مدیردفتر پروندههای نامزدی ثبت جهانی ایران گفت: تاکنون 16 اثر تاریخی و فرهنگی ایران در جهان به ثبت رسیده و تنها نامزد ثبت جهانی امسال شهر سوخته است.
محمدحسین طالبیان عصر امروز در جمع خبرنگاران در زابل اظهار داشت: امسال سازمان یونسکو یک سهمیه اعلام کرد و ایران دو گزینه شوش و شهر سوخته را درنظر داشت.
وی افزود: به دلایل و شرایط موجود، نامزد ثبت جهانی شهر سوخته قرار گرفت.
طالبیان اذعان داشت: یکی از فاکتورهای مهم برای این کار حمایت مسئولان استان سیستان و بلوچستان بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: تاکنون 16 اثر تاریخی و فرهنگی ایران در جهان به ثبت رسیده و شهر سوخته به عنوان هفدهمین اثر تاریخی در ایران است که برای ثبت جهانی نامزد شده است.
طالبیان اضافه کرد: سیستان و بلوچستان از لحاظ آثار تاریخی و فرهنگی برای کشور خیلی مهم و هویت ایران است.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان بلوچستان گفت: حدود یکسال است که کارشناسان مرمت و بازسازی شهرسوخته برای ثبت جهانی را آغاز کردهاند.
سنجرانی افزود: 80 درصد مرمت شهر سوخته در این مدت انجام گرفته است.
این مسئول اظهار داشت: بیش از 8 هزار متر مسیرهای گردشگری، ساماندهی سایت، انتقال آثار شهر سوخته از موزه زاهدان به موزه شهر سوخته، راهاندازی کارگاههای خشت و گل، پایگاههای آموزشی، بهسازی زیرساختها از جمله اقداماتی است که برای ثبت جهانی شهرسوخته انجام گرفته است.
وی به بازدید نماینده سازمان یونسکو اشاره کرد و گفت: طی دو روز اخیر با حضور نماینده سازمان یونسکو بازدید هوایی از کل منطقه سیستان و بازدید میدانی از شهرسوخته و محوطه انجام گرفته است
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان بلوچستان با بیان اینکه اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی شهرسوخته در یک ساله انجام گرفته بیسابقه و بی نظیر بوده است، گفت: در تلاش هستیم این اتفاق خوب و فرهنگی در استان سیستان و بلوچستان رخ دهد.
انتهای پیام/75004/ش40
وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه نمی پذیریم کسی برای ما طرح تدوین کند، گفت: اگر در پایان مذاکرات امروز به نتیجه برسیم رسیدیم، در غیر این صورت؛ مذاکرات یک هفته تا 10 روز آینده ادامه خواهد یافت.
ظریف با بیان اینکه مرحله دشواری است، اظهار داشت: هم نگرانی های ایران باید مورد توجه قرار گیرد، هم بعضی دیدگاه های متفاوتی که داخل 1+5 است.
وی با ذکر این نکته که مقدار زیادی از وقت در مذاکرات داخلی 1+5 می گذرد، خاطرنشان کرد: شش کشور هستند و دیدگاه های مختلفی دارند و احتمالا منافع متفاوتی دارند و نیاز دارند به نتیجه برسند. ما هم آمادگی این را داریم که اگر طرف مقابل ما برای رسیدن به راه حل آمادگی داشته باشد، به راه حل برسیم و تا حد خوبی پیشرفت داشته ایم.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات صورت گرفته با جان کری، با بیان اینکه بالاخره یک تاریخ طولانی بی اعتمادی بین 2 کشور وجود دارد، گفت: از دیروز تاکنون حدود هفت ساعت در سطح وزیر مذاکره کردیم. مذاکراتی با فرانسوی ها، انگلیسی ها و آلمان ها نیز داشتیم و اکنون نیز با لاوروف دیدار خواهم کرد.
ظریف با بیان اینکه راجع به جزییات مذاکره علنی صحبت نمی کنم درباره اظهارات وزیر خارجه فرانسه خاطرنشان کرد: دیدگاه ها متفاوت است، کشورها دیدگاه های متفاوتی دارند، فرانسه نیز دیدگاه هایی دارد. این روندی است که باید بر اساس احترام متقابل، موضع برابر و توجه به حقوق مردم ایران به نتیجه برسد وگرنه پایداری نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: ما این آمادگی را به عنوان نماینده مردمی که صلح طلب هستند و به دنبال داشتن حقوقشان هستند و سلاح هسته ای را نه تنها مخالف اصول و عقایدشان بلکه مخالف امنیتشان می دانند، داریم که اگر طرح و دیدگاه مناسبی که حقوق مردم ما را حفظ کند با هم تدوین کنیم.
