سرانجام پس از گذشت 50 روز از سانحه دلخراش جاده تهران - قم، کمیسیون ایمنی راهها در گزارشی علت قطعی بروز این حادثه را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، کمیسیون ایمنی راه های کشور، با هدف شفاف سازی و ایجاد دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات و همچنین دفاع از حقوق شهروندی، گزارش حادثه دلخراش مورخ 18/06/1392 اتوبوسها در آزاد راه قم- تهران را که طی آن جمعی از هم میهنان کشته شدند، پس از انجام بررسیهای دقیق و مبسوط کارشناسی در 7 کارگروه تخصصی و سه نشست کمیسیون در تاریخ های 01/07/1392، 15/07/1392 و 06/08/1392، این کمیسیون جمع بندی نهایی گزارش را منتشر کرد.
کمیسیون ایمنی راههای کشور اعلام کرد: پیرو ابلاغ کمیسیون ایمنی کمیته های کارشناسی با برگزاری بیش از 25 جلسه اصلی و فرعی گزارش خود را ارائه و جمعبندی گزارشات در تاریخ 06/08/1392 به کمیسیون ایمنی راهها ارایه شد.
در این گزارش در خصوص علت تامه تصادف آمده است: عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه از جانب راننده اتوبوس شماره 1 به علت بروز نقص فنی(دو پوست شدن و ترکیدن لاستیک) که منجر به تغییر مسیر و تجاوز کامل به چپ گردیده است و در ضمن در این تصادف ایجاد حریق در هر دو اتوبوس پس از برخورد و همچنین باز نشدن دربهای اتوبوسها و نیز عدم امکان خروج اضطراری آسان، باعث افزایش تلفات و مجروحین شده است.
در گزارش نهایی کمیسیون ایمنی راه های کشور پیشنهاد شده است: وزارت راه و شهرسازی نسبت به بازنگری در سرعت مجاز اتوبوسها در آزادراه های کشور اقدام نماید. در این خصوص مقرر شد کمیته ای با مشارکت دستگاه های ذیربط در سازمان راهداری و حمل و نقل تشکیل و تصمیم سازی شود.
همچنین پیشنهاد شد فعالیتهای ایمنی و برگزاری مستمر کمیسیون های ایمنی راه های استانی به صورت ماهانه و به طور ویژه در اولویت اقدامات استانداران قرار گیرد.
همچنین در کمیسیون مقرر شد که بیمه مرکزی ایران در زمینه تحلیل سانحه از منظر بیمه و نیز نحوه مشارکت در امر ارتقای ایمنی حمل و نقل و همکاری با دستگاه های مسئول گزارش لازم را به کمیسیون ارائه نماید.
ذکر این نکته ضروری است که گزارش کمیته های کارشناسی به همراه پیشنهادات برای بهبود امور در هفت محور تعیین شده توسط کمیسیون ایمنی راهها شامل نحوه اطلاع رسانی در حوادث مهم سوانح رانندگی، بررسی علل تصادف و رسیدگی به وضعیت لاستیک در کشور، بررسی وضعیت آموزش رانندگان و آموزش مسافرین در زمان وقوع حوادث، ساماندهی نحوه بازرسی کنترل وضعیت ایمنی خودروهای حمل ونقل عمومی مسافربری در جاده های کشور، تقویت وضعیت امداد و نجات، فوریتهای پزشکی و ساماندهی سیستم اطفاء حریق در جاده های کشور ، بررسی وضعیت ایمنی اتوبوس اسکانیا و بررسی وضعیت گاردریل ها در جاده ها ارائه شده است.
انتهای پیام/
نماینده مردم تهران در تذکری آییننامهای نسبت به پمپاژ ناامیدی و ایجاد فضای یأس در جامعه توسط برخی مدیران دولتی هشدار داد.
وی افزود: من از آقای نوبخت تعجب کردم؛ ما، وی و برخی از عناصر دولت را آدمهای متین و مبادی آداب میدانیم و میدانستیم و تعجب کردم که چرا اینقدر عصبانی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من تذکر دیگری از همین بند نیز دارم متاسفانه رویهای در کشور توسط برخی از مدیران اجرایی شروع شده است شما سیاهنمایی که هماکنون از شرایط کشور به راه افتاده است را ببینید؛ ما فکر نکنیم سیاهنمایی برای توضیح عملکرد ما خوب خواهد بود و به زودی در این باره بسیاری از مدیران دولتی را خواهد گرفت.
بذرپاش گفت: این مسئله ناامیدی گستردهای را در کشور رقم خواهد زد و سبب امیدواری دشمنان خواهد شد؛ اینکه مرتب مدیران اجرایی با آمارهایی نگرانکننده دل مردم را خالی کنند که دولت وضع خرابی دارد اما در دو کلیت کشور به دلیل اینکه دوستان وظیفه رتق و فتق معیشت مردم را دارند کار خوبی حتی برای خود دولت محسوب نمیشود؛ چراکه این مسئله سبب ناامیدی جوانان خواهد شد.
حجتالاسلام ابوترابی رئیس جلسه امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر بذرپاش گفت: دوستان و نمایندگان میدانند که ما در کشور با واقعیاتی روبرو هستیم که آن را همه میدانند یکی از واقعیات این است که منابع درآمدی ما به سبب تحریم کاهش پیدا کرد و این یک واقعیت است ما اگر با این واقعیت با مردم صحبت و برنامهریزی کنیم به دلیل موفقیتی که در طول یک سال گذشته داشتیم و اوج آن حماسه سیاسی 24 خرداد بود قطعاً با اقتدار از این شرایط عبور میکنیم.
وی افزود: دشمن هم میداند که ما کشوری با زیرساختها و ظرفیتهای فراوان هستیم و اگر منابع ما کاهش پیدا کند قطعاً میتوانیم منابع درآمدی را اصلاح و رابطه بودجه با نفت را قطع کنیم.
نایب رئیس مجلس ادامه داد: در همین جلسه هم شخصی مانند آقای توکلی متوجه میشوند که درآمد نفتی ما کاهش پیدا کرده است و اگر مازاد درآمد نفتی در پروژههای عمرانی هزینه شود چه نتایجی درباره تورم به بار میآید، به همین دلیل است که با این مسئله مخالفت میکند لذا ما شرایط بسیار مطلوبی برای تغییر ریل داریم تا کشور را از وابستگی به نفت نجات دهیم، ما از این زاویه تحریم را یک فرصت استثنایی برای کشور میدانیم.
انتهای پیام/
نخستوزیر رژیمصهیونیستی در دیدار با «گودلاک جاناتان» مدعی شد ایران هستهای حتی امنیت نیجریه و آفریقا را هم تهدید میکند.
نتانیاهو با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم، گفت دستیابی ایران به سلاح هستهای، نه فقط اسرائیل بلکه نیجریه، آفریقا و تمام دنیا را تهدید میکند. وی تنها راه دستیابی به توافقی مسالمتآمیز را توقف کامل برنامه هستهای ایران دانسته است.
وی افزود: اخیرا شنیدهام ایرانیها تازهترین دور از مذاکرات را مفید و سازنده توصیف کردهاند. خوب، وقتی این مذاکرات برای آنها زمان میخرد تا به غنیسازی ادامه دهند و مواد شکافتپذیر برای بمب هستهای تولید کنند، طبعا برایشان سازنده و مفید خواهد بود.
نتانیاهو ادامه داد: این مذاکرات فقط در صورتی مفید و سازنده است که فشارها بر ایران، آنها را به توقف و کنار گذاشتن برنامه هستهای، توقف غنیسازی و توقف ساخت رآکتور آب سنگین که تنها برای ساخت بمب اتم در حال اجراست، وادار کند.
نخستوزیر رژیمصهیونیستی دیروز با «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا هم تلفنی در مورد برنامه هستهای ایران گفتوگو کرد. نتانیاهو بارها صراحتا مخالفت خود را با هرگونه کاهش تحریم اعلام کرده است. وی همچنین تلاش میکند کنگره آمریکا را به تصویب دور جدیدی از تحریمهای ضدایرانی متقاعد کند. این در حالی است که اوباما اعلام کرده وضع تحریمهای جدید را به صلاح نمیداند و از کنگره خواسته است این موضوع را دستکم تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات به تعویق بیاندازند.
انتهای پیام/ص
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با ارسال نامهای به رئیس شورای امنیت خواستار واکنش این شورا به اقدام وحشیانه گروههای تروریستی در به شهادت رساندن 14 تن از مرزبانان کشورمان شد.
خزایی با اشاره به اینکه گروه تروریستی موسوم به جیش العدل مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است افزود نشانهها حاکی از آن است که اقدام تروریستی جمعه 3 آبان این گروه خشونت طلب با نفوذ به مرزهای شرقی ایران صورت گرفته است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در این نامه به رئیس شورای امنیت و اعضای آن یادآور شده است که عکس العمل متناسب شورای امنیت به این اقدام تروریستی از یکسو پیامی قوی برای این گروه تروریستی و حامیان آنها خواهد داشت که دست زدن به چنین اعمال جنایتکارانه توسط هر گروه و در هر زمان و مکان تحمل نخواهد شد و از سوی دیگر موجب تسلی خاطر بازماندگان این اقدام وحشیانه خواهد شد.
خزایی در پایان نامه خود همچنین افزوده است: جمهوری اسلامی ایران مصمم است با اتخاذ کلیه اقدامات مقتضی این گروه تروریستی را به سزای عملش برساند و در این راستا از جامعه بینالملل و همسایگانش انتظار همکاری کامل تا تحقق این خواسته را دارد.
انتهای پیام/ص
روز 13 آبان که در تقویم به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است. که هیچ واقعه بر دیگری ارجحیت ندارد.
تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، 13 آبان 1357 که روز دانشآموز نام گرفت و تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1358 عنوان این سه واقعه تاریخی است که نمیتوان هیچ یک را از نظر اهمیت نسبت به دیگری اولی تر دانست چرا که هر کدام در دوره وقوع تاثیر گذاری خاص خود را داشته و شرایط را به نحوی تغییر دادهاند.
* نخستین واقعه
تبعید امام خمینی به ترکیه 13 آبان 1343
کاپیتولاسیون یا حق قضاوت کنسولی حقی است که به اتباع بیگانه داده میشود و آنها را ازشمول قوانین کشور مصون ومستثنی میکند؛ درواقع در صورت ارتکاب جرم در خاک کشور، دولت میزبان حق محاکمه آن مجرم را ندارد.
کاپیتولاسیون ریشه در استعمار دارد و کشورهای استعمارگران این قانون را به کشورهای ضعیف تحت سلطه تحمیل میکردند؛ کاپیتولاسیون درایران طی معاهده ترکمانچای برای اتباع روسیه به رسمیت شناخته شد و پس ازآن برخی کشورهای استعمارگر دیگر، این امتیاز نامشروع را بعلت ضعف حکومت های قاجاریه کسب کردند؛ اما، کاپیتولاسیون در سال 1306، تحت فشار افکار عمومی و فضای حاکم بر روابط بینالملل پس از جنگ اول جهانی لغو گردید.
هنوز بیش از 3 دهه از الغای کاپیتولاسیون نمیگذشت که محمدرضا پهلوی احیاگر مجدد آن شد. کابینه اسدالله علم در سیزدهم مهر سال 1342، به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنیبر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت یک لایحه قانونی در هیتت دولت تصویب کرد.
چندی بعد این خبر به حضرت امام رسید و ایشان را به خروش و فریاد واداشت به طوری که در4 آبان 1343 ایشان طی نطقی تاریخی به رسوایی این اقدام ننگین پرداختند.
فرازهایی از سخنرانی ایشان چنین بود: « ... دولت با کمال وقاحت از این امر ننگین طرفداری کرد، ملت ایران را از سگهای آمریکایی پستتر کردند.
اگر چنانچه کسی یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواست از او میکنند؛ اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست میکنند و اگر چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، مرجع ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام ایران را زیر بگیرد، هیچ کس حق تعرض ندارد...». رژیم که در طول دو سالی که امام قیام کرده بودند، نتوانسته بود با هیچ شیوهای، ایشان را آرام کند، تنها یک راه پیش پای خود میدید و آن تبعید امام بود.
در شب 13 آبان 1343، صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام در قم حملهور شدند ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند. این سرآغار هجرتی بود که 14 سال بعد پیروزی انقلاب اسلامی را به بار آورد.
*دومین واقعه
روز دانشآموز 13 آبان 1357
در حالی که انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) به روزهای سرنوشت سازی نزدیک میشد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی در ایفا کردن نقش تاریخی خود و عمل به تکلیف الهی داشتند. در این میان دانشآموزان و نوجوانان شور و حال دیگری داشتند.
صبح روز 13 آبان 1357، دانشآموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند.
این جوانان پر شور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروههای دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. ساعت 11 صبح، مأموران، ابتدا چند گلوله گاز اشکآور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان در حالی که به سختی نفس میکشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد اللهاکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان بیگناه، یکی پس از دیگری، در خون خود غلتیدند. در این روز، 56 نفر شهید و صدها نفر مجروح شدند.
حضرت امام(ره) در پیامی به همین مناسبت فرمودند: «... عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است ... ایران امروز جایگاه آزادگان است... من از این راه دور، چشم امید به شما دوختهام ... صدای آزادیخواهی و استقلالطلبی شما را به گوش جهانیان میرسانم.»
به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانشآموز، این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
*سومین واقعه تاریخی
*تسخیر لانه جاسوسی ـ روز مبارزه با استکبار جهانی 13 آبان 1358
در ابتدای انقلاب و زمان حکومت دولت موقت با هدف وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ایران، دانشجویان تصمیم به اشغال سفارت آمریکا گرفتند. دانشجویان از دانشگاههای تهران، پلیتکنیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و ... گرد هم آمدند و طی یک راهپیمایی تا سفارت آمریکا از دیوارهای سفارت بالا رفته و علیرغم مقاومت محافظین و آمریکاییها، سفارت را به تصرف کامل درآوردند.
در هنگام تسخیر سفارت، آمریکاییها به سرعت مشغول نابود کردن بسیاری از اسناد دخالتها و تجاوزارت و غارتهای خود شدند ولی پس از تسخیر سفارت به سرعت از نابودی باقیمانده اسناد جلوگیری شد و بعدها اسنادی که از لانه جاسوسی آمریکا به دست آمده بود چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفت. به محض انتشار این خبر، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند.
امام خمینی(ره) نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول نامیدند. این حرکت دانشجویان معترض، خشم آمریکاییها را برانگیخت و آنها که ناتوان از درک ملتی استقلالطلب و آزادیخواه بودند، دست به اقداماتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران زدند؛ از آن جمله فشار آوردن به مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و ...، ایجاد جو منفی تبلیغاتی علیه دانشجویان مسلمان و برخی اقدامات دیگر از جمله آنهاست.
اما پس از بیثمر ماندن، آنها به اقدامات جدیتری روی آوردند؛ از جمله قطع کامل روابط سیاسی در 20 مهر 1359، حمله نظامی به ایران و تجاوز به خاک کشورمان که به شکست مفتضحانه آنها در صحرای طبس انجامید و نیز محاصره اقتصادی و بلوکه کردن دارایها و اموال ایران و... که هیچکدام تاکنون درعزم ملت ایران برای مقابله با ظلم و بیعدالتی جهانی ومنشا اصلی آن در جهان یعنی استکبار جهانی و آمریکا خللی وارد نکرده است.
انتهای پیام/
محمود احمدینژاد رئیسجمهور سابق کشورمان با حضور در بیمارستان دی تهران از حبیبالله عسگراولادی عیادت کرد.
محمود احمدی نژاد عصر امروز دوشنبه با حضور در بیمارستان دی تهران از حبیبالله عسگراولادی عیادت کرد.
رئیسجمهور سابق کشورمان در این دیدار ضمن اطلاع از وضعیت بیماری و درمان عسگراولادی بهبودی و شفای عاجل وی را مسئلت کرد.
انتهای پیام/
علاوه بر اختلالهای مکرر سرویس پیامکهای انبوه همراه اول، در زمان وقوع رویدادهای خاص خبری پیامکهای انبوه به مقصد مشترکان همراه اول نمیرسد. این مسئله که پیش از این نیز بارها تکرار شده، انتقاد شدید استفادهکنندگان از این سیستم را به دنبال داشته است.
بازار پیامکهای انبوه مدتها است که از قالب پیامکهای صرفا تبلیغی خارج شده و با ورود بنگاههای خبری و پایگاههای اطلاعرسانی به این عرصه، پیامکهای خبری بر بستر پیامکهای انبوه، اکنون به یکی از کارکردهای مهم رسانهها تبدیل شدهاند.
امروز در عصر اطلاعات و اخبار، سرعت عمل در اطلاعرسانی و خبر رسانی یکی از معیارهای اساسی رسانه است و این عامل، رسانه سریع پیامک را به جز لاینفک حوزه خبر تبدیل کرده است.
در این شرایط تداوم یک اختلال قدیمی در ارسال پیامکهای انبوه و پیامکهای خبری، اعتراض فعالان عرصه پیامکهای اطلاع رسانی را بلند کرده است.
مدتی است که در زمان وقوع رویدادهای خاص پیامکهای انبوه به مقصد مشترکان همراه اول به مقصد نمیرسد. اما در همان زمان ارسال پیامک به مقصد مشترکان ایرانسل و رایتل بدون مشکل برقرار است.
مذاکرات ژنو، جلسه رای اعتماد به 3 وزیر پیشنهادی و نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، رویدادهایی بوده که به محض آغاز، پیامکهای انبوه همراه اول قطع و به محض پایان بار دیگر برقرار شدهاند.
این مسئله را اگر نخواسته باشیم غرضورزانه تلقی کنیم، اما قطعا نمیتوان آن را مطابق با حداقل اصول مدیریتی روز دنیا و همراستا با شعارها و تبلیغات هر روزه همراه اول دانست.
مسئول پیامکهای یک بنگاه خبری دراین باره به خبرنگار ما می گوید: مشکل پیامکهای انبوه همراه اول بسیار تکرار میشود. همواره پیامکها به مقصد همراه اول با تاخیر و کاستی به مقصد میرسند.
به دلیل وابستگی کار خبر با ابزار سریع پیامک، این اختلالها نارضایتیهای فراوانی بین فعالان این عرصه و حتی مخاطبان آنها ایجاد کرده است. آنها میخواهند بدانند که چه دلیل منطقی میتواند برای قطعی سرویسهای اطلاعرسانی پیامکی در زمان برگزاری یک رویداد خبری وجود داشته باشد؟
لازم به ذکر است که پیگیریهای خبرنگار فارس برای دریافت توضیحات همراه اول پیرامون این مسئله تا کنون بینتیجه مانده است. این در حالی است که در موارد مشابه پاسخگویی قابل قبولی از سوی این اپراتور مشاهده نشده است.
انتهای پیام/آ
سخنگوی قوه قضاییه درباره شکایت 13 نفر از بابک زنجانی، عدم شکایت دختران موسوی، عفو اعدامی بجنوردی، پرونده صالحی امیری و دستگیری افراد مرتبط با ترور دانشمندان هستهای اظهار نظر کرد.
به گزارش خبرنگار قضایی فارس عصر امروز پنجاهوچهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با حضور نمایندگان رسانههای داخلی برگزار شد.
در این نشست نمایندگان رسانهها از محسنیاژهای سوالات خود را پرسیدند و در مدت 90 دقیقه به این سوالات پاسخ داده شد.
اعدامی بجنوردی مشمول عفو میشود
وی در پنجاه و چهارمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: متاسفانه در این ایام تعدادی از مرزبانان ما توسط نیروهای ضد انقلاب به شهادت رسیدند.
وی ضمن تسلیت این حادثه به خانواده شهدا، مرزبانان و نیروی انتظامی گفت: امیدواریم هر چه زودتر عوامل این حادثه با کمک کشورهای همسایه شناسایی و دستگیر شوند و به مجازات عمل خود برسند.
محسنی اژهای در ابتدای این نشست ضمن تذکر به خانمها در مورد حجاب گفت: حجاب چیزی است که باید چه از سوی آقایان و چه از سوی بانوان رعایت شود و من در نشستهای بعدی دیگر تذکر نمیدهم و از حضور افرادی که حجاب را رعایت نمیکنند در این نشست خودداری خواهم کرد.
دادستان کشور در ادامه با اشاره به موضوع اعدام علیرضا م محکوم بجنوردی گفت: این فرد به دلیل همراه داشتن حدود یک کیلوگرم هروئین محکوم به اعدام بود.
وی افزود: اعدام مراحل خود را طی میکند و کلیه افرادی که به دلیل جرم مواد مخدر به اعدام محکوم میشوند چه اعتراض داشته باشند چه نداشته باشند حکم آنها برای تایید به تهران میآید.
محسنی اژهای تصریح کرد: این پرونده هم به تهران آمد و حکم آن تعیین شد و براساس موازین حقوقی کسانی که محکوم به اعدام شوند اگر درخواست عفو کنند پرونده باز در کمیسیون استانی و سپس در کمیسیون مرکزی در تهران بررسی میشود و اگر فرد مشمول عفو شود میتواند یک یا دو درجه تخفیف بگیرد و به حبس اید یا 15 سال حبس محکوم شود.
وی گفت: این فرد با توجه به سابقه و میزان مواد مخدری که به همراه داشت مشمول عفو نشد و حکم با طناب دار به اجرا درآمد.
سخنگوی دستگاه قضایی تأکید کرد: پس از دو ساعت از اجرای حکم و زمانی که فرد به پزشکی قانونی منتقل شده بود مأمور متوجه میشود که آثار حیات همچنان باقی است بنابراین وی به بیمارستان منتقل میشود.
محسنی اژهای گفت: امروز که پیگیری کردم مشخص شد که وی هوشیاری خود را پیدا کرده به بخش عمومی منتقل شده و رو به بهبود است.
دادستان کل کشور گفت: در این ماجرا یک بحث حقوقی و شرعی مطرح است که ریاست قوه قضائیه هم در جلسه مسئولان عالی قضایی به آن اشاره داشته و از لحاظ حقوقی و شرعی مسئله پیچیده نیست.
وی افزود: فرد اعدام شده اما سلب حیات نشده و به بیمارستان منتقل شده آیا باید او را اعدام کرد.
اژهای افزود: رئیس قوه قضائیه اظهار داشته که برای عفو وی پیشنهاد میکند که در صورتیکه مقام معظم رهبری با این درخواست موافقت کند اجرای حکم منتفی میشود و فرد مورد عفو قرار میگیرد.
پرونده مفتوح مقام سابق در موضوع بیمه ایران/انجمن صنفی روزنامهنگاران حق فعالیت ندارد
اژهای در پاسخ به این سوال که آیا یکی از مقامات دولت قبلی در پرونده بیمه و اخلال ارزی متهم است، گفت: پرونده ایشان در موضوع بیمه مفتوح است و تحقیقاتی در این مورد انجام شده و در حال انجام است. اما هنوز به دادگاه ارسال نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد فعالیت انجمن صنفی روزنامهنگاران گفت: هر موسسه، نهاد، حزب، گروه و جمعیتی که به حکم دادگاه تعطیل شده تا زمانی که آن حکم پابرجا باشد نمیتواند به فعالیت بپردازد. در غیر این صورت دادستان متعرض میشود و با آنها برخورد میکند.
وی ادامه داد: در موضوع انجمن صنفی روزنامهنگاران تصمیم همان تصمیم قبلی است و آنها حق فعالیت ندارند و اگر فعالیتی کنند دادستان با آنها برخورد میکند.
اژهای در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا شکایتی از سوی دختران موسوی پیرامون حوادث روز عید غدیر انجام شده است یا خیر، گفت: تا امروز که من پیگیر مسئله بودم هیچ شکایتی نه در ناجا و نه در دادسرا مطرح نشده است و وزارت اطلاعات خود پیگیر این مسئله است.
وی در مورد شایعات پیرامون دستگیری پ.ا گفت: تا آنجایی که من میدانم و در جریان هستم کسی در تهران بازداشت نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در مورد لایحه افزایش اختیارات رئیس قوه قضائیه گفت: مشکل قوه قضائیه این است که لوایحی را تهیه میکند و برای ارسال به مجلس در اختیار دولت میگذارد اما مشاهده شده که بعضا این لوایح خیلی دیر به مجلس ارسال میشود. در صورتی که قوه قضائیه نیاز فوری به آن لوایح دارد.
وی تاکید کرد: در دولت قبلی بعضی لوایح قوه قضائیه نه تنها دیر به مجلس ارائه شده بلکه تعدادی از آنها بایگانی شده و اصلا به مجلس ارسال نشده است.
اژهای افزود: از نظر قوه قضائیه این طرح مشکلگشا است و لوایح در دولت معطل نمیماند. بنا بر تصویب مجلس اگر ظرف مدت 6 ماه دولت لایحهای را ارسال نکرد رئیس قوه قضائیه شخصا آن لایحه را به مجلس ارسال میکند.
وی تاکید کرد: خلاف قانون اساسی بودن یا نبودن طرح افزایش اختیارات رئیس قوه قضائیه را شورای نگهبان تشخیص خواهد داد.
نامه فتنهگران در سال 88 متن خوبی نداشت/رسیدگی به برخی پروندهها زمانبر است
وی در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات روز گذشته الیاس نادران در جریان رای اعتماد وزرا و متهم کردن یکی از وزرای پیشنهادی به دریافت رشوه، گفت: پرونده بیمه ایران متهمان متعددی دارد که تعدادی از آنها به دادگاه رفتهاند.
اژهای ادامه داد: تعداد دیگر نیز در مرحله دادسرا به وضعیت آنها رسیدگی خواهد شد و زمانی که هنوز دادسرا کیفرخواستی صادر نکرده و دادگاه حکمی نداده ما نمیتوانیم بگوییم این تعداد متهم هستند یا خیر.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: متهم اصلی پرونده بیمه ایران ادعاهایی را مطرح کرده اما اینکه این ادعاها ثابت میشود یا خیر، در مرحله تحقیقات است.
وی در ادامه با اشاره به نامهای که تعدادی از فتنهگران در زمان تصدی وزارت اطلاعات از سوی اژهای به وی نوشته بودند یادآور شد: مضمون نامه را به یاد ندارم اما تا جایی که به یاد می آورم این نامه متن خوبی نداشت.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد اینکه آیا لازم است برای رسیدگی هرچه سریعتر به پرونده جرایم مهم، سنگین و خشن لایحهای تهیه شود، گفت: رسیدگی به این جرایم نیاز به لایحه ندارد و باید ساز و کار آنها در قوه قضائیه انجام شود که به حمدالله در بررسی آنها اهتمام لازم صورت گرفته است.
وی افزود: بعضی پروندهها زمانبر است و با سرعت زیاد نمیتوان به آنها رسیدگی کرد اما برخی از پروندههای جرایم مهم و خشن طی سال گذشته خارج از نوبت و ظرف تنها 2 ماه به آنها رسیدگی شد.
اژهای در بخش دیگری از سخنان خود، از نارضایتی مردم از طولانی شدن رسیدگی به برخی پروندهها خبر داد و گفت: ما تمام تلاشمان را میکنیم که به پروندهها زود رسیدگی شود اما با توجه به کمبودها نتوانستیم انتظار مردم را برآورده کنیم. امیدواریم با جذب قاضیهای جدید در این امر موفقتر باشیم.
شکایت 13 نفر از بابک زنجانی/شکایت خانواده شهدا از نعیمه اشراقی
محسنی اژهای در ادامه نشست خبری خود درخصوص مصاحبه رئیس کل بانک مرکزی که منجر به این شد که نرخ دلار کاهش پیدا نکند، گفت: در این مورد دادستانی بعنوان مدعیالعموم وارد نشده چرا که این موضوع از جمله مسائلی است که خود دولت و سایر افرادیکه به این حوزه مربوط میشوند باید پیگیری کنند.
خبرنگار در ادامه گفت که برخی از همین افراد از روزنامهها و جراید منطبق شاکی هستند و آنها را تهدید میکنند که محسنی اژهای گفت: اگر کسی برخلاف قانون دیگری را تهدید کند فردی که تهدید شده میتواند شکایت کند و به شکایتش هم رسیدگی میشود.
یکی از خبرنگاران در خصوص تبرئه جمشید بسمالله پرسید که اژهای گفت: از تبرئه ایشان خبری ندارم، یک بخش پرونده به دادگاه رفته و عدهای محکوم شدند و پرونده دیگری نیز تشکیل شده که چند نفری هم بازداشت شدهاند.
یکی از خبرنگاران در خصوص پرونده دانشگاه ایرانیان از محسنیاژهای سئوال کرد که وی گفت: ما به اسم دانشگاه ایرانیان پروندهای نداشتهایم اما در بحث 16 میلیارد تومان حساب مسدود شده و طرفین هم گفتهاند که نسبت به اصل پول ادعایی ندارند و پول را باز می گردانند.
وی افزود: موضوع در حال بررسی این است که آیا در نحوه برداشت خلافی صورت گرفته یا خیر؟
سخنگوی قوه قضایی درخصوص فعالیت حزب مشارکت و اینکه آیا این حزب منحل شده یا خیر، گفت: در این خصوص حکم صادر شده و این حزب نباید تحت این عنوان فعالیتی داشته باشد در غیر اینصورت با آنها برخورد میشود.
یکی از خبرنگاران پرسید که آیا ضارب حجاریان سعید عسگر بوده که محسنی اژهای گفت: این موضوع علنی بوده و رسیدگی شده و به پایان رسیده است.
وی درخصوص حمله مأموران به دختر یکی از سران فتنه و تائید وزیر امور خارجه در مورد این موضوع، گفت: از مرجع رسمی چیزی به دستگاه قضایی نیامده و شکایتی نشده است، وزارت اطلاعات پیگیر این موضوع است.
دادستان کل کشور درخصوص شکایت برخی از خانواده شهدا از نعیمه اشراقی گفت: در این مورد جمع کثیری از خانواده شهدا شکایت کردند و پرونده در دادسرای تهران در حال رسیدگی است.
وی افزود: بدیهی است که در اینگونه موارد که جنبه عمومی دارد و مربوط به حضرت امام(ره) میشود مدعیالعموم هم وارد خواهد شد.
محسنی اژهای درخصوص شکایت از بابک زنجانی به دلیل گودبرداری غیراصولی در خیابان ایران زمین گفت: تاکنون 13 نفر از وی شکایت کردهاند و چون بحث شکایت شاکی خصوصی مطرح است اگر طرفین با هم به تفاهم برسند موضوع منتفی خواهد شد.
وی افزود: از سوی شرکت نفت شکایتی از بابک زنجانی نشده است.
بودجه قوه قضاییه پاسخگوی نیازها نیست/صدور رأی هیئت 7 نفره درخصوص حادثه اتوبان تهران قم
محسنی اژهای درخصوص مرکز رسانههای قوه قضائیه گفت: این مرکز هنوز در حال مطالعه و تعیین ساز و کار است و هنوز فعالیت رسانهای خود را آغاز نکرده است.
یکی از خبرنگاران از اطاله دادرسی در دادگاهها و دادسرا گلایه کرد و گفت: آیا دستگاه قضایی برنامهای برای سرعت بخشیدن به روند رسیدگی پروندهها ندارد که اژهای گفت: یکی از تصمیمات جدی دستگاه قضایی استفاده از فنآوریهای نوین است که در این زمینه معاونت و سپس سازمانی ایجاد شد که در حال حاضر یکی از فعالترین بخشهای قوه قضائیه است.
دادستان کل کشور تصریح کرد: بدون شک استفاده از فنآوریهای نوین موجب کاهش مراجعات، کاهش زمان رسیدگی و اقبال عمومی میشود.
وی افزود: برای استفاده از فنآوریهای جدید در قوه قضاییه بودجه خوبی اختصاص داده شده و نیروی انسانی خوبی آماده همکاری است ضمن اینکه آموزشهای خوبی صورت گرفته که امیدواریم تاثیر بسزایی در روند رسیدگیها داشته باشد.
اژهای بازنگری در شوراهای حل اختلاف را یکی دیگر از اقدامات قوه قضائیه برشمرد و گفت: خیلی از مسائلی که با صلح و سازش حل میشود به دستگاه قضایی کشیده میشود در صورتیکه شوراهای حل اختلاف میتوانند با ایجاد صلح و سازش حجم پروندههای قضایی را کم کنند.
محسنیاژهای قضا زدایی را یکی دیگر از برنامههای قوه قضاییه برای تسریع در روند دادرسی دانست و ادامه داد: بسیاری از مسائل میتواند بعنوان کار غیر قضایی در دستگاههای دیگر رسیدگی شود. برای مثال بسیاری از جریمهها را راهنمایی و رانندگی اعمال میکند و نیازی به حضور قاضی نیست.
دادستان کل کشور با گلایه از کمبود بودجه در دستگاه قضایی گفت: متاسفانه با توجه به ماموریتی که به دستگاه قضایی واگذار شده میزان بودجهای که در نظر گرفته میشود پاسخگوی نیازها نیست اما امیدواریم با گرفتن قضات بیشتر و حل بسیاری از امور در درون خانوادهها شاهد تسریع در روند دادرسیها باشیم.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به آخرین اخبار حادثه اتوبان تهران-قم گفت: این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار بود چرا که حادثه ناگواری رخ داد و جمعی از هموطنان ما در آتش سوختند.
وی افزود: دایره تقصیر گسترده است، در اینکه راننده مقصر بوده شکی نیست اما بحث بر سر مقصر بودن دیگران است.
سخنگوی دستگاه قضایی تاکید کرد: در حال حاضر هیات 7 نفرهای تعیین شده که این هیات طبق نظرات کارشناسی در پرونده نظر خود را اعلام کردند و اگر ایرادی از سوی دادستان و یا طرفین نباشد این موضوع به سرعت به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: من در حال حاضر نمیتوان رای هیات 7 نفره را اعلام کنم چرا که هنوز قطعی نشده است.
دادستان کل کشور در خصوص توهین یکی از مداحان تهرانی به هاشمی رفسنجانی و اینکه آیا مدعیالعموم برخوردی میکند، گفت: اگر چنانچه به یک مسئولی که در قانون تعیین شده بر حسب وظیفه مسئولیت توهین شود مدعیالعموم ورود پیدا میکند اما در صورتی که این توهین به حسب وظیفه قانونی نباشد شکایت شاکی خصوصی مدنظر است اما در این موضوع با کسب اطلاعی که امروز از دادستان تهران کردم موضوع در حال بررسی است.
پرونده بسیار سنگین گمرک/ پرونده ترور دانشمندان هستهای در دادسرا
وی در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت پرونده گمرک گفت: این پرونده هنوز به دادگاه ارسال نشده است و باید گفت که یک پرونده بسیار سنگین به شمار میرود.
اژهای تأکید کرد: در این پرونده تعداد زیادی از افراد دستگیر شدهاند و تعدادی نیز با قرار وثیقه موقتاً آزاد شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده ترور دانشمندان هستهای یادآور شد: این پرونده در دو مرحله رسیدگی شده است. مرحله اول شامل اتهامات به چند نفر بوده که به دادگاه ارسال شده و حکم آن نیز صادر شده است اما در مرحله دوم که مربوط به 39 نفر میشود دادگاه نواقصی در مورد پرونده گرفت و پرونده هماکنون در مرحله رفع نواقص در دادسرا به سر میبرد.
اژهای در مورد طرح اعلام اموال مسئولین دولتی گفت: من به طور کلی مخالف رسیدگی به اموال مسئولین نیستیم و همچنین موافق علنی بودن تمامی دادگاهها هستم.
وی ادامه داد: اینکه اطلاعات دارایی مسئولان به مردم اعلام شود کار خوبی است اما اگر طرح مجلس ضمانت اجرایی نداشته باشد و قرار نباشد که به اطلاع مردم برسد طرح بیفایده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه آیا استفاده از فیلترشکن جرم است یا خیر گفت: لازم نیست که ما در هر موردی مصداقی بگوییم که قانون چه میگوید هر تصمیمی که یک مرجع صلاحیتدار قضایی بگیرد و اگر شخصی بخواهد خلاف آن عمل کند مجرم است و تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.
اژهای در پاسخ به این سؤال که آیا اظهارات روز گذشته نادران مجرمانه بوده است یا خیر، گفت: هرگاه نماینده مجلسی مطالبی را بیان میکند اگر چنانچه کسی احساس کند که به وی تهمت یا افترا زده شده میتواند شکایت کند و قطعاً به آن رسیدگی میشود.
وی در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده ستار بهشتی گفت: این پرونده به دادگاه ارسال شده بود اما به دلیل نواقص مجدداً در اختیار دادسرا قرار گرفت و پس از رفع نواقص دوباره به دادگاه ارسال شد.
سخنگوی قوه قضاییه تأکید کرد: گمان نمیکنم هنوز برای رسیدگی به این پرونده وقتی تعیین شده باشد.
اژهای آخرین وضعیت پرونده ج . ل را همان وضعیت قبلی اعلام کرد و گفت: اتفاق جدیدی در خصوص این پرونده رخ نداده است.
وی در پایان در مورد انتصاب مرضیه دستجردی به عنوان مشاور رئیس قوه قضاییه گفت: باید بدانیم که سلامت بحث مهم و ضروری است و نباید آن را دست کم بگیریم اما اینکه با این انتصاب صرفاً بخواهیم بگویم خانمهای کارمند قوه ارتقا پیدا میکنند درست نیست.
در بحث مجسمههای تهران نه ناجا و نه قوه قضاییه کوتاهی نکردند
محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه برخی کشورهای خارجی تمایل به سرمایهگذاری در ایران را دارند آیا این امر درست است، گفت: کشور ما نه در منطقه بلکه در تمام دنیا یک کشور امن و قابل سرمایهگذاری است.
وی در خصوص توقیف روزنامه بهار گفت: درست نیست که برخی از روزنامهها به خصوص آنهایی که وابسته به برخی شخصیتهای سیاسی هستند به گونهای قلم بزنند و مطلبی منعکس کنند که هم توهین به مقدسات و اعتقادات مردم شود و هم زمینه اختلافافکنی را فراهم کند.
وی افزود: در شرایطی که دشمن تلاش دارد بین شیعه و سنی شکاف ایجاد کند ما نباید زمینهساز این اقدام شویم.
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: روزنامهای که وابسته به یک شخصیت سیاسی که نامزد ریاست جمهوری هم بوده نباید اجازه دهد که چنین مطالبی منتشر شود.
وی گفت: موضوع این روزنامه امروز در هیئت نظارت بر مطبوعات بررسی شد این روزنامه توقیف و معرفی به دادگاه شد دادستان هم به عنوان مدعیالعموم به این موضوع رسیدگی میکند.
یکی از خبرنگاران با ابراز گلایه از به سرانجام نرسیدن برخی پروندهها همچون پرونده قتل دکتر سودبخش و پرونده مجسمههای تهران، گفت برخی پروندهها هنوز به قوه قضاییه ارجاع نشده آیا دستگاه قضایی نمیتواند این پروندهها را از ناجا بگیرد و به آن رسیدگی کند یا اینکه ناجا از قوه قضاییه حرف شنوی ندارد که تاکنون این پروندهها به نتیجه نرسیده که دادستان در پاسخ گفت: در برخی از پروندهها وقتی مدعیالعموم وارد میشود حسب مورد پرونده به ناجا یا یک سازمان امنیتی ارجاع میشود.
وی افزود: برخی اوقات پیگیری مستلزم این است که متهم از سوی ناجا شناسایی و به ما معرفی شده باشد اگر متهم شناسایی نشده باشد دستگاه قضایی نمیتواند کاری کند.
سخنگوی دستگاه قضایی گفت: گاهی فرد شناسایی شده را میتوان غیابی محاکمه کرد اما این طور نیست که بگویم ناجا حرفشنوی ندارد یا قوه قضاییه ناتوان از رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: البته گاهی اوقات هم متهم شناسایی میشود اما اجازه محاکمه غیابی داده نمیشود و طبیعی است که پرونده مفتوح میماند.
خبرنگار گفت من از پاسخ شما قانع نشدم که اژهای گفت لازم نیست شما قانع شوید.
اژهای در پایان در خصوص احراز مجرمیت برای نشان دادن عدم صلاحیت افراد گفت: در مجلس یا مراجعی که میخواهند صلاحیت فرد را احراز کنند لازم نیست حتماً مجرومیت او احراز شود و همین که صلاحیت آن فرد احراز نشود کفایت میکند.
وی افزود: مجلس میخواهد رأی اعتماد دهد و دلیلی ندارد که مجرومیت فرد در مجلس احراز شود.
انتهای پیام/
نادر طالبزاده با بیان اینکه پس از اعلام خبر لغو افقنو در تلآویو عروسی راه افتاد، گفت: تاکنون دو سازمان دولتی خودشان تماس گرفتند و برگزاری این مراسم را به عهده گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس، عصر امروز در دانشکده معدن دانشگاه تهران نادر طالبزاده در سخنانی ناگفتههای خود از برگزاری جشنواره «افقنو» و کنفرانس «هالیوودیسم» را مطرح کرد و به برخی از شایعات پاسخ گفت.
وی با اشاره به تلاش برخی از رسانههای داخلی و به تبع آن تلاش گسترده رسانههای خارجی به مربوط کردن این دو مراسم به هولوکاست، گفت: این دو مراسم ربطی به هولوکاست ندارد چراکه امروز ما از مسئله هولوکاست عبور کردهایم و مسئله روز آمریکا لابی صهیونیستی است که کتابها و مطالب بسیاری درباره آنها ارائه شده است.
* «افقنو» و «هالیوودیسم» استفاده از پتانسیل بیداری در آمریکا بود
طالبزاده با اشاره به اینکه در این مسیر افرادی چون «لوئیس فراخوان» رئیس گروه امت اسلام آمریکا که در عین ضدصهیونیست بودن ضدسفید نیز هست دعوت نشده، افزود: افقنو و هالیوودیسم کار جدیدی از یک ایده واحد بود که روی بیداری شکل گرفته پس از 11 سپتامبر سرمایهگذاری کرده بود؛ بیداریئی که چهرههای شاخص آمدند و ایستادند چراکه پس از 11 سپتامبر جنگ جهانی علیه تروریسم شکل گرفت
وی با اشاره به اهداف این دو مراسم تاکید کرد: میخواستیم از یک طرف حقیقت ماجرای 11 سپتامبر آشکار شود و از طرف دیگر نقش رسانهها در خاموش کردن مردم در این زمینه را مطرح کنیم و افقنو و هالیوودیسم بهرهبردن از این پتانسیل بود چراکه میدانستیم کسانی که در این زمینه حرف دارند در تهران میتوانند حرف خود را بزنند.
طالبزاده با اشاره به ایجاد شدن امکان برگزاری چنین کنفرانسی توسط وزارت ارشاد دولت دهم میسر شد، افزود: دعوت از نخبگان ضدجنگ و آگاه آمریکایی فرصتی است که همگان باید آن را غنیمت بدانند.
* دو سازمان دولتی برای برگزاری افقنو اعلام آمادگی کردهاند
وی با اشاره به برگزار نشدن «افقنو»، تصریح کرد: در رایزنی هستیم که انجیاوها و یا سازمانهای دولتی برای این کار اقدام کنند و تاکنون دو سازمان دولتی خودشان تماس گرفتند و برگزاری این مراسم را به عهده گرفتهاند.
دبیر جشنواره افقنو، با بیان اینکه خیلی از اساتید و چهرههای ضداسرائیلی در این همایشها حضور داشتند، افزود: برخی از کسانی که در این دو مراسم آمدند به علت مخالفت با صهیونیستها از دانشگاهها اخراج شده بودند که از جمله آنها فینکنشتاین بود که قرار بود در این دوره حاضر شود و قول داده بود نوام چامسکی را برای دور بعدی هالیوودیسم دعوت کند.
طالبزاده ادامه داد: افرادی چون سناتور مایک گراول، دنیس کوئینسچ و ... به این همایشها آمدند که رسانههای غربی هر چقدر تلاش کردند این مسئله را سانسور کنند، نتوانستند؛ حال شما ببینید کنفرانسهای بخور و بخوابی که میگذارند و اثری ندارد؛ البته ما تنها از ظرفیت ایجاد شده جمهوری اسلامی استفاده کردیم.
* در وزارت ارشاد گفتند بررسی میکنیم که «افقنو» و «هالیوودیسم» چیست اما گویا جروزالمپست شفافتر فهمید
در این مراسم که با پخش کلیپها و ارائه اطلاعات رسانهای به برخی نتایج مثبت هالیوودیسم و افقنو اشاره شد، طالب زاده درباره اینکه چه کسی مسئول اصلی است، گفت: دوستان وزارت ارشاد شفاف سخن نگفتند و در لفافه سخن گفتند بعد گفتند بررسی میکنیم که این چه هست اما گویا جروزالم پست و رسانههای اسرائیلی خیلی شفافتر فهمیدند که هالیوودیسم و افقنو چه بود.
وی با بیان اینکه همه تلاشهای اساتید آمریکایی و ضدصهیونیست در این همایشها برگرداندن دلیلها به سوی آمریکا بود، افزود: یکی از میهمانها رودریگز مسئول نظافت یکی از دو برج دوقلوی 11 سپتامبر بود که نکته کلیدی صحبتهایش در این حادثه این بود که قبل از برخورد هواپیما از بالا انفجاری در پایین حس کردم و این فرد که امروز مسلمان شده قهرمان آمریکا بود و از او در کاخ سفید تقدیر کردند اما بعد از گفتن حقایق بارها از سوی چهرههای مختلف از جمله بوش پسر و کیسینجر تطمیع شده بود که قبول نکرده بود و زندگی سختی را گذراند.
* پس از اعلام خبر لغو افقنو در تلآویو عروسی راه افتاد
طالبزاده با بیان اینکه نمیدانم چرا افقنو را به تعطیلی کشاندند، تصریح کرد: البته به محض اینکه این خبر منتشر شد در تلآویو عروسی راه افتاد و رسانههای آنها برای گمراهی افکار عمومی گفتند که کنفرانس ما ادامه همان کنفرانس 2005 ضدهولوکاستی بوده در حالی که در سال 2011 کار را شروع کردیم و حتی استاد فینکنشتاین که دعوت شده بود فرزند یک یهودی زندانی در زندانهای هیتلر است که البته کتاب «صنعت هولوکاست» را همین فرد نوشته است.
* اصطلاح «وکیل شیطانی» علیه وکلای ضدصهیونیستی در فرانسه و آمریکا استفاده میشود
نادر طالبزاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره مسئلهای به نام «اعتمادسازی فرهنگی» که این روزها تب آن در حذف بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» تبلور یافته، به شکایت از فیلمهای ضدایرانی هالیوود اشاره کرد و گفت: شکایت ما تنها از آرگو نبود بلکه از همه فیلمهای ضدایرانی و موج آن در هالیوود بود که البته در آن زمان چون آرگو جایزه گرفته بود به این فیلم تبلیغ شد.
وی با اشاره به تعطیل کردن این شکایت آن را ضربه به حیثیت ایران خواند و درباره بحث وکیل فرانسوی افزود: این اصطلاح «وکیل شیطانی» را که دوستان استفاده کردند علیه وکلای ضدصهیونیستی در فرانسه و آمریکا استفاده میشود و این جای تعجب است البته ما قرار است صحبتهای بیشتری با دوستان داشته باشیم و امیدواریم وضعیت درست شود.
* برای دیدار اساتید حاضر در افقنو با مقام معظم رهبری صحبت شده بود
طالبزاده ادامه داد: این خیلی بد است که هر کس در دولت قبل کاری انجام داده بزنیم؛ دشمنان ما در آمریکا نسبت به هم نیز این کار را نمیکنند، به علاوه اینکه همه ما در خدمت نظام هستیم.
دبیر جشنواره افق نو همچنین جزوهای از نامه 68 چهره و استاد دانشگاهی در غرب خطاب به مقام معظم رهبری را نشان داد و تصریح کرد: قصد داشتیم وقتی برای این دیدار مقرر کنیم که صحبتش شده بود که این اتفاق بیافتد.
انتهای پیام/س
حجتالاسلام حسن روحانی رییسجمهور در حکمی محمد شریعتمداری را با حفظ سمت به عنوان «سرپرست وزارت ورزش و جوانان» منصوب کرد.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری حجتالاسلام حسن روحانی رییسجمهور در حکمی محمد شریعتمداری را با حفظ سمت به عنوان «سرپرست وزارت ورزش و جوانان» منصوب کرد.
متن حکم دکتر روحانی به شرح زیر است:
بسمالله الرحمنالرحیم
جناب آقای محمد شریعتمداری
بر اساس اصل 135 قانون اساسی و نظر به مراتب تعهد و سوابق علمی و مدیریتی جنابعالی، به موجب این حکم شما را با حفظ سمت به سرپرستی «وزارت ورزش و جوانان» برمیگزینم.
امید است با عنایات الهی و همکاری همه همکاران آن وزارت، در خدمت به ملت شریف ایران و نظام جمهوری اسلامی با رعایت اصول قانونمداری، اعتدالگرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید موفق باشید.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
انتهای پیام/
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی
دوستان