شفقنا – فیس بوک به عنوان یک شبکه اجتماعی در کنار ارتباط دادن افراد با یکدیگر، مستقیما احساس عدم خوشبختی و میزان نارضایتی از زندگی را گسترش می دهد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از اسکای نیوز، محققان برجسته روانشناسی اعلام کردند: فیس بوک با احساس ناخوشی ارتباط مستقیم دارد و تحقیقات نشان می دهد، هرچه در طول هفته افراد وقت بیشتری را با فیس بوک گذرانده باشند، احساس ناخوشایندی بیشتری بروز می دهند. در مقابل، هر چه افراد در ارتباطات اجتماعی خود از گفت وگوی تلفنی یا ملاقات حضوری بهره گرفته باشند احساس خوشبختی بیشتری نشان می دهند .
دکتر کروس رییس تیم تحقیق دانشگاه میشیگان می گوید بدیهی است در یک سطح فیس بوک امکان ارتباطی بی نظیری فراهم می کند اما از سوی دیگر میزان استفاده از این شبکه اجتماعی، ارتباط مستقیم با احساس کسالت و نارضایتی از زندگی دارد.
در پرسش نامه ای که به شرکت کنندگان این تحقیق از طریق پیامک روزانه در 5 نوبت به شکل تصادفی و در طول هفته فرستاده می شد پرسیده شده بود " الان چگونه هستید"، " تا چه اندازه احساس نگرانی یا تنهایی می کنید"، "تا چه اندازه از فیس بوک استفاده می کنید"، "کی به فیس بوک سر زدید"، " تا چه اندازه ارتباط رو در رو داشته اید".
نتیجه این تحقیق که در نشریه علمی online journal Public Library of Science ONE منتشر شده است نتیجه گرفته که میزان استفاده از فیس بوک با احساس ناخوش بودن در نزد شرکت کنندگان ارتباط مستقیم دارد.
از شرکت کنندگان همچنین خواسته شده بود در طی دو هفته مورد نظر تحقیق احساس رضایت خود از زندگی را نیز بیان کنند: نتیجه یکسان بود. هر چه از فیس بوک استفاده بیشتری شده بود احساس رضایت از زندگی هم کمتر شده بود.
دکتر جان جونایدز همکار این تحقیق و استاد عصب شناسی دانشگاه میشیگان معتقد است با توجه به عمق نفوذ شبکه های اجتماعی در زندگی امروز بشر، توجه به نتایج این تحقیق بسیار مهم است.