وزیر خارجه گفت: از ابتدا نیز گفته ایم که نمی پذیریم کسی برای ما طرح تدوین کند.
وی درباره ادامه مذاکرات با آمریکایی ها نیز اظهار داشت: مذاکرات ادامه دارد. مذاکرات با طرف آمریکایی برای صرف ناهار ما متوقف شد و طرف مقابل نیز می خواستند با همکارانشان مشورت کنند. به دلیل اینکه بیشتر مذاکره را طرف آمریکایی و خانم اشتون با توجه به دیدگاه های متفاوتی که در 1+5 هست، انجام می دهند. ما مذاکرات را ادامه می دهیم، کار دشواری است. از ابتدا گفته ایم که این کار دشوار و زمانبر است. این امکان وجود داشت و شاید هنوز هم باشد که اگر حسن نیت وجود داشته باشد می توان به متن مورد توافق برسیم.
ظریف افزود: یک مسیری است، اگر در پایان مذاکرات امروز به نتیجه برسیم رسیدیم، در غیر این صورت، یک هفته تا 10 روز آینده ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/
یک منبع نزدیک به تیم هسته ای ایران ابراز داشت: آنچه در رسانههای غربی بویژه بی بی سی در حال انتشار است، بیش از آنکه واقعیت داشته باشد در چارچوب تاکتیکهای جنگ روانی قابل تفسیر است.
به گزارش فارس، یک منبع نزدیک به تیم هسته ای ایران در رابطه با مذاکرات هستهای ژنو ابراز داشت که گمانهزنیهای رسانههای غربی در خصوص مفاد پیشنهادهای مطرح شده در مذاکرات اخیر در ژنو، با واقعیت تطابق چندانی ندارند.
این منبع آگاه تصریح کرد که آنچه در رسانههای غربی بویژه بی بی سی در حال انتشار است، بیش از آنکه واقعیت داشته باشد در چارچوب تاکتیکهای جنگ روانی قابل تفسیر است. هدف دیگر از این گمانهزنیها میتواند اعمال فشار بر طرف ایرانی در مذاکرات هستهای جاری باشد.
شایان ذکر است، در حالی که رسانههای ایرانی همچنان به اصل محرمانه ماندن مذاکرات احترام میگذارند، رسانههای غربی طی دو روز گذشته، گمانهزنیهای متعددی را در خصوص مذاکرات مطرح کردهاند.
انتهای پیام/
شهید مطهری در نقد تحریفات واقعه عاشورا میگوید: از وقتى کتاب دروغین «روضة الشهداء» در دست و بالها افتاد، دیگر کسى تاریخ واقعى امام حسین(ع) را مطالعه نکرد و شد افسانهسازى! مرحوم دربندى هم یک چیزهاى به آن اضافه کرد که دیگر واویلاست!
در ادامه بخشی از سخنرانی استاد شهید مرتضی مطهری درباره فلسفه عزاداری امام حسین(ع) منتشر میشود که در صفحات 82 تا 84 جلد نخست کتاب حماسه حسینی موجود است. صوت این سخنرانی توسط بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید علامه مرتضی مطهری(ره) در اختیار قرار گرفته است.
بشنوید |
انسان وقتى که در تاریخ نگاه مىکند، مىبیند که به سر این حادثه چهها آوردهاند! به خدا قسم حرف حاجى حرف راستى است. مىگوید امروز اگر کسى بخواهد بر امام حسین علیه السلام بگرید، بر این مصیبتهایش باید بگرید، بر این تحریفها و مسخها و دروغها باید بگرید.
کتابى است معروف به نام «روضة الشهداء» از ملا حسین کاشفى. [برای مطالعه بیشتر کلیک کنید]
حاجى فرموده بود که این داستان زعفر جنّى و داستان عروسى قاسم، اول بار در کتاب این مرد آمده است. حقیقت این است که من این کتاب را ندیده بودم. خیال مىکردم در آن یکى دو تا از این حرفهاست. بعد که این کتاب را- که به فارسى هم هست و تقریباً در پانصد سال پیش تألیف شده است- [خواندم دیدم از این داستانها زیاد است.] ملا حسین کاشفى مردى است که واعظ هم هست، اتفاقاً این بىانصاف مرد باسوادى هم بوده است، کتابهایى هم دارد، صاحب انوار سهیلى [است] که خیلى عبارت پردازى کرده و مىگویند کلیله و دمنه را خراب کرده است. به هر حال مرد باسوادى بوده است.
تاریخش را که انسان مىخواند، معلوم نیست که او شیعه بوده یا سنى، و مثل اینکه اساساً یک مرد بوقلمون صفتى هم بوده است، در میان شیعهها خودش را یک شیعه صد در صد متصلّبى نشان مىداده و در میان سنىها خودش را حنفى نشان مىداده است. اصلًا اهل بیهق و سبزوار است. سبزوار مرکز تشیع بوده است و مردم آن هم فوق العاده متعصب در تشیع. اینجا که در میان سبزواریها بود، یک شیعه صد در صد شیعه بود. بعد مىرفت هرات. (مىگویند شوهر خواهر عبدالرحمن جامى یا باجناق او بود.) آنجا که مىرفت، به روش اهل تسنن بود.
این مرد، واعظ هم بوده است. چون در سبزوار بود، ذکر مصیبت مىکرد. کتابى نوشته است به فارسى. اولین کتابى که در مرثیه به فارسى نوشته شده همین کتاب روضة الشهداء است که در پانصد سال پیش نوشته شده است، چون وفات کاشفى در 910، اوایل قرن دهم، بوده است و این کتاب یا در اواخر قرن نهم هجرى نوشته شده است یا در اوایل قرن دهم. قبل از این کتاب مردم به منابع اصلى مراجعه مىکردند.
شیخ مفید (رضوان الله علیه) ارشاد را نوشته است و چقدر متقن نوشته است. ما اگر به ارشاد شیخ مفید خودمان مراجعه کنیم، احتیاج به منبع دیگر نداریم. [در] تواریخ اهل تسنن، طبرى نوشته است، ابن اثیر نوشته است، یعقوبى نوشته است، ابن عساکر نوشته است، خوارزمى نوشته است. من نمىدانم این بىانصاف چه کرده است! من وقتى این کتاب را خواندم، دیدم حتى اسمها جعلى است؛ یعنى در میان اصحاب امام حسین اسمهایى را مىآورد که اصلًا چنین آدمهایى وجود نداشتهاند؛ در میان دشمنها اسمهایى مىبرد که همه جعلى است؛ داستانها را به شکل افسانه در آورده است.
چون این کتاب اولین کتابى بود که به زبان فارسى نوشته شد، [مرثیه خوانها] که اغلب بى سواد بودند و به کتابهاى عربى مراجعه نمىکردند، همین کتاب را مىگرفتند و در مجالس از رو مىخواندند. این است که امروز مجلس عزادارى امام حسین را ما «روضه خوانى» مىگوییم. در زمان امام حسین روضه خوانى نمىگفتند، در زمان حضرت صادق هم روضه خوانى نمىگفتند، در زمان امام حسن عسکرى هم روضه خوانى نمىگفتند، بعد در زمان سید مرتضى هم روضه خوانى نمىگفتند، در زمان خواجه نصیرالدین طوسى هم روضهخوانى نمىگفتند. از 500 سال پیش به این طرف اسم این کار شده «روضه خوانى». روضهخوانى یعنى خواندن کتاب «روضة الشّهداء»، همان کتاب دروغ.
از وقتى که این کتاب در دست و بالها افتاد، دیگر کسى تاریخ واقعى امام حسین را مطالعه نکرد و شد افسانهسازىِ روضة الشهداء خواندن. ما شدیم روضهخوان، یعنى روضة الشهداء خوان، یعنى افسانهها را نقل کردن و به تاریخ امام حسین توجه نکردن.
گفت: «وَ زادَتِ التَّنْبورُ نَغْمَةً اخْرى»؛ بعد در شصت ـ هفتاد سال پیش، مرحوم ملا آقاى دربندى پیدا شد. تمام حرفهاى روضة الشهداء را به اضافه یک چیزهاى دیگر، همه را یک جا جمع کرد که دیگر واویلاست! [برای مطالعه بیشتر کلیک کنید] واقعاً به حال این اسلام باید گریست.
انتهای پیام/ک
در ششمین روز ماه محرم، 13 شهید گمنام در هفت نقطه از استانهای تهران، اصفهان، البرز و گلستان تشییع و به خاک سپرده میشود.
به گزارش فارس(باشگاه توانا)، مهدی رضایی مسئول امور شهدای گمنام کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: همزمان با ایام عزاداری سیدالشهدا(علیهالسلام)، در ادامه تشییع و خاکسپاری پیکرهای مطهر شهدای گلگون کفن تازه تفحص شده، 13 شهید گمنام در هفت نقطه از 4 استان کشور تشییع و به خاک سپرده خواهند شد.
وی در خصوص جزئیات خاکسپاری شهدای گمنام گفت: با هماهنگیهای انجام شده، یکشنبه 19 آبان ماه سال جاری پیکرهای مطهر شهدا در نقاط تعیین شده استانهای البرز، اصفهان، تهران و گلستان آرام میگیرند.
رضایی با اشاره به برنامه تشییع شهدای گمنام دراستان البرز، بیان داشت: پیکرهای مطهر دو شهید گمنام ساعت 14 فردا از میدان شهرداری، با حضور مردم شهید پرور کمالشهر تشییع شده و در بوستان بزرگشهر به خاک سپرده خواهند شد؛ مراسم شب وداع این شهدای عزیز 19 و 35 ساله که مربوط به عملیات «والفجر 8 » هستند، بعد از نماز مغرب و عشاء، روز شنبه 18 آبان ماه در مصلای شهر کمالشهر برگزار میشود.
مسئول امور شهدای گمنام کمیته جستجوی مفقودین با بیان اینکه «شهر گوگد» شهرستان گلپایگان و «شهر ایمانشهر» شهرستان فلاورجان استان اصفهان میزبان شهدای گمنام خواهند شد، بیان داشت: هر کدام از این نقاط میزبان 2 شهید بزرگوار گمنام خواهند بود؛ شهدای گمنام شهر گوگد 19 و 23 ساله مربوط به عملیاتهای «والفجر 8» و تک دشمن در سال 67 و شهدای معظّم شهر ایمانشهر نیز، 18 و 33 ساله در عملیات تک دشمن سال67 هستند.
وی ادامه داد: شهرستان قدس استان تهران فردا میزبان شهدای گمنام 20 و 24 ساله میشود؛ این شهدا مربوط به «عملیات والفجر 8» هستند؛ پیکر این شهدا با استقبال مردم و مسئولین شهر، امروز (18 آبان) وارد شهرستان قدس خواهد شد و از میدان قدس به طرف محل سپاه قدیم بدرقه میشوند؛ محل برگزاری مراسم وداع در مصلای این شهر برگزار خواهد شد.
رضایی یادآور شد: مراسم تشییع این شهدای تازه از سفر برگشته ساعت 9 صبح فردا (19 آبان) از مقابل محل سپاه قدیم آغاز و با عبور از خیابان طالقانی به طرف میدان مصلی و از آنجا به محل خاکسپاری که پارک حضرت ولیعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است، انجام میشود سپس شهدای گمنام توسط پدر و مادر شهدا در محل به خاک سپرده خواهند شد.
وی بیان داشت: همچنین دو شهید گمنام 19 و 30 ساله محل شهادت فاو طی عملیات «والفجر 8» فردا در دانشگاه علوم پزشکی گرگان استان گلستان به خاک سپرده خواهند شد.
مسئول امور شهدای گمنام کمیته جستجوی مفقودین خاطرنشان کرد: شهرستان گالیکش استان گلستان میزبان 2 شهید بینشان 17 و 40 ساله از عملیاتهای «والفجر 8» و تک دشمن در سال 67 میشود و گروه نظامی 45 حضرت جواد الائمه (علیه السلام)، میزبان یک لاله گمنام 20 ساله از عملیات «والفجر 8» است.
وی افزود: تشییع پیکرهای مطهر شهدای گمنام در شهرستان مینودشت به دلیل عدم آمادگی مسئولین و ایجاد بستر لازم در نقطه تعیین شده خاکسپاری پیکرهای مطهر شهدای گمنام، با تأخیر برگزار و زمان آن متعاقباً اعلام میشود.
به گزارش خمول، کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در پایان با دعوت از عموم مردم شهیدپرور شهرهای یاد شده به ویژه جوانان و دانشجویان عزیز درخواست کرد تا با شرکت گسترده خود در مراسم تشییع شهدا، بار دیگر با آرمانهای شهیـدان تجدید پیمان کنند.
انتهای پیام/م
20:16 رایزنی ظریف، کری و اشتون ساعت 21 به وقت تهران
با حضور سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، خط تولید موشک پدافند هوایی صیاد 2 افتتاح و خاتمه تحقیقات سامانه پدافند هوایی «تلاش» اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار دهقان در تشریح دستاوردهای جدید وزارت دفاع طی سخنانی با تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین و یاران باوفایش اظهار داشت: در راستای تأمین تجهیزات پدافندی برای مقابله با تهاجمات هوایی، طراحی و ساخت موشک صیاد 2 در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: این موشک دارای موتور سوخت جامد، با سیستم هدایت ترکیبی و قابلیتهای عملیاتی بالا است.
دهقان گفت: موشک صیاد 2 یک موشک پدافند هوایی برد متوسط و ارتفاع بلند است که براساس فناوریهای روز دنیا طراحی شده و قادر است انواع بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و اهداف با سطح مقطع راداری کوچک و دارای سرعت و مانور بالا را در محدوده عملیاتی خود منهدم کند.
وزیر دفاع: قابلیت بالای ضد جنگ الکترونیک و ردیابی خودکار و مستقل را از دیگر ویژگیهای این موشک پدافندی ذکر کرد.
دهقان پیرامون سامانه سامانه «تلاش» نیز اظهار داشت: این سامانه، یک سامانه پدافند هوایی برد متوسط و ارتفاع بلند است که برای مقابله با اهداف پرنده از جمله هواپیماهای جنگنده و بمبافکن بکار گرفته میشود و قادر است انواع بالگردها و هواپیمای بدون سرنشین را نیز منهدم کند.
وی در ادامه افزود: سامانه تلاش به منظور آشکارسازی و ردگیری هدف موشک صیاد 2 بمنظور پوشش نقاط حیاتی و حساس کشور در مقابله با تهدیدات هوایی غافلگیرانه هواپیمای مدرن جنگی طراحی و ساخته شد که بحمدالله با تستهای موفقی که انجام داده است در آینده نزدیک در چرخه تولید قرار خواهد گرفت.
وزیر دفاع با بیان اینکه این تجهیزات پیشرفته، حاصل مجاهدت و تلاش متخصصین زبده و کارآمد سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع است، اظهار داشت: وزارت دفاع در راستای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا که موضوع پدافند هوایی را از اولویتهای بخش دفاع تعیین فرمودند، مصمم است با طراحی و ساخت انواع سامانههای پدافند هوایی در بردهای مختلف ضمن اجرای اوامر فرمانده معظم کل قوا نیازهای پدافند هوایی کشور را به نحو مطلوبی تأمین کند.
دهقان تصریح کرد: سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع بحمدالله به سطحی از فناوری و قابلیت رسیده که قادر است بصورت کاملاً بومی نیازمندیهای موشکی نیروهای مسلح را طراحی و تولید کند، طراحی و ساخت موشکهای سجیل، شهاب 1،2و 3 ، قیام، فاتح، ظفر، قادر، نصر و دهلاویه بخشی از این توانمندی مؤثر و بازدارنده است.
وزیر دفاع در پایان با قدردانی از تلاش مدیران، دانشمندان و متخصصین سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع بخاطر طراحی و ساخت این تجهیزات پیچیده و پیشرفته، تأکید کرد: کارکنان وزارت دفاع و صنایع وابسته با روحیه جهادی که الهام گرفته از مکتب حسینی است بتوانند، از کشوری که متعلق به اهل بیت سلاماللهعلیهم اجمعین است؛ به بهترین نحو ممکن دفاع کرده، بازدارندگی مؤثرتری را به منصه ظهور برسانند.
انتهای پیام/
22:20 ریابکوف: امیدوارم گفتوگوهای هستهای ایران نتایج پایداری به همراه داشته باشد
21:07 فابیوس: موضوعات مهمی هنوز حلنشده مانده/به دنبال توافقی معتبر با ایران هستیم
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان