررسی و اوامر رسمی و سری مبنی بر اصول مسیحی به مسیحیان خاورمیانه ارائه شود که علاوه بر رد خشونت از حرکت ملتهای عربی به سوی دمکراسی حمایت کند. هر چند تقریبا مطالب زیادی از مفاد این همایش منتشر نشد اما گفته شد که اهمیت آن به در پی تغییرات بنیانی اخیر و ادامهدار در ساختار اداره واتیکان توسط پاپ فرانسیس بسیار بوده و این همایش سیاستهای واتیکان در مبارزه با خشونت، ورود به عرصه گفتوگو، یافتن راهحلهای مسالمتآمیز در مشکلات و همچنین همراهی با تلاشهای مردم در کشورهای عربی برای گرفتن حق دمکراتیک خود را مورد تاکید قرار داده است. بنابر این گزارش در تبیین سیاستهای جدید مسیحیان در خاورمیانه نقش ویژهای به لبنان اختصاص یافته و واتیکان لبنان را به عنوان مهمترین مرکز واتیکان در خاورمیانه میشناسد و بر حمایت از جایگاه ریاست جمهوری در این کشور که جایگاهی مسیحی است، تاکید کرده است. * رهبر مارونیهای لبنان مامور اجرای سیاستهای واتیکان روز گذشته اما منابع لبنانی پرده از بخشهای دیگری از این سیاستها برداشتند و اعلام کردند «پاتریاک مار بشاره الراعی» رهبر مسیحیان مارونی مامور واتیکان در اجرای این سیاستها شده است. پایگاه مشهور «النشره» در مطلبی در همین رابطه نوشت: منابع آگاه میگویند سفر اخیر رهبر مارونیان لبنان به دوحه و دیدار با مسئولان قطری اگر چه از لحاظ تبلیغاتی تلاش برای آزادی دو رهبر مسیحی ربوده شده توسط شورشیان سوری عنوان شده اما این سفر جزئی از برنامهای است که واتیکان برنامهریزی کرده است. این پایگاه لبنانی نوشت: واتیکان رهبران مسیحی لبنان را مامور کرده تا پرونده مسیحیان عربزبان در خاورمیانه را باز کرده و با تمامی سازمانها و طرفهای ذینفوذ نزد گروههای اسلامی تندرو گفتوگو کند. النشره افزوده است: «پاتریاک مار بشاره الراعی» رهبر مارونیان لبنان دارای اطلاعات و معلوماتی است که نشان میدهد یک برنامهریزی گسترده موجودیت مسیحیان در خاورمیانه و شرق را مورد هدف قرار داده است. * رهبر مارونیان لبنان معتقد است صهیونیستها وضعیت امروز مسیحیان خاورمیانه را رقمزدهاند به نوشته این پایگاه لبنانی رهبران مارونیان لبنان تاسف خود را از اینکه این طرح توسط اسرائیلیها و صهیونیستها کلید خورده پنهان نکرده است و در جلسات خود به این مطلب اشاره کرده است که اسرائیل این طرح را با کوچاندن مسیحیان ساکن بیتلحم مهد عیسی مسیح(ع) آغاز کرد و آن را در سال 1982 در جبل لبنان ادامه داد بهگونهای که بین نیروهای جبل لبنان نزاع ایجاد کرد که منجر به مهاجرت اکثر مسیحیان این منطقه شد. وی به نوشته النشره معتقد است که این برنامه امروز توسط کسانی که فکر میشود عقایدی در تناقض با نظرات صهیونیستها دارند، دنبال میشود. به نوشته این پایگاه لبنانی رهبر مسیحیان لبنان معتقد است که اسرائیل به این نکته واقف است که زندگی و همزیستی مسیحیان با صلح و صفا در میان مسلمانان قدرتی بزرگ برای مسلمانان در مقابل اسرائیل است تا صهیونیستها که مبلغ «اسلامهراسی» در غرب هستند را به شکست بکشانند. * استعفای پاپ شکست مبارزه او با صهیونیستها درباره وضعیت مسیحیان خاورمیانه بود بنابر این گزارش، پیش از این و پس از استعفای بندیکت شانزدهم نیز یک مقام کلیسایی لبنان در گفتوگو با روزنامه لبنانی «الدیار» با اشاره به طرحهای صهیونیستی برای مهاجرت اجباری مسیحیان شرق به اروپا، استعفای پاپ را هشداری جدی برای مسیحیان شرق و خاورمیانه عنوان کرده بود. وی با بیان اینکه واتیکان صدها و بلکه هزاران گزارش از وضعیت مسیحیان در خاورمیانه و نقش غرب و در راس آن آمریکا و صهیونیستها دریافت کرده معتقد بود: واتیکان میدانست که غرب سیاست دوگانهای دارد و از یک طرف با تروریسم مبارزه میکند و در طرف دیگر به گروههای افراطی کمک میکند و نبرد بین واتیکان و غرب ادامه دارد چرا که تصمیم برای اخراج مسیحیان از سرزمینهای خاورمیانه جدی است و بندیکت شانزدهم نتوانست در برابر غرب و آمریکا که به دنبال تحقق حفاظت از حکومت صهیونیستی هستند، بایستد. به گزارش فارس، هر چند با توجه به سیاستهای پاپ جدید درباره یهودیان نمیتوان به ضرس قاطع از اقدام جدی واتیکان در ایجاد یک خط در مقابله با صهیونیستها سخن گفت اما شاید بتوان این سوال را مطرح کرد که آیا رهبران مسیحیان خاورمیانه در دیدارهای اخیر خود توانستهاند واتیکان را قانع کنند که آنچه که علیه مسیحیان این منطقه رخ میدهد مسئولیتی جدی را متوجه اسرائیل و صهیونیستها میکند؟ و آیا میتوان امیدوار بود که تببین دور جدید سیاستهای واتیکان نسبت به مسیحیان شرق منجر به تغییر تدریجی سیاستهای واتیکان نسبت به صهیونیستها شود؟؛ اگر جواب این سوال مثبت باشد(که برخی امارهها چنین مینماید) میتوان به این سوال رسید که برگزار نشدن دیدار هفته گذشته پاپ فرانسیس با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به دلیل عدم هماهنگی بوده یا علل دیگری داشته است؟ انتهای پیام/س
کاملاً مشخص است که مرد مظلوم قانون و قانونمداری «شهید بهشتی بزرگ» اگر امروز بود? افراطیون قانون ستیز در مقابل او میایستادند و توهینهایی را که نثار همه ارکان نظام کردند را نثار او نیز میکردند.
ما هم با ایشان کاملاً موافقیم؛ پدر مظلوم ایشان از خدمترسانان حکومت اسلامی بود و خدمات شایانی را در راه استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و بنیان دستگاه قضایی آن ارائه دادند و در خدمت به نظام مقدس از هیچ کوششی دریغ نکردند و در این راه از ملامت و توهین هیچ مخالفی به ستوه نیامدند و همیشه در برابر آماج تخریبها و توهینها و تهمتها آیه شریفه «ان الله یدافع عن الذین آمنوا..» بر زبان داشتند.
ایشان در زمان ریاست جمهوری بنیصدر بیشترین توهینها را از جانب طرفداران او و منافقین تحمل کردند؛ کسانی که در ادامه در برابر نظام مقدس اسلامی ایستادند و خیانتهای فراوانی را به ملت و مملکت اعم از ترورها? دشمنیها? دوستی و مزدوری با دشمنان مردم ایران را در کارنامه ننگین خود به ثبت رساندند؛ شهید بهشتی نهایتاً توسط همین خائنان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
این داستان در سال 88 نیز تکرار شد؛ در آن سال نیز عدهای دیگر که نفاق خود را تا آن روز پنهان کرده بودند? بر ولی فقیه زمان و نظام مقدس اسلامی شوریدند و در حالیکه ادعای قانون مداری آنها گوش افلاک را کر کرده بود به انواع و اقسام قانون شکنیها متوسل شدند تا خواست و نظر خود را به جای رأی مردم بنشانند؛ این افراد که حقیقتاً واژه «افراطی» برازنده وجود فتنهگرشان است? برای زندهها ختم گرفته و در آن شرکت کردند.
جزوات براندازی تدوین و برنامه مدونی برای ادامه آشوبها تهیه کردند؛ آشوب و اغتشاش را بیش از 8 ماه ادامه دادند؛ مملکت و مردم آن را در استرس و نگرانی نگه داشتند و عدهای را با دروغ «تقلب» به توهم واداشتند و حتی یک برگ سند بر وقوع تقلب در انتخابات رو نکردند؛ آنها مصرانه خواستار ابطال انتخابات شدند و هرگز به راههای قانونی تن ندادند.
کاملاً مشخص است که مرد مظلوم قانون و قانون مداری «شهید بهشتی بزرگ» اگر امروز بود? افراطیون قانون ستیز در مقابل او میایستادند و توهینهایی را که نثار همه ارکان نظام کردند را نثار او نیز میکردند و چه بسا شهید بهشتی هم به جرگه علمایی میپیوست که ارتباط خونی و فامیلی را فدای پابرجایی اسلام و تنها حکومت اسلامی شیعی میکرد.
موضوع افشای جاسوسیهای آمریکا اگر چه همواره از چند ماه پیش تاکنون به نوعی به آلمان مربوط میشد، اما به نظر میرسد اکنون که خبر از جاسوسی از تلفن همراه صدراعظم به میان آمده، این موضوع برای سیاستمداران این کشور جدی شده است. برخی اوقات در دنیای سیاست لحظات خندهداری رقم میخورند. یکی از چنین لحظات نادر روز جمعه در آلمان رقم خورد زمانی که «گئورگ اشترایتر» معاون سخنگوی دولت آلمان گفت که کشورش گمان نمیکند که اقدامات جاسوسی آمریکا در کشورش پایان یافته باشد. این موضعگیری خنده بسیاری از خبرنگاران آلمانی و خارجی را به دنبال داشت و باعث شد تا اشترایتر اعتراف کند که این موضوع فقط از یک جهت مختومه شده است. البته منظور زایبرت موضوع چندی پیش مبنی بر جاسوسی از میلیونها آلمانی بود که دیگر بنابر اظهارات «رونالد پوفالا» رئیسدفتر صدراعظمی به آن توجهی نمیشود. پوفالا آگوست گذشته پس از چندین نشست که با سرویس کنترل اطلاعاتی پارلمان گذاشته بود، این موضوع را اعلام کرد. وقتی نوبت به مرکل میرسد توجیه پوفالا در بیارتباط بودن جاسوسیهای آمریکا در آلمان با نقض حقوقشهروندان، حالا دیگر به نظر مخالفان دولت یعنی سوسیالدموکراتها، چپها و سبزها چندان منطقی به نظر نمیرسد. اکنون این شک و تردید به وجود آمده است که مرکل از روی عمد نمیخواسته است که موضوع رسواییها در گیرودار مبارزات انتخاباتی مطرح شوند. به خصوص که «پیراشتاینبروک» رقیب سوسیالدموکرات مرکل نیز از وی به شدت به دلیل تحقیق نکردن در این مورد انتقاد کرد. اشتاینبروک در آن زمان گفته بود: «خانم مرکل از آمریکاییها فاصله نگرفت و نقض حقوق و منافع آلمانیها را بدون انتقاد پذیرفت.» اما واقعیت این است که مرکل دیگر بیش از این به شریک قدیمی خود اعتماد نکرد و به این اقدام با درخواست برای نظارت بیشتر اینترنتی واکنش نشان داد. اما رویکرد وی تا وقتی که مرکل شخصا با این موضوع درگیر نشد، چندان جدی نبود. در این زمینه نظر «پیترشار» نماینده امنیتی جالب توجه است وی نیز اذعان کرد که تا وقتی که صدراعظم به صورت مستقیم هدف جاسوسیهای آمریکا قرار نگرفت، اقدامی در این زمینه صورت نگرفت. همه آنچه آلمان در برابر آمریکا انجام داد مهمترین اقدامات آلمان در انتقاد از جاسوسیهای آمریکا در سفر جولای گذشته «هانسپیتر فردریش» وزیر کشور به واشنگتن و دیدار با «جوبایدن» معاون اوباما، «لیزا موناکو» مشاور امینت ملی و «اریک هولدر» وزیر دادگستری خلاصه میشود اما اکنون به نظر میرسد موضوع جاسوسی از صدراعظم مسئلهای کاملا متفاوت از شهروندان آلمانی است. به طوریکه پس از انتشار خبر به سرعت واکنش وزارت خارجه در احضار سفیر آمریکا، وزارت کشور مبنی بر اینکه آمریکاییها باید از آلمان عذرخواهی کنند را به دنبال داشت. همه اینها در کنار سخنان مرکل که جاسوسی از دوستان را «غیرقابلقبول» دانسته بود، حاکی از اهمیت مطرح شدن دوباره این موضوع برای آلمان دارد. البته همچنان مشخص نیست که دولت آلمان و سرویس اطلاعات این کشور کدام نخست به اطلاعات در زمینه جاسوسیها دسترسی پیدا کردهاند. اما یک نکته را نمیتوان از نظر دور داشت و آنهم نپذیرفتن ارتباط سفارت آمریکا با جاسوسیهای این کشور از مرکل است. یکی از نتیجهگیریهایی که میتوان از این اظهارات داشت این است که آلمان بار دیگر نمیخواهد با شریک قدیمی خود رویارویی جدی داشته باشد؛ شریکی که گفته میشود در پارهای از جاسوسیها با وی همدست بوده است و قصد دارد به آمریکاییها نشان دهد در حیطه جاسوسی، فقط ورود به حریم صدراعظم خط قرمز آلمانیهاست. انتهایپیام/ص
خبر جاسوسی از تلفنهمراه «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان جنبوجوشی را در دولت این کشور به وجود آورده است. پیش از این سیاستمداران آلمانی اخباری درباره جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در کشورشان شنیده بودند حتی همراهی آلمان با آمریکایی در این زمینه نیز مطرح شده بود اما همانهایی که پیش از این این موضوع را پذیرفته بودند، وقتی که نوبت به جاسوسی از مرکل رسید، نتوانستند خشم خود را پنهان کنند.
حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران صبح امروز در مراسم رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس اظهار داشت: گرچه دوست داشتم جلسه رای اعتماد در محضر نمایندگان در همان جلسه اول به اتمام میرسید و دولت میتوانست با توان بیشتری در بخش فرهنگی نیز فعالیت خود را آغاز کند اما به هر حال این حق نمایندگان مجلس است که نسبت به وزرای معرفی شده بر مبنای تحقیقات و بررسیهایشان نظر نهایی را اعلام کنند رئیسجمهور تصریح کرد: امروز هم امیدوارم آخرین روزی باشد که برای رای اعتماد در خدمت شما هستیم البته به هر مناسبتی حضور در مجلس شورای اسلامی، زیارت نمایندگان مردم و استفاده از نظراتشان برای دولت و رئیسجمهور مغتنم است. وی با تاکید بر اینکه این دولت در شرایطی مسئولیت را بر دوش گرفته که کشور از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاست خارجی و داخلی در شرایط ویژهای به سر میبرد گفت: به دلایل شرایط ویژه کشور، دولت هرگز به حاشیهپردازی وقت خود را مشغول نکرده و نخواهد کرد. روحانی ادامه داد: شما میبینید دولت در صرف وقت در برابر منتقدان و یا حتی برخی مخالفان منصفانه برخورد میکند. دولت در این شرایط کشور وظایف اصلی خود را فراموش نمیکند. رئیسجمهور یادآور شد: این دولت آنچنان برای استفاده از فرصت مصر بود که برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران و در همان روز تحلیف لیست نمایندگان پیشنهادی را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. رئیسجمهور در ادامه اظهارات خود در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان گفت: از نمایندگان ملت میخواهیم که هیئت دولت را در زمینه عدم حاشیهپردازی حمایت کنند. روحانی با تشکر از 3 وزیر پیشنهادی قبلی دولت که با رأی عدم اعتماد از سوی مجلس مواجه شدند، تصریح کرد: آقایان نجفی، میلیمنفرد و سلطانیفر هر 3 از مدیران شایسته هستند و در آغاز کار دولت دست همکاری دراز کرده و من صمیمانه از آنها تشکر میکنم. رئیسجمهور با تشکر ویژه از توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: آقای توفیقی در مدت دو ماه گذشته که سرپرستی وزارت علوم را به عهده داشتند سیاست دولت را اجرا کردند و اکنون که زمان معرفی وزیران است به دلایل مصلحت، بسیار نجیبانه برخورد کردند. وی با تأکید بر اینکه دولت از راه و خط خود ذرهای عقبنشینی نخواهد کرد، افزود: دولت بر مبنای آرای مردم موظف به پیمودن راهی است که مردم با رأی خود در 24 خرداد آن را مشخص کردند. رئیسجمهور اضافه کرد: البته ممکن است بنا به دلایلی مجری قانون تغییر کند اما راه و مسیر همان راه گذشته است. روحانی با بیان اینکه دولت اقدامات توفیقی در مدت سرپرستیاش را تأیید میکند، اضافه کرد: من آقای توفیقی را فردی کوشا، عالم، اندیشمند و خلاق میدانم. رئیس دولت یازدهم با اشاره به فضای امروز کشور نیاز حال حاضر جامعه را وحدت ملی خواند و تصریح کرد: این دولت نمیخواهد دولت 18 یا 19 میلیون نفر باشد بلکه این دولت، دولت 75 میلیون نفر است و تعلق به حزب، جناح، تشکل و قبیله خاصی ندارد. وی با بیان اینکه این دولت متعلق به همه ملت ایران است، تصریح کرد: دولت یازدهم هیچگاه درصدد مقابله با جناح، قبیله و گروه خاصی نخواهد بود. روحانی با تأکید بر لزوم همدلی و وحدت میان نمایندگان مجلس و دولت اظهار داشت: باید دست به دست هم داده و راه را پیش ببریم. رئیسجمهور اضافه کرد: به صراحت اعلام میکنم دولت بدون حمایت مجلس در مسیرش موفق نخواهد بود و اگر مجلس و دولت با همه توان در کنار هم باشند میتوانیم به جهان اعلام کنیم که حاکمیت واحد داشته و دولت و مجلس منتخب مردم هستند. روحانی تأکید کرد: باید به جهان اعلام کنیم که نمایندگان مردم و دولت معتقد به قانون اساسی، مصالح ملی و مجری تدابیر رهبری هستند؛ همه باید تلاش کنیم نظرات و تدابیری رهبری را عملیاتی کنیم. وی با بیان اینکه باید از تکرار شعار بپرهیزیم و مداوم نگوییم که رهبری چنین و چنان فرمودند، تصریح کرد: رهبری با بیانی روشن نظرات خود را مطرح میکنند و این ما هستیم که باید برنامههای اجرایی آن را تهیه و عمل کنیم. روحانی افزود: بیتردید در چنین شرایطی ما با وحدت، اتحاد و یگانگی به خوبی از شرایط سخت امروز عبور خواهیم کرد. ما در شرایط خاص امروز در پای میز مذاکره با دیگران نشستهایم و باید از حقوق، منافع و اهداف ملیمان به خوبی و با منطق،استدلال و استفاده از هنر دیپلماسی دفاع کنیم. رئیسجمهور تاکید کرد: در چنین شرایطی نیازمند حمایت همه مردم و نمایندگان محترم هستیم البته این به معنای آن نیست که کسی به دولت نقد نکند که ما همواره از نقد عالمانه دلسوزانه و نقدی که بتواند تصحیح کننده راه باشد استقبال میکنیم. وی ادامه داد: ما با همه وجود از نقد در چارچوب اخلاق، ادب و قواعد بازی سیاسی استقبال میکنیم اما در عین حال همه مردم ما شرایط خاص این زمان را مدنظر قرار میدهند و برخلاف آنچه که برخی میگویند این دولت اولویتش تنها اقتصاد و سیاست خارجی نیست. روحانی گفت: اگر دولت در کوتاه مدت به دلایل خاص به سامان معیشت مردم وحل معضلات اقتصاد بیشتر توجه میکند و در سیاست خارجی برای باز کردن راههای تعامل سازنده تلاش میکند برای میان مدت و بلندمدت هم میداند که فرهنگ مهمترین بخشی است که باید همه مجریان به آن توجه کنند. وی خاطرنشان کرد: ناوگان فرهنگی دولت یعنی سه وزیری که امروز برای کسب رای اعتماد به خانه ملت آمدهاند و وزیر فرهنگ و ارشاد و سایر مسئولانی که به فرهنگ مربوط میشوند میدانند که بار رسالت سنگینی را در این مقطع بر دوش دارند مخصوصا سه وزیری که امروز در خدمت نمایندگان مجلس هستند زیرا سرنوشت میلیونها جوان و نوجوان با فعالیت این سه وزارتخانه رقم زده میشود. رئیسجمهور با اشاره به وزرای پیشنهادی به مجلس اظهار داشت: افرادی که برای این وزارتخانهها معرفی شدهاند با مشورتهای فراوان انتخاب شدهاند. از دیدگاه دولت افراد شایستهای هستند که معیارشان پایبندی به مواضع دین و قانون، اخلاق و مهارت حرفهای، سوابق، مدیریت، توانمندی و اعتقادشان به قانون اساسی و اجرای برنامه و قانون به عنوان اصل و اساس بوده است که نسبت به این سه وزیر نیز همین معیارها مدنظر ما بوده است. روحانی در ادامه سخنانش با اشاره به وزارت علوم اظهار داشت: آموزش عالی در این کشور با توجه به حساسیت امر دانشگاهها و حضور حدود 4 و نیم میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور و رسالت سنگینی که این دانشگاه امروز باید بر عهده داشته باشد، باید دانشگاه محل دانشمندان، دانشآموزان، دانشجویان و دانشپژوهان باشد. وی افزود: دانشگاه یعنی جمع فرهیختگان، امروز جامعه یعنی اساتید و جمع فرهیختگان فردای جامعه یعنی دانشجویان عزیز. دانشگاه باید مدیریت فردای کشور را بر دوش خود احساس کند. لذا ما به دنبال وزیری بودیم که در مرحله اول کیفیت آموزشی دانشگاهها را ارتقا دهد و این یعنی توسعه انسانی و توسعه علوم و دانش. رئیسجمهور تصریح کرد: برای این کار باید آنچنان از لحاظ علمی توانمند باشیم که بتوانیم با کشورهای پیشرفته علمی رقابت کنیم. ما به دنبال وزیری بودیم که به این امر اعتقاد داشته باشد که دانشگاه، دانشگاه است و باشگاه و دارالتادیب نیست. دانشگاه محل فعالیت احزاب و گروههای سیاسی نیست و دانشگاه و دانشگاهیان به عنوان ابزار قدرتهای سیاسی نیستند. روحانی تاکید کرد: البته دانشجویان در کنار تحصیل علم و مهارتهای لازم باید عمیقا مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه خود را به خوبی درک و لمس و مورد بحث قرار دهد اما محیط دانشگاه محیط تقابل گروهها و جناحهای سیاسی نیست دانشگاه باید از آزادیهای آکادمیک برخوردار باشد. وی با بیان اینکه در دانشگاه باید آزادی بیان و استدلال حاکم باشد، گفت: گرچه این آزادی بیان برای همه جامعه است اما در محیط علم و دانش و تحقیق نیاز به محیطی آرامتر و آزادتر داریم. رئیسجمهور اظهار داشت: در محیطی که بتوانیم به تعبیر مقام معظم رهبری کرسیهای آزاد اندیشی را تشکیل دهیم باید قدرت تحمل را برای شنیدن نظرات و افکار دیگران به وجود بیاوریم. روحانی افزود: ما میخواهیم میراث دار شخصیتهایی چون شهید مطهری باشیم که گفت من دوست دارم حتی به یک مارکسیست هم کرسی دانشگاهی واگذار شود و بیاید حرفش را بزند و ما به او پاسخ دهیم. وی ادامه داد: ما تحمل مطهریها و بهشتیها را نیاز داریم آستانه تحمل را پایین نیاوریم و به خاطر یک کلام، جمله و یک حرکت کوچک خود را آماده ایجاد تشنج و برخورد نکنیم. رئیسجمهور ادامه داد: ما نیازمند تحمل شهید مطهریها و شهید بهشتیها هستیم. آستانه تحمل را پایین نیاوریم و به خاطر یک کلام، یک جمله یا یک حرکت کوچک خود را آماده برای ایجاد تشنج و برخورد نکنیم. روحانی با بیان اینکه دانشگاهها باید الگو باشند خاطرنشان کرد: در دانشگاه ما میخواهیم شاهد استقلال باشیم. استقلال به این مفهوم که دانشگاههای ما به رشدی رسیدهاند که بتوانند اکثریت قریب به اتفاق مسائل خود را در چارچوب قانون حل کنند. وی تاکید کرد: هر مقدار تمرکزگراییها کمتر و مدیریتها را نیز به خود دانشگاهها و اساتید واگذار کنیم این استقلال به نفع دانشگاهها است رئیس قوه مجریه تصریح کرد: ما به دنبال مراکز آموزش عالی هستیم که با دنیا در تعامل باشد چراکه باید بدانیم پیشرفت علمی در انزوا حاصل نمیشود بلکه در سایه تعامل با جهان علم و دانش میسر است؛ ما پیرو همان پیامبری هستیم که به پیروان خود توصیه کرد در دورترین نقاطی که کمترین اشتراک فرهنگی با شما دارند برای علم رنج سفر را هموار کنند. روحانی تاکید کرد: علم باید برای یک مسلمان آنچنان جاذبه داشته باشد که بتواند در محیطی که فاصله جغرافیایی زیادی با وی دارد به کسب علم و دانش بپردازد. وی ادامه داد: من در زمینه دانشگاه و آموزش عالی سخنهای فراوانی دارم اما در حوصله جلسه امروز نیست چرا که هم فرصت من محدود و هم حوصله شما نمایندگان محدودتر است. بنابراین من به طور خلاصه بر این نکته تاکید می کنم که ما نیازمند دانشگاهی هستیم که جزیره جداگانه از جامعه ما نباشد. رئیسجمهور دانشگاه مطلوب را دانشگاهی دانست که بتواند مهارت لازم را به دانشجو بیاموزد تا بعد از دوران دانشگاه به جامعه خدمترسانی کند. روحانی ادامه داد: دانشگاه باید به صنعت، تولید، بازار کار و جامعه متصل شود و این تحولات نیازمند انسان فرهیختهای است که هم اهل علم باشد و هم اهل حلم؛ دکتر فرجی دانا دارای این شایستگیها است که بتواند این تحول را در دانشگاه پیگیری کند. وی خاطرنشان کرد: در اولین لیستی که دولت برای وزارت علوم آماده کرده بود اسم آقای فرجی دانا هم وجود داشت اما ایشان به دلیل اشتغالات نمیتوانستند مسئولیت را بردوش بگیرند. وی به تشریح بیوگرافی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت و گفت: دکتر فرجی دانا در یک محیط مذهبی مثل قم پرورش یافته و در دانشگاههای معتبر داخل و خارج درس آموخته است و مدیریتهای محیطهای علمی و آموزشی در مراحل مختلف از دانشکده تا دانشگاهی مثل تهران را برعهده داشته است. رئیسجمهور ادامه داد: دکتر فرجی دانا برخی از دوران زندگی خود را در خدمت سپاه پاسداران و دفاع مقدس سپری کرده است؛ آقای فرجی دانا فردی است که وقتی ما برای آینده دانشگاه با هم صحبت میکردیم احساس کردم همه جا همنظر و همفکر هستیم چرا که ایشان برنامه دولت را به خوبی پذیرفته بود و توان اجرای آن را نیز دارد. روحانی تاکید کرد: دکتر فرجی دانا به دلیل اخلاق، ادب و حلم میتواند وزیری باشد که ما شاهد دانشگاهی آرامتر و عالمتر در ماههای آینده باشیم چرا که چنین دانشگاهی مدیران لایق آینده را به جامعه تحویل خواهد داد. وی به آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در زمینه آموزش و پرورش ما نیازمند تحول هستیم چرا که ما نیاز داریم مدارس حافظه محور به سمت مدارس یادگیری و استدلالمحور حرکت کند. رئیس قوه مجریه تاکید کرد: ما نیازمند مدارسی هستیم که در بسیاری از موارد درسی خلاقیت دانشآموزان را افزایش دهد. روحانی تاکید کرد: ما نیاز به مواردی داریم که در کنار علوم طبیعی به علوم انسانی و اجتماعی نیز به اندازه کافی اهمیت داده شود؛ نیاز به مدارسی داریم که بتوانند نوجوانهای ما را در آغاز تحصیل به وظایف اجتماعی و اختیارات مدنی آنها را آشنا سازد. رئیسجمهور ادامه داد: بحث اختیار، بحث تکلیف و وظیفه از سالهای اولیه مدارس باید برای دانشآموزان ما تبیین شود. وی با تاکید بر اینکه مدارس ما باید دانشآموزان را از شفاهیمحور بودن به تکلیف محور بودن هدایت کند، افزود: به این دلیل من روز ال مهر ماه توصیه کردم که زنگ مطالعه در مدارس ایجاد شود و پیشهاد دادم درس انشا احیا شود. روحانی یادآور شد: پیشنهاد کردم دانشآموزان ما بتوانند آنچه در دل دارند بتوانند روی کاغذ بیاورند؛ ما نیاز داریم از دوران دبستان دانشآموزانمان را به مباحثه و گفتگو عادت دهیم و برای این باید برنامهریزی کنیم. وی افزود: باید دبستانها و مدارس ما با تحولات و فناوریهای جدید از دوران دبستان آشنا شوند؛ در کشورهای پیشرفته استفاده از فضای مجازی و اینترنت از دبستان آغاز میشود. روحانی اظهار داشت: ما ضمن تقویت هویت ایرانی اسلامی در سراسر کشور باید به فرهنگهای قومی احترام بگذاریم؛ ما باید به خرده فرهنگها احترام کنیم و باید اصل 15 قانون اساسی را اجرایی و عملیاتی نماییم و این کار از دبستان میتوان آغاز شود و در مراحل مختلف تا پایان دوره متوسطه به انحاء گوناگون ادامه یابد. رئیسجمهور تاکید کرد: ما نیازمند تحول در آموزش و پرورش هستیم و باید بار آموزش و پرورش بین دوش مردم، دولت و نهادهای درگیر تقسیم شود تا بتوانیم محیطی بهتر و شرایطی بهتر و رقابتیتر در محیط آموزش و پرورش شاهد باشیم. وی گفت: برای این تحول آقای فانی شخصیتی هستند که میتوانند این بار مسئولیت را بر دوش بگیرند. وی در طول مدت 30 سال در مسئله آموزش و پرورش فعال و صاحب نظر بودند و همه مراحل اداری را از معاونت یک اداره در تهران تا مسئولیت آموزش و پرورش یک استان در کردستان در شرایط حساس و همچنین تا مراحل مختلف تجربیات لازم مدیریت را برعهده داشتند. روحانی تأکید کرد: آقای فانی دانش کافی را دارد و تحصیلاتش در دانشگاههای معتبر سپری شده است؛ برای ساماندهی نیروی انسانی، تخصص علمی و تجربه عالی دارد. رئیسجمهور ادامه داد: از روزی که وی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش برگزیده شد بازخوردها در میان همه آنهایی که سابقه در آموزش و پرورش داشتند مثبت بود؛ امیدواریم این راه سخت یعنی عالمپروری، تذکیه نمودن و مهارتآموزی نوجوانان و جوانان ما به دست این وزارتخانه و با مدیریت آقای فانی بهتر از گذشته ادامه یابد. روحانی در ادامه اظهارات خود در مجلس شورای اسلامی در جلسه رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی با اشاره به ویژگیهای وزارت ورزش و جوانان این وزارتخانه را در برگیرنده جمعیت 75 میلیون نفری کشور دانست و گفت: زمانی که از ورزش همگانی، عدالت در امکانات ورزشی، فضای ورزشی و جبران عقبماندگیها در ورزش بانوان صحبت میکنیم نقش این وزارتخانه مشخص میشود. وی با بیان اینکه ورزش میتواند در کار جمعی به جوانان ما کمک کرده و غرور ملی را افزایش دهد اظهار داشت: ورزش میتواند بخشی از تعامل سازنده با جهان بوده و در غالب دیپلماسی عمومی دیپلماسی ورزش کارایی خود را نشان داده است رئیسجمهور اضافه کرد: ورزش همگانی و قهرمانی و حرفهای باید توسط فردی اداره شود که با نظر علمی به این مسئله نگاه میکند؛ مخصوصا در کنار ورزش موضوع جوانان نیز دارای اهمیت ویژهای است. رئیس دولت یازدهم در ادامه با اشاره به حساسیتهای وزارت ورزش وجوانان در موضوع رسیدگی به معضلات جوانان، مسئله ازدواج، پر کردن ساعت فراغت، ایجاد نشاط و رقابت سیاسی و مشارکت سیاسی را از مهمترین وظایف این وزارتخانه دانست و افزود: برای این مسئولیت آقای دکتر صالحی امیری برگزیده شد که اگر ایشان را فردی جامعه شناس و آگاه به مسائل اجتماعی با دید آسیب شناسانه معرفی کنند سخن گزاف نگفتهام. روحانی سوابق صالحیامیری را به نمایندگان یادآور شد و افزود: آقای صالحی امیری از زمانی که معاون وزیر بود و با شورای عالی امنیت ملی همکاری داشت تا زمانی که خود در شورای عالی امنیت ملی مسئولیت معاونت را به عهده گرفت، و همچنین زمانی که در مرکز تحقیقات استراتژیک به عنوان مسئول فرهنگی اجتماعی منصوب شد همواره فردی دقیق، اخلاقی و پرتلاش بوده است. وی با اشاره به سابقه آشنایی 10 ساله خود و همکاری با صالحیامیری تصریح کرد: وی از لحاظ علمی سابق نظر، صاحب قلم،متخصص و پژوهشگر است و در مدت دو ماه سرپرستی به خوبی از عهده کار برآمده است. رئیسجمهور در پایان ضمن درخواست از نمایندگان برای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی خاطرنشان کرد: قول دولت به مردم این است که با تکمیل کابینه حرکت در فضای فرهنگی سرعت بیشتری پیدا کند.
حسین فریدون دستیار ارشد رئیس جمهور را هنگام ورود به صحن علنی همراهی میکرد. حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس هنگام ورود رئیسجمهور به پارلمان، به استقبال وی رفت. علی لاریجانی رئیس مجلس هنگام ورود روحانی به صحن علنی به وی خوشامد گفت. طبق آییننامه داخلی مجلس، روحانی یک ساعت فرصت دارد از برنامههای سه وزیر پیشنهادی خود دفاع کند. علی طیب نیا وزیر اقتصاد، انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول دولت، مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، نوبخت سخنگوی دولت، محمدرضا صادق مشاور رئیس جمهور بعد از حضور روحانی بصورت جداگانه وارد صحن مجلس شدند.
جلسه رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی دولت روحانی از صبح امروز در صحن علنی مجلس آغاز شد.
جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
هماکنون 196 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کرسی 93 نماینده مجلس خالی است.
بررسی صلاحیت و برنامهها و رأی اعتماد به سیدرضا صالحیامیری وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، رضا فرجیدانا وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و علیاصغر فانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان است.
طبق آییننامه داخلی مجلس، حسن روحانی رئیسجمهور یک ساعت فرصت دارد از سه وزیر پیشنهادی خود دفاع کند. سپس دو مخالف و دو موافق هر وزیر پیشنهادی به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه فرصت سخنرانی دارند. البته هر نماینده مخالف یا موافق میتواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری بدهد
پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامههای هر وزیر پیشنهادی، خود وزیر پشت تریبون قرار میگیرد و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارد از برنامههای خود دفاع کند
این روند تا سخنرانی سومین وزیر پیشنهادی ادامه مییابد و در پایان هم رئیس مجلس صلاحیت هر سه وزیر پیشنهادی را به رأی وکلای ملت میگذارد.
کل زمان بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی 330 دقیقه معادل 5 ساعت و 30 دقیقه است، البته ممکن است برخی از مخالفان از ایراد سخنرانی انصراف دهند که در این صورت موافق هم صحبت نمیکند و در نتیجه از این زمان کاسته میشود.
روحانی صحن مجلس را ترک کرد
حسن روحانی رئیسجمهور که از صبح امروز برای دفاع از سه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، دقایقی قبل پارلمان را ترک کرد.
هم اکنون اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در صحن علنی حضور دارد.
تعدادی از نمایندگان مجلس روحانی را هنگام خروج از صحن علنی مشایعت کردند.
حجتالاسلام علوی گفت: وزارت اطلاعات باید بسترهای امنیت را تامین کند و زمینههای ضد امنیتی را کاهش دهد و باید به نوعی عمل شود تا در فکرها ناامنی از بین برود. حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات با اشاره به اهمیت مقوله امنیت در جامعه اظهار داشت: امنیت مساله مهمی است اما همه ما باید تلاش کنیم اضافه بر تولید امنیت احساس امنیت را هم به مردم هدیه کنیم. علوی افزود: باید علاوه بر وجود امنیت، احساس امنیت هم در جامعه باشد تا همگان از برکات آن بهره مند شوند و زمینه های شکوفایی در عرصه های مختلف اجتماعی فراهم شود. وی گفت: در تمام عرصهها شکوفایی از ذهن نخبگان منشأ میگیرد و این نوآوریهای ذهنی فقط در فضایی که در آن احساس امنیت شود، بروز میکند. وزیر اطلاعات افزود: کسانی که دل به مهر نظام مقدس جمهوری اسلامی بستهاند و علاقمند به رشد این نظام هستند باید در جهتی حرکت کنند که همه ملت احساس امنیت کنند و البته در این رابطه پیشگیری مقدم بر درمان است. علوی خاطرنشان کرد: نباید بگذاریم زمینههای ناامنی به وجود آید تا بعد با پدیدههای ضدامنیتی و ناامنی مبارزه کنیم. علوی گفت: عناصر معنوی امنیت ازنظر قرآن ایمان و فرهنگ است. وقتی آرامش در جامعه برقرار باشد و ریشه در فرهنگ جامعه داشته باشد زمینههای شکوفایی شکل میگیرد. وزیر اطلاعات افزود: برقراری امنیت باید درچارچوب باشد، خداوند از پایمال شدن حق خود اگر سهوی و غیرعمدی باشد، گذشت میکند اما از پایمال شدن حق مردم حتی اگر سهوی هم باشد نمیگذرد. وی خاطر نشان کرد: در بحث مسائل اطلاعاتی از یک طرف با حقالله و نطام مقدس جمهوری اسلامی و از طرف دیگر با حقالناس مواجه هستیم، فقط در موقع اضطرار باید از احکام اولیه عبور کنیم و سراغ احکام ثانویه برویم نباید با بیدقتی و تراشیدن احکام ثانویه از احکام اولیه عبور کرد. علوی گفت: نیروهای اطلاعاتی حق ندارند وابستگی سیاسی خود را در کار بیاورند و فقط باید تحت سیاست های مقام معظم رهبری عمل کنند و وقتی سیاست ایشان حمایت از دولت برای پیشبرد کارهاست ما حق نداریم به گونهای دیگر عمل کنیم. وزیر اطلاعات افزود: در تامین امنیت باید به کارهای اصلی بپردازیم و در جامعه باید برای تامین امنیت مسائل اصلی مانند نیاز جامعه به آزادی و پویایی در عرصه های مختلف علمی و اجتماعی را در نظر گرفت. علوی خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات باید بسترهای امنیت را تامین کند و زمینههای ضد امنیتی را کاهش دهد و باید به نوعی عمل شود تا در فکرها ناامنی از بین برود و این کار سختی است اما انشاالله انجام خواهیم داد. اینکه با امنیتی کردن فضا ناامنی را کاهش دهیم هنری محسوب نمی شود. انتهای پیام/
قاضی سراج با تاکید بر این که توقف موقت انتشار روزنامه بهار مانع از رسیدگی به پرونده آن نمی شود، از تشکیل جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات در روز دوشنبه برای رسیدگی به پرونده این روزنامه خبر داد. قاضی ناصر سراج رئیس هیئت نظارت بر مطبوعات درباره اینکه مسئولان روزنامه بهار اقدام به متوقف کردن انتشار این روزنامه کردهاند گفت: ما به این موضوع توجهی نداشته و در روز دوشنبه به پرونده این روزنامه رسیدگی خواهیم کرد. وی گفت: هیئت نظارت روز دوشنبه تشکیل جلسه خواهد داد و پرونده روزنامه بهار را که به واسطه درج مطلبی در شماره چهارشنبه اول آبان خود کرده بود را مورد رسیدگی قرار خواهد داد. روزنامه «بهار» چهارشنبه گذشته (اول آبان) مقالهای را با عنوان «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی؟» منتشر کرد که به دلیل محتوای ضدشیعی آن، مجبور به عذرخواهی شد. اکنون نیز مسئولان این روزنامه، با انتشار یک نامه از توقف انتشار «بهار» تا مدتی خبر دادهاند. متن نامه منتشرشده توسط روزنامه «بهار» به این شرح است: «روزنامه بهار بهمناسبت روز عید غدیر خم یادداشت واردهای را با عنوان «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی» بهدلیل خطای فنی به چاپ رساند که متأسفانه موجب جریحهدار شدن روحیه مومنان حضرت علی (ع) شد. پس از آن مدیریت روزنامه اقدام به عذرخواهی در چند رسانه و امروز(شنبه) اقدام به انتشار چند یادداشت در نقد مطلب مورد نظر کرد که نشان دهد تا نظرات مندرج در یادداشت علیاصغر غروی به دور از مشی «بهار»، مدیران، روزنامهنگاران و کارمندان آن است. بر مردم عزیز فشارکاری و احتمال خطای غیرعمد پوشیده نیست (که این نافی مسئولیت نیست). از این رو، روزنامه بهار در راستای تلطیف فضای جامعه و بهدست آوردن دل مؤمنین راستین و واقعی اقدام به عدم انتشار موقت و چند روزه کرده و از همه خوانندگانش مجدداً پوزش میخواهد.» انتهای پیام/
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